News Update :

Τίς πταίει;

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013


Φίλη/ος του Blog έχει γράψει τις απόψεις της /του για τα τελευταία γεγονότα που έχουν αναστατώσει σε μεγάλο βαθμό τον κόσμο της ομάδας.

Ξεκαθαρίζουμε πως τα άρθρα που αποστέλλονται με κάθε καλή πρόθεση από φίλους της ομάδας μας και του Blog και δημοσιεύονται,  δεν σημαίνει πως απαραίτητα εκφράζουν και τους διαχειριστιές του AEKITION Blog. Επίσης θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε πως όποιος επιθυμεί να γράψει κάποιο άρθρο, για να εκφράσει έναν ενδεχόμενο προβληματισμό ή άποψη σχετικό με την ομάδα μας είναι ευπρόσδεκτος. Με χαρά να το δημοσιεύσουμε, δεδομένου πως θα είναι γραμμένο στα ελληνικά (ελληνικοί χαρακτήρες) και σε κόσμια πλαίσια.

AEKITION BLOG







Εν καιρώ οικονομικής κρίσης και σε μια εποχή όπου οι ξένοι ποδοσφαιριστές μαζεύουν τα μπογαλάκια τους και βάζουν πλώρη για άλλα ευλίμενα μέρη, μερικές κυπριακές ομάδες κάνουν  «ανταλλαγή πληθυσμών».. Αθετούσαν και αθετούν τις συμφωνίες «κυριών» ακόμα και πριν τη λήξη της σεζόν.. Τρανό παράδειγμα αποτελεί και η περίπτωση της «κυρίας», η οποία αμέσως μετά την ανακοίνωση της λύσης της συνεργασίας ανάμεσα στην ΑΕΚ και στον πρώην ποδοσφαιριστή της Τζέησον Δημητρίου, έσπευσε να καρπωθεί της ευκαιρίας και να «κλείσει» τον πολυπόθητο δεξιό μπακ.. Τι μεσολάβησε όμως πριν  απ’ όλα αυτά. Κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει επακριβώς..

Από το πρωί της Παρασκευής, οι φήμες έδιναν κι έπαιρναν για μεταγγραφή του Τζέησον στη «μεγάλη κυρία».. Κανείς όμως δεν έδινε σημασία, καθώς ξέραμε πως ο εν λόγω ποδοσφαιριστής είχε υπογράψει συμβόλαιο στην ομάδα μας μέχρι το 2015.. Γύρω στις 8.30 μ.μ έσκασε η βόμβα για διαζύγιο Τζέησον- ΑΕΚ και μια ώρα μετά, ο Δημητρίου χρήστηκε «κύριος»!! Όλα έγιναν αστραπιαία..

Το παρασκήνιο άγνωστο.. Τίς πταίει; Οι διοικούντες στην ΑΕΚ, ο ποδοσφαιριστής ή η «κυρία»; Κατά τη γνώμη μου κανείς δεν είναι άμοιρος ευθυνών...

Με βάση τα όσα γνωρίζω πάντα, μεγάλο μέρος της ευθύνης φέρει και η διοίκηση της ΑΕΚ, μιας και έπρεπε να «σφραγίζει» κάποιους ποδοσφαιριστές -κλειδιά που αξίζουν το βάρος τους σε χρυσό, υλοποιώντας τις οικονομικές τους απαιτήσεις. Η τακτική παραχώρησης «περιουσιακών στοιχείων», πάγια συνήθεια της ομάδας, και μάλιστα χωρίς κανένα οικονομικό όφελος, είναι κάτι που προκαλεί ανασφάλεια και αγανάκτηση στους οπαδούς και δικαίως.. Έχουμε άπειρα παραδείγματα από το πρόσφατο παρελθόν.. Μαργκάσα, Πρισό, Γκαρσία, Σιμόν... Τι είμαστε λοιπόν; Η φιλόπτωχος αδελφότης ή η μητέρα Τερέζα; Κάτι τέτοιο δείχνει κάκιστες διοικητικές επιδόσεις.. Σ’ αυτό προσθέτουμε και την διαχείριση του προϋπολογισμού κατά την προηγούμενη χρονιά, ο οποίος έχει παρεκκλίνει από τα πλαίσια, καθώς η ομάδα προέβη σε πολυδάπανες αγορές – χαρακτηριστικότερη η περίπτωση του Ιγκόρ Γκαμπιλόντο, ο οποίος ήλθε, είδε και απήλθε. Ο εν λόγω ποδοσφαιριστής αποδείχθηκε «άνθρακες ο θησαυρός». Φυσικά έχουμε κι ένα σωρό άλλα παραδείγματα, όπως ο Νακατζίμα Φαράν, ο οποίος διέψευσε τις αρχικές προσδοκίες της διοίκησης και παραχωρήθηκε ως δανεικός. Επομένως, από άποψης διοίκησης φταίει κατά τη γνώμη μου η απουσία σωστής διαχείρισης οικονομικού και ανθρώπινου δυναμικού..

Όσον αφορά τον πρώην ποδοσφαιριστή Τζέησον Δημητρίου, δε μπορούμε να είμαστε σίγουροι. Αν ισχύει η τελευταία αποκάλυψη για το sms  που έστειλε ο Τζέησον σε παράγοντα της ΑΕΚ, σίγουρα ο εν λόγω κύριος αποδεικνύεται αχάριστος, καθώς όχι μόνο δε σεβάστηκε την ομάδα που τον ανέδειξε, αλλά φάνηκε και ανειλικρινής, αφού ενώ δήλωνε πως θα φύγει για Αγγλία, υπέγραψε την τελευταία στιγμή με αντίπαλη ομάδα, δηλώνοντας μάλιστα περήφανος που θα παίζει, όπως είπε «στην ομάδα του πατέρα του».. Αν είναι έτσι τα πράγματα, πολύ λυπάμαι Ιάσωνα, αλλά μας απογοήτευσες.. Από την άλλη, αν κάτι τέτοιο δεν ισχύει κι αν απλώς αρνήθηκε πρόταση που του έγινε για μείωση απολάβών, τότε η ευθύνη βαραίνει κυρίως τη διοίκηση, που θα έπρεπε να κάνει τα αδύνατα δυνατά για να τον κρατήσει..

Τώρα, ας σταθούμε στην διοίκηση της προσφυγικής ομάδας.. Σίγουρα, και η «κυρία» έχει μερίδιο ευθύνης καθώς αθέτησε τη συμφωνία κυριών και προσέγγισε ουκ άπειρες φορές ποδοσφαιριστές μας.. Φυσικά, δε νομίζω να έγιναν όλα με νόμιμο τρόπο.. Οι υποστηρικτές της Ανόρθωσης πιστεύουν πως δεν έκαναν κάτι κακό, αφού η ανακοίνωση του Τζέησον έγινε μια ώρα μετά τη διάλυση της συνεργασίας του με την ΑΕΚ!!!  Μπαμ και κάτω που λέμε..!! Έλα όμως που οι φήμες για ένταξη του Τζέησον στην οικογένεια της Ανόρθωσης έδιναν κι έπαιρναν από το πρωί.. Η εύλογη λοιπόν απορία μου είναι: υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά;; Α ναι  και όσον αφορά τώρα τους οπαδούς της Ανόρθωσης που τώρα βγαίνουν και μας λένε πως «ποτέ δεν θα γίνουμε μεγάλη ομάδα» η απάντηση είναι μία: Έχετε δίκαιο.. Γι’ αυτό άλλωστε προσπαθήσετε να κτίσετε ομάδα από δικούς μας ποδοσφαιριστές!

Λοιπόν, παίδες.. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.. Εγώ δηλώνω άγνοια για το τίς πταίει.. Εν οίδα ότι ουδέν οίδα...

De profundis
Share this Article on :

12 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Ανώνυμος είπε...

re pedia molis to eme8a gia ton jason e3itimaza tous oulous p en mestin dikisi .meta apo orime ske4is tous katano tin dikisi den ixe xrima na ton pliso k giafto efige .den exi xrimata pleon pedia.jason exi polous na feroume

apanteli είπε...

Στηρίζω την Διοίκηση με όλα τις τα λάθη.

Ανώνυμος είπε...

εσένα να δούμε ποιός θα σε στηρίξει ρε παντελή! άτε στην τρύπα σου και παρετα μας...

μια πρόταση στο συφι, φέτος αν μπορούν ας μεν κάμουν τη φάση με φωτοβολίδες και συνθήματα στον αγιασμό, ας τα κάνουμε στο γήπεδο που θα γίνει η προπόνηση.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΣΚΟΠΕΛΙΤΗ ΠΙΣΩ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ..
ΝΤΡΟΠΗ..
ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΤΑ ΚΑΛΕΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ...

Ανώνυμος είπε...

ούτε γι αστείο να έρθει πίσω ο σκοπελίτης. αν ήταν λάθος του τζέισον, τούτο θα είναι ποδοσφαιρικό έγκλημα. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΞΑΝΑΔΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ! ήρτε ένα χρόνο, εστηρίξαμε τον μέχρι να βρει τα πόθκια του και μόλις βρήκε την ευκαιρία επέστρεψε στο σπίτι του, όπως είπε και ο ίδιος. εν και είμαστε περιπαίξιμο και αν γίνει κάτι τέτοιο εγώ θα τον αποδοκιμάζω μέχρι να επιστρέψει σπίτι του! για να αρχίσουν να μας εκτιμούν μερικοί που νομίζουν ότι εν είμαστε μεγάλη ομάδα... γιάννη περαστικά σου, ούτε στο σπίτι σου δε σε θέλουν, κατάντια!

Ανώνυμος είπε...

FETOS THA PATOSOUMEN, ALLA THA EIMASTE KATHAROI OIKONOMIKA... O KATHENAS DIALEGEI KAI PAIRNEI!

Ανώνυμος είπε...

NA PAEI STA ANATHEMA O SKOPELITIS
MONO APODOKIMASIES AN ERTEI

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΓΑΛΕ ΓΙΑΝΝΗ ΣΚΟΠΕΛΙΤΗ

Ανώνυμος είπε...

ISOUN KI THA EISAI ENA SKOULIKI SKOPELITI SKOPELITI

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΟΣΟ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΣΚΟΥΛΙΚΙ Ο ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟΝ ΕΚΛΕΙΣΑΝ. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ. ΔΕΝ ΑΦΟΥΓΚΡΑΖΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ? ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑΜΕ ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΝ. ΤΟΥΣ ΕΙΠΑΜΕ ΟΧΙ ΣΚΟΠΕΛΙΤΗ 'Η ΟΧΙ?

Ανώνυμος είπε...

δεν πειράζει φίλε μου, αν τον φέρουν θα φάει σφυρκά του άλλου κόσμου για να μεν νομίζουν μερικοί ότι θα κάμνουν ό,τι τους καπνίσει χωρίς να σκέφτουνται το καλό της ομάδας. στα 20χρονα μας να φορεί το κάθε μύασμα την επετειακή μας φανέλα, η διοίκηση φέτος άρκεψε και συνεχίζει σε μονοπάτια παρελθόντος.

Ανώνυμος είπε...

den akun ton kosmo? pion kosmo re?
afu en emazeftikame mia fora uloi mazi ektos gipedu san aek gia na akusti i foni mas!!!
ka8e mera perno ekso p tus maxhtec j exun simees gemato jiame ekso stus dromus j kamnun panairka eno emis perimenumen t ula etima!

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.