News Update :

Από το 1 ως το 10

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι οι αριθμοί λένε αλήθεια και στην περίπτωση τη δική μας φαίνεται να δικαιώνονται. Οι αριθμοί όντως δείχνουν την ανεπανάληπτη και ονειρική αλήθεια που ζούμε όλοι μας εφέτος.
Ολοκληρώνοντας λοιπόν αισίως τον πρώτο γύρο, αναθέσαμε στους φίλους του blog να βαθμολογήσουν όλους τους παίκτες μας από το 1 ως το 10. Οι 86 ΑΕΚτζήδες που ανταποκρίθηκαν στην έρευνά μας συνέθεσαν τα αποτελέσματα τα οποία και παρουσιάζουμε παρακάτω με εκτενή ανάλυση...



1. ΜΑΡΚΑΣΑ 9,31
Ο Μαρκάσα έκανε το δικό του άλμα ερχόμενος από τη Δόξα ως μία από τις δύο πρώτες μεταγραφές της νέας Α.Ε.Κ. και κατέπληξε τους πάντες με τα προσόντα του. Ένεκα του τραυματισμού του Τζέισον Δημητρίου, «βαφτίστηκε» αριστερό μπακ αλλά και πάλι κατάφερε να ξεχωρίσει. Η ταχύτητα, το πάθος και η πληθωρικότητά του δεν περνούν απαρατήρητα οδηγώντας τον στην 1η θέση των προτιμήσεων των ΑΕΚτζήδων!

2. ΧΟΦΛΑΝΤ 9,20
Πολλοί βιάστηκαν να τον κατηγορήσουν για τα πέναλτι στα οποία υπέπεσε στις πρώτες αγωνιστικές. Δεν άργησε όμως να αποδείξει σε όλους το πόσο μεγάλος ποδοσφαιριστής είναι αφού είναι ο στυλοβάτης της άμυνάς μας εμπνέοντας εμπιστοσύνη, ενώ έχει σκοράρει και 4 γκολ μέχρι στιγμής. Ηγέτης με τα όλα του και κατά γενική ομολογία ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές που έχουν περάσει από τα κυπριακά γήπεδα. Έχει ιδιαίτερη επικοινωνία με τον κόσμο ο οποίος δικαιολογημένα τον λατρεύει και τον κατατάσσει στη 2η θέση των προτιμήσεων!

3. ΦΑΝ ΝΤΑΪΚ 9,05
Ο πρώην αρχηγός της Ουτρέχτης είναι ο αρχηγός στις δικές μας καρδιές. Είτε με τη χαίτη του είτε κουρεμένος, ο Ολλανδός είναι το Α και το Ω αυτής της ομάδας. Ένας μέσος με τα όλα του. Κόβει, ράβει, μοιράζει, σκοράρει, είναι ο συνδετικός κρίκος της άμυνας με την επίθεση. Δικαιολογημένα βρίσκεται στους πιο αγαπημένους, αφού είναι και ο πρώτος σκόρερ της ομάδας μας μέχρι στιγμής. Σπεσιαλίστας στα στημένα και το χατ-τρικ στον αγώνα με την Πέγεια θα μας μείνει όλους αξέχαστο, αφού έκανε όλη την Κύπρο να παραμιλάει!

4. ΓΚΟΜΕΖ 8,70
Ένας ποδοσφαιριστής που άργησε κάπως να πείσει ορισμένους, όμως με το τέλος του Α’ γύρου σίγουρα κατατάσσεται στους άριστους. Είτε ως winger, είτε ως επιτελικό χαφ, ο Αργεντίνος είναι χάρμα οφθαλμών. Με άριστη τεχνική κάνει ότι θέλει τις αντίπαλες άμυνες δημιουργώντας συνεχώς απειλές και προϋποθέσεις για γκολ. Δεν είναι τυχαίο ότι μετά τον τραυματισμό του επήλθε η «κοιλιά» για την ομάδα μας. Ένας ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής και από τους κυριότερους συντελεστές των φετινών επιτυχιών της Α.Ε.Κ. Γρήγορα σιδερένιος γιατί η ομάδα τον χρειάζεται πολύ!

5. ΝΕΓΚΡΙ 8,45
Στην αμφισβήτηση του καλοκαιριού και στο ψάξιμο άλλου τερματοφύλακα, ο Νέγκρι έκλεισε τα αυτιά του και παρέταξε πείσμα και δουλειά. Για δεύτερη συνεχή χρονιά παραμένει βασικός και αναντικατάστατος αποδεικνύοντας πως πρόκειται για έναν τερματοφύλακα που ξέρει να κάνει τη δουλειά του.

6. ΘΕΟΦΙΛΟΥ 8,06
Ξεχωρίζει για το πάθος του. Ο πρώην αρχηγός του Απόλλωνα ήταν επιλογή του κ. Μιχαηλίδη πριν την αποδέσμευσή του και ο Τον Κάανεν δεν άργησε να καταλάβει την αξία του. Κυρίως ως δεξί μπακ έκανε φοβερά παιχνίδια φέτος. Ο σοβαρός τραυματισμός του στο μέτωπο τον άφησε λίγο πίσω από την φοβερή απόδοση των πρώτων αγωνιστικών, αλλά σιγά σιγά άρχισε να βρίσκει και πάλι τα πόδια του.

7. ΟΠΕΡ 8,06
Ο διεθνής Εσθονός ήρθε την τελευταία στιγμή στην Κύπρο και εντάχθηκε στην ομάδα μας. Μετά από κάποιες αγωνιστικές προσαρμογής, έδειξε πως τα δίνει όλα στο γήπεδο. Απασχολεί διαρκώς έναν με δύο αμυντικούς και έχει πολύ καλές τοποθετήσεις. Ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στον αγώνα με την Ανόρθωση και με δύο γκολ στο ενεργητικό του μέχρι στιγμής υπόσχεται πολλά για τη συνέχεια.

8. ΠΡΙΣΟ 7,94
Ο δαιμόνιος Πρισό χορεύει κάθε ματς την αντίπαλη άμυνα και γι’ αυτό κέρδισε την προσοχή όλων των φιλάθλων. Με την παρουσία του κερδίζει η ομάδα ταχύτητα, διεισδυτικότητα και φαντασία. Αυτό που πρέπει να βελτιώσει πάντως είναι την τελική του προσπάθεια. Επίσης, χρεώνεται για την ανόητη αποβολή του στο ματς με την Ομόνοια και γενικά για τη σχέση που έχει με τις... κάρτες.

9. ΜΥΤΙΔΗΣ 7,83
Άλλη μία αποκάλυψη της φετινής χρονιάς, αυτή τη φορά κυπριακής καταγωγής. Ο Τον Κάανεν επενδύει πολλά στον νεαρό ο οποίος τον βγάζει ασπροπρόσωπο. Ο κεραυνός του Νέστορα στον αγώνα με τον Ερμή ήταν το εισιτήριό του για την Εθνική ομάδα των ανδρών. Το μέλλον είναι λαμπρό για αυτόν και την Α.Ε.Κ.

10. ΛΙΝΣΕΝ 7,77
Ένας ικανότατος μέσος με πολύ καλό σουτ. Τα δύο γκολ που έχει πετύχει μέχρι στιγμής μας έκαναν όλους να πανηγυρίσουμε έντονα. Ο Ολλανδός «της τελευταίας στιγμής» φαίνεται να έχει ταιριάξει γάντι με τον Βαν Ντάικ στη μεσαία γραμμή. Πότε ως καθαρός ανασταλτικός και πότε με πιο επιθετικές βλέψεις, διανύει και αυτός πολλά χιλιόμετρα σε κάθε αγώνα.

11. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ 7,67
Εάν δανειστούμε τον μπασκετικό όρο «6ος παίκτης», τότε σίγουρα μπορούμε να ισχυριστούμε πως ο Λαμπρόπουλος είναι αδιαμφισβήτητα ο καλύτερός μας «6ος παίκτης». Σε όποια θέση κι αν αγωνιστεί τα πάει περίφημα αποτελώντας την πλέον αξιόπιστή μας λύση. Δεν είναι τυχαίο που πολλοί τον θεωρούν ενδεκαδάτο παίκτη. Σε όποια παιχνίδια κλήθηκε να αγωνιστεί, τα πήγε περίφημα, σκοράρωντας και δύο γκολ, έστω κι αν δεν έχει πολλά λεπτά συμμετοχής.

12. ΚΟΝΤΕ 7,61
Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός έχει αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις της επίθεσης μέχρι στιγμής, είτε ως βασικός είτε ως αλλαγή. Ο παίκτης-τζόκερ του Τον Κάανεν έδειξε με την ταχύτητά του και την έφεση στο σκοράρισμα πως είναι μια αξιόπιστη λύση. Έκανε πολύ καλά παιχνίδια μέχρι στιγμής στους αγώνες του κυπέλλου και θα θέλαμε να δούμε και ανάλογη συνέχεια.

13. ΚΙΝΓΚΣΛΕΥ 7,32
Ο «επίσημος αγαπημένος» είναι εδώ! Η φανερή επιθυμία όλων μας έγινε πράξη από το ΔΣ, αλλά κάτι λείπει… Ο Κινγκ δεν έχει βρει ακόμα τα πατήματά του και σε πολλά ματς μας έχει απογοητεύσει. Σίγουρα ο ρόλος του είναι διαφορετικός. Δεν είναι μία ομάδα μόνος του όπως ήταν πριν 3 χρόνια. Όπως και να ΄χει περιμένουμε ακόμα να δούμε τα «μαγικά» του και να ξεσκιστούμε φωνάζοντας «Κινγκ, Κινγκ, Κινγκ».

14. ΣΟΟΥΖΑ 7,00
Ο «αδικημένος» της ψηφοφορίας καθώς ενώ ξέρει πολλά καντάρια μπάλα, η ποδοσφαιρική του ανωριμότητα σε ορισμένες περιπτώσεις εξόργισε αρκετούς οπαδούς καθώς θα μπορούσε να μας κερδίσει κι άλλους πόντους. Ποδοσφαιριστής με Βραζιλιάνικο στυλ, εξαιρετική ντρίπλα και μαγική κάθετη μπαλιά. Βλέπει διαρκώς γήπεδο και δυστυχώς δεν ευτύχησε να πανηγυρίσει κάποιο γκολ μέχρι στιγμής παρά τις πολλές απόπειρες που έχει κάνει. Το κλασσικό δεκάρι που για καιρό γυρεύαμε. Ίσως με 1-2 γκολ στο ενεργητικό του και με περισσότερη ωριμότητα στο παιχνίδι του να ήταν στους πιο αγαπημένους του κόσμου.

15. ΣΙΕΝΚΕΛ 6,89
Άλλος ένας Ολλανδός «της τελευταίας στιγμής» που στο πρώτο του κιόλας παιχνίδι φρόντισε να σκοράρει εναντίον του Απόλλωνα. Πολύ καλός στο ψηλό παιχνίδι και καθοδηγούμενος από τον Χόφλαντ κάνει αρκετά καλά παιχνίδια. Η μειωμένη απόδοση των τελευταίων αγωνιστικών και τα αλλεπάλληλα λάθη τον έκαναν να αμφισβητηθεί από αρκετούς.

16. ΝΤΙΜΕΧ 6,44
Παίκτης παγκίτης που αποκτήθηκε για να καλύψει τυχόν απουσίες. Δεν εντυπωσιάζει, αλλά ούτε και απογοητεύει. Δυναμικός, σκληρός και ενίοτε επίφοβος. Κάνει «βρόμικη» δουλειά παίζοντας άμυνα και «θυσιάζοντας» τον εαυτό του με κάρτες για το καλό της ομάδας.

17. ΙΩΑΝΝΟΥ 5,29
Φιλότιμος ποδοσφαιριστής που δίνει ότι έχει και δεν έχει μέσα στο γήπεδο. Αν και δεν είναι παίκτης βασικής εντεκάδας, ο Τον Κάανεν σε αρκετές περιπτώσεις τον έριξε στον αγώνα στηριζόμενος στο καλό του μαρκάρισμα και το πάθος του.

18. ΠΑΟΥΛΙΣΤΑ 5,26
Ο Παουλίστα ξεκίνησε φουριόζος βάζοντας το πρώτο επίσημο γκολ της φετινής ΑΕΚ, αλλά στην πορεία χάθηκε. Παρόλο που το όνομά του ακουγόταν το καλοκαίρι για αποχώρηση, εντούτοις έμεινε και πήρε αρκετές ευκαιρίες από τον προπονητή. Αγωνίζεται σε ένα παιχνίδι και τραυματίζεται για τα επόμενα τρία, γεγονός που δεν μπορεί να τον καθιερώσει στην ομάδα αλλά ούτε και στις καρδιές μας.

ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΟΜΑΔΑΣ: 7,65

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ:

1. ΜΑΡΚΑΣΑ 9,31
2. ΧΟΦΛΑΝΤ 9,20
3. ΝΕΓΚΡΙ 8,45
4. ΘΕΟΦΙΛΟΥ 8,06
5. ΣΙΕΝΚΕΛ 6,89
6. ΝΤΙΜΕΧ 6,44
7. ΙΩΑΝΝΟΥ 5,29

ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΑΜΥΝΑΣ: 7,66

ΜΕΣΟΙ:

1. ΦΑΝ ΝΤΑΪΚ 9,05
2. ΓΚΟΜΕΖ 8,70
3. ΛΙΝΣΕΝ 7,77
4. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ 7,67
5. ΣΟΟΥΖΑ 7,00

ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΚΕΝΤΡΟΥ: 8,03

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ:

1. ΟΠΕΡ 8,06
2. ΠΡΙΣΟ 7,94
3. ΜΥΤΙΔΗΣ 7,83
4. ΚΟΝΤΕ 7,61
5. ΚΙΝΓΚΣΛΕΥ 7,32
6. ΠΑΟΥΛΙΣΤΑ 5,26

ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ: 7,33

Από τους πιο πάνω μέσους όρους των τριών γραμμών μας, το κέντρο της Α.Ε.Κ. φαίνεται να έχει το προβάδισμα με 8,06, όχι άδικα. Οι πρωτοκλασάτοι παίκτες που απαρτίζουν τη μεσαία γραμμή είναι υπεύθυνοι για το πολύ καλό passing game της ομάδας αλλά και τη δημιουργία προϋποθέσεων για γκολ. Ακολουθεί η αμυντική μας γραμμή με μέσο όρο 7,66 αφού κάποιοι ποδοσφαιριστές της δεν εμπνέουν και τόση εμπιστοσύνη, εξού και τα 17 γκολ που έχουμε δεχτεί μέχρι στιγμής. Χειρότερη γραμμή με μικρή διαφορά φαίνεται να είναι η επίθεση με μέσο όρο 7,33. Πρέπει να το παραδεκτούμε πως αν και έχουμε σκοράρει σε 12 από τα 15 παιχνίδια, αν και παίζουμε αρκετά επιθετικό ποδόσφαιρο, αν και δημιουργούμε αρκετές ευκαιρίες, εντούτοις δεν είμαστε η «μηχανή του γκολ» και αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι μόνο σε δύο παιχνίδια έχουμε σκοράρει περισσότερα από δύο γκολ. 11 ποδοσφαιριστές από όλες τις γραμμές έχουν σκοράρει για την ομάδα μας κάτι που ισοσταθμίζει την απουσία επιθετικών με έφεση στο σκοράρισμα.

ΟΛΛΑΝΔΟΙ:

ΧΟΦΛΑΝΤ 9,20
ΣΙΕΝΚΕΛ 6,89
ΦΑΝ ΝΤΑΪΚ 9,05
ΛΙΝΣΕΝ 7,77

ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΟΛΛΑΝΔΩΝ: 8,23

Με Ολλανδική σφραγίδα η φετινή Α.Ε.Κ. χαρακτηρίζεται «ιπτάμενη», «ανθισμένη τουλίπα» και άλλα λογοπαίγνια που σκοπό έχουν να αποδώσουν τον ολλανδικό αέρα που έφερε ο Τον Κάανεν στη Λάρνακα. Με μέσο όρο 8,23 οι Ολλανδοί ποδοσφαιριστές της Α.Ε.Κ. δικαιώνουν την έμπνευση Κρόιφ και Κάανεν.

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΤΕΚΑΔΑ:

Δεδομένου του φετινού συστήματος της Α.Ε.Κ. που είναι το 4-2-3-1, οι τέσσερις κορυφαίοι της άμυνας με βάση τις βαθμολογίες είναι οι Μαρκάσα, Χόφλαντ, Θεοφίλου και Σιένκελ. Οι δύο κόφτες με ψηλότερη βαθμολογία είναι ο Βαν Ντάικ και ο Λίνσεν. Οι τρεις πίσω από τον επιθετικό με την ψηλότερη βαθμολογία είναι ο Γκόμεζ, ο Πρισό και ο Κόντε. Ο επιθετικός με την ψηλότερη βαθμολογία είναι ο Όπερ. Κάτω από τα δοκάρια φυσικά είναι ο Νέγκρι. Αξιοσημείωτη είναι η απουσία του Κίγκ από τις πρώτες θέσεις συνεπώς και από την υποτιθέμενη καλύτερη εντεκάδα των αποτελεσμάτων.
Share this Article on :

2 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Ανώνυμος είπε...

men laleite gia ton king mou kai ena deite ti mappa tha pexei to 2o guro! tha sas afikei olous afonous...tha thimithoume enan king apo ta palia...akomi kai enan kalitero king

Ανώνυμος είπε...

APISTEFTO TO ARTHRO PANO. XILIA BRAVO. ORTHOTATES I VATHMOLOGIES.

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.