News Update :

Να από πού πηγάζει η βία . . .

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Συχνά διερωτόμαστε ποιοι βρίσκονται πίσω από τα τραγικά περιστατικά βίας στα γήπεδα της Κύπρου. Άλλοι κατηγορούν την αστυνομία, άλλοι τους παράγοντες, άλλοι τους ποδοσφαιριστές για απρεπή συμπεριφορά, άλλοι την κοινωνία... Η απάντηση (δυστυχώς) βρίσκεται κρυμμένη καλά και μεθοδικά στην παρακάτω ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ. Αποέλ και στην άστοχη αναμετάδοσή της από αθλητικό portal. Η ανακοίνωση αναλυτικά: (με μαυρισμένα γράμματα τα σημεία που σκοπό έχουν να φανατίσουν τους οπαδούς)



"Διαλύουμε τα πάντα στο πέρασμά μας και αυτό το απολαύσαμε δεόντως την περασμένη Κυριακή απέναντι σε μια μικρομεσαία ομάδα η οποία πιθανόν να κινδυνέψει άμεσα με υποβιβασμό. Ευχαριστούμε τους ποδοσφαιριστές μας οι οποίοι ξεκίνησαν (όπως φαίνεται) να αντιλαμβάνονται το πού βρίσκονται αλλά και να δικαιολογούν τους παχουλούς μισθούς τους. Μεγάλο respect και στον κόσμο του πραγματικού Θρύλου ο οποίος ήταν και αριθμητικά περισσότερος από τους γηπεδούχους, και τους ανάγκασε για ολόκληρο το παιχνίδι σε οπτικο-ακουστικό ρόλο.

Τέλος και με τους νεοσύστατους λοιπόν και βάζουμε πλώρη για το επόμενό μας παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα η οποία τολμά να ελπίζει σε βαθμολογικό όφελος μέσα στη Λευκωσία…απέναντι σε μια ομάδα της οποίας οι οπαδοί έβριζαν τον ΑΠΟΕΛ εν χορώ για 90 λεπτά κατά τη διάρκεια της περασμένης αγωνιστικής.


Είναι αδιανόητο να ζήσουμε παρόμοιες καταστάσεις με πέρσι όπου μεγάλη μάζα του κόσμου μας θεωρούσε σωστό να ‘κατεβαίνει’ στο γήπεδο μόνο στα λεγόμενα ντέρμπι. Θεωρούμε ότι η παρουσία πενταψήφιου αριθμού ΑΠΟΕΛιστών στο γήπεδο το ερχόμενο Σάββατο (αλλά και κάθε εβδομάδα) είναι επιβεβλημένη για να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες για τους ποδοσφαιριστές μας, και τις πιο ακατάλληλες που έχουν φανταστεί οι δικοί τους ποδοσφαιριστές…αλλά και ο αυθάδης κόσμος τους.


Καλούμε οργανωμένους και μη όπως γεμίσουν το οίκημα του συνδέσμου από νωρίς το Σάββατο και να γίνουν ένα με την πορεία μας η οποία ξεκινά στις 16:00 με προορισμό το τιμημένο Νότιο πέταλο του ΓΣΠ.


Ενημερώνουμε επίσης τον κόσμο μας ότι την ερχόμενη Δευτέρα ξεκινά το πρωτάθλημα και στην καλαθόσφαιρα με την πρώτη αντίπαλό μας να είναι η Ενάδ Αγίου Δομετίου. Το παιχνίδι ξεκινά στις 19:00 στο Λευκόθεο, και ιδιαίτερη πρόσκληση δεν απευθύνουμε σε κανένα.

Εμείς θα είμαστε εκεί όπως πάντοτε για να στηρίξουμε και αυτό το τμήμα της μεγάλης μας αγάπης".

ΑΠΟΕΛ ΘΡΥΛΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΝΤΟΥ


Αυτή η αχαρακτήριστη ανακοίνωση δημοσιεύτηκε σήμερα http://kerkida.net/index.php?pageaction=ker&modid=1&artid=8732 και οι σκοποί της είναι προφανείς. Κατ’ αρχήν στην πρώτη παράγραφο μιλά με πολύ υποτιμητικά λόγια για την ήττα του Απόλλωνα γεγονός που αποσκοπεί στο να δυναμιτίσει το κλίμα ακόμα περισσότερο μετά την απογοήτευση που ένιωσαν οι Λεμεσιανοί φίλαθλοι. Χαρακτηρίζει την ομάδα που τους πήρε το κύπελλο μέσα από τα χέρια ως «μικρομεσαία» απλά και μόνο για να προκαλέσει. Αχρείαστοι χαρακτηρισμοί στολισμένοι με όση κακία μπορούσε ο συγγραφέας να δακτυλογραφήσει.

Στη δεύτερη και Τρίτη παράγραφο της επίσημης ανακοίνωσης του ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ. Αποέλ στόχος είναι η ΑΕΚ. Στην προσπάθειά του ο συγγραφέας να προσελκύσει τον κόσμο της ομάδας του στο γήπεδο, φορτώνει εναντίον της ομάδας μας με αποκορύφωμα να μας βρίζει ως αυθάδεις. Ξεχάσαμε πως οι οπαδοί του Αποέλ ποτέ δεν έβαλαν στο στόμα τους άλλη ομάδα σε συνθήματα! Γράφει χαρακτηριστικά πως η ομάδα μας «τολμά να ελπίζει σε βαθμολογικό κέρδος στο ΓΣΠ». Δηλαδή για τον συγγραφέα της ανακοίνωσης καλύτερο θα ήταν να μην διεξαχθεί καθόλου το παιχνίδι και να πάρει το ματς στα χαρτιά το Αποέλ αφού θα κερδίσει σίγουρα. Αυτό θα τον ευχαριστούσε.

Φανταστείτε αγαπητοί μου φίλοι πόσος κόσμος έχει διαβάσει την παραπάνω ανακοίνωση με αποτέλεσμα να φανατιστεί για το προσεχές παιχνίδι, που είναι και ο απώτερος σκοπός του Συνδέσμου των πορτοκαλί."Nα δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες" ισχυρίζεται, με ότι αυτή η φράση μορεί να εννοεί και να υπονοεί. (τρομοκρατία, εκφοβισμός, υβριστικά συνθήματα είναι ορισμένες από αυτές τις "κατάλληλες συνθήκες").

Κι εμείς οι δόλιοι που νομίζαμε πως οι σύνδεσμοι των ομάδων πρέπει να λειτουργούν ταπεινά, με αίσθημα fair-play και να διώχνουν πρώτοι τους ταραξίες από τα γήπεδα...Δυστυχώς στη συγκεκριμένη περίπτωση η ανακοίνωση λειτουργεί ως μία ωρολογιακή βόμβα που δύναται να εκραγεί το ερχόμενο Σάββατο. Στο μυαλό των αναγνωστών της ανακοίνωσης τώρα η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που βρίζει για 90 λεπτά την ομάδα τους (ποτέ δεν έγινε αυτό) και μια ομάδα που τολμά να πάει ΓΣΠ για να πάρει κέρδος. Αυτούς που εκδίδουν τέτοιες φανατικές ανακοινώσεις πρέπει να κυνηγήσει η δικαιοσύνη αγαπητοί μου φίλοι, καθώς και τα site που τις αναδημοσιεύουν, για τους δικούς τους σκοπούς.

Προσωπικά νιώθω απογοήτευση για το χαμηλό επίπεδο της παραπάνω ανακοίνωσης και επιφυλάσσομαι για τον αντίκτυπο που θα έχει στη βίαιη συμπεριφορά μεγάλης μερίδας πορτοκαλί. Αντιθέτως, οι ανακοινώσεις του δικού μας συνδέσμου ποτέ δεν ασχολήθηκαν με άλλες ομάδες, παρά μόνο με την ΑΕΚ και την εμψύχωση των σκαλιωτών, χωρίς φανατισμό ή περίσσιο αδικαιολόγητο πάθος. Η δύναμη των Μ.Μ.Ε. είναι πολύ μεγαλύτερη απ’ όσο φανταζόμαστε γι’ αυτό οι υπεύθυνοι ανακοινώσεων του κάθε ΣΥ.ΦΙ. θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί πριν βγάλουν τη γλώσσα τους περίπατο. Στο κάτω κάτω να μην ξεχνάμε πως αυτοί εκπροσωπούν τους οργανωμένους οπαδούς και πως το πηδάλιο της συμπεριφοράς μεγάλης μερίδας οπαδών είναι στα χέρια τους! Ντροπή και πάλι ντροπή. Τη συμπάθεια μου στους φίλους Απολλωνίστες.



Share this Article on :

4 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

IeRoLoXiTeS είπε...

ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΛΛΩΝΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ.ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΚΑ ΠΟΥ ΜΕΘΟΔΙΚΑ ΕΧΙΖΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΤΣΟΚΟΥΜΝΕΙΚΟ ΠΑΡΑ Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ.ΜΗΝ ΣΚΕΦΤΕΙΤΑΙ ΟΥΤΕ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΑΣ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΤΕ ΧΑΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΧΕΡΙ.ΟΙ ΠΙΚΡΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΦΙΛΟΙ ΑΠΟΕΛΙΣΤΕΣ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΕΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ.ΚΑΙ ΑΝ ΗΜΑΣΤΕ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ.Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ.
ΑΔΕΛΦΙΑ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΝΙΚΗ....

Ανώνυμος είπε...

ONTOS DIAVASA KAI EGO TIN ANAKINOSI TOU PAN.SI.FI APOEL KAI XAFNIASTIKA.

DEN THA APANTISO SE AFTA POU LENE GIA MAS. 90 LEPTA LEI VRIZAME TO APOEL. NAI AKOUSTIKAN 2,3 SINTHIMATA APO ENTHOUSIASMO GIA TO EPOMENO PEXNITHI ALLA OXI KAI 90 LEPTA. KAI AN INE DINATON NA KATADIKAZOUN AFTOI POU VRIZOUME TOUS PANTES AKOMA KAI TON PROEDRO TIS DIMOKRATIAS! AN INE POTE DINATON.

GIA TO EPOMENO SXOLIO OTAN PAME GIA KERDOS...TI NA TOUS PEI KANIS? I VATHMOLOGIA MILA APO MONI TIS. EXOUME TOUS IDOUS VATHMOUS KAI PEZOUME KAI OI DIO POLI KALO PODOSFIARO. GIA PIO SKOPO THELATE NARTOUME..GIA TIN ITTA? GIA FILIKO? APO TIN MIA KATIGORISATE TIN ALKI GIA FILIKA APO TIN ALLO SAS PIRAXE POU TOLMOUME OPOS LETE NA ERTHOUME GIA KERDOS!!!

TRITO! AN INE DYNATO NA APOKALOUN TON APOLLONA MIKROMESAIA OMADA! PERSI STON TELIKO KYPELLO POS KAI SAS KERDISE I MIKROMESAIA OMADA?

POS ENAS SINDESMOS POU EKROSOPI TOSO KOSMOS ANAKINOSE AFTA TA LEGOME DEN TO KATALAVENO! INE TROPI.

ONTOS...ENTHARINOUN TIN BIA SE TETIES ANAKINOSIS.

Ανώνυμος είπε...

EGW NOMIZW OTI DEN PREPEI NA ASXOLHTOUME KSANA ME AYTH THN ANAKOINWSH POU DEIXNEI AKRIVWS TO EPIPEDO TWN ORGANWMENWN OPADWN TOU APOEL.
H AEK EXEI HDH KERDISEI
EDW KAI MIA EBDOMADA OLOI ASXOLOUNTE ME AYTO TO PAIXNIDI, POU AYTO DEIXNEI THN DYNAMIKH POU APEKTHSE H OMADA MAS. EKSALLOY OI PERISSOTEROI APOELISTES THA ERTOUN AYRIO STO GHPEDO GIA NA DOYN TOUTH THN KAINOURGIA OMADA POU EINAI H EKPLHKSH TOY PTWTATHLIMATOS WS TWRA, THN AEK. MONO AYTO GIA MAS EINAI TERASTIO KERDOS.
AYRIO AS XASOUME, KAI TI EGINE, EKSANAXASAME POU TO APOEL KAI EPIAME KAI DEFTERH KATHGORIA, EIMASTE MATHIMENOI. AN XASOUN OI APOELISTES OMWS (POU EN TOUTO POU FOOUNTE)THA ANTREPOUNTE NA KYKLOFORISOUN.
EMEIS ANAGNWRIZOUME THN DOULIA POU GINETE STHN OMADA MAS KAI EIMASTE PERIFANOI GIATI AYRIO KSEROUME OTI OI PAIXTES MAS THA KAMOUN TA APONTA TWN DYNAMEWN TOYS GIA BATHMOLOGIKO KERDOS STON AGWNA.
EFXOME STON APOLLONA NA KSEPERASASEI TA PROVLHMATA TOY KAI NA EPANELTHEI STO PRWTATHLIMA DYNATOS KAI ANTAGWNISTIKOS OPWS HTAN PANTA.

AIMA TIMH AEK MIA ZWH

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΤΙΠΟΤΑ:
Στην καθιερωμένη δημοσιογραφική διάσκεψη ο Τον Κάανεν μετά από ερώτηση για το κατά πόσο θα προχωρήσει σε αλλαγές στο αρχικό σχήμα δεν δίστασε να αποκαλύψει την 11άδα που θα παρατάξει στον αγώνα με το ΑΠΟΕΛ.

Η 11άδα της ΑΕΚ στο ντέρμπι του Σαββάτου θα αποτελείται από τους: Νέγκρι, Μαρκάσα, Θεοφίλου, Χόφλαντ, Σιένκελ, Φαν Ντάικ, Λίνσεν, Γκόμεζ, Κίνγκσλει, Παουλίστα και Όπερ.

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.