News Update :

"Priso & Co sink Greens"

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011


Λίγη αχτίδα χαράς προσέφεραν σ’ αυτόν τον δύσμοιρο τόπο οι κυπριακές ομάδες. Οι 3 νίκες με μηδέν κιόλας παθητικό δείχνουν ότι τουλάχιστον το ποδόσφαιρό μας προοδεύει σε αντίθεση με τον κρατικό μηχανισμό. Ιδιαίτερα η ΑΕΚ μας έκανε περήφανους αφού κατέχει πλέον το ρεκόρ της μεγαλύτερης κυπριακής νίκης στην Ευρώπη! Αυτή είναι η ΑΕΚ!

Τα λόγια είναι φτωχά για το ματς. Μετά από ένα 8-0 τι να γράψεις; Ούτε στην προπόνηση δεν υπάρχει τέτοιο σκορ! Κάποιοι λένε ότι η Φλοριάνα είναι η πιο αδύνατη ομάδα που αντιμετώπισε κυπριακή ομάδα. Κάποιοι άλλοι λένε ότι η ποιότητα της ΑΕΚ έχει ανέβει κατά πολύ. Ό,τι κι αν είναι το μόνο σίγουρο είναι ότι η ΑΕΚ παρουσιάστηκε ΕΤΟΙΜΗ σε όλους του τομείς. Είχε πλάνο, είχε φυσική κατάσταση, είχε κίνητρο, είχε αποτελεσματικότητα, τα είχε όλα. Θα μπορούσε να αναπαυτεί στο γρήγορο 0-2, αλλά αντιθέτως συνέχισε μέχρι το τελευταίο λεπτό όπως πρέπει.

Τώρα στα καθαρά αγωνιστικά η ομάδα συνέχισε από εκεί που έμεινε. Να παρουσιάζει γρήγορο και επιθετικό ποδόσφαιρο. Μετά από πολλά χρόνια διατήρησε τον βασικό κορμό κάτι που είναι βασικότατο σε μια ομάδα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι από τους 14 παίκτες που αγωνίστηκαν μόνο οι 4 ήταν καινούριοι (Κούλλης, Μίρτα, Σεράν, Γκαρσία). Στα δύο άκρα ο Κούλλης με τον Πρισό έκαναν ό,τι ήθελαν! Ο Μίρτα είναι σκόρερ περιωπής! Ο Γκαρσία πιστεύω θα είναι η αποκάλυψη της χρονιάς! Διαθέτει μεγάλη τεχνική κατάρτιση και έχει το ένστικτο του σκόρερ. Οι Ολλανδοί υπέροχοι όπως πάντα, οι Ντίμεχ και Τζέισον σταθεροί και ο Σεράν απαρατήρητος αφού οι Μαλτέζοι ακόμα να περάσουν τη σέντρα. Ο Νέγκρι μόνο μία φορά χρειάστηκε να επέμβει οπόταν ήταν ένα εύκολο απόγευμα για τον ίδιο και για την άμυνα γενικότερα. Οι αλλαγές ήταν πετυχημένες αφού ο Κινγκ έδωσε δύο ασίστ και οι Μυτίδης και Γκόμεζ σκόραραν.

Οι οπαδοί ήταν ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ!!! Από το 1ο ως το 90ο λεπτό έκαναν πάρτι στις κερκίδες συμμετέχοντας στο πάρτι της ομάδας στο γήπεδο. Τα συνθήματά τους έρχονταν συνέχεια στους τηλεοπτικούς μας δέκτες προκαλώντας μας συγκίνηση και ανατριχίλα! Όσοι δεν πήγαμε σίγουρα ζηλέψαμε!!!

Οι Μαλτέζοι το αντιμετώπισαν πολύ κριτικά. Οι εφημερίδες τους έγραψαν για εξευτελισμό, για βύθιση, για σιωπή και για εφιάλτη. Ενδεικτικό του κλίματος είναι οι διάφορες απόψεις που εκφράζουν Μαλτέζοι φίλαθλοι:

«What a shame for Maltese Football, years ago we use to lose with these scores against teams like Porto and other big guns, Now against minnows losing 8-0 at home???? Retire from these cups now and stop humilating the Maltese people!!!!!»

«all i can say is floriana you are an embarrassment»

Η ομάδα δεν ξέχασε (ξεχνιέται αυτό το κακό;) την τραγωδία στη ναυτική βάση. Οι παίκτες έδειχναν τα μαύρα περιβραχιόνια στα γκολ που έβαζαν, η αρχηγός δήλωσε στο facebook “This victory is for the disaster what happened last week in Cyprus” και η διοίκηση αφιέρωσε τη νίκη στα θύματα. Όπως πολύ εύστοχα είπε και ο Κάανεν «τέτοιες καταστροφές κάνουν το ποδόσφαιρο τόσο ασήμαντο».

Στον επαναληπτικό αναμένουμε αθρόα προσέλευση για να χειροκροτήσουμε και να δούμε για πρώτη φορά στην έδρα μας την αγαπημένη μας ομάδα. Η ΑΕΚ φαίνεται ότι συνεχίζει να παίζει sexy ποδόσφαιρο και να κάνει κάθε ματς απόλαυση! Ίσως θα μπορέσουμε να δούμε και τους Ντε Κλερ και Σκοπελίτη για πρώτη φορά.


Share this Article on :

1 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Ανώνυμος είπε...

aekaraaaaaaaaaaaaa

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.