News Update :

Ψηφοφορία

Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

Η πρόσφατη και πολυσυζητημένη ψηφοφορία έχει ολοκληρωθεί. Είχε ζητηθεί από τους αναγνώστες του blog να καταθέσουν την άποψή τους για τους οπαδούς άλλων ομάδων που δείχνουν τη συμπάθεια τους στις δύσκολες στιγμές που περνά το σωματείο μας. Πιο συγκεκριμένα, η ερώτηση ήταν:

Ποιανής ομάδας οι οπαδοί μας συμπονούν περισσότερο;

του ΑΠΟΕΛ 5 ψήφοι
της Ομόνοιας 4 ψήφοι
της Ανόρθωσης 8 ψήφοι
του Απόλλωνα 20 ψήφοι
της ΑΕΛ 4 ψήφοι
της Αλκής 2 ψήφοι
της Σαλαμίνας 7 ψήφοι
άλλης ομάδας 5 ψήφοι
Παρά τη μεμονωμένη (καλόπιστη αλλά και κακόπιστη) κριτική που έχουμε δεχθεί όσον αφορά τη συγκεκριμένη ψηφοφορία, εντούτοις μπορούν να εξεχθούν χρήσιμα συμπεράσματα, κλείνοντας το στόμα αυτών των λίγων που χαρακτήρισαν την ψηφοφορία ως αχρείαστη, λανθασμένη και αξιολύπητη.
Ένας στους τρεις ΑΕΚτζήδες λοιπόν πιστεύει πως οι οπαδοί του Απόλλωνα τρέφουν την περισσότερη συμπάθεια προς την ομάδα μας, κι αυτό δεν είναι τυχαίο. Για όσους δε θυμούνται, ας πάμε λίγους μήνες πίσω, μετά τον περιβόητο αγώνα στην Πέγεια με την απαράδεκτη διακοπή. Ο σύνδεσμος φιλάθλων του Απόλλωνα εξέδωσε τότε ανακοίνωση προς τα Μ.Μ.Ε. παίρνοντας ξεκάθαρη θέση υπέρ της ομάδας μας και εναντίον της απαράδεκτης διακοπής αγώνων λόγω φωτοβολίδων. Μεταξύ άλλων, είχαν αναφέρει πως το ποδόσφαιρο πρέπει να παίζεται στο γήπεδο και πως χρειαζόμαστε παράγοντες σαν το Θωμά Κυριάκου να τα λένε έξω από τα δόντια. Ακολούθησε ανακοίνωση συμπάθειας και από το δικό μας σύνδεσμο με ευχαριστίες για την ανακοίνωση και την αλληλεγγύη.
Ακολουθούν στη δεύτερη θέση δύο ομάδες που φιλοξενούνται στη Λάρνακα, η Σαλαμίνα και η Ανόρθωση, και αυτό επίσης δεν είναι καθόλου τυχαίο. Απλά να αναφέρω πως έχω ακούσει τόσο από Σαλαμιναίο όσο και από Ανορθωσιάτη πως το πρωτάθλημα χρειάζεται την ΑΕΚ και πως δεν ευχαριστήθηκαν με τον υποβιβασμό μας. Για να είμαι ειλικρινής αυτό το έχω ακούσει και από φίλο της Αλκής αν και τα αποτελέσματα φέρνουν την Αλκή στην τελευταία θέση, όσον αφορά τη συμπάθειά της προς την ομάδα μας. Φαίνεται πως ο πόλεμος που είχαν ξεκινήσει οι παράγοντες των κυανέρυθρων στην αρχή της περιόδου για το σλόγκαν της ΑΕΚ έφερε τη ρήξη στις σχέσεις των δυο σωματείων, οι οποίες θεωρώ πως ακόμα είναι ψυχρές.
Η άποψη λοιπόν που εξέφρασαν ορισμένοι πως δε χρειαζόμαστε τη συμπόνοια κανενός, τη θεωρώ τουλάχιστον εγωκεντρική και μηδενιστική, γιατί όλοι ξέρουμε πως στο ποδόσφαιρο χρειαζόμαστε φίλους. Δηλαδή τι καταφέραμε που με τη συμπεριφορά του πρώην προέδρου μας δημιουργήσαμε μόνο εχθρούς; Προσωπικά ένιωθα υπερήφανος πριν ορισμένα χρόνια που η ΑΕΚ δεν είχε να χωρίσει τίποτα με κανέναν, είχε ήθος και ήταν από τις συμπαθέστερες ομάδες του πρωταθλήματος. Όσοι λοιπόν ακόμα επιμένουν σε οπισθοδρομικές απόψεις ως προς τις σχέσεις του σωματείου μας με τα άλλα σωματεία, ας τις κρατήσουν για τον εαυτό τους, γιατί πραγματικά βλάπτουν την ομάδα με την κακή εικόνα που βγάζουμε προς τα έξω. Στο τέλος θα μείνουμε μόνοι μας με τέτοια μυαλά. Στο γήπεδο είμαστε αντίπαλοι με όλους, έξω από αυτό οφείλουμε να είμαστε πολιτισμένοι και αδελφωμένοι σε αυτόν τον άμοιρο τόπο που ζούμε.







.
Share this Article on :

12 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Ανώνυμος είπε...

asxeto me to thema omos mia pliroforia pou mas endiaferi, nomizo.
i plirofories lene oti o proin proedros tis omadas mas thomas kiriakou tha ine ipopsifios evrovouleftis me to diko!

Ανώνυμος είπε...

Φίλε φοινικούδα θα διαφωνήσω με τα γραφόμενα σου. Δεν είναι δυνατό να κατατάσσεις την ΑΕΚ ανάμεσα στις ομάδες που στερούνται ήθους και δεν νομίζω να αξίζει αυτό στήν ομάδα μας και στον κόσμο. Πολύ βαρύς χαρακτηρισμός θα έλεγα. Όσο για τους 5-6 οπαδούς κάθε ομάδας που μπήκαν για να ψηφίσουν σίγουρα δεν είναι αρκετό δείγμα για να βγουν συμπεράσματα. Επίσης δεν δέχομαι ότι οι αεκτζήδες δημιουργούμε προβλήματα και εχθρούς. Κάθε άλλο θα έλεγα. Η μετριοπαθέστατη δυστυχώς στάση μας σε κάποια θέματα μας έφτασε στο σημείο να έρχεται ο κάθε τυχαίος διαιτητής να μας πιάνει κορόιδο μέσα στην έδρα μας ενώ πρώην παίχτες μας (οι οποίοι έλυσαν τα οικονομικά τους προβήματα στην καμπούρα της ΑΕΚ) να δηλώνουν ότι ζουν και αναπνέουν για να μας στείλουν στην β κατηγορία. Προς Θεού αυτά που γράφω δεν είναι άλλοθι για τον υποβιβασμό.

Κάποια κόντρα που υπάρχει με οπαδούς άλλων ομάδων νομίζω είναι φυσιολογική και σίγουρα δεν φταίει ο κακός αεκτζής γι αυτη. Η κόντρα που υπάρχει με τους αποελίστες π.χ. δεν δημιουργήθηκε σίγουρα φέτος. Θυμόμαστε όλοι νομίζω εδώ και μια 20ετία τουλάχιστο τι γίνεται στους αγώνες με το αποελ σε μπασκετ και ποδόσφαιρο. Ε δεν θα τους ζητήσω και συγγνώμη που μου κλέψανε τόσα παιχνίδια με αποκορύφομα την κλοπή του κυπέλλου μεσα στο ΓΣΖ. Θυμόμαστε νομίζω πως έγινε διεθνής κάποιος κύριος Τρύφωνος. Μια πικρία που νιώθουν οι αελιστες απέναντι μας μετά τον τελικό του κυπέλλου ίσως σε κάποιο βαθμό να είναι δικαιολογημένη αλλά γιατί δηλαδή να πρεπει να απολογηθεί πάλι ο αεκτζης που η ομάδα του μετά από μια εκπληκτική πορεία κατάφερε να πάρει το κύπελλο; Οι φίλοι μας αελίστες νομίζω γνωρίζουν και αυτοί πολύ καλά τι σημαίνει κλοπή ειδικά από τις ομάδες της πρωτεύουσας. Η ΑΕΚ σ΄εκείνο τον τελικό ΔΕΝ έκλεψε το κύπελλο και το ξέρουν πολύ καλά οι αελίστες. Όσο για τους ''συμπολίτες'' η κατάπτυστη συμπεριφορά τους απέναντι στους Λαρνακείς και στην πόλη μας δημιούργησε πραγματικά μια κόντρα που έστω και έτσι ελάχιστες φορές ξέφυγε πέραν των συνθημάτων και των πανό. Τα πραγματικά τους αισθήματα απέναντι στην ΑΕΚ ποτέ τους δεν μπόρεσαν να τα κρύψουν. Η πραγματικότητα είναι διαφορετική έξω από το ιντερνετ. Πάλι φταίει ο κακός αεκτζής; όχι φίλε μου δεν νομίζω.

Είμαστε οπαδοί αλλά και φίλαθλοι. Υποστιρίζουμε την ομάδα μας, δεν είμαστε και οι άγιοι του κυπριακού ποδοσφαίρου αλλά δεν θα κάνουμε και το άσπρο μαύρο. Ο ωχαδερφισμός ούτε την ΑΕΚ θα ωφελέσει ούτε αυτό τον άμοιρο τόπο που ζούμε.

Ανώνυμος είπε...

na xairete kai ekeinos kai to komma tou( gia na dite ti sovara atoma iparxoun mestin Kipro)!!!
an ine alithkia dld.


oso afora to arthro nomizo esixises lio to noima to na eho filous exo pou to gipedo me ti simpathia.

emis theloume na mas fovountai oi na laloun en kali i aek (de to apoel aspoume pou en to paei kanenas)

tora an milas gia simaxies (anikoun se alles epoxes .....)

kyriakos-uk

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Φοινικούδα πράγματι πολύ χρήσιμα τα συμπεράσματα, να τα δώσουμε στον προπονητή μας και στο συμβούλιο να τα αξιοποιήσουν δεόντως.

Καταλάβετε το ούλοι σας καλά, το ποδόσφαιρον εν θέλει συμμαχίες, (θυμίζω σας το σύνθημα των οπαδών του αποελ: "αποελ εναντίων όλων". Τι άλλον θέλουμε δηδαδή να το καταλάβουμε.

Πρέπει να κάνουμε ομάδα να μας φοβούνται και να μας σέβονται ούλλοι τζαι όχι συμμαχίες. Ετολμησεν κανένας να περιθωριοποιήση το αποελ. Απαντώ: ΟΧΙ. Αντιθέτως εμείς περιθωριοποιούμαστεν μόνοι μας. Περιφρουρήσετε την ομάδα τζαι το συμβούλιο τζαι να μεν σας νοιάζει τι πιστεύουν οι άλλοι οπαδοί. Ξυπνάτε ρεεεε!

Ταντο

zapatistas είπε...

Παιδιά νομίζω πως δεν πρέπει να περιοριζόμαστε στο δίπολο φίλοι ή εχθροί! Συμμαχίες δυστυχώς υπάρχουν στο κυπριακό ποδόσφαιρο και αυτές θεσπίζονται είτε με κομματικά κριτήρια, είτε με τοπικά, είτε με συγκυριακά. Από την άλλη δεν σημαίνει ότι επειδή δεν θέλεις να κάνεις συμμαχίες πρέπει να γίνεις εχθρός με όλους! Προσωπικά δεν θα ήθελα η ομάδα μου να καταντήσει όπως το Αποέλ που όλοι οι υπόλοιποι φίλαθλοι δεν τους χωνεύουν (και ξέρουμε γιατί). Πρέπει να είμαστε ένα σοβαρό σωματείο που να μην τσακώνεται με όλους και από την άλλη να μην είναι το «καλό παιδάκι» που κάνει θελήματα. Εξάλλου η μέση οδός είναι και η οδός της αξιοπρέπειας!

Ανώνυμος είπε...

Quote:

"Ένας στους τρεις ΑΕΚτζήδες λοιπόν πιστεύει πως οι οπαδοί του Απόλλωνα τρέφουν την περισσότερη συμπάθεια προς την ομάδα μας, κι αυτό δεν είναι τυχαίο."

Ένας στους τρεις ΑΕΚτζήδες? Στους 50 που ψηφήσανε? Μόνο 50 έιμαστε? Αν γινόταν μια ψηφοφορία με μεγαλύτερο αριθμό χρηστών τότε θα είχε κάποια βάση. Δειγματολογικά 50 είναι λίγοι. Εγώ πιστεύω αν συμπεριλαμβάνατε και την επιλογή "Σε Κανένα" τότε ίσως θα είχαμε μια ποιο καθαρή εικόνα διότι σίγουρα θα έδινε επιπρόσθετο αριθμό ατόμων που πιστεύουν πως καρφί δεν καίγεται σε κανένα για την ΑΕΚ. Επίσης θα έδινε και την ευκαιρία σε οπαδούς άλλων ομάδων να δείξουν τι πιστεύουν για εμάς.

Καλή συνέχεια

Ανώνυμος είπε...

Ας το καλό ρε παιδιά!!
Ψάχνετε για φίλους;;;
Υποτέλεια είναι αυτό, κατάλοιπο της τουρκοκρτίας. Μόνο όταν φανείς ανδρείος (με τσαμπουκά και μαγκία δηλαδή)κερδίζεις φίλους, αλλιώς αποκτάς μόνο αφέντες.


Οι 300

ΑΙΜΑ ΤΙΜΗ ΑΕΚ ΜΙΑ ΖΩΗ

zapatistas είπε...

Διαφαίνεται ένας ολοένα αυξανόμενος αρνητισμός, μηδενισμός και εσωστρέφεια κατάλοιπο της κάκιστης ψυχολογίας ένεκα του υποβιβασμού. Ψυχραιμία και υπομονή!!!!!!

finikudas είπε...

Tanto, άσε τις ειρωνείες και δε σε παίρνουν. Αν θέλεις να γίνεις προπονητής ή βοηθός προπονητή κάνε αίτηση στην ΑΕΚ, εγώ πάντως δεν ενδιαφέρομαι, απλά γράφω την άποψή μου η οποία δεν είναι απαραίτητο να σας βρίσκει όλους σύμφωνους. Σου απαντώ με τον ίδιο τρόπο για να καταλάβεις πως σε αυτό τον ιστοχώρο δεν έχουν όλα σχέση με το αγωνιστικό κομμάτι, θα το έχεις προσέξει κι από τις στήλες του blog.

Φίλε ανώνυμε, σίγουρα οι 50 ψήφοι δεν είναι μεγάλο δείγμα, αλλά τι να κάνουμε; Να σταματήσουμε και τις ψηφοφορίες ή να μη γραφουμε συμπεράσματα; Εννοείται πως όσο μικρότερο είναι το δείγμα, τόσο πιο υποκειμενικά είναι τα αποτελέσματα, ακόμα και ένα μικρό παιδί το γνωρίζει αυτό! Ίσως η μειωμένη συμμετοχή να οφείλεται στο γεγονός ότι αρκετοί θα ήθελαν να ψηφίσουν "κανένας" και αυτό είναι σεβαστό.

Παρεπιπτόντως, θα χαιρόμασταν να ακούσουμε τις ιδέες σας (Ταντο και ανώνυμε)για μελλοντικές ψηφοφορίες!

Ανώνυμος είπε...

Στο ποδόσφαιρο όποιος μιλά για φιλίες κινδυνεύει να κατηγορηθεί ότι το κάνει εκ του πονηρού. Τι σημαίνει φίλε φοινικούδα "χρειαζόμαστε φίλους"; Τι να τους κάνουμε δηλαδή; Να τους δίνουμε και να μας δίνουν παιχνίδια όποτε χρειάζεται; Και με ποιά κριτήρια πρέπει να διαλέξουμε φίλους ή να μας διαλέξουν οι άλλοι; Γιατί να μην κάνουμε τότε και μικτές κερκίδες;
Σ΄ ένα πρακτορείο που βρέθηκα την περασμένη Δευτέρα νόμιζες πως είχαμε εκλογές. Απο τη μια το ΑΚΕΛ από την άλλη ο ΔΗΣΥ. Δυστυχώς είδα και κάποιους δικούς μας να υποστιρίζουν αποελ. Τί κοινό μπορεί να έχει ένας δικός μας με αυτή την ομάδα ή με την ομόνοια;
Γνώμη μου είναι πως το ποδόσφαιρο είναι κάμποσες μάχες που στο τέλος κρίνουν τον πόλεμο. Ο καθένας παλεύει μόνος του να σώσει το τομάρι του. Αν είσαι δυνατός κερδίζεις τις μάχες. Αν είσαι ο πιο δυνατός θα κερδίσεις και τον πόλεμο. Αν είναι να κερδίσεις τον πόλεμο με συμμαχίες καλύτερα να το κλείσουμε. Για να καταλάβετε τι εννοώ ας σκεφτούμε ένα υποθετικό σενάριο. Ένα παιχνίδι π.χ. ΑΕΚ - ανο στο οποίο ο ένας αδιάφορος ο άλλος καίγεται για νίκη που θα κρίνει τον τίτλο ή την υποβάθμιση. Τί πρέπει να κάνει ο αδιάφορος και πόσους "φίλους" θα κερδίσει απο τους άλλους αν δεν κάτσει να χάσει; Εγώ σας λέω ούτε ένα. Αυτοί που σε θέλουν για φίλο στο ποδόσφαιρο είναι αυτοί θέλουν να σε μεταχειρίζονται κατά το δοκούν. Και στην τελική ας σε δεχτεί ο άλλος για φίλο για την προσωπικότητα σου και όχι για τα αποτελέσματα της ομάδας σου ή τη φάτσα του προέδρου σου. Και για να μην παρεξηγηθώ όταν μιλώ πιο πάνω για μάχες και πόλεμο εννοώ στο καθαρά αθλητικό κομμάτι και πάντοτε σε αθλητοπρεπή πλαίσια.

Παναγιώτης.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ ΟΤΙ Η ΑΕΚ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2009 - 2010 ΑΓΩΝΙΖΟΤΑΝ ΣΤΗΝ Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ !

finikudas είπε...

Έτερον εκάτερον Παναγιώτη μου, εσύ μιλάς για τις φιλίες στο αγωνιστικό μέρος ενώ εγώ αναφερόμουν για τις φιλίες στο οπαδικό μέρος. Συμφωνώ στα περισσότερα σημεία του σχολίου σου.

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.