News Update :

Το νέο σπίτι του King

Κυριακή 29 Ιουνίου 2008

Donetsk, μια μεγάλη βιομηχανική πόλη της Ουκρανίας. Ιδρύθηκε το 1869 από κάποιο Ουαλλό επιχειρηματία. Με πληθυσμό που αγγίζει το ενάμιση εκατομμύριο κατατάσσεται στην πέμπτη θέση των πολυπληθέστερων πόλεων της Ουκρανίας. Ανάμεσά τους ζούνε μόνιμα και περισσότεροι από 10 000 Έλληνες! Το κρύο επικρατεί καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Ενδεικτικά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο που εμείς κυριολεκτικά ψηνόμαστε, στο Donetsk δροσίζονται με θερμοκρασία 24οC! Επίσης, εξαιτίας της συχνής βροχόπτωσης η πόλη είναι καταπράσινη και γεμάτη λίμνες. Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι βρέχει τις μισές ημέρες του χρόνου!!

Ο κορυφαίος αθλητής που έβγαλε ποτέ αυτή η πόλη είναι αναμφίβολα ο θρύλος πλεόν, επικοντιστής Σεργκέι Μπούμπκα! Στο ποδόσφαιρο δραστηριοποιούνται εκεί δύο ομάδες... η Shakhtar και η Metalurh. H Metalurh ανέπτυξε ιδιαίτερους δεσμούς με την Κύπρο κι αυτό επειδή ο Βουλγαροκύπριος προπονητής της Νικολάι Κοστόφ επιμένει να «ψωνίζει» τους πρωτοκλασάτους παίκτες που αγωνίζονται στο πρωτάθλημά μας. Το τελευταίο «κυπριακό» απόκτημα είναι το αστέρι της ομάδας μας Sunny Kingsley. Ο King θα συναντήσει εκεί τους Μακρίδη, Φερναντές και Μποαβεντούρα. Θα βρεθεί επίσης συμπαίκτης με τον Τούρκο Ερόλ Μπουλούτ, τον Βραζιλιάνο Αίλτον, τον Ολλανδό Τζόρντι Κρόιφ κ.ά.

Παρόλο που η Metalurh έχει μόλις 12 χρόνια ζωής, εντούτοις τη φανέλα της τη φόρεσαν αρκετοί ικανοί και γνωστοί παίκτες όπως οι: Μπαμπαγκίτα, Γιάγια και Ιμπαχίμ Τουρέ, Μεντόζα, Τζαμαραούλι, Ατέλκιν, Ντιμιτράτζε κ.ά.

Δεν έχει καταφέρει ποτέ να κάνει το άλμα και να καθιερωθεί στις ομάδες που πρωταγωνιστούν κάθε χρόνο. Σε 12 χρόνια έχει καταφέρει να τερματίσει μέχρι την 3η θέση τρεις φορές και να αγωνιστεί στα ημιτελικά του κυπέλλου τέσσερις φορές.

Ψάχνοντας τα διαθέσιμα στοιχεία εντόπισα ότι οι οπαδοί της Metalurh δεν πολυσκοτίζονται για την ομάδα τους (κάτι μου θυμίζει αυτό!). Υπήρξαν αρκετοί αγώνες που είχαν 300, 700 και 900 εισιτήρια σε ένα γήπεδο που χωράει πέραν των 25 000 θεατών. Μόνο στο τοπικό ντέρμπυ με τη Shakhtar υπήρξε αθρόα προσέλευση με τα εισιτήρια να εκτοξεύονται στα 18 000. Ίσως επειδή η Metalurh ήταν πάλι εκτός στόχων, ίσως όμως επειδή η Shakhtar είναι ένα μεγάλο όνομα του ουκρανικού ποδοσφαίρου που κατέκτησε το πρωτάθλημα και το κύπελλο και όπως είναι λογικό εξαιτίας των επιτυχιών της οι περισσότεροι κάτοικοι του Donetsk είναι με το μέρος της.

Φέτος ήταν ακόμα μια απογοητευτική χρονιά για Metalurh. Τερμάτισε στην 12η θέση από τις
16 που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα. Συγκεκριμένα συγκέντρωσε 31 βαθμούς έχοντας 6 νίκες, 13 ισοπαλίες (τις περισσότερες από όλους) και 11 ήττες. Το μόνο που έχει να περηφανεύεται για εφέτος είναι για το διεθνή Αλεξάντερ Κοσίριν, έναν γεννημένο σκόρερ που μέχρι στιγμής έχει σημειώσει 17 τέρματα ακολουθώντας κατά πόδας τον Devic της Metalist που προηγείται με 19 τέρματα στον σχετικό πίνακα.

Στη σκιά λοιπόν της Shakhtar, η Metalurh καλείται με την «κυπριακή» συνταγή του Κοστόφ, να φέρει τα κάτω πάνω . Στην προσπάθεια αυτή θα συμβάλει και ο «δικός» μας ο King, ο οποίος ήταν ο πολυπόθητος στόχος του προπονητή. Παρόλο που προσδοκώ πως δεν θ’ αντέξει το κρύο και θα ‘ρθει πίσω σε μας, δεν μπορώ παρά να του ευχηθώ ως είθισται ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Υ.Γ. King κάνει πολύ κρύο, σε παρακαλώ έλα πίσω!!!!!




.
Share this Article on :

3 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Ανώνυμος είπε...

Ena pai jipano je ena tous kami oullous na katevoun gipedo..etsi ena gini re pedkia..je emis dapano ena pienoume sta pexnidkia fetos kai ena ton girevkoume mes to gipedo..a re king pextara...

Ανώνυμος είπε...

en exo tpt na po.oti egine egine. omos, makari je emis na ixamen 300-900 fila8lous ka8e match je episis 5-6 xiliades me tin anor8osi. ego pantos dexoume!

AEKARAS

Ανώνυμος είπε...

egw en dexoume. Egw protimw na exoume 5-6 xiliades se ola ta paixnidia k 200 opadous me ta skouloutsia.

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.