News Update :

Φάκελος πέναλτι

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Η διαφορά είναι στη γεύση έλεγε γνωστή διαφήμιση και έχει δίκιο. Η διαφορά των πέναλτι στην Κύπρο σου αφήνει μια πικρή γεύση! Όσο μελετάς τα στατιστικά των πέναλτι, τόσο συγχύζεσαι. Δεν μπορεί, κάποιο τυπογραφικό λάθος θα έγινε. Όμως, το λάθος δεν είναι τυπογραφικό, αλλά δικό σου που θεωρείς πως όλες οι ομάδες συμμετέχουν ισότιμα στο πρωτάθλημα του τόπου. Ενόψει της διακοπής των Χριστουγέννων μελετάμε τα πέναλτι που δόθηκαν (ή δεν δόθηκαν) και καταγράφουμε τα συμπεράσματά μας. Συνολικά δόθηκαν 48 πέναλτι ή 1 πέναλτι κάθε 2 αγώνες. Μήπως έχουν κερδηθεί ισόρροπα απ’ όλες τις ομάδες; Έτσι είναι τα πράγματα ή όχι;…


ΔΙΑΦΟΡΑ ΥΠΕΡ ΚΑΙ ΚΑΤΑ
1. ΟΜΟΝΟΙΑ 8 υπέρ 0 κατά = +8
2. ΑΝΟΡΘΩΣΗ 6 υπέρ 1 κατά = +5
3. ΑΠΟΕΛ 3 υπέρ 1 κατά = +2
4. ΑΛΚΗ 3 υπέρ 1 κατά = +2
5. ΑΕΛ 3 υπέρ 2 κατά = +1
6. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3 υπέρ 2 κατά = +1
7. ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ 2 υπέρ 2 κατά = 0
8. ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ 5 υπέρ 6 κατά = -1
9. ΕΡΜΗΣ 3 υπέρ 4 κατά = -1
10. ΑΠΟΠ 4 υπέρ 6 κατά = -2
11. ΑΕΚ 2 υπέρ 4 κατά = -2
12. ΕΘΝΙΚΟΣ 1 υπέρ 3 κατά = -2
13. ΔΟΞΑ 3 υπέρ 7 κατά = -4
14. ΑΕΠ 2 υπέρ 9 κατά = -7

ΠΕΝΑΛΤΙ ΥΠΕΡ
1. ΟΜΟΝΟΙΑ 8 υπέρ
2. ΑΝΟΡΘΩΣΗ 6 υπέρ
3. ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ 5 υπέρ
4. ΑΠΟΠ 4 υπέρ
5. ΑΛΚΗ 3 υπέρ
6. ΑΠΟΕΛ 3 υπέρ
7. ΑΕΛ 3 υπέρ
8. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3 υπέρ
9. ΕΡΜΗΣ 3 υπέρ
10. ΔΟΞΑ 3 υπέρ
11. ΑΕΠ 2 υπέρ
12. ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ 2 υπέρ
13. ΑΕΚ 2 υπέρ
14. ΕΘΝΙΚΟΣ 1 υπέρ

ΠΕΝΑΛΤΙ ΚΑΤΑ
1. ΟΜΟΝΟΙΑ 0 κατά
2. ΑΝΟΡΘΩΣΗ 1 κατά
3. ΑΠΟΕΛ 1 κατά
4. ΑΛΚΗ 1 κατά
5. ΑΕΛ 2 κατά
6. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2 κατά
7. ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ 2 κατά
8. ΕΘΝΙΚΟΣ 3 κατά
9. ΕΡΜΗΣ 4 κατά
10. ΑΕΚ 4 κατά
11. ΑΠΟΠ 6 κατά
12. ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ 6 κατά
13. ΔΟΞΑ 7 κατά
14. ΑΕΠ 9 κατά

ΠΕΝΑΛΤΙ ΥΠΕΡ ΑΝΑ ΑΓΩΝΑ
1. ΟΜΟΝΟΙΑ 1 πέναλτι υπέρ κάθε 1,9 αγώνες
2. ΑΝΟΡΘΩΣΗ 1 πέναλτι υπέρ κάθε 2,5 αγώνες
3. ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ 1 πέναλτι υπέρ κάθε 3 αγώνες
4. ΑΠΟΠ 1 πέναλτι υπέρ κάθε 3,8 αγώνες
5. ΑΛΚΗ 1 πέναλτι υπέρ κάθε 5 αγώνες
6. ΑΠΟΕΛ 1 πέναλτι υπέρ κάθε 5 αγώνες
7. ΑΕΛ 1 πέναλτι υπέρ κάθε 5 αγώνες
8. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1 πέναλτι υπέρ κάθε 5 αγώνες
9. ΕΡΜΗΣ 1 πέναλτι υπέρ κάθε 5 αγώνες
10. ΔΟΞΑ 1 πέναλτι υπέρ κάθε 5 αγώνες
11. ΑΕΠ 1 πέναλτι υπέρ κάθε 7,5 αγώνες
12. ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ 1 πέναλτι υπέρ κάθε 7,5 αγώνες
13. ΑΕΚ 1 πέναλτι υπέρ κάθε 7,5 αγώνες
14. ΕΘΝΙΚΟΣ 1 πέναλτι υπέρ κάθε 15 αγώνες

ΠΕΝΑΛΤΙ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΜΑΤΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΗΣ ΤΕΤΡΑΔΑΣ
1. ΟΜΟΝΟΙΑ: 3 υπέρ (ΑΕΚ, ΑΕΚ, Απόλλων), 0 κατά = +3
2. ΑΠΟΕΛ: 1 υπέρ (Απόλλωνα), 0 κατά = +1
3. ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: 1 υπέρ (ΑΕΚ), 3 κατά (ΑΕΚ, Αποέλ, Ομόνοια) = -2
4. ΑΕΚ: 1 υπέρ (Απόλλωνα), 3 κατά (Ομόνοια, Απόλλων, Ομόνοια) = -2

Μόνο 6 ομάδες έχουν θετικό πρόσημο στα πέναλτι. Πρόκειται για τις Ομόνοια, Ανόρθωση, Αποέλ, Αλκή, ΑΕΛ και Ολυμπιακό. Αξιοσημείωτο είναι πως στην πρώτη 6άδα βρίσκονται οι 3 ομάδες της Λευκωσίας. Επίσης, η μοναδική ομάδα χωρίς πέναλτι κατά, αλλά και η ομάδα με τα περισσότερα υπέρ είναι μία: η Ομόνοια. Η Ανόρθωση με την κατηφόρα που διανύει εδώ και 3 μήνες, κατάφερε(!!!) να έχει 6 κερδισμένα πέναλτι και μόνο 1 κατά! Βλέποντας τη λίστα ξεχωρίζουν κατά πολύ 2 ομάδες: η Ομόνοια και η Ανόρθωση.

Όσον αφορά την ομάδα μας, αυτή κατατάσσεται στην 11η θέση ή αν προτιμάτε 4η από το τέλος! Το ερώτημα είναι πώς μια ομάδα που παίζει ίσως το πιο γρήγορο και επιθετικό ποδόσφαιρο στην Κύπρο, που διαθέτει τους δαιμόνιους και τεχνίτες Πρισό, Κινγκ, Γκόμεζ, Σόουζα δεν κερδίζει τόσα πέναλτι όσα κερδίζουν άλλες ομάδες; Διότι παίκτες γρήγορους και διεισδυτικούς δεν διαθέτει μόνο η Ομόνοια ή ο Αποέλ αλλά και άλλες ομάδες και ενδεχομένως και καλύτερους. Όπως και να ‘χει η ΑΕΚ βρίσκεται στην 3η θέση έχοντας αρνητικό πρόσημο στα πέναλτι. Τυχαίο; Από πάνω μας βρίσκεται η Ομόνοια που διαπρέπει στην κατηγορία των πέναλτι και το Αποέλ που έχει θετικό πρόσημο. Τυχαίο; Φανταστείτε πού θα ήμασταν εμείς αλλά και οι υπόλοιπες ομάδες εάν το ποδόσφαιρο γινόταν δίκαιο! Τα 8 πέναλτι υπέρ και 0 κατά της Ομόνοιας πόσους πόντους της έδωσαν και πού θα ήταν εάν π.χ. είχε τα δικά μας στατιστικά; Εάν η Ανόρθωση δεν βοηθιόταν και είχε λογικά πέναλτι σε ποια θέση θα ήταν τώρα; Ρητορικά ερωτήματα. Η απάντηση όμως κάποιων φίλων ΑνορθωσΟμονοιΑποελιστών είναι ότι όλα τους πέναλτι ήταν σωστά! Ας υποθέσουμε πως όντως ήταν και δικαίως δόθηκαν. Οι αντίπαλές τους ομάδες όμως δεν είχαν κι αυτές πέναλτι; Το θέμα δεν είναι εάν ήταν ή δεν ήταν ένα πέναλτι, αλλά γιατί δίνεται σε μια ομάδα και ΔΕΝ δίνεται στην άλλη ομάδα! Αυτό είναι το μεγάλο ζήτημα, η ανομοιομορφία! Με περισσή ευκολία δίνεται σε μια ομάδα και με περισσή ευκολία καταπίνεται η σφυρίχτρα σε κάποια άλλη. Πόσα και πόσα ματς χάσαμε από ένα πέναλτι! Πόσα και πόσα ματς κέρδισαν Αποέλ/Ομόνοια/Ανόρθωση από ένα πέναλτι! Θυμηθείτε το γκρέμισμα του Χιώτη στο ματς με την ΑΕΠ, το πιάσιμο από το λαιμό του Φροντίνι στο ματς με τον Ολυμπιακό και ο κατάλογος είναι ατέλειωτος… Σίγουρα θα ‘μαστε κι εμείς στον κατάλογο αυτό, αλλά με πόσες εμφανίσεις;

Παρατηρώντας και τα στατιστικά των αγώνων των ομάδων της τετράδας, επιβεβαιώνεται και πάλι το προφανές: η Ομόνοια και το Αποέλ έχουν θετικό πρόσημο, ενώ ο Απόλλωνας ακολουθούμενος από την ΑΕΚ έχουν αρνητικό! Ίσως έτσι να δικαιολογείται εν μέρει και η διαφορά πόντων στο Α’ γκρουπ. Πάντως είναι δεδομένο πως διαφορά δυναμικότητας δεν υφίσταται σε τόσο μεγάλο βαθμό όσο φαίνεται στη βαθμολογία, άρα κάτι άλλο ενδεχομένως παίζει. Τι να ‘ναι άραγε αυτό;

Όχι, το πέναλτι δεν είναι πανάκια, αλλά, ναι, σου δίνει τους 3 πόντους όταν δεν είσαι στη μέρα σου ή τα βρίσκεις σκούρα. Επίσης, είναι ικανό να καταδείξει μεσοπρόθεσμα κάποια αυτονόητα του ποδοσφαίρου μας: ότι συγκεκριμένες ομάδες είναι «ερωτευμένες» μ’ αυτά! Κάποιες μάλιστα το έχουν εντάξει στο σύστημά τους και το δουλεύουν στην προπόνηση! Κάποιες είναι έτοιμες να σχίσουν και τα ιμάτιά τους εάν δεν τους το χαρίσουν! Ακόμα και κάποιοι ποδοσφαιριστές οφείλουν την υστεροφημία τους σ' αυτά!

Την ώρα που Αποέλ, Ανόρθωση και Ομόνοια κοκορομαχούν μεταξύ τους για το ποια ομάδα κερδίζει διαχρονικά τα περισσότερα πέναλτι, οι υπόλοιπες ομάδες ψάχνουν να βρουν το δίκιο τους σχεδόν κάθε αγωνιστική. Οι ομάδες αυτές, εκτός από το ότι ζουν στη δική τους απομονωτική αυτάρκεια, δείχνουν να είναι ξεκομμένες και από την πραγματικότητα. Γελά και το παρδαλό κατσίκι με τα καμώματά τους! Όμως πώς να πείσεις έναν οπαδό αυτών των ομάδων ότι και οι υπόλοιποι έχουν ΙΣΟ δικαίωμα στο… πέναλτι, όταν από μωρό παιδί βλέπει και μαθαίνει πως κάθε άγγιγμα στην περιοχή είναι πέναλτι για την ομάδα του; Τόσα χρόνια τα ίδια και τα ίδια, στο τέλος του γίνεται βίωμα και κανόνας. Έτσι είναι τα πράγματα, αφού από μικρό παιδί αυτό βλέπει και το θεωρεί φυσιολογικό. Κατάντησαν γραφικοί. Αυτά τα Χριστούγεννα δώστε τους δώρο μια σφυρίχτρα, την έχουν ανάγκη! Και του χρόνου, με τα ίδια στατιστικά πάλι, εκτός κι αν σταματήσει η γη να γυρίζει!!!


Share this Article on :

6 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Ανώνυμος είπε...

to kalitero PODOSFERIKO ar8ro pou ediavasa 17 xronia pou eimai se touton ton kosmo je vionno toutin tin adikia! SYGXARITIRIA FILE ZAPATISTA! se kamia periptosi omos den mionoume tin anoterotita tou apoel kai tis omonoias! alla fysika egra4es oti den einai toso megali i diafora mas oso sti va8mologia!
EPISIS: kata emena to kountima tis dietisias ine kirios sto kentro tou gipedou! sfiroun enantion mas gia na min vgoume kan epi8esi! kai ine eki pou kountoun mia omada kai oxi se faseis opos penalty epidi sizitounte poli. fasis kai aniparxta foul sto kentro pote den sizitounte!

Ανώνυμος είπε...

MA PIA ANWTEROTITA RE FILE TIS OMONOIAS...TWRA SOVAROMILOUME??ENA DOUME STA PLAY-OFFS TIN ANOTEROTITA TIS PRASINIS OMADOULAS....OUTE TERMA E THA MAS VALEI

Ανώνυμος είπε...

XRONIA POLA SE OLOUS SAS!
XRONIA POLA STIN AEK MAS!
XRONIA POLA STOUS PEXTES MAS!
XRONIA POLA STIN POLI MAS!
XRONIA POLA AEKKARAAA.

KAI APO TO 2011...NA AGAPISOUME OLOI PIO THERMA TIN OMADARA MAS.

Ανώνυμος είπε...

Σας χαιρετώ. Είμαι ένας γνήσιος οπαδός της ΑΕΚ Λάρνακας και είναι για πρώτη φορά που γράφω στον ιστότοπο αυτό αν και τον παρακολουθώ σχεδόν καθημερινά.

Αφορμή για τη συμμετοχή μου αυτή είναι οι πρόσφατες αναφορές για δημιουργία ιδιόκτητου γηπέδου για την αγαπημένη μας ομάδα. Είμαι και εγώ ένας από τους οπαδούς που θέλουν ιδιόκτητο ποδοσφαιρικό γήπεδο για την ομάδα μας. Επειδή όμως ένα τέτοιο έργο γίνεται μία μόνο φορά, ο αρχικός σχεδιασμός πρέπει να είναι πολύ μελετημένος.

Γι'αυτό αποφάσησα μετά από περισυλλογή να εκθέσω την άποψη μου για το συγκεκριμμένο θέμα.

Θα ήθελα να σας αναφέρω ότι υπάρχει ένα πολύ καλό παράδειγμα ποδοσφαιρικής ομάδας άλλης χώρας που έχει ορισμένες αφάνταστες ομοιότητες από κάθε άποψη με την ομάδα μας. Ομοιότητες σε προφορά ονόματος της ομάδας με την Κύπρο, σε χρώματα στολών με την ΑΕΚ Λάρνακας, σε αριθμό οπαδών, στόχων και άλλες ομοιότητες.

Κυρίως, επίσης, έχει ένα πολύ ωραίο, λειτουργικό και ποδοσφαιρικό γήπεδο, που θα ήταν ευχής έργο να έχει σαν πρότυπο και κάτι παρόμοιο η ομάδα μας. Το γήπεδο αυτό που αναφέρομαι χρησιμοποιείται και από την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της χώρας όπου εδρέυει η ομάδα στην οποία αναφέρομαι.

Το όνομα της ομάδας είναι "ZIMBRU" (κάνοντας λογοπαίγνιο ομοιάζει πολύ με την λέξη "ΚΥΠΡΟΥ"!).
Τα χρώματα της ομάδας αυτής είναι το πράσινο και το κίτρινο όπως και της ΑΕΚ μας!

Το γήπεδο της Zimbru έχει χωριτικότητα 10,500 θεατών (ίσως όμως η ΑΕΚ να χρειάζεται γήπεδο πιο μικρής χωριτικότητας των περίπου 7,000). Είναι χωρισμένο σε 4 συνεχόμενες και αδιάκοπες κερκίδες με 2 διαζώματα (ορόφους) για κάθε κερκίδα. Το πάνω διάζωμα είναι για τους κατόχους εισητηρίων διαρκείας, γι'αυτό είναι και πιο μικρό από το κάτω διάζωμα.

Το σημαντικό είναι το νέο γήπεδο της ΑΕΚ να είναι και λειτουργικό αλλά και καλαίσθητο, και οι 4 κερκίδες του να είναι συμμετρικές και αρχιτεκτονικά όμοιες μεταξύ τους.

Έχω την εντύπωση ότι με καλή θέληση, πρωτοβουλία και σοβαρή προσέγγηση από πάσαν κατεύθυνση μπορεί αυτό το γήπεδο να γίνει πραγματικότητα.

Γράψετε στο Google "FC ZIMBRU CHISINAU" και "ZIMBRU STADIUM" και θα καταλάβετε καλύτερα τι εννοώ. Επίσης στο Google μπορείτε να δείτε στις "Εικόνες"("Images")και στις "Προβολές" ("Videos")ζωντανές εικόνες από το γήπεδο όπου αγωνίζεται η ομάδα "ZIMBRU" και η "MOLDOVA SOCCER NATIONAL TEAM"(δηλαδή η εθνική Μολδαβίας).Παρακολουθήστε τα σύντομα videos "MOLDOVA VS NETHERLANDS" και "MOLDOVA VS GREECE" και θα καταλάβεται πόσο ωραίο είναι να έχει και η ΑΕΚ μας ένα συμμαζεμένο και λειτουργικό ποδοσφαιρικό γήπεδο.

Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας. Ένας πραγματικά γνήσιος οπαδός της ΑΕΚ Λάρνακας.

Υπ.: Κάποιος που έχει πρόσβαση στη διοίκηση του σωματείου μπορεί να προωθήσει το θέμα έστω σαν μια απλή πληροφορία ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΨΗΝ.

Ανώνυμος είπε...

aek

Ανώνυμος είπε...

EUXARISTOUME FILE 5.41 GIA TIS IDIES SOU.

NA SIMETEXIS PIO SIXNA STIS SIGIZITIS MAS KAI ESI KAI OLOI AEKTSIES.

OLOI MAZI GIA TO KALO TIS OMADAS MAS.

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.