News Update :

Ακόμα 7 βαθμούς τουλάχιστο

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011


Αρκετά «υπνωτιστήκαμε» λόγω του κρύου και της διακοπής του πρωταθλήματος.  Καιρός να ζεσταθούμε και να ξυπνήσουμε τόσο εμείς αλλά πολύ περισσότερο οι ποδοσφαιριστές της ομάδας μας έτσι ώστε να επανέλθουν πανηγυρικά στις επιτυχίες απέναντι στη φιλόδοξη φέτος ΑΕΛ.  Σε αυτό το ματς, δεν υπάρχουν δικαιολογίες.  Η ομάδα ξεκουράστηκε αρκετά, ενώ επιστρέφουν και κάποιοι παίκτες από τραυματισμούς.  Εάν κατακτήσουν το τρίποντο τότε η ΑΕΚ θα ανεβεί στους 16 βαθμούς και θα αποκτήσει ψυχολογικό ντοπάρισμα για το παιχνίδι με την κυρία.
Περίπου οι μισοί ΑΕΚτζήδες πιστεύουν πως η ομάδα μας θα συγκεντρώσει 20-22 βαθμούς με το τέλος του πρώτου γύρου, σύμφωνα με την τελευταία ψηφοφορία του aekitionblog.  Συγκεκριμένα, το ερώτημα ήταν:

Πόσους βαθμούς θα έχει η ΑΕΚ με το τέλος του Α' γύρου;

Πάνω από 23:      25 ψήφοι  (30%)

20 μέχρι 22:      42 ψήφοι  (51%)

17 μέχρι 19:      10 ψήφοι  (12%)

14 μέχρι 16:      5 ψήφοι  (6%)

Υπάρχει επίσης ένα αξιοσέβαστο 30% που πιστεύει πως η ΑΕΚ θα ξεπεράσει τους 22 βαθμούς με το τέλος του Α’ γύρου.  Οι πιο απαισιόδοξοι πιστεύουν πως θα συγκεντρώσουμε 17 με 19 βαθμούς και ελάχιστοι πως δε θα ξεπεράσουμε τους 16 βαθμούς.  Αξίζει να σημειώσουμε πως η ψηφοφορία άρχισε όταν η ΑΕΚ είχε 9 βαθμούς, δηλαδή πριν από το παιχνίδι με την Αλκή και τελείωσε μετά το παιχνίδι με τον Άρη.  Ο κάθε ψηφοφόρος φυσικά είχε το δικαίωμα να αλλάξει την ψήφο του μέχρι και 2 μέρες μετά το παιχνίδι στο Τσίρειο.

Σύμφωνα με την πλειοψηφία των ψηφοφόρων λοιπόν , απομένουν 7 τουλάχιστο βαθμοί στα εναπομείναντα 4 παιχνίδια με ΑΕΛ εντός, Ανόρθωση εκτός, Ερμή εντός και Αναγέννηση εκτός.  Κάποιος μπορεί εύκολα και βεβιασμένα να σκεφτεί πως θα μαζέψουμε 6 βαθμούς με Ερμή και Αναγέννηση και ένα βαθμό με ΑΕΛ ή Ανόρθωση.  Αυτή η λογική όμως δεν πρέπει να ακολουθείται γιατί αφενός είδαμε από πρώτο χέρι το ότι όλες οι ομάδες είναι υπολογίσιμες φέτος (ακόμα και ο Ερμής) και αφετέρου γιατί η φετινή ΑΕΚ δεν προσεύχεται να πάρει βαθμό από Ανόρθωση και ΑΕΛ, αλλά ακριβώς το αντίθετο θα πρέπει να συμβαίνει.  Το ξέρουν κι αυτοί, το ξέρουμε κι εμείς πολύ καλά ότι αν βρεθούν οι ποδοσφαιριστές μας στη μέρα τους, τότε καμιά ομάδα δεν μπορεί να μας νικήσει.  Εξού και οι μόλις δύο ήττες σε 9 παιχνίδια οι οποίες προήλθαν μέσα από πολλές συγκυρίες, με τη σημαντικότερη από αυτές ίσως να είναι οι πολλοί τραυματισμοί.   Η ΑΕΚ λοιπόν μπορεί να μαζέψει όχι μόνο 7, αλλά ακόμα και 10-12 βαθμούς αν παίξει την μπάλα που μπορεί.

Σημαντικές απώλειες θα έχει η ομάδα μας και κόντρα στην ΑΕΛ, όπου δεν υπολογίζονται οι τιμωρημένοι με κάρτες Λίνσεν και Βαν Ντάικ αλλά και ο τραυματίας Τζέισον.  Κάτω από τα δοκάρια θα αγωνιστεί ο Νέγκρι, μετά την εκπληκτική εμφάνισή του στο Τσίρειο.  Αριστερά στην άμυνα ο μαχητικός Ντε Κλερ ενώ δεξιά στην άμυνα θα αγωνιστεί ένας εκ των Ντίμεχ και Προδρόμου, με το πρώτο να είναι επικρατέστερος.  Κεντρικοί αμυντικοί θα αγωνιστούν μετά από καιρό οι Χόφλαντ και Μουρίγιο, αφού όλα δείχνουν πως είναι πανέτοιμοι για δράση.  Σε περίπτωση απροόπτου, τότε τη μία θέση θα πάρει ο φιλότιμος Βίγια ή ο Ντίμεχ.  Στη θέση των απόντων Ολλανδών, ανασταλτικά καθήκοντα θα έχει ο Σκοπελίτης με τον Γκόμεζ.  Δεξιά θα αγωνιστεί ο Πρίσο και αριστερά ο Κίγκ έχει περισσότερες πιθανότητες από τον Κούλλη.  Δεκάρι φυσικά ο μάγος Γκαρσία και κορυφή ο Μιρτάκοβιτς που βρήκε δίχτυα μετά από αρκετό καιρό.  Ας συνεχίσει το μοτίβο του να σκοράρει απέναντι σε ομάδες της Λεμεσού.

Τα στατιστικά της ΑΕΛ μιλούν από μόνα τους αποκαλύπτοντας το ποιόν της λεμεσιανής ομάδας.  Σκληροτράχηλη και γρήγορη ομάδα με πολλές μονομαχίες στη μεσαία γραμμή που την φόρτωσαν με μπόλικες κάρτες.  Συμπαγής άμυνα με ένα μόλις γκολ κατά αφού φάνηκε και τυχερή σε αρκετούς αγώνες έχοντας και έναν πολύ καλό τερματοφύλακα.  Τα μόλις οκτώ γκολ που έχει σημειώσει η ΑΕΛ μαρτυρούν τη δυσκολία που έχει στο σκοράρισμα, πόσο μάλλον στο μεταξύ μας παιχνίδι που θα απουσιάσει ο Αϊρόσα.  Το 1-0 είναι το αγαπημένο της σκορ όταν νικάει, γι’ αυτό θα περιμένουμε και το αυριανό παιχνίδι να δούμε λιγοστά γκολ.  Το θέαμα πιθανότατα να δώσει τη θέση του στη δύναμη και τη στρατηγική αφού η ΑΕΛ δε φημίζεται για το στρωτό της ποδόσφαιρο, αλλά περισσότερο για τις εναέριες μονομαχίες με τους γιγάντιους παίκτες που διαθέτει.  Ποδόσφαιρο όμως δεν παίζει το μπόι, ούτε καν τα πόδια, αλλά το μυαλό και αυτό το διαθέτουν οι δικοί μας ποδοσφαιριστές.  

Ο κόσμος της ΑΕΚ πρέπει να αφήσει το ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού στην άκρη και να έρθει στο ΓΣΖ για να σπρώξει την ΑΕΚάρα μας σε μία πολύ σημαντική νίκη από κάθε άποψη.
Share this Article on :

12 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Ανώνυμος είπε...

O Etmar tis AEL einai poli grigoros kai den pistevo na mporei na ton markarei o argos Ntimex.

Tha itan kalitera na meinei sto kentro o Ntimex opou itan alanthastos sta teleftaia paixnidia.

Mono o Jason tha mporouse na markarei ton Etmar.
Krima pou leipei.

Oso gia ton Vigia kakos irthe stin AEK.
Sto mats me ton ARH htan o xeiroteros paixtis pou eida fetos sto Kipriako protathlima genika

Ανώνυμος είπε...

gia na krinis ena podosfairisti thes toulaxiston ena mina file. ena mina kai na agonizete stin idia thesi gia na prosarmosti ligaki. kriname oloi ton vigia kai ton alfa me 20,30 lepta simetixi se diafores thesi me diaforous partners. paradigmata polla.

o tseson tha pexi.

Ανώνυμος είπε...

Paidia eidate tin anakoinisi toy SY.FI AEL?Akoma mia apodeixi oti ehoume na kanoume me tin pio komplexiki omada tis Kyprou.

Ανώνυμος είπε...

Ti pai lathos me tin omada?

Ανώνυμος είπε...

auti i omada den aksizei na eine stin protin tetrada distixos..eimaste gia ali mia fora tragikotatii..

Ανώνυμος είπε...

parel8on to ton cannen pedia

Ανώνυμος είπε...

sto erotima na sxoliasoume tin apomakrinsi kaanen den valate tin apantisi oti exoume apolyti embistosini ston Croif POU PIRE TIN APOFASI GIA APOMAKRINSI TOU PROPONITI.

Ανώνυμος είπε...

eftixos pou to ekatalavan je thkioxanton giati en epiennen allo

Ανώνυμος είπε...

oso afora neo proponiti diavasa prin 10 meres se mia istoselida oti pige oukrania nmz o croif k pire to diploma pro gia proponitis.lete na sindeete k epomenos proponitis na ine o croif?
oso afore tin apodesmefsi kaanen sigoura den egine xoris logous.ite mas aresi ite oxi empistevomaste kapies apofasis. exalou xeroun kalitera apo emas
mk

Ανώνυμος είπε...

oi logoi den einai agonistiikoi
kalws efige o caanen
empistosini ston cruyff

Ανώνυμος είπε...

ego eimai enantion tis apomakrinsis tou kaanen. eimai tis apopsis oti ena proponitis prepei na menei arketa xronia se mia omada kai oxi meta apo merika kaka apotelesmata na apomakrinete. to eipe kai i dioikisi oti itan o poio epitiximenos proponitis pou perase pote apo tin omada.
Marios

Ανώνυμος είπε...

kanis den pori na anfisvitisi to ergo tou kaanan stin AEK. ego prosopika ton exo psila.

den xarika alla oute marazosa pou efige. isos ine kati pou xreazetoun. opos exo pei polles fores (kai sinfonoun mazi mou kai opadoi allon omadon pou sinomilo kathimerinos), i AEK exei spoudeo roster, apo ta kalitera stin Kypro kai isos o Kaanan den porouse na xeiristei afto to roster. Isos den porouse na xeiristei kai ta 2 damplo. den ine etsi eukola ta pragmata. den efige MONO gia agonistikous logous. enas proponitis prepei na krata pixarxeia, na kani sosti kai skliri proponisi, na xeri polles taxtikes, na vazi sostes entekades sta dio (3 me to kypello) damplo kai polla alla. isos, isos o Kaanan den pori na xiristei to fetino roster pou ine poli kalitero apo to persino.


tha fani tora an ontos itan epiloges tou Kannan to enalax fortin negri, ta repo, oi epiloges merikon podosfairiston se lathos thesis i an ine epiloges tou Kroif.


Makari i allagi na viothisi tin omada. emis panta ekei. konta me foni.

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.