News Update :

Ταξίδι στ' όνειρο...

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011



Τελευταίο παιχνίδι της φάσης των ομίλων λοιπόν. Του ονειρεμένου ταξιδιού που ξεκίνησε στο τέλος του καλοκαιριού και έκανε τον κάθε οπαδό της ΑΕΚ να πετά στα σύννεφα. Και ποιος θα το περίμενε… η ομάδα μας πάει στη Ρουμανία, έχοντας πιθανότητες πρόκρισης στους 32 της διοργάνωσης. Πολύ λίγοι θα πίστευαν κάτι τέτοιο, αλλά η ΑΕΚ έχει αποδείξει πως είναι ομάδα που τα όρια της αγγίζουν τον ουρανό.

Παρουσιάζουμε λοιπόν τα στοιχεία που συνθέτουν την τελευταία αναμέτρηση της ομάδας μας …. στους ομίλους! Μέχρι το επόμενο ποδοσφαιρικό θαύμα που θα μας ξαναβγάλει στους δρόμους!


Στάδιο αναμέτρησης
Η έδρα της Στεάουα έχει μεταφερθεί στο εθνικό στάδιο της χώρας, από την αρχή της φετινής χρονιάς. Το στάδιο ονομάζεται Stadionul National και είναι το γήπεδο στο οποίο θα διεξαχθεί ο φετινός τελικός του Europa League. Πρόκειται για ένα πραγματικό στολίδι, προσφέροντας όλες τις ανέσεις και είναι υπερσύγχρονο. Είναι χωρητικότητας 55.600 θεατών. Στα πλείστα παιχνίδια της η Στεάουα έχει γύρω στους 35.000 οπαδούς. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως στο παιχνίδι με το οποίο ξεκίνησαν τα παιχνίδια του ομίλου με τη Σάλκε, οι οπαδοί ήταν μόλις 18.000, ενώ στο παιχνίδι με τη Μακάμπι ήταν 35.000. Δεν είναι έδρα καμίνι, όπως θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το στάδιο που χρησιμοποιούσε μέχρι πέρσι, αλλά πάντα η ατμόσφαιρα στα εντός έδρας παιχνίδια της είναι θερμή.




Διαιτητής
Ο Γάλλος Said Ennjimi θα είναι ο διαιτητής της αναμέτρησης με την Στεάουα Βουκουρεστίου. O 38χρονος είναι διεθνής από το 2008.


Νέος προπονητής
Τον Ρόνι Λεβί (νυν προπονητής της Ανόρθωσης) που απολύθηκε μετά το πρώτο παιχνίδι της Στεάουα με την ΑΕΚ διαδέχθηκε ο 44χρονος Ίλιε Σταν. Ο συγκεκριμένος προπονητής υπήρξε παίκτης της Στεάουα και παρά την απειρία του στην προπονητική, προς το παρόν τα πηγαίνει αρκετά καλά σε σχέση με τον προκάτοχό του. Πάντως γενικότερα ο πάγκος της Στεάουα είναι ηλεκτρικός και οι αλλαγές σε προπονητές είναι συχνές. Σε εννιά παιχνίδια πρωταθλήματος, ο Σταν, μετρά 5 νίκες, 3 ισοπαλίες και 1 ήττα. Στο Europa League, σε 3 παιχνίδια μετρά 1 νίκη και 2 ήττες.   


Μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα
Φέτος έχοντας παίξει 17 παιχνίδια πρωταθλήματος μέχρι σήμερα, η Στεάουα έχει μαζέψει 29 βαθμούς και βρίσκεται στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας, πίσω από τη Βασλούι. Έχει πετύχει 8 νίκες, 5 ισοπαλίες και 4 ήττες. Στο βαθμολογικό πίνακα του ρουμανικού πρωταθλήματος προπορεύεται η Κλουζ με 36 βαθμούς. Στα 17 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί η Στεάουα, έχει πετύχει 23 γκολ και έχει δεχτεί 14, ενδεικτικό της κακής της αμυντικής συμπεριφοράς, αφού δέχεται σχεδόν ένα γκολ σε κάθε παιχνίδι.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί, πως η Στεάουα είναι ομάδα που δύσκολα χάνει στην έδρα της και αυτό έχει να κάνει και με την καυτή ατμόσφαιρα που επικρατεί στα εντός έδρας παιχνίδια της. Σε 9 παιχνίδια που έχει δώσει στην έδρα της, η Στεάουα μετρά 6 νίκες, έχει δύο ισοπαλίες και μόλις μία ήττα. Με λίγα λόγια από τους 29 βαθμούς που έχει μέχρι σήμερα η Στεάουα στον βαθμολογικό πίνακα, τους 20 τους έχει κερδίσει στην έδρα της.




Στην Ευρώπη…
Στο Europa League ισοβαθμεί με την ομάδα μας στην τρίτη θέση, έχοντας καλύτερη διαφορά τερμάτων από εμάς. Έχει συγκεντρώσει 5 βαθμούς. Συγκεκριμένα στην έδρα της απέσπασε λευκή ισοπαλία από τη Σάλκε, ενώ επιβλήθηκε της Μακάμπι με 4-2. Βαθμό πήρε και στο παιχνίδι με την ΑΕΚ στο ΓΣΠ, ισοφαρίζοντας στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού, σε ένα παιχνίδι που σαφώς και δεν ήταν καλύτερη από την ομάδα της Λάρνακας. Στο παιχνίδι με τη Μακάμπι είχε προηγηθεί με 2-0, στο 28ο λεπτό του παιχνιδιού, αλλά πριν λήξει το ημίχρονο είχε ισοφαριστεί. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Τανάσε πήρε την ομάδα στις πλάτες του και με δύο προσωπικά γκολ, έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας τους.  Αξίζει να σημειωθεί πως στο παιχνίδι με τη Μακάμπι στο Ισραήλ, η Στεάουα δέχτηκε τη συντριβή, χάνοντας με 5-0. Στο παιχνίδι με τη Σάλκε (το παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής του ομίλου) στη Γερμανία έχασε με 2-1, δυσκολεύοντας αρκετά τη γερμανική ομάδα, επιβεβαιώνοντας την ανοδική της αγωνιστική πορεία.


Τα πρώτα βιολιά
Οι πρώτοι σκόρερ της Στεάουα Βουκουρεστίου σε όλες τις διοργανώσεις (Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη) είναι οι Ρουσέσκου (8), Κοστέα (7) και Τάτου (4). Ο Κοστέα είναι και ο παίκτης που έχει σκοράρει στο παιχνίδι με την ΑΕΚ στο ΓΣΠ. Πιο κάτω είναι τα τέρματα που έχουν σκοράρει οι τρείς προαναφερθέντες παίκτες στο τοπικό πρωτάθλημα.



Τόσο ο Ρουσέσκου όσο και ο M. Κοστέα έχουν σκοράρει από ένα γκόλ στην Ευρώπη. Πρώτος σκόρερ της Στεάουα στην Ευρώπη είναι ο Τανάσε με 3 γκόλ. Ακολουθεί ο Τάτου με 2.  

Αναλυτικά:



Raul Rusescu



Mihai Costea


Τελευταία αναμέτρηση...
Στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος, η Στεάουα αγωνίστηκε εναντίον της πρωτοπόρου Κλούζ, στην έδρα της. Έρχεται δηλαδή μετά από μια σκληρή αναμέτρηση, υψηλής δυσκολίας και απαιτήσεων, που ίσως επηρεάσει την ομάδα της Ρουμανίας σε θέμα ψυχικών αποθεμάτων αλλά και αντοχών. Στο εν λόγω παιχνίδι, εξήλθε ισόπαλη 1-1, σε ένα παιχνίδι που παρακολούθησαν 42.000 θεατές. Πιο κάτω παρουσιάζεται ο τρόπος με τον οποίο αγωνίστηκε η Στεάουα και συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες να είναι ο ίδιος και στο παιχνίδι με την ΑΕΚ.


Στο συγκεκριμένο παιχνίδι η Στεάουα βρέθηκε πίσω στο σκορ και μάλιστα ο σκόρερ για την Κλουζ ήταν ο πρώην παίκτης της και Έλληνας διεθνής, Παντελής Καπετάνος. Η Στεάουα ισοφάρισε με τον Κοστέα, με ένα πανέμορφο σε εκτέλεση τέρμα. 



Παιχνίδι τελικός!

Το επερχόμενο παιχνίδι αποτελεί τελικό και για τις δύο ομάδες. 


Είναι δεδομένο πως θα δοθεί σκληρή μάχη μιας και καμιά ομάδα δεν θα ικανοποιηθεί με την ισοπαλία, αφού μ' ένα τέτοιο αποτέλεσμα ευνοείται η Μακάμπι (ανεξαρτήτως αποτελέσματος στο δικό της παιχνίδι). Φυσικά τόσο η ΑΕΚ, όσο και η Στεάουα εξαρτούνται από το αποτέλεσμα του άλλου παιχνιδιού (Μακάμπι – Σάλκε), αφού για να έχει αντίκρισμα η νίκη της μιας ή της άλλης ομάδας, πρέπει να μην νικήσει η Μακάμπι.

Είναι σημαντικό ν' αναφερθεί πως η Σάλκε αν και καταφανώς ανώτερη από τη Μακάμπι, είναι αδιάφορη στο δικό της παιχνίδι, μιας και έχει εξασφαλίσει την πρωτιά στον όμιλο, οπότε λογικά θα παρουσιαστεί στον αγωνιστικό χώρο με αρκετές αλλαγές. Και με δεδομένο τα όσα κωμικοτραγικά έχουν γίνει στους ομίλους του Champions Leauge στην τελευταία αγωνιστική, κανείς δεν μπορεί να προδικάζει το αποτέλεσμα.

Όπως και να έχει, η ΑΕΚ έχει μια ιστορική ευκαιρία να κάνει ακόμα μια υπέρβαση και να κερδίσει το εισιτήριο για τους 32. Το εμπόδιο που καλείται να ξεπεράσει είναι ψηλό και  ο βαθμός δυσκολίας του παιχνιδιού μεγάλος. Η Στεάουα όμως, δεν είναι ομάδα φόβητρό και σαφώς είναι ομάδα με αδυναμίες. Το δε νέο γήπεδο, στερεί στην ομάδα την καυτή έδρα που διέθετε μέχρι πέρσι, μιας και σπάνια είναι γεμάτο.

Η ομάδα μας, έχει αποδείξει πως με γεμάτο ρόστερ δεν έχει να φοβηθεί κάποιον αντίπαλο. Η ΑΕΚ μας, έχει αποδείξει πως έχει μέταλλο μεγάλης ομάδας. Το παιχνίδι της Τετάρτης είναι ιστορικό. Και σε αυτό το ραντεβού με την ιστορία η ομάδα μας καλείται να επιδείξει πάθος και μαχητικότητα και να έχει φυσικά και τύχη. Όλη η φίλαθλη Κύπρος θα είναι στο πλευρό της ομάδας μας … και ίσως ασχοληθούν και οι "αμερόληπτοι δημοσιογράφοι" για πρώτη φορά μαζί μας ως πρώτη είδηση …

Είναι καλά να ξέρουν οι παίκτες μας, πως ήδη μας έχουν κάνει περήφανους. Κανείς εξάλλου δεν νομίζω να φανταζόταν πως η ομάδα μας θα έφτανε στην τελευταία αγωνιστική και θα διεκδικούσε την πρόκριση. Ήδη έχουν κάνει τη δική τους υπέρβαση και ό,τι και να γίνει την Τετάρτη δεν θα διαγράψει την εκπληκτική τους πορεία. 


Πάντως η ΑΕΚ μπορεί! Η ΑΕΚ των ονείρων μας δικαιούται να ελπίζει στο θαύμα. Θα είμαστε όλοι μαζί της, είτε οι πιστοί οπαδοί που θα την ακολουθήσουν στο γήπεδο, είτε καθηλωμένοι στον καναπέ.  

Οι ευχές όλων μας είναι μαζί σου… ΑΕΚ μάγισσα!!!



Ας γίνει πράξη λοιπόν το αυθόρμητο και εμπνευσμένο σύνθημα των οπαδών ….

Ουαουα Ουαουα   Γ#@%!%!    την    Π!@$!@%!                     τη Στεάουα!!!



Share this Article on :

4 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Ανώνυμος είπε...

OLOI STO AMBIANCE!!! AEK OLE!!!

http://www.aekition.com/aekition/index.php?option=com_content&view=article&id=818:asyfi&catid=18:announcements

Ανώνυμος είπε...

oua ouaaa

Ανώνυμος είπε...

re na xareite varte to oua oua kapou je thelw to ringtone

OUAA OUAAAAAAAAAA

Ανώνυμος είπε...

Proti idisi sto www.uefa.com i AEKARA !!!

Epidi allasi ka8e lio i proti selida sto www.uefa.com ekama tin upload sto link parakato !!

http://img825.imageshack.us/img825/888/aekuefa.jpg

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.