News Update :

Scouting : Στεάουα Βουκουρεστίου

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011


Η Στεάουα Βουκουρεστίου είναι ο επόμενος αντίπαλος της ομάδας μας, στο ευρωπαϊκό της ταξίδι στους ομίλους του Europa League. Ο προσεχής μας αντίπαλος προέρχεται από τη ρουμανική σχολή ποδοσφαίρου με έδρα το Βουκουρέστι. Είναι η πιο επιτυχημένη ποδοσφαιρική ομάδα της Ρουμανίας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, καθώς και στη ρουμανική Liga I (23 πρωταθλήματα)





Ιστορία:
Η Στεάουα ιδρύθηκε στις 7 Ιουνίου 1947 με την ονομασία Asociaţia Sportivă a Armatei Bucureşti (ASA Bucureşti), δηλαδή "Στρατιωτικός Αθλητικός Σύλλογος Βουκουρεστίου". Ιδρύθηκε από αξιωματούχους του τότε βασιλικού στρατού της Ρουμανίας και την άδεια ίδρυσής της, εξέδωσε ο ίδιος ο Αρχηγός του Βασιλικού Στρατού Mihail Lascăr. Εκτός από το ποδόσφαιρο ο σύλλογος είχε άλλα έξι αθλητικά τμήματα και πρώτος προπονητής ήταν ο Coloman Braun-Bogdan.

Το 1998 ο ποδοσφαιρικός σύλλογος χωρίστηκε από τη CSA Στεάουα Βουκουρεστίου , δημιουργώντας την Στεάουα Βουκουρεστίου. Έγινε επαγγελματικό σωματείο με ιδιοκτήτη το Ρουμάνο επιχειρηματία Viorel Păunescu. Έπειτα από διάφορες αποτυχημένες οικονομικές κινήσεις, το 2003 άλλαξε ιδιοκτήτη και ανέλαβε ο George Becali.

Φανέλα:
Αρχικά, ο σύλλογος αγωνιζόταν  με τα χρώματα της ρουμανικής σημαίας - μπλε, κίτρινο και κόκκινο. Το κίτρινο όμως σιγά σιγά άρχισε να μην χρησιμοποιείται  και η ομάδα συνδέθηκε με το κόκκινο και μπλε χρώμα. Αυτή είναι και η πρώτη εμφάνιση της ομάδας. Πρόσφατα, οι εκτός έδρας εμφανίσεις της ομάδας  έχουν αρχίσει να ξαναχρησιμοποιούν το κίτρινο χρώμα συνδέοντας την ρουμανική ομάδα με την ιστορία της, κάτι που σύμφωνα με τους ιστότοπους που χρησιμοποιούν οι οπαδοί της έχει αφήσει πολύ θετικές εντυπώσεις. Η εταιρεία που παρέχει τον αθλητικό εξοπλισμό στην ομάδα της Στεάουα, αλλά και τις στολές της ομάδας, είναι η  Nike.

Στάδιο:
Από το 1974 απέκτησε δικό της γήπεδο, το Stadionul Ghencea, στο χώρο μιας πρώην στρατιωτικής βάσης στις νοτιοδυτικές συνοικίες του Βουκουρεστίου. Είναι αποκλειστικά ποδοσφαιρικό γήπεδο, χωρίς στίβο, κι αποτελεί τμήμα του μεγάλου Αθλητικού Συγκροτήματος της Στεάουα (Complexul Sportiv Στεάουα Βουκουρεστίου ). Είχε χωρητικότητα 30.000 θεατών αλλά για διάφορους λόγους το 1991 η χωρητικότητα μειώθηκε στις 28.139 θέσεις. Από το 2006 πληρεί τις προδιαγραφές της ΟΥΕΦΑ για αγώνες επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ.


Οπαδοί:
Κρίνοντας από τις επιδόσεις της, η Στεάουα θεωρείται η πιο επιτυχημένη ποδοσφαιρική ομάδα της Ρουμανίας και απολαμβάνει τη μεγαλύτερη υποστήριξη των οπαδών του Ρουμανικού  ποδοσφαίρου. Μια έρευνα που έγινε τον Ιούνιο του 2007 κατέδειξε πως  περίπου το 42% του συνόλου των φιλάθλων του  ποδοσφαίρου της Ρουμανίας υποστηρίζει την Στεάουα, σε αντίθεση με τις δύο άλλες γνωστές ομάδες της Ρουμανίας, τη  Ντιναμό, με 12% και της Ραπίντ με 9%.

Η μεγαλύτερη συγκέντρωση των οπαδών είναι στο Βουκουρέστι, ιδίως σε περιοχές που γειτνιάζουν με το γήπεδο της, καλύπτοντας όλο το νότιο μέρος του Βουκουρεστίου.

 


Οι σκληροπυρηνικοί οπαδοί της ομάδας ονομάζονται "Στεάουα Βουκουρεστίου Ultras" και η εμφάνιση τους έγινε το 1995. Η παρουσία τους στο γήπεδο είναι δυναμική και έντονη και μπορούν να χαρακτηριστούν ως ιδιαίτερα εκδηλωτικοί.

Τον τελευταίο καιρό, τα έκτροπα από τη μεριά των οπαδών της, ήταν ένα από τα κύρια προβλήματα του συλλόγου. Κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων σεζόν, 11 παιχνίδια πρωταθλήματος διεξήχθησαν κεκλεισμένων των θυρών και ένα στο Κύπελλο UEFA για διάφορους  λόγους, όπως συμπλοκές ανάμεσα στους οπαδούς, ρατσιστικά συνθήματα ή άναμμα φωτοβολίδων.

Το 2009, η UEFA τιμώρησε τη  Στεάουα να αγωνιστεί σε δύο παιχνίδια του Europa League κεκλεισμένων των θυρών επειδή οπαδοί της εμφάνισαν ρατσιστικό πανό σε ματς για το 2ο προκριματικό γύρο εναντίον της ουγγρικής Ujpest.

Η σημαντικότερη αντίπαλός της  Στεάουα είναι η  Dinamo Bucureşti. Το "Μεγάλο Ντέρμπι" (Marele Derby)  είναι κορυφαία ποδοσφαιρική συνάντηση της Ρουμανίας τα τελευταία 60 χρόνια, μιας και η Στεάουα και η Ντιναμό είναι οι δύο πιο επιτυχημένες ποδοσφαιρικές ομάδες της χώρας με 41 τίτλους συνολικά (Στεάουα-23, Ντιναμό- 18). Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως πρόκειται για αγώνα μεταξύ του πρώην κλαμπ του Ρουμανικού Στρατού (Στεάουα Βουκουρεστίου) και του Υπουργείο Εσωτερικών (Ντιναμό). Πολλές συγκρούσεις μεταξύ των διαφόρων οργανωμένων οπαδών έχουν συμβεί στο παρελθόν  και εξακολουθούν να συμβαίνουν μέσα και έξω από το γήπεδο.

Εισιτήρια Διαρκείας: 
Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον στοιχείο που πρέπει να γνωρίζετε για τη Στεάουα, είναι η πολιτική που έχει στην τιμολόγηση των εισιτηρίων διαρκείας της. Η Στεάουα προσφέρει 4 πακέτα διαρκείας ανάλογα με τη θέση που εξασφαλίζεις στο γήπεδο. Στα «επίσημα» του γηπέδου το εισιτήριο διαρκείας κοστολογείται στα €139 ενώ στα υπόλοιπα σημεία του γηπέδου (κεντρικές κερκίδες) οι τιμές κυμαίνονται από €69-58. Στα πέταλα, εκεί που βρίσκονται οι οργανωμένοι οπαδοί, το εισιτήριο διαρκείας είναι €35. Ειδικότερα:

- Κεντρική - Επίσημα- €139
- Κεντρική Ι – €69
- Κεντρική II – €58
- Πέταλα – €35

Επίσης η διοίκηση της Στεάουα προσφέρει εκπτώσεις και ειδικές τιμές σε κατόχους διαρκείας της προηγούμενης χρονιάς, ή σε συνταξιούχους σε ακόμη πιο χαμηλές τιμές. Για τα δε άτομα με αναπηρίες, το εισιτήριο διαρκείας είναι δωρεάν!


Η Στεάουα στη Ρουμανία:
Η Στεάουα έχει περάσει στην ιστορία ως η  κορυφαία της ομάδα της Ρουμανίας και έχει τερματίσει κάτω από την έκτη θέση μόλις πέντε φορές. Ο σύλλογος κατέχει το ρεκόρ κατάκτησης εθνικών πρωταθλημάτων (23), και κυπέλλων (20). Έχει επίσης κατακτήσει 5 φορές το σούπερ καπ. Κατά τις ποδοσφαιρικές σεζόν 1993 - 1998, η Στεάουα κατέκτησε 6 συνεχόμενα πρωταθλήματα ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της Chinezul Timişoara που κρατούσε από τη δεκαετία του 1920.

Η Στεάουα στην Ευρώπη:
Είναι η  πρώτη ομάδα της Ανατολικής Ευρώπης που έχει κατακτήσει την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, το  Champions League, κερδίζοντας το  1986 στον τελικό την Barcelona στη διαδικασία των πέναλτι (0-0 η κανονική διάρκεια του αγώνα). Σε εκείνο τον τελικό για την ομάδα της Ρουμανίας αγωνίστηκαν οι γνώριμοι στο ποδοσφαιρικό κοινό για τις λαμπρές προπονητικές τους καριέρες  László Bölöni  (νυν προπονητής του ΠΑΟΚ) και Anghel Iordănescu.  Η Στεάουα έπαιξε και  στον τελικό του 1989 όπου έχασε από την Milan. Είναι η μόνη ομάδα από την Ανατολική Ευρώπη που έχει πετύχει κάτι τέτοιο.

Στην Ευρώπη προκρίθηκε τρεις συνεχόμενες σεζόν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ (1995 ως 1997), αποτελώντας τη μόνη ρουμανική ομάδα που έχει συμμετάσχει σε αυτούς.

Το 2005-06 ο σύλλογος έφτασε ως τα ημιτελικά του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ και την επόμενη σεζόν προκρίθηκε ξανά στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η ομάδα σήμερα βρίσκεται στην 67η θέση στην κατάταξη της Uefa

Αναλυτικά η Στεάουα στις  ευρωπαϊκές διοργανώσεις:
Διοργάνωση
Σεζόν
Παιχνίδια
Νίκες
Ισοπαλίες
Ήττες
Γκολ Υπέρ
Γκολ Κατά
Συντελεστής τερμάτων
1
1
0
0
1
0
1
– 1
22
155
42
30
43
165
162
+ 3
11
40
14
12
14
51
54
– 3
14
85
32
27
26
112
94
+ 18
1
1
1
0
0
1
0
+ 1
Σύνολο
49
242
89
69
84
329
311
+ 18


Πέρσι και φέτος:
Πέρσι η Στεάουα έκανε μια από τις χειρότερες της χρονιές στο πρωτάθλημα. Τερμάτισε στην 5η θέση της βαθμολογίας αλλά κατάφερε να κατακτήσει το κύπελλο. Στο Europa League έπαιξε στο στάδιο των ομίλων σε ένα πολύ δύσκολο όμιλο (Λίβερπουλ, Νάπολι, Ουτρέχτη). Στον όμιλο κατάφερε να τερματίσει 3η. Συγκεκριμένα η Στεάουα στην έδρα της κατάφερε να φέρει ισοπαλία τόσο με τη Λίβερπουλ (1-1) όσο και με τη Νάπολη (3-3). Νίκησε επίσης την Ουτρέχτη με 3-1 εντός έδρας, ενώ με την ίδια ομάδα έφερε ισοπαλία εκτός έδρας. Οι μόνες ήττες που είχε στον όμιλο ήταν από τα δύο μεγαθήρια και οι δύο στα εκτός έδρας παιχνίδια της. Αξίζει να σημειωθεί πως συγκέντρωσε 6 βαθμούς στον όμιλό της και αποκλείστηκε μόλις για ένα βαθμό, αφού η Νάπολι είχε συγκεντρώσει 7. 

Φέτος έχοντας παίξει 8 παιχνίδια πρωταθλήματος. Έχει δεχτεί 3 ήττες, έχει νικήσει άλλα 3 παιχνίδια και σε δύο παιχνίδια εξήλθε ισόπαλη. Το τελευταίο παιχνίδι που αγωνίστηκε πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή για το πρωτάθλημα, όπου αντιμετώπισε την Sportul Studentesc εκτός έδρας, φέρνοντας λευκή ισοπαλία. Αξίζει να σημειωθεί πως η Sportul Studentesc που κράτησε τη Στεάουα στο 0-0, βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας Η Στεάουα, βρίσκεται στην 7η θέση της βαθμολογίας με 11 βαθμούς, ισοβαθμώντας με άλλες δύο ομάδες.  



Στο Europa League αγωνίστηκε απευθείας στα play off για την είσοδο στου ομίλους. Αντίπαλός της η CSKA Sofia την οποία απέκλεισε νικώντας την 2-0 στην έδρα της και φέρνοντας ισοπαλία 1-1 εκτός έδρας. Στο πρώτο παιχνίδι των ομίλων, αντιμετώπισε τη γερμανική FC Schalke 04 παραχωρώντας λευκή ισοπαλία στην έδρα της.  







Μπάτζετ:
Η αξία της ομάδας υπολογίζεται στα 55.550.000 €, και φέτος δαπανήθηκαν 4.050.000 € σε μεταγραφές. Πάντως το μπάτζετ της έχει μειωθεί αισθητά τα τελευταία χρόνια. Αξίζει να αναφερθεί πως τη σεζόν 2008/09 το μπάτζετ της ήταν 20.000.000 €, ενώ την αμέσως επόμενη χρονιά (2009/10) έπεσε στα 6.500.000 €. Η πτωτική του πορεία συνεχίστηκε και φέτος, μιας και η Στεάουα ακολουθώντας σφικτή οικονομική πολιτική προσπαθεί να επενδύσει σε νεαρούς ποδοσφαιριστές της χώρας με ταλέντο και προοπτική.
Ένας παλιός γνώριμος...:
Ένας παλιός γνώριμος της ΑΕΚ Λάρνακας, ο Narcis Claudiu Răducan,  εκτελεί χρέη αθλητικού διευθυντή στην ομάδα της Στεάουα καθώς και χρέη αρχισκάουτερ. Ο Răducan αγωνίστηκε στην ομάδα της Λάρνακας με ιδιαίτερη επιτυχία για τη ποδοσφαιρική σεζόν 2005–2006. Την επόμενη χρονιά μετακόμισε στην ΑΕΛ Λεμεσού χωρίς να έχει ιδιαίτερα καλή παρουσία. Το 2006 ήταν η  χρονιά στην οποία η ΑΕΚ έφτασε μέχρι και τον τελικό του κυπέλλου απέναντι στον ΑΠΟΕΛ. Προηγήθηκε η πανηγυρική πρόκριση σε βάρος της Ανόρθωσης στα προημιτελικά του θεσμού, με το αλήστου μνήμης παιχνίδι στο οποίο έσβησαν οι προβολείς του Αντώνης Παπαδόπουλος. Στον τελικό  ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε 3-2 στην παράταση, με την ΑΕΚ να διαμαρτύρεται για τη διαιτησία. Ο Răducan ήταν ο σκόρερ του δεύτερου τέρματος της ΑΕΚ με πέναλτι (η ομάδα μας είχε μείνει πίσω στο σκορ με 2-0).  


Άλλοι παλιοί γνώριμοι...:
Ένας παλιός γνώριμος του κυπριακού ποδοσφαίρου ο οποίος έχει συνδέσει το όνομά του με τη Στεάουα, είναι ο Ilie Dumitrescu. Ο Dumitrescu δοξάστηκε με τα χρώματα της Στεάουα ως ποδοσφαιριστής, αγωνιζόμενος στην ομάδα του στρατού για 8 χρόνια. Είναι η ομάδα στην οποία ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά, μιας και ξεκίνησε από τις ακαδημίες της και εκεί έθεσε τις βάσεις για μια λαμπρή καριέρα. Στην πρώτη ομάδα πρωτοέπαιξε το 1986 και αγωνίστηκε μέχρι το 1994. Στη Στεάουα αγωνίστηκε σε 165 παιχνίδια σκοράροντας 71 φορές. Το 1995 υπέγραψε στην αγγλική Τότεναμ. Έπαιξε επίσης στην ισπανική Σεβίλλη και στη Γουέστ Χαμ. Το 1998 επέστρεψε στη Στεάουα, όπου αγωνίστηκε σε 7 παιχνίδια (3 γκολ) και κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Στη συνέχεια ακολούθησε προπονητική καριέρα, περνώντας και από τον πάγκο του Απόλλωνα Λεμεσού κτίζοντας μια πολύ αξιόλογη ομάδα. Στις 11 Αυγούστου του 2010, επέστρεψε στην Στεάουα Βουκουρεστίου  ως πρώτος προπονητής.  Άντεξε μόνο  έξι εβδομάδες και παραιτήθηκε δηλώνοντας:  «Δεν μπορώ να μείνω κάπου που δεν με θέλουν».  Πρόλαβε να καθίσει στον πάγκο της Στεάουα για 8 παιχνίδια (Πρωτάθλημα και Europa Leauge) έχοντας 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και 3 ήττες. 



Κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν, στο ρόστερ της ομάδας της Στεάουα ανήκε και ο Έλληνας διεθνής επιθετικός Παντελής Καπετάνος. Μετεγγράφηκε στην ομάδα της Στεάουα το 2008 από την ΑΕΚ Αθηνών και ήταν ο πρώτος της σκόρερ για δύο συνεχόμενες σεζόν (30 γκολ συνολικά στο πρωτάθλημα) πραγματοποιώντας εκπληκτικές εμφανίσεις.  Την δε πρώτη του χρονιά ψηφίστηκε ως ο καλύτερος ξένος του ρουμανικού πρωταθλήματος. Το συμβόλαιο του τερματίστηκε το Γενάρη του 2011 και μιας και η διοίκηση της Στεάουα στα πλαίσια του οικονομικού νοικοκυρέματος της ομάδας δεν ήθελε να του διατηρήσει το ψηλό του συμβόλαιο τον άφησε ελεύθερο. Έτσι ο Καπετάνος υπέγραψε στην επίσης ρουμανική CFR Cluj για τρία χρόνια.  

Την περασμένη σεζόν στο ρόστερ της Στεάουα ανήκε και ο κύπριος ποδοσφαιριστής Στέλιος Πάρπας. Ο διεθνής με τις μικρές εθνικές αμυντικός δεν κατάφερε να κερδίσει θέση στην ομάδα της Στεάουα, έτσι φέτος επέστρεψε στην ομάδα από την οποία μετεγγράφηκε στην Στεάουα,  την ΑΕΛ Λεμεσού.  



   Ένας παίκτης που οι ποδοσφαιρόφιλοι πιθανόν να θυμούνται από το πέρασμα του από την ΑΕΚ Αθηνών, είναι ο Geraldo Alves, ο οποίος ανήκει μέχρι και σήμερα στο ρόστερ της Στεάουα. Μετακόμισε το περσινό καλοκαίρι στη Στεάουα ως ελεύθερη μεταγραφή από την ΑΕΚ Αθηνών και είναι ο βασικός κεντρικός αμυντικός της ομάδας. Έχει επίσης σκοράρει 3 φορές στα παιχνίδια της ομάδας του. Ο Alves αν και αμυντικός, έχει ικανότητα στο ψηλό παιχνίδι και είναι πηγή κινδύνου στις στημένες φάσεις.






-- Προπονητής:
Από το φετινό Ιούνιο, ο Ρόνι Λεβί είναι ο νέος προπονητής της  Στεάουα Βουκουρεστίου. Ο Ισραηλινός τεχνικός έχει καταθέσει τα διαπιστευτήρια του στην Ρουμανία με την πολύ καλή παρουσία του στον πάγκο της Ουνιρέα Ουρζιτσένι.




-- Ρόστερ:
Το ρόστερ αποτελείται ως επί το πλείστον από Ρουμάνους παίκτες, αφού μόνο 7 είναι οι ξένοι που αγωνίζονται στην ομάδα. 

Το αστέρι της ομάδας είναι ο Mihai Costea που είναι και ο πρώτος σκόρερ της ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα. Σε πέντε παιχνίδια έχει σκοράρει 3 φορές και μετρά και 2 ασιστ στο ενεργητικό του. Χρησιμοποιεί και τα δύο του πόδια.  Στην κορυφή της επίθεσης ο Costea εναλλάσσεται με το Raul Rusescu ο οποίος έχει σκοράρει 2 φορές στο πρωτάθλημα.  Σημαντικό γρανάζι στη μηχανή της ομάδας είναι και ο διεθνής Ρουμάνος, Cristian Tanase που αγωνίζεται στο χώρο του κέντρου, με ευχέρεια στο σκοράρισμα. Κοστολογείται στα 2.800.000 € και είναι ο παίκτης με την πιο ψηλή αξία στην ομάδα.  

Άλλο αστέρι της ομάδας είναι ο Florin Constantin Costea, ο οποίος είναι 26 χρονών και η αξία του είναι 2.500.000 €. Αγωνίζεται στα αριστερά της επίθεσης είτε ως χαφ είτε ως εξτρέμ. Μπορεί να παίξει και στην κορυφή της επίθεσης με άνεση, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που κατά τη διάρκεια του αγώνα αγωνίζεται στα δεξιά της επίθεσης.

Πρόκειται για ομάδα με πολύ χαμηλό μέσο όρο ηλικίας (24.7 χρόνια), στοιχείο που δείχνει πως είναι ομάδα που στηρίζεται στον ενθουσιασμό των παικτών της αλλά και το ταλέντο τους. Είναι ομάδα με μέλλον και κτίζεται με πλάνο να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν θα διεκδικήσει τίτλους στο άμεσο μέλλον.

Η Στεάουα έχει 17 διεθνείς παίκτες στο ρόστερ της, 8 εκ των οποίων αγωνίζονται στην εθνική Ρουμανίας και 7 στις μικρές εθνικές της χώρας.





-- Τακτική:  
Η Στεάουα συνήθως παρατάσσεται στο γήπεδο με το γνωστό 4-4-2. Φυσικά το συγκεκριμένο σύστημα διαφοροποιείται ανάλογα με τις ανάγκες των παιχνιδιών. Ο προπονητής της ομάδας αρέσκεται στο να χρησιμοποιεί δύο επιθετικούς στην κορυφή. Επίσης τα δύο ακραία χαφ της ομάδας έχουν την ικανότητα να πατούν περιοχή και έχουν ευχέρεια στο να δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις στην αντίπαλη περιοχή.
 
Η Στεάουα με βάση τα στατιστικά που έχουν να κάνουν με τα λεπτά που σκοράρει, είναι ομάδα δευτέρου ημιχρόνου. Τα περισσότερα γκολ τα έχει σκοράρει μετά το 60' (8) και αυτό το στατιστικό στοιχείο δείχνει πως πρόκειται για ομάδα που παλεύει τους αγώνες της σε ολόκληρο το 90λεπτο και δεν τα παρατά μέχρι και το τέλος. Φυσικά, έχει σκοράρει και αρκετά γκολ στο πρώτο ημίχρονο των αγώνων της (6), στοιχείο που καταδεικνύει πως είναι επικίνδυνη καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα. 

Οι σκόρερ της Στεάουα Βουκουρεστίου είναι οι εξής:

Οι τρεις πρώτοι σκορερ της ομάδας είναι οι επιθετικοί της, που αγωνίζονται στην κορυφή της επίθεσης. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται προηγουμένως οι M. Costea και Tatu που είναι και οι βασικοί επιθετικοί της ομάδας, είναι και οι παίκτες που τραβούν το κουπί στο σκοράρισμα. Σημαντική είναι και η συμβολή του Rusescu που έρχεται από τον πάγκο και έχει σημαντική συνεισφορά στο σκοράρισμα της ομάδας του, αλλά και γενικά στην επιθετική ανάπτυξη. Συνεπώς είναι σημαντικό να προσεχθούν ιδιαίτερα οι επιθετικοί των Ρουμάνων μιας και εν πολλοίς αν απομονωθούν από τους αντίπαλους αμυντικούς δυσκολεύει η παραγωγικότητα της ομάδας στο σκοράρισμα.






Share this Article on :

7 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

φοινικουδας είπε...

Φίλε IronAEK, εξαιρετικό σκάουτιγκ! Απ' ότι κατάλαβα πρόκειται για μια πολύ καλοδουλεμένη ομάδα με πολλά τρεξίματα όλο το 90λεπτο. Έστω κι αν δε διανύει περίοδο φόρμας, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί γιατί και για την Μακάμπι έτσι λέγαμε.

Με προβληματίζει πολύ αν ο περτενέρ του Ντίμεχ θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του ματς. Πάντως στην εστία πρέπει να κάτσει οπωσδήποτε ο Φορτίν λόγω εμπειρίας και λόγω ικανότητας να οργανώνει την άμυνα αλλά και να παίζει και σαν..λίμπερο! Η ομάδα μας πρέπει να κάνει το passing game της και να μαρκάρει ψηλά. Είδαμε όλοι ποσο κινδυνέψαμε με τους Ισραηλινούς όταν αμυνόμασταν και οι 11 πίσω από τη σέντρα. Πολύ σημαντικό είναι να μην παρουσιαστούμε με υπερβολικό σεβασμό όπως στο Ισραήλ γιατί πάλι θα αδικήσουμε τους εαυτούς μας. Ας διεκδικήσουμε τη νίκη κοιτάζοντας στα μάτια τη Στεάουα.

Νομίζω πως εκτός από τον παρτενέρ του Ντίμεχ, οι υπόλοιποι της αρχικής εντεκάδας μας είναι γνωστοί: Φορτίν, Τζέισον, Ντίμεχ, Ντε Κλερ, Βαν Ντάικ και Σκοπελίτης ή Λίνσεν στο κέντρο (ανάλογα από το ποιος θα προτιμηθεί σέντερ-μπακ), Πρίσο και Κούλλης στα φτερά, (λόγω ταχύτητας) Γκαρσία φυσικά 10άρι και Μιρτάκοβιτς μπροστά.

Επίσης έχω αρκετή ανησυχία για το πόσο κόσμο θα πάρουμε στο ιστορικότερο παιχνίδι της ιστορίας μας. Είναι κρίμα πραγματικά να μην αγγίξουμε τις 5000 τουλάχιστο. Φυσικά μέσα στο ΓΣΠ ακόμα και οι 5000 φαίνονται λίγοι, αλλά με τη φωνή μας μπορούμε να επηρεάσουμε θετικά τη ροή του αγώνα. Φήμες θέλουν πάνω από 500 Ρουμάνους να ταξιδεύουν στην Κύπρο για να παρακολουθήσουν το ματς. Αν προσθέσουμε και αυτούς που ζουν Κύπρο τότε ίσως αγγίξουν τους 1000, οπότε θα έχουμε να δώσουμε τη δική μας "μάχη" στην κερκίδα.

Ανώνυμος είπε...

DIAFONO FILE. TONISTIKE POLLES FORES KAI APO TON KAANAN KAI APO TON PROEDRO KAI APO TON PELEKANO OTI PROTERIOTITA INE TO KYPRIAKO PROTATHLIMA. ALIMONO AN DEN XANAVGOUME EUROPI. THA INE MEGALO PISOGIRISMA.

EGO PROVLEPO ALLAGES. VLEPO SIGOURA ROUBEN VASIKOS MALLON KAI KOULLIS.

NOMIZO THA XEKOURASI PEXTES ESTO KAI GIA 45LEPTA GIA TO MATCH TIS DEFTERAS.

OPIOS KAI NA PEXI OMOS, PEZOUME KYPRO KAI THELOUME NIKI !

Ανώνυμος είπε...

EXOUME 2 ISPANOUS. PINDATO, GARCIA. KANTE PANO ME TAUROUS! EXOUME TOSOUS OLLANDOUS. SKEFTITE IDEES GIA NA OMORFISI KERKIDA MAS.

EPISIS..O SINDESMOS FILATHLON KALO THA ITAN NA EUXARISTISI TON KROIF ME MIA PLAKETA SENA ENTOS EDRAS AGONA. O ATHROPOS MAS EXTISE OMADARA MESA SE 2 XRONIA.

Ανώνυμος είπε...

re o hofland ti chances exi na peksi??

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΟΥ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ... ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ..ΑΕΚ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Ανώνυμος είπε...

aekara 3-0 steaoua

Ανώνυμος είπε...

3eri kanis kapoio link pou mporw na dw apo4e tin AEKARA mas pls, giati an dn tin dw tha trelathw...? ime e3wteriko kai dn vriskw kapoio link g na tin dw..

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.