News Update :

Ψηφοφορία

Κυριακή 27 Ιουλίου 2008

Κατσής, Κυριάκου ή Μιχαήλ; Ποιος από τους τρεις εντυπωσίασε περισσότερο; Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι και οι τρεις νεαροί κέρδισαν τη συμπάθεια και την εμπιστοσύνη των οπαδών. Το ερώτημα που τέθηκε ήταν «Ποιος νεαρός Κύπριος σας εντυπωσίασε την περσινή σεζόν;» και τα αποτελέσματα είναι τα εξής...


Κατσής 26 ψήφοι
Κυριάκου 30 ψήφοι
Μιχαήλ 15 ψήφοι

Θα ήθελα να ξεκινήσω με τη δήλωση του Αρτέμη Σάββα που έκανε σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στο aekition blog: «Η καλύτερη μεταγραφή της ΑΕΚ είναι να επενδύσει σε αυτά τα ταλέντα και είναι σίγουρο ότι δε θα χάσει.»

Συμμερίζομαι απόλυτα την άποψη του Αρτέμη και είναι με υπερηφάνεια και ικανοποίηση που παρακολούθησα πέρυσι τρία νεαρά ταλέντα μας να προωθούνται στην ομάδα. Το ευτύχημα είναι ότι δεν προωθήθηκαν για να συμπληρώνουν μόνο το ρόστερ, αλλά για να βοηθήσουν ουσιαστικά την ομάδα! Τους είδαμε να καλούνται να αγωνιστούν σε μεγάλα ντέρμπυ και να μας βγάζουν όλους ασπροπρόσωπους. Τους είδαμε να πιστεύουν στους εαυτούς τους και να αρπάζουν τις ευκαιρίες από τα μαλλιά. Εξάλλου οι ευκαιρίες δόθηκαν αβίαστα από τον προπονητή μας κι αυτό αντίθετα από την τάση που επικρατεί στα κυπριακά δρώμενα. Στην Κύπρο είθισται οι νεαροί να αγωνίζονται στα 2-3 τελευταία ματς όταν όλα ήδη έχουν κριθεί. Φρονώ ότι οι πλείστοι προπονητές φοβούνται να πάρουν το ρίσκο και να ρίξουν έναν νεαρό στη μάχη ενός κρίσιμου ματς. Ενδεχομένως τούτο να είναι απόρροια της μουρμούρας και τις πίεσης των οπαδών που θέλουν παίκτες ονόματα να αγωνίζονται στις ομάδες τους. Ο Νιρ Κλίγκερ, λοιπόν, δεν δίστασε, αλλά με διορατικότητα, οξυδέρκεια και τσαμπουκά έδωσε το βάφτισμα του πυρός σε τρεις νεαρούς. Ακόμα και όταν κάποια στιγμή αποχωρήσει από το σωματείο μας όλοι θα τον θυμόμαστε για το γεγονός ότι ήταν αυτός που προώθησε τους Κύπριους παίκτες της ομάδας μας!

Και οι τρεις νεαροί έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους. Μέχρι στιγμής έχουν έναν προπονητή που τους στηρίζει, βρίσκονται σε μια ομάδα που τους βοηθά να παίζουν σε ανταγωνιστικό επίπεδο, διαθέτουν συμπαίκτες – δασκάλους (π.χ. Μηνά) και φυσικά έχουν τη συμπαράσταση των οπαδών. Οι προϋποθέσεις είναι εκεί και το μόνο που απομένει είναι να δουλεύουν σκληρά για να βελτιώνονται συνεχώς. Σε τέτοιες περιπτώσεις ο κίνδυνος που ελλοχεύει είναι της θεοποίησης του «εγώ». Με άλλα λόγια ένας νεαρός που δεν είναι συνειδητοποιημένος και σοβαρός κινδυνεύει να υπερεκτιμήσει τον εαυτό του και να αρχίσει να συμπεριφέρεται εγωκεντρικά. Οι περιπτώσεις τέτοιων Κυπρίων ποδοσφαιριστών είναι πολλές και η κατάληξή τους ήταν να ακολουθήσει η καριέρα τους μια φθίνουσα πορεία δίχως σταματημό.

Ποτέ δεν μπορεί κάποιος ποδοσφαιριστής (και οποιοσδήποτε άνθρωπος γενικά) να ισχυριστεί ότι τα έμαθε όλα. Πάντα πρέπει να υπάρχει το εσωτερικό κίνητρο της προόδου! Αυτή λοιπόν είναι και η ευχή μου στα τρία παιδιά που αποτέλεσαν την περσινή ευχάριστη έκπληξη και που είμαι σίγουρος ότι και φέτος θα ακολουθήσουν την πορεία τους και άλλα παιδιά.



.
Share this Article on :

2 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Μαππατζιης είπε...

Εν μας είπες ποιος εμ που σ'άρεσεν εσένα ρε

Ανώνυμος είπε...

epeidi briskontai kai oi 3 se psilo epipedo kai agonizontai se diaforetikes theseis epilego kai tous 3!!!

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.