News Update :

Οι 7 πληγές

Τρίτη 19 Αυγούστου 2008

Αύγουστος, ο καθιερωμένος μήνας των διακοπών και η διάθεση είναι χαλαρή. Μια πολύ καλή περίοδος όπου το μυαλό καθαρίζει και μπορούμε να δούμε τα πράγματα πιο ψύχραιμα κάνοντας και τη δική μας αυτοκριτική. Ως οπαδοί χρειαζόμαστε δουλειά και προσπάθεια για να βελτιωθούμε. Αναμφίβολα οι οπαδοί δεν είναι απλά θεατές, αλλά μπορούν να γίνουν και συμμέτοχοι του αγώνα. Η συμπεριφορά τους μπορεί πολλές φορές να κρίνει και αποτελέσματα.
Παρακάτω παρουσιάζονται με κριτικό πνεύμα 7 τομείς που χρειαζόμαστε βελτίωση ως οπαδοί της ΑΕΚ. Εννοείται ότι το άρθρο αυτό αποσκοπεί στο να καταδείξει τα προβλήματα, ώστε να επιτευχθεί πρόοδος! Και το πρώτο πράγμα που οδηγεί στην πρόοδο είναι η αναγνώριση των αδυναμιών σου...

1. Αργοπορία.
Τελευταίοι έρχονται, πρώτοι φεύγουν! Η μεγαλύτερη ροή οπαδών στις κερκίδες παρατηρείται το τελευταίο δεκάλεπτο με αποτέλεσμα να δημιουργείται συνωστισμός. Πολλές φορές οι οπαδοί της αντίπαλης ομάδας έρχονται πιο νωρίς, αναρτούν τα πανό τους και αρχίζουν να ζητωκραυγάζουν υπέρ της ομάδας τους, ενώ στη δική μας μεριά επικρατεί ησυχία ένεκα της πενιχρής προσέλευσης. Ίσως για να λυθεί το πρόβλημα πρέπει να εισηγηθούμε στην ΚΟΠ να δίδει το περιβόητο... ακαδημαϊκό τέταρτο σε όλους τους εντός έδρας αγώνες της ΑΕΚ, έως ότου μαζευτούν οι οπαδοί μας.

2. Το φευγιό.
Ακόμα και αν η ροή του αγώνα δείχνει ότι όλα θα κριθούν στα τελευταία λεπτά, ακόμα και αν χρειαζόμαστε ένα γκολ στα τελευταία λεπτά, ακόμα και αν περιμένουμε να λήξει ο αγώνας για να πανηγυρίσουμε πάλι θα παρατηρούμε πολλούς οπαδούς μας να αποχωρούν πριν από τη λήξη! Η δικαιολογία που προβάλλουν είναι ότι φεύγουν πρώτοι για να μην βρουν κίνηση ωσάν να ζούμε σε μια μεγαλούπολη με σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα!

3. Εγκατάλειψη.
Η πρώτη αποτυχία φέρνει και την εγκατάλειψη από τον κόσμο. Το φαινόμενο αυτό κατάντησε πλέον παράδοση. Συνήθως συνοδεύεται με τη φράση «ακόμα μια χρονιά τα ίδια» και μετά μαζεύονται ξανά στην... επόμενη πρεμιέρα. Η διαχρονική έλλειψη εμπιστοσύνης ή και πίστης προς τις δυνατότητες της ομάδας που προβάλλεται με την απουσία των οπαδών από τα γήπεδα, αποτελεί κατά τη γνώμη μου μια σημαντικότατη πληγή στην ομάδα. Πολλοί βαθμοί και πολλά κρίσιμα ματς χάθηκαν εξαιτίας αυτού του φαινομένου. Στο βαθμό που η παρουσία και η υποστήριξη του κόσμου είναι ικανή να κερδίσει έναν αγώνα, στον ίδιο βαθμό και η απουσία του μπορεί να χάσει έναν αγώνα!

4. Ο καναπές.
Μετά την εγκατάλειψη έρχεται η κλισέ πλέον φράση και φάση του καναπέ. Πολλοί οπαδοί προτιμούν την ηρεμία του σπιτιού παρακολουθώντας την ομάδα από την τηλεόραση ή ακούγοντας την περιγραφή από ραδιοφώνου. Αυτό όμως που έχει σημασία και σπουδαιότητα είναι να είσαι μέρος του παιχνιδιού! Να είσαι εκεί, να νιώσεις την ένταση και την αγωνία του αγώνα, να μοιραστείς τα συναισθήματά σου με τους διπλανούς σου! Στην τελική είναι προτιμότερο να είσαι παρών παρά απών!

5. Μουρμούρα.
Στην γκρίνια και στη μουρμούρα θα παίρναμε βαθμό άριστα. Είναι πολλοί γνωστοί οπαδοί που ηδονίζονται μόλις μουρμουρίσουν, γκρινιάξουν και βρίσουν κάποιο δικό μας παίκτη ή προπονητή. Και δεν φτάνει αυτό... περιμένουν πώς και πώς να κάνει λάθος ο παίκτης που έχουν βάλει στο μάτι για να αυτοεπιβεβαιωθούν! Εάν έχεις τέτοιους φίλους τι τους θέλεις τους εχθρούς; Και για τους άπιστους εισηγούμαι μια βόλτα στην κερκίδα μας για να διαπιστώσουν του λόγου το αληθές.

6. Ησυχία.
Όντως δεν είμαστε και οι πλέον εκδηλωτικοί οπαδοί της Κύπρου. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνουμε και οι λιγότερο εκδηλωτικοί. Είναι σε πολλούς αγώνες που διερωτάσαι εάν βρίσκεσαι σε γήπεδο ή σε... εκκλησία. Αυτός ο τομέας χρειάζεται δουλειά από όλους μας και είναι κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να βελτιωθεί. Εγώ προσωπικά νιώθω άβολα όταν βλέπω τους παίκτες μας να γυρίζουν στην κερκίδα και με τη γνωστή χειρονομία να μας θυμίζουν ότι πρέπει να τους βοηθήσουμε με τις ζητωκραυγές μας.

7. Φαντασία.
Η φαντασία στην κερκίδα είναι περιορισμένη. Σπάνια συμβαίνουν εκπλήξεις (π.χ. οι σημαιούλες που μοίρασε το ΣΥ.ΦΙ. στον αγώνα με την Ομόνοια, μια πολύ καλή ιδέα). Η φαντασία στην κερκίδα προσδίδει μια πιο ευχάριστη διάθεση στους οπαδούς, κάνει εντύπωση στους αντίπαλους οπαδούς και φυσικά εκπλήσσει ευχάριστα και ενισχύει τους ποδοσφαιριστές. Σε κάθε αγώνα πρέπει στην κερκίδα να στήνεται μια γιορτή! Στο εξωτερικό οι οπαδοί που κερδίζουν τις εντυπώσεις είναι αυτοί που πρωτοτυπούν με την εμφάνισή τους (π.χ. ψηλά καπέλα, βαμμένα πρόσωπα κ.ά.). Εάν θελήσει κάποιος οπαδός εδώ να ακολουθήσει τα ίδια πρότυπα είναι σίγουρο ότι θα θεωρηθεί... αλλόκοτος!




.
Share this Article on :

5 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Ανώνυμος είπε...

File zapatista stavros komotini..ena ithela na sou theso ena thema ipopsi sou esi pou asxolise ligo parapano na psaxis gia to exis prama..tounti stigmi pou miloume,xoris apodesmevsi pexti, exoume 17 koinotikous-xenous stin omada mas..fevgontas monesterelo-gavatorta-martselo pigenoume stous 14..oulli xeroume oti sinolo dikeoumaste 16..akoume oti ena klisi o masounti pou erkete simera, en polla konta enas vrazilianos amintikos xaf pou epexe ston ofi simfona me ton filelefthero kai enas pou tous mendez-ba ena mini..ara pame sinolo 17 pale..mipos jino pou epsaxes tin televtea fora gia to majebi na isxii telika? O keeper mas ontos na epie sto israil ipo morfi paraxorisis pou tin omada mas kai na eminame me pompok-petrof? en polla simantiko thema file zapatista an mporis psaxe to kai esi kai o finikoudas kai oulloi mas giati en kapos paraxena ta pramata..diskolevkoumaste lio na katalavoume ti pezi distixos..touto fisika en simeni tipote gia tis dinatotites tis omadaras mas..i aek ena klisi stomata pale fetos mono na dixoume empistosini kai ipomoni..PROUD TO BE AEK!!!

Ανώνυμος είπε...

Ελπίζω να μου δώσετε το δικαίωμα να μιλήσω μέσα από το μπλοκ σας για μια απλή διευκρίνιση. Πέρσι δεν υπήρχε Συ. Φι. Την όλη υπόθεση με τα σημαιάκια αλλά και την όπια ατμόσφαιρα υπήρχε πέρσι, αποτελείτο από άτομα που μετριόνταν στα δάκτυλα του ενός χεριού. Άτομα που είναι καθημερινά ανάμεσα μας. Άτομα σαν όλους τους άλλους. Τι προσπαθώ να πω? Οτι ΟΛΟΙ μπορούμε να δημιουργήσουμε ατμοσφαίρα, φτάνει να Θέλουμε και να μην περιμένουμε από τους άλλους. Θέληση να υπάρχει και όλα γίνονται. Και προ πάντων ενότητα και αδελφοσύνη

Μέσα από τον φετινό σύνδεσμο φιλάθλων μπορούμε για ακόμη περισσότερα και ακόμη ψηλότερα. Χρειάζεται όμως να χρίζει καθολικής έμπρακτης στήριξής από όλους μας έτσι ώστε να μεγαλουργήσουμε.

Κίτιον.

Ανώνυμος είπε...

re pedia na rotiso kati. ime 26 xrono kai den xanno pexnidi tis omadas mas, enas apo tous 30 pou epiame gsp persi, apenanti se 7000 xiliades portokali persi otan i omada itan sta xalia tis. Akoma kai tote den anisixisa otan eleean oloi oti tha kindinepsoume gia diavathimisi.
Fetos en vlepei kanenas apo esas ta pexnidia kai ta senaria pou pezonte apo meros tis diikisis mas? i apla ego thoro ta oulla lathos? Ego re pedia vlepo oti pezonte mizes , esis oxi? Fefki o poliviou pou itan anyway mallomenos me ton proedro. Giati en kani kanenas kanena sxolio gia tounta themata pou ine mizon kata tin diki mou gnomi

Κωνσταντίνος είπε...

Φίλε Σταύρο, δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν όπως το βλέπω εγώ: (α) ένας εκ των Μασούντι, Μπα, Μέντεζ να «κοπεί». (β) Να πάρουμε και τους τρεις αλλά να μείνουμε με Πετρόβ-Μπόμποκ. Τώρα τι να σου πω, δεν ξέρω κάτι περισσότερο. Πάντως ο Μπόμποκ απ’ ότι άκουσα, στην προετοιμασία στην Τσεχία έβγαζε μάτια, ίσως να χρειάζεται περισσότερο χρόνο προσαρμογής και πάνω απ’ όλα την υποστήριξή μας κι όχι τα γιουχαίσματά μερικών που από την πρώτη κιόλας προπόνηση άρχισαν τη γκρίνια.
Φίλε «Κίτιον» μαζί σου!
Φίλε ανώνυμε, ο κυριότερος λόγος που δεν ασχολούμαστε με αυτά τα θέματα είναι γιατί καταρχήν δεν είναι αυτός ο σκοπός μας και επίσης γιατί δε θέλουμε να μπερδέψουμε περισσότερο την κατάσταση με εικασίες που μπορεί και να μην ευσταθούν. Αν ξέραμε κάτι σίγουρο δε θα είχαμε πρόβλημα να το πούμε. Αλλά γιατί δε μένουμε καλύτερα στα της ομάδας, έτσι ώστε να τη βοηθήσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε να πετύχει τους στόχους της; Ο πνεύμονας της ΑΕΚ είναι ο κόσμος της και κανένας άλλος. Θέλουμε να πάθουμε όπως τους Αελίστες; Που γκρίνιαζαν και διαμαρτύρονταν για πολλά χρόνια, έχαναν την υγεία τους και ποιος τους άκουγε τους καημένους; Αλλά αυτοί παρέμεναν πιστοί σε κάθε ματς ώσπου τελικά ήρθε η δικαίωση. (όσον αφορά το οικονομικό) Ένας επίσης πολύ σημαντικός λόγος που με κάνει (μέχρι στιγμής) να βάζω από το ένα και να βγάζω από το άλλο είναι πως πιστεύω ακράδαντα πως ο κ.Κλίγκερ δε θα άφηνε ΚΑΝΕΝΑ να τον παρεμποδίσει στη δουλειά του. Άρα υποθέτουμε πως οι επιλογές που κάνει είναι δικές του και μόνο δικές του αλλιώς πιστεύω θα είχε παραιτηθεί προ πολλού. Αν κάνω λάθος, ο χρόνος θα το δείξει. "Ουδέν κρυπτόν υπό τον Ήλιο"

Ανώνυμος είπε...

file foinikouda, mallon den metrises kala. Me to senario (a) pali tha ehoume panw apo 16 ksenous estw me dedomeno oti apochwroun oi Monesterolo, Gavatorta, Marcello. Kai afto epidi tha apoktisoume kai mesoamintiko (mallon ton Ednilson.) Pantws o Mayebi ipotithete ftani simera, 5 meres meta to telos twn ipochrewsewn tou me to Cameroon. En pasi periptwsi, dierevnate to thema afou pithanotata tha echoume kai tetarti apochwrisi ektos twn pio panw triwn.

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.