News Update :

NIR KLINGER

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2008

Για πολλούς είναι ο καλύτερος προπονητής που έχει περάσει ποτέ από την ΑΕΚ. Μετά την απομάκρυνσή του από τον πάγκο της ομάδας μας, θεωρώ υποχρέωσή μου να καταθέσω την προσωπική μου άποψη για τον τέως προπονητή της ΑΕΚ ως ελάχιστο φόρο τιμής για τα όσα έχει προσφέρει στην ομάδα μας...

Στατιστικά

Ο ισραηλινός τεχνικός εργάστηκε για 13 σχεδόν μήνες στον πάγκο της ΑΕΚ. Μέσα σε αυτό το διάστημα η ΑΕΚ νίκησε 13 φορές, έφερε 8 ισοπαλίες και δέχθηκε 12 ήττες. Επίσης στο θεσμό
του κυπέλλου μετρά 3 νίκες, 1 ισοπαλία και 0 ήττες. Φυσικά καταγράφεται στα πλην ο αστειώδης αποκλεισμός της ομάδας μας πέρσι από το κύπελλο, για τον οποίο ωστόσο η ευθύνη δε βαραίνει μόνο αυτόν.

Η τετράδα

Ερχόμενος στην ομάδα μας τον Οκτώβριο του 2007, φρόντισε στο παρθενικό του παιχνίδι να μας κάνει να μην το ξεχάσουμε ποτέ. Ήταν το 1-1 στο Γ.Σ.Ζ. με την Ανόρθωση, με τον κεραυνό του Ρέι, που στο τέλος η κυρία μας έκλεψε τον πόντο.
Η συνέχεια δεν ήταν και τόσο καλή καθώς ο προπονητής έκανε κάποιες ζυμώσεις ώστε να γνωρίσει το έμψυχο υλικό. Όμως όταν η μηχανή πήρε μπρος, δεν έλεγε να σταματήσει! Εφτά σερ
ί παιχνίδια αήττητοι στα οποία μετρούσαμε 6 νίκες και μία ισοπαλία. Αυτό ήταν και το άλμα που μας πλάσαρε κοντά στην τετράδα. Η διοίκηση Θωμά Κυριάκου στήριξε τον Ισραηλινό τεχνικό καθ΄όλη τη διάρκεια της παραμονής του και δεν άργησε να έρθει η δικαίωση. Ο Νιρ Κλίγκερ δεν έπαψε στιγμή να πιστεύει στην υλοποίηση των στόχων της ομάδας και δικαιώθηκε: Η Α.Ε.Κ. μέσα στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της περιόδου 2007-08, δικαίως, κι αυτό φρόντισε να το επιβεβαίωσει στους αγώνες των ομίλων όπου μάζεψε 9 βαθμούς και ήταν μια ανάσα από την έξοδο της στην Ευρώπη. Ένα γκολ όμως στο 90’ μας στέρησε τη χαρά αυτή.

Το κλίμα

Η αλλαγή του κλίματος στα αποδυτήρια με τον ερχομό του Νιρ Κλίγκερ ήταν άμεση. Απομάκρ
υνε το αγκάθι-Ολισέι και με το χρακτήρα του και την προσωπικότητά του έφερε την ηρεμία, κάτι που παραδέχθηκαν κατά καιρούς και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές. Έκανε την ΑΕΚ μία οικογένεια, σύσφιξε τις σχέσεις των ποδοσφαιριστών και το τρίπτυχο διοίκηση-ποδοσαφαιρστές-κόσμος για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα λειτουργούσε άψογα και αρμονικά.

Οι νεαροί

Αναμφισβήτητα ο Νιρ Κλίγκερ θα μείνει στην ιστορία ως ο προπονητής που έδωσε ευκαιρίες σε νεαρά παιδιά. Αυτός ήταν ο διακαής πόθος πολλών από εμάς καθώς εδώ και χρόνια τα βλαστάρια της ΑΕΚ αλωνίζουν στα πρωταθλήματά τους και περιμένουν πώς και πώς μία ευκαιρία για καταξίωση στην πρώτη ομάδα. Κυριάκος Κυριάκου, Αντώνης Κατσής κ
αι Μιχάλης Μιχαήλ θα θυμούνται τον κ.Κλίγκερ ως τον προπονητή που τους έδωσε την ευκαιρία και αυτοί φυσικά την άρπαξαν από τα μαλλιά. Σαν αυτούς τους τρεις υπάρχουν άλλοι τόσοι και περισσότεροι ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές που ελπίζουμε να πάρουν στο μέλλον μία ευκαιρία για να αναδείξουν το ταλέντο τους. Η εμπιστοσύνη που έδειξε ρίχνοντας τους μικρούς στη «μάχη» είναι και ο κυριότερος λόγος που κέρδισε το σεβασμό όλων μας. "Οι καλύτερες μεταγραφές πολλές φορές βρίσκονται μπροστά στα μάτια μας", είχε δηλώσει παλιότερα πολύ εύστοχα ο «Σερ Κλίγκερ», εννοώντας τα βλαστάρια της ΑΕΚ.

Όμως...

Όπως όλοι οι προπονητές, έτσι και ο Νιρ Κλίγκερ είχε τα ελαττώματά του. Προσωπική μου άποψη είναι πως το πιο αδύνατό του σημείο ήταν το «κόλλημά» του με κάποιους ποδοσφαιριστές που ενώ δεν απέδιδαν, επέμενε να τους χρησιμοποιεί. Όντως, αυτό έχει παρατηρηθεί από πολλούς φίλους της ομάδας και το διαπιστώνει εύκολα κάποιος αν παρατηρήσει τις εντεκάδες που παρέτασσε στο γήπεδο. Ένα άλλο σημείο το οποίο δεν ήταν το καλύτερό του ήταν οι μεταγραφές. Δεν έδωσε την εικόνα του προπονητή που φέρνει ποδοσφαιριστές που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Δε λέω, υπάρχουν αρκετοί ποδοσ
φαιριστές που ήρθαν στην ΑΕΚ και όντως έχουν προσφέρει, όμως κατά κύριο λόγο η απόδοση των περισσότερων ήταν κατώτερη του παχουλού συμβολαίου τους. Σε αυτό τον τομέα φυσικά ευθύνεται και η τέως διοίκηση που ξέρουμε όλοι πολύ καλά πως έβαζε το χεράκι της στις μεταγραφές επιλέγοντας παίκτες ή περιορίζοντας τον προϋπολογισμό. Εξάλλου, πολλές φορές το αγαπημένο του σύστημα, το 4-3-3 δε λειτουργούσε λόγω της έλλειψης ή μη χρησιμοποίησης ποιοτικών επιθετικών, ειδικά μετά τη φυγή του Κίγκσλεϊ.

Σε ευχαριστούμε

Παρόλ’ αυτά εμείς δε θα τον ξεχάσουμε ποτέ για την είσοδό μας στην τετράδα μετά από πολλά χρόνια. Αυτή ήταν και η τελευταία του επιθυμία. «Προτιμώ να με θυμούνται οι οπαδ
οί της ΑΕΚ για τις καλές περσινές στιγμές παρά για τις κακές φετινές» Επίσης θα τον θυμόμαστε ως τον προπονητή που πρώτος τόλμησε να βάλει νεαρούς στην εντεκάδα. Επιπλέον, του βγάζουμε το καπέλο για το χαρακτήρα του, την προσωπικότητά του και το επίπεδό του. Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση που είχε κάνει μετά το τέλος ενός αγώνα που αδικηθήκαμε από τη διαιτησία: «Πιστεύω πως ήταν καθαρό πέναλτι υπέρ μας. Το βράδυ όταν δω τα στιγμιότυπα, αν κάνω λάθος θα στείλω μια ανθοδέσμη την επόμενη μέρα στο διαιτητή μαζί με την απολογία μου»

Ήρθες Κύριος και έφυγες Κύριος!
Καλή τύχη Sir Klinger και θα είσαι για πάντα στις καρδιές μας!




..
Share this Article on :

5 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Ανώνυμος είπε...

E file kalo to arthro alla nomizo ekames ton Klinger ton kalitero proponiti tou kosmou pou den ine
Gia emena proponitis pou den xeri na ferei paiktes stin omada kai na tous kamei na paixoun mapa ine polla lios.
min xexnas oti otan irte ixe idi etoimi omada pou ton mario.
to idio otan kai epien stin enosi (pale ixe omada etoimi)
2) Pos mporis na vlepeis paiktes na sernontai kai na tous afinis sto roster tis omadas?
3) Afou kai o kathenas apo emas evlepe oti den tou fkani to sistima kai pou ta filika ti ekame na to allaxi?
4)to mono pou mporo na ton pistoso ine pou efere ton atorno stin aek kai pou evale ta talenta mas na pezoun.

Tora epien stin Pafo ---elege oti den tha xanadoulepsi kipro.
Elpizo se 2 agonistikes pou tous paizoume na ginei opos persi me tin ENP kai na tous deroume.

kyriakos

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΙΔΙΑ, ΕΓΩ ΗΜΟΥΝ ΕΠΑ, ΠΕΡΠΑΤΟΥΣΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΠΗΓΕ 2η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ, ΟΤΑΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΗΜΟΥΝ ΕΚΕΙ, ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΑ ΟΜΑΔΑ.
ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΙ ΑΕΚΑΡΑ, ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΤΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ. ΟΣΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ, ΟΣΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ, ΟΣΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΕΓΩ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΑΕΚ.
ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΜΕ 2η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΓΩ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΩ.
ΚΑΙ 3η ΝΑ ΠΑΜΕ ΠΑΛΙ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΩ.
ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΟΥΤΕ Η ΑΝΟΡΘΩΣΗ, ΟΥΤΕ ΤΟ ΑΠΟΕΛ ΟΥΤΕ Η ΟΜΟΝΟΙΑ, ΟΥΤΕ ΤΟ CHAMPION LEAGUE ΟΥΤΕ ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΣΙΕΣ ΟΥΤΕ ΟΙ ΜΙΖΕΣ ΟΥΤΕ Ο ΚΙΝΓΚΣΛΕΥ ΟΥΤΕ Ο ΘΩΜΑΣ ΟΥΤΕ Ο ΚΛΙΓΚΕΡ, ΠΕΡΑΣΑΝ ΠΟΛΛΟΙ ΤΕΤΟΙΟΙ, ΕΓΩ ΟΜΩΣ ΕΙΜΑΙ ΑΕΚ, ΑΥΤΟΙ ΟΧΙ.
ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΟ ΜΟΥ, ΑΝ ΜΟΥ ΠΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΟΜΑΔΑ ΘΑ ΤΟΝ ΚΡΕΜΜΑΣΩ :))))
ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ...ΚΡΕΜΜΑΣΜΑ ΟΛΟΙ.
ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΦΕΤΟΣ, ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, ΠΕΡΣΙ, ΚΑΙ ΣΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ.
ΕΓΩ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΑΕΚ, ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΦΩΝΑΖΕΤΕ ΟΣΟ ΘΕΛΕΤΕ, ΓΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΙΚΤΕΣ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ.
ΕΓΩ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΚΕΙ, ΕΣΕΙΣ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΝΕΤΕ.

Giorgos R1 είπε...

mazi sou file k ego... ime 25 xronon k imoun epa k otan eginen i enosi tis epa me ton pol imoun 11 xronon k ipen mou o papas mou ti eginen k oti 8a mporousa na 8kiale3o oti omadan i8ela alla ego n eginika me anor8osi me omonia me apoel me tpt... k agrotiko na pame 8a ime jiame na fonazo gia tin omadan tis karkias mou..
etsi ine kopelia mou..
opos aman exis 1 pedin je ginete efivos je arkefki tes malakies je kamnoun sou parapona oi gitones je xtipa sou tes portes i astinomia 3 to proi je n ta paei kala sto sxolio je genika ise apogoitevmenos mazi tou n je simeni paretas ton je afinis ton mono tou je sto eleos tou 8eou je oti 8eli as kami giati me ma8imatikin akrivia odigite stin katastrofi...
n jame pou se xriazeteto pedi sou je n jame pou 8a sta8i dipla tou o gonios...
to idion akrivos kopelia mou simveni je me tin aek mas...
epidi diladi i omada prosorina parapeei je peripezoun mas oi alloi je akoumen polla pou tous giro mas n je simeni oti n na peta3oume tin omada mas..
isia isia tora prepi na tin stiri3oume je na sta8oume dipla tis.. akrivos opos o gonios sto pedi tou…!!!

giorgos livadia

Ανώνυμος είπε...

Μαζί σας αδέλφια....

ΑΙΜΑ ΤΙΜΗ ΑΕΚ ΜΙΑ ΖΩΗ

Ανώνυμος είπε...

afti i enosi en pou to 1932 pou epie na ginei kai distixos den antekse me apotelesma na exoume sti larnaca gia 62 xronia ton pezoporiko kai tin enosi pezoporikou...mono sti skala! twra pou exoume tin athlitiki ENOSI KITION einai kathikon mas na tin stiriksoume an agapoume tin poli mas, kai na tin anevasoume ekei pou tis aksizei, psila! PIRINAS

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.