News Update :

Διακοσμώντας... την 3η φάση

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Η 3η φάση, ή αν προτιμάτε οι όμιλοι, είναι μια καινοτομία των τελευταίων 3 χρόνων. Στόχος της ΚΟΠ ήταν η αύξηση των αγώνων (άρα και των εσόδων), αλλά και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του πρωταθλήματος. Μέχρι στιγμής η πλειοψηφία του κόσμου αλλά και των ειδημόνων είναι θετική προς αυτό το νέο θεσμό. Μάλιστα, ήδη επεκτείνεται σταδιακά και στη Β’ κατηγορία. Λόγω πολλών παραγόντων που δεν είναι του παρόντος, συνήθως τις 3 πρώτες θέσεις του Α’ ομίλου καταλαμβάνουν η Ομόνοια, το ΑΠΟΕΛ και η Ανόρθωση. Η μεγάλη μάχη δίδεται για την τέταρτη θέση που φαντάζει ως στόχος της χρονιάς για πολλές ομάδες. Πολλοί όμως είναι αυτοί που θεωρούν πως η τέταρτη ομάδα παίζει ρόλο διακοσμητικό. Απλά γεμίζει τον όμιλο και σκορπίζει από δω και από κει βαθμούς. Η εμπειρία των τελευταίων 3 ετών αυτό αποδεικνύει; Ας αναλύσουμε, λοιπόν, τις «τέταρτες» ομάδες βλέποντας ποιες επαλήθευσαν το ρόλο του… διακοσμητή!


2007-2008
Η 4η ομάδα που πέρασε ήταν η ΑΕΚ. Στο μίνι πρωτάθλημα του Α’ γκρουπ η ΑΕΚ κατέλαβε την 1η θέση, κερδίζοντας το ΑΠΟΕΛ και την Ομόνοια και φέρνοντας 3 ισοπαλίες (2 με Ομόνοια και 1 με Ανόρθωση). Συνεπώς η ομάδα που μπήκε τελευταία στην τετράδα, τερμάτισε πρώτη δίνοντας άλλη δυναμική στο πρωτάθλημα.

ΑΕΚ 9 β.
ΑΝΟΡΘΩΣΗ 8 β.
ΑΠΟΕΛ 8 β.
ΟΜΟΝΟΙΑ 3 β.

2008-2009
Η 4η ομάδα που πέρασε ήταν η ΑΕΛ. Στο μίνι πρωτάθλημα του Α’ γκρουπ η ΑΕΛ κατέλαβε την 4η θέση μ’ έναν μόνο πόντο από την ισοπαλία με την Ανόρθωση στην τελευταία αγωνιστική. Συνεπώς η ομάδα που μπήκε τελευταία στην τετράδα, τερμάτισε και τελευταία παίζοντας το ρόλο του κομπάρσου.

ΑΠΟΕΛ 12 β.
ΟΜΟΝΟΙΑ 12 β.
ΑΝΟΡΘΩΣΗ 4 β.
ΑΕΛ 1 β.

2009-2010
Η 4η ομάδα που πέρασε ήταν ο Απόλλωνας. Στο μίνι πρωτάθλημα του Α’ γκρουπ ο Απόλλωνας κατέλαβε την 4η θέση με 3 πόντους από τις 2 ισοπαλίες με την Ομόνοια και την Ανόρθωση. Συνεπώς η ομάδα που μπήκε τελευταία στην τετράδα, τερμάτισε τελευταία και δίχως νίκη.

ΟΜΟΝΟΙΑ 12 β.
ΑΠΟΕΛ 10 β.
ΑΝΟΡΘΩΣΗ 6 β.
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ 3 β.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ:
Σίγουρα τα παραπάνω στοιχεία μιλούν από μόνα τους. Εκτός από τις 3 δυνάμεις των τελευταίων χρόνων (ΑΠΟΕΛ, Ομόνοια, Ανόρθωση), η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ομάδα που απέδειξε πως άξιζε τη θέση στην τετράδα ήταν η ΑΕΚ! Η ΑΕΛ δεχόταν μόνο καρπαζιές, ενώ ο Απόλλωνας δεν κατάφερε καν να κερδίσει (ούτε και η ΑΕΛ βέβαια)! Είναι τεράστιας σημασίας το γεγονός πως σε 3 χρόνια εφαρμογής του θεσμού των ομίλων, ΜΟΝΟ η ΑΕΚ κέρδισε αγώνα από τις 3 ομάδες που πέρασαν ως τέταρτες στον όμιλο (ΑΕΚ, ΑΕΛ, Απόλλων). Όχι μόνο πέτυχε 2 νίκες και 3 ισοπαλίες, αλλά τερμάτισε και πρώτη στον όμιλο, εν αντιθέσει με τις λεμεσιανές ομάδες που περιορίστηκαν αμφότερες στην τελευταία θέση δίχως να πετύχουν καν νίκη! Το αλατοπίπερο στους ομίλους μόνο η ΑΕΚ το έχει βάλει. Όχι μόνο το απέδειξε εμπράκτως στα γήπεδα, αλλά έκλεισε θαρρώ και στόματα που έλεγαν αυθαίρετα πως έπρεπε να ήταν ο Απόλλωνας ή η ΑΕΛ στην τετράδα. Ε, λοιπόν τους είδαμε κι αυτούς! Η ιστορία γράφτηκε και πλέον ελπίζουμε να επαναληφθεί! Και εις ανώτερα!!!

Share this Article on :

0 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.