News Update :

Ο «κύριος ?»

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011



Ο «κύριος ?» είναι ένας νέος αθλητικογράφος. Γράφει σε μια μεγάλη εφημερίδα και σε ένα site. Θεωρείται από τους ανερχόμενους αθλητικογράφους, διότι συνδυάζει το καλό γράψιμο με τις αθλητικές γνώσεις. Αδυναμία έχει στις «πικάντικες» πληροφορίες. Διανθίζει δηλαδή τα άρθρα του με «ελαφριές» λεπτομέρειες που έχουν να κάνουν με τη ζωή των πρωταγωνιστών. Πάντα έχουν ενδιαφέρον τα άρθρα του.

Διαβάζω και αυτόν όπως και όλους τους άλλους σχεδόν, διότι έτσι έμαθα: να «ρουφώ» όλες τις ειδήσεις από όλα τα μέσα χωρίς απαραίτητα να συμφωνώ. Πιστεύω πως για να πλησιάσεις την αλήθεια πρέπει να μελετάς όλες τις διαθέσιμες πηγές. Αλλιώς, αν επιλέγεις μόνο όσα συμφωνείς, τότε θα ανακυκλώνεις τα δόγματά σου χωρίς να προχωράς μπροστά.

Ο «κύριος ?» αρθρογραφεί ως επί το πλείστον για το Αποέλ. Φυσιολογικό, θα πει κανείς αφού είναι Αποελίστας. Οι μόνες φορές που ασχολείται με άλλες ομάδες είναι όταν επισημαίνει τα κακώς κείμενα της Ομόνοιας κυρίως και μέσα μέσα της Ανόρθωσης. Με την ΑΕΚ ασχολήθηκε ελάχιστες φορές και αυτές επιδερμικά. Ίσως τώρα με την απίστευτη επιτυχία της ΑΕΚ, να την... ανακαλύψει! Καλό λόγο για άλλες ομάδες σπάνια θα γράψει. Μόνο καλοπροαίρετη κριτική για τα στραβά τους. Για την ομάδα του όχι μόνο τα ξέρει όλα, αλλά τα δίνει και όλα.

Την επόμενη μέρα της ιστορικής πρόκρισης της ΑΕΚ επί της Μλάντα, προτίμησε να ασχοληθεί με τη… μουρμούρα μερίδας οπαδών του Αποέλ προς έναν παίκτη τους! Ιεράρχησε, φαντάζομαι, τα δύο θέματα και αποφάνθηκε ότι για τη… μουρμούρα αξίζει να χυθεί μελάνι και για την πρόκριση της ΑΕΚ όχι!


Όταν όλες οι κυπριακές ομάδες αγωνίζονταν στην Ευρώπη επέλεγε να πλέκει το εγκώμιο του Αποέλ (φυσιολογικό ως ένα βαθμό) και μετά να σχολιάζει τα… παπούτσια του τάδε παίκτη, τη γυναίκα του δείνα, τα ρούχα του coach κ.λπ. Για τις πρωτόγνωρες επιτυχίες της ΑΕΚ ούτε λόγος! Να υποψιαστούμε ότι στη δική του αντίληψη το κούρεμα κάποιου παίκτη είναι σημαντικότερο από μια νίκη άλλης κυπριακής ομάδας; Πάμπολλες φορές έμπαινα με ανυπομονησία μετά από μια επιτυχία της ΑΕΚ να διαβάσω τι θα γράψει και βρισκόμουν ενώπιον... τριχών! Το αποκορύφωμα και η αφορμή, όμως, να γραφτεί αυτό το άρθρο ήταν όταν μετά την πρόκριση του Αποέλ στους ομίλους ευχήθηκε το ίδιο στην Ομόνοια και την ΑΕΚ την αγνόησε!!! Δεν υπάρχει ΑΕΚ!!! Καλά, θα του έβαζαν πιπέρι στο στόμα εάν έστω και από αβροφροσύνη ευχόταν καλή επιτυχία ΚΑΙ στην ΑΕΚ;;;!!! Όταν η ΑΕΚ βούλιαζε, ενδεχομένως να ήταν φυσιολογικό να απουσιάζει από τα ΜΜΕ, αλλά τώρα που δίνει κραυγαλέες αφορμές είναι πέραν για πέραν άδικο να αγνοείται!

Η μεγάλη εικόνα που κρύβεται πίσω από αυτές περιπτώσεις είναι ότι η αθλητική ενημέρωση στην Κύπρο πάσχει. Συρρικνώνεται στα ούτω καλούμενα μεγάλα σωματεία και αγγίζει επιφανειακά ή και καθόλου τα υπόλοιπα. Η ΑΕΚ ανήκει στα υπόλοιπα. Ακόμα και αν δεν υπάρχουν νέα για τις 2-3 ομάδες, γράφονται ανούσια πράγματα περί παπουτσιών κ.λπ. και ακόμα και αν υπάρχουν νέα για τις υπόλοιπες ομάδες υποβαθμίζονται ή αποσιωπούνται εντελώς. Αυτό, όμως, σημαίνει ενημέρωση; Ενημέρωση σύμφωνα με το λεξικό είναι η έγκαιρη και ΠΛΗΡΗΣ γνώση, αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα.

Δικαίωμά του, φυσικά, να αρθρογραφεί όπως θέλει. Δεν είμαστε εξάλλου εμείς τα αφεντικά του για να του πούμε τι θα γράφει. Το θέμα όμως είναι ότι αποτελεί τον κυριότερο αρθρογράφο της εφημερίδας και της ιστοσελίδας που εργάζεται. Το μεγαλύτερο ποσοστό άρθρων είναι γραμμένα απ’ αυτόν. Συνεπώς αν θέλετε να διαβάσετε νέα της ΑΕΚ πάρτε άλλη εφημερίδα ή πηγαίνετε σε άλλο σάιτ; Γιατί όμως;

Για τον «κύριο ?» υπάρχουν άλλες ομάδες; Κάνουν και αυτές κάτι καλό ή αποτελούν μονάχα μέτρο σύγκρισης στην a priori «ανώτερη» ομάδα του; Ρητορικά ερωτήματα.

Το πιθανότερο όμως είναι ότι τέτοιες οδηγίες θα έχει. Έτσι θέλω να πιστεύω. Ότι δεν είναι σκόπιμο, αλλά στους όρους εργοδότησης του προβλέπεται το 90% των άρθρων του να αφορούν το Αποέλ. Μάλλον έτσι θα δουλεύουν τα ΜΜΕ. Για σκοπούς κέρδους γράφουν μόνο για τις 2-3 ομάδες με τους περισσότερους οπαδούς. Πιάνουν λοιπόν, έναν Αποελίστα, έναν Ομονοιάτη, έναν Ανορθωσιάτη και το πολύ πολύ έναν Λεμεσιανό. Με την ΑΕΚ τι γίνεται;;; Την ΑΕΚ ας την αναλάβει ο Ανορθωσιάτης ή κάποιος άλλος... Ακόμα και αν είναι έτσι τα πράγματα, πρέπει να το ανεχθούμε;;; Ας αναλάβει όποιος θέλει την ΑΕΚ (και τις υπόλοιπες ομάδες) αρκεί να το κάνει επαγγελματικά και με ΣΕΒΑΣΜΟ!!! Αυτό είναι που δυστυχώς λείπει...

Θα μου πείτε τώρα γιατί τον διαβάζω; Υπάρχουν όμως και πολλές επιλογές ενώπιών μας; Εσείς ποιους διαβάζετε; Καταντήσαμε να ξέρουμε όλο το ρόστερ, τις ηλικίες, τα νούμερα, τα κιλά, τους τραυματισμούς, τις γυναίκες, τα νούμερα παπουτσιών των παικτών του Αποέλ παρά των δικών μας, διότι ό,τι διαβάσουμε αυτά αναφέρει!!!

Ίσως είναι καιρός να κυκλοφορήσει μια εφημερίδα ή ένα σάιτ που να καταπιάνεται με την αθλητική ενημέρωση των ομάδων της Λάρνακας. Οι Λεμεσιανοί και οι Παφίτες το έκαναν και μπράβο τους! Να δουλεύουν οι Σκαλιώτες (ή και μη) «κύριοι ?» αλλά τουλάχιστον να το κάνουν με ειλικρίνεια: σκαλιώτικα νέα, για Σκαλιώτες!

Ο «κύριος ?» εγκλωβίζεται στο δίπολο Αποέλ-Ομόνοια. Συνεισφέρει άθελά του στη διόγκωσή του. Είναι κρίμα διότι γράφει καλά και διαφορετικά από τους πλείστους συναδέλφους του. Εάν συνεχίσει να αυτό-απομονώνεται στην ομάδα του, θα καταντήσει γραφικός και μία από τα ίδια, τουλάχιστον για εμάς. Θα χαραμιστεί. Κι όταν, σύμφωνα με τον κύκλο της ιστορίας, την ακμή της ομάδας του την ακολουθήσει η παρακμή, τι θ’ απογίνει;;;  



Share this Article on :

5 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Ανώνυμος είπε...

En na mas peite kai to onoma tou sigkekrimenou? Eimai agglia kai den diavazo efimerides!!

Ανώνυμος είπε...

AEK ENANTION OLON !

ALLA GIA NA TA KATAFEROUME PREPEI OLOI NA IMASTE AKOMH PIO KONTA STIN OMADARA MAS!

Ανώνυμος είπε...

Φίλε, ΕΣΥ γράφεις τέλεια ! Το blog αυτό το παρακολουθούμε πολλοί γι'αυτό συνέχισε και ... "κάντε υπομονή και ο ουρανός θα γίνει πιο καθαρός"

Ανώνυμος είπε...

mia zoi etsi... eperasame omilous k emilisan stis eidisis 5 lepta g emas ke 15 g tin omonoia p en eperase je ti eftee je to ena je to allo...axaparoi

Ανώνυμος είπε...

giati to allo???
tes faseis tous AEK - ROSENBORG iden tes kanenas? mono ta goal edihnan tzai to teleftaio sfirigma...
Genika faseis ola ta match tis AEK stin evropi iden kanenas?
Ate re paliopoulimenoi oloi tous... money talks giafto prepei emeis na xekinisoume na gemizoume ta gipeda ke na tous anagasoume na min mboroun na kanoun alios...

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.