News Update :

Pre-match: Απόλλων – Α.Ε.Κ.

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2008

Έβδομη αγωνιστική, δύο βαθμοί, νέα διοίκηση, νέος προπονητής...υπό αυτές τις συνθήκες η ομάδα μας καλείται να ανταποκριθεί στις δυσκολίες του σαββατιάτικου αγώνα με τον Απόλλων στο Τσίρειο. Θεωρητικά πρόκειται για το δυσκολότερο μέχρι στιγμής αγώνα της ΑΕΚ. Άλλο όμως η θεωρία και άλλο η πραγματικότητα του γηπέδου. Ξέρουμε όλοι πολύ καλά πως στο ποδόσφαιρο τίποτα δε θεωρείται δεδομένο...
...ειδικά με μια ομάδα όπως τον Απόλλωνα που δε φημίζεται για τη διάρκεια των αποτελεσμάτων του, αν και στα τελευταία παιχνίδια πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις. Συγκεκριμένα, η ομάδα της Λεμεσού βρίσκεται στην Πέμπτη θέση του βαθμολογικ
ού πίνακα με 10 βαθμούς. (3 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες) Έχει μαζέψει μόνο 3 βαθμούς στο Τσίρειο (νίκη με 4-0 επί της ΕΝΠ) και 7 βαθμούς εκτός έδρας. Έχει σκοράρει σε όλα τα παιχνίδια εκτός από αυτό με την Ομόνοια στο Τσίρειο όπου ηττήθηκε με 0-2.

Ατού του Απόλλωνα είναι το γρήγορο γκολ
το οποίο ξεκλειδώνει το παιχνίδι από το πρώτο κιόλας 20λεπτο. Διαθέτει εξαιρετικούς παίκτες στη μεσοεπιθετική γραμμή ενώ και η αμυντική του λειτουργία δεν τα πάει άσχημα, (7 γκολ κατά) ιδιαίτερα στα τελευταία 2 παιχνίδια που δεν έχει δεχθεί γκολ. Τα 7 από τα 11 γκολ που έχει πετύχει σημειώθηκαν στους 2 τελευταίους αγώνες επί της Αλκής και της ΕΝΠ, ομάδες από τις οποίες εμείς χάσαμε. Το ποδόσφαιρο φυσικά δεν είναι μαθηματικά γι αυτό ας μη βιαστούμε να τα μηδενίσουμε όλα.

Κλειδί του παιχνιδιού είναι η σωστή αμυντική λειτουργία και ο περιορισμός των λαθών. Ο Απόλλων αν και φορμαρισμένος, δεν είναι άτρωτος. Από τη στιγμή που η ομάδα μας θα ελέγξει το ρυθμό του παιχνιδιού και θα τον προσαρμόσει στα δικά της μέτρα, τότε μπορούν θεωρώ να περιοριστούν αισθητά οι πιθανότητες του γρήγορου γκολ από τον αντίπαλο.
Το κέντρο μας φυσικά πρέπει να παρουσια
στεί με πολύ πάθος και αυτοσυγκέντρωση. Αν καταφέρουμε και πάμε στα αποδυτήρια προηγούμενοι στο σκορ ή με ισοπαλία, θεωρώ πως δε χάνουμε τον αγώνα καθώς η ψυχολογία των ποδοσφαιριστών θα είναι ανεβασμένη στο δεύτερο ημίχρονο και θα απελευθερώσει τα πόδια τους έτσι ώστε να παίξουν την μπάλα που ξέρουν.
Θυμάστε όλοι πέρσι τι έγινε στο ΓΣΖ στο πρώτο παιχνίδι του Νιρ Κλίγκερ...βλέπαμε μια εξαιρετική ΑΕΚ που δε θύμιζε τίποτα από την ΑΕΚ των πρώτων τεσσάρων αγωνιστικών. Η ψυχολογία λοιπόν «παίζει ποδόσφαιρο» και σε αυτό πρέπει να βασιστούμε. Συνήθως η αλλαγή προπονητή φέρνει αισιοδοξία και θετικά αποτελέσματα, ας ποντάρουμε σε αυτό.

Η εντεκάδ
α που θα παρατάξει ο Μάκης Κατσαβάκης είναι ένα ερωτηματικό καθώς ακόμα δε γνωρίζει καλά το έμψυχο υλικό της ομάδας. Σε αυτό πιστεύω θα βοηθήσει ο Λούης Στεφανή, άρα πιθανόν να δούμε παραπλήσια εντεκάδα με αυτήν του ματς με τον Εθνικό, με περισσότερους αμυντικούς προσανατολισμούς ίσως. Αμφίβολοι οι Κάσιο και Μεσίκα, επιστροφή για τον Περγκλ. Ο Απόλλωνας θα παραταχθεί χωρίς απουσίες.

Προσοχή στις μακρινές μπαλιές που βγάζει ο Απόλλωνας στους επιθετικούς του. Σαγκόι και Μπαμπακίτα πρέπει να «βιδωθούν» από τους Παπόε, Κυριάκου, Περγκλ και Μιχαήλ μπλοκάρο
ντας έτσι δύο σημαντικά γρανάζια του επιθετικού του μηχανισμού. Επίσης θεωρώ αναγκαία τη συμμετοχή του Μοσελίν στο συγκεκριμένο παιχνίδι καθώς είναι ο παίκτης που μπορεί να κρατήσει την μπάλα, να κερδίσει φάουλ, να εκτελέσει στημένα και να σπρώξει την ομάδα μπροστά.

Τα συν και τα πλην του αγώνα

+ η αλλαγή προπονητή ανεβάζει την ψυχολογία
+ οι ποδοσφαιριστές που θα αγωνιστούν θα κάνουν τα πάντα για να αποδείξουν στον Ελλαδίτη τεχνικό πως δίκαια τους επέλεξε
+ η αγων
ιστική ετοιμότητα σχεδόν όλων των ποδοσφαιριστών
+ αξιόπιστα γκολπόστ με τον Πετρόβ φύλακα άγγελο
+ η διαιτησία του κύριου Καιλή με τα πολλά σφυρίγματα είναι ιδανική για να σπάζει το ρυθμό του αγώνα και να εκνευρίζει την ομάδα που καίγεται για γκολ

- η ανεβασμένη απόδοση του Απόλλωνα στα τελευταία παιχνίδια
- η ταχύτητα που διαθέτει η λεμεσιανή ομάδα
- η καυτή έδρα με 5000 απολλωνίστες να δίνουν το παρόν τους
- η ανεβασμένη ψυχολογία του αντιπάλου
- το εύκολο γκολ το έχει ο Απόλλωνας και όχι η ΑΕΚ

«Στα δύσκολα είναι που φαίνονται οι μεγάλες ομάδες με μεγάλο κόσμο», δήλωσε ο προπονητής μας κύριος Κατσαβάκης....Ας αποδείξουμε πως λέει αλήθεια! ΟΛΟΙ Τσίρειο!!!




.
Share this Article on :

0 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.