News Update :

ΟΛΟΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ!!

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021



Φίλοι Συναγωνιστές,

Αποφάσισα μετά από αρκετό καιρό να επανέλθω με ένα άρθρο για την αγαπημένη μας ομάδα. Η αλήθεια είναι ότι το ξεκίνημα της νέας χρονιάς δεν ήταν όπως το ονειρευόμασταν και σίγουρα το αποστέλεσμα δεν ήταν το καλύτερο αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Είμαστε στην αρχή της χρονιάς και αυτό που χρειάζεται η ομάδα μας είναι στήριξη και οπαδική αγάπη!

Με το παρόν άρθρο θα επιχειρήσω να αναλύσω αυτά που είδα στο 1ο παιχνίδι της χρονιάς απέναντι στην Δόξα αλλά και το τι θεωρώ ότι κερδίζει η ομάδα από τις προσθήκες των 2 τελευταίων αποκτημάτων Εσπινόζα και Τόμοβιτς (ORTHODOX BROTHER)!!! Πραγματικά σε σχέση με τον Τόμοβιτς να σημειώσω ότι τον θεωρώ την πιο μεγάλη μεταγραφή της τελευταίας δεκαετίας στην Κύπρο σε σχέση με αμυντικό ποδοσφαιριστή μετά από αυτήν του Κέβιν Χόφλαντ. Ο ποδοσφαιριστής αυτός είναι πολύ ψηλού επιπέδου και πραγματικά θα κάνει την διαφορά στο Κυπριακό Πρωτάθλημα.

Ειδικότερα:

Παιχνίδι με την Δόξα

Το παιχνίδι με την Δόξα δεν κύλησε όπως το περιμέναμε και αν θέλετε καλύτερα όπως το αναμέναμε. Παρά το γεγονός ότι πήραμε προβάδισμα στο σκορ με τον ηγέτη μας, τον παιχταρά Τρίσκο, εντούτοις ένα τραγικό λάθος των κεντρικών μας αμυντικών και του τερματοφύλακα μας, έδωσε το δικαίωμα στον Σαντίκ να φέρει το παιχνίδι στα ίσα. Το γεγονός ότι ο αντίπαλος αγωνιζόταν με 10 παίκτες για σχεδόν 40 λεπτά, δεν βοήθησε την ομάδα μας αλλά αντιθέτως μας εγκλώβισε περισσότερο σε ένα άναρχο παιχνίδι που δεν μας έφερε τις τελικές προσπάθειες που θα έπρεπε να είχαμε για να σκοράρουμε.

Πέραν του πιο πάνω, δεν ήρθαν και οι βοήθειες από τον πάγκο ούτως ώστε να αλλάξουμε την πορεία του παιχνιδιού και όπως φάνηκε και στο παιχνίδι, η είσοδος 2ου επιθετικού στο γήπεδο, βλέπε Ολατούντζι, δεν πρόσφερε απολύτως τίποτα στον τομέα δημιουργία ευκαιριών εφόσον δεν μπορούσαμε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες.

Υπάρχει ένα σοβαρό ζήτημα που σίγουρα πρέπει να απασχολεί όλους και είναι κάτι το οποίο φαίνεται. Ο Τρίσκο είναι ο καλύτερος επιθετικός στο Κυπριακό Πρωτάθλημα εδώ και μία 2ετία. Σκοράρει με μεγάλη ευκολία και δείχνει ότι και φέτος θα είναι το βαρύ πυροβολικό της ομάδας. Το γεγονός ότι αναγκάζεται να έρχεται τόσο πίσω για να πάρει μπάλα και να κάνει παιχνίδι δεν τον βοηθά στην πορεία του παιχνιδιού και ειδικά στο θέμα δυνάμεις. Δεν μπορεί να εκτελέσει με αυτόν τον τρόπο και δεν μπορεί να φανεί όσο χρήσιμος θα φανεί αν βρίσκεται μέσα στην περιοχή. Αυτό είναι κάτι που με προβληματίζει πάρα πολύ και ειδικά με την επιστροφή Ντάρμπισάιαρ θέλω να δω πώς θα το διαχειριστεί ο Καταλά.

Θα πάω τώρα και στον προπονητή μας και θα πω το κλασσικό ότι είχε μία κακή μέρα στην δουλειά. Οι κινήσεις του δεν ήταν σωστές και αντί να βοηθήσουν την ομάδα την εγκλώβισαν περισσότερο. Γέμισε την περιοχή με κόσμο και έφερε πολύ πιο πίσω τον Τρίσκο με αποτέλεσμα να μην δημιουργήσουμε καν προϋπόθεση για να σκοράρουμε πέραν της ευκαιρίας του Ολατούντζι με την εξαιρετική προσπάθεια του τίμιου Ινδού ( τον οποίο όλοι αγαπάμε). Αντιλαμβάνομαι και δέχομαι την άποψη ότι είναι καινούριος στον χώρο των προπονητών και ότι θα μαθαίνει παιχνίδι με παιχνίδι αλλά σημειώνω ότι μία νέα ομάδα, όπως είναι η φετινή Αεκ, πρέπει να πάρει πράγματα από τον πάγκο και ο Καταλά θα βρίσκεται συνεχώς υπό πίεση. Ελπίζω στο παιχνίδι με την Ομόνοια να είναι πολύ καλύτερος και να διαβάσει το παιχνίδι όπως πρέπει.

Νέες Μεταγραφές

Στον πρόλογο μου αναφέρθηκα στον τεράστιο αδερφό Σέρβο τον Τόμοβιτς. Είναι υπερπαικτούρα, μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια ευκολία ως κεντρικός αμυντικός είτε δεξιά είτε αριστερά αλλά και ως δεξί μπακ. Είναι ο ηγέτης που χάσαμε από την άμυνα μας με την απόσυρση Καταλά από τα γήπεδα και είμαι πέρα για πέρα βέβαιος ότι θα κάνει την διαφορά άμεσα. Εξαιρετική κίνηση από τον Ρόκα η οποία ήταν απαραίτητη.

Από την άλλη ο Εσπινόζα, είναι ένας ποδοσφαιριστής ντελικάτος που μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια ευκολία στον άξονα αλλά και στα άκρα της επίθεσης και έχει ως κύριο προτέρημα του την δημιουργία. Δεν γνωρίζω την κατάσταση στην οποία βρίσκεται αλλά πρόκειται για ένα ποδοσφαιριστή που ξεκίνησε την καριέρα του με εξαιρετικές προοπτικές αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει στο επίπεδο που όλοι ανέμεναν να φτάσει. Θα βοηθήσει πάρα πολύ στην δημιουργία ενώ σημειώνω ότι έχει και πολύ καλά στημένα.

Για τις υπόλοιπες φετινές μεταγραφές θεωρώ ότι αυτός που κέρδισε τις εντυπώσεις είναι ο Άνχελ Γκαρσία. Ένα σύγχρονο αριστερό μπακ, με πολύ καλή φυσική κατάσταση και που δείχνει ότι ήρθε για να βοηθήσει την ομάδα μας. Για τον Τιάγκο θεωρώ ότι τα λόγια είναι περιττά και είμαι σίγουρος ότι θα βοηθήσει ενώ ο Λέδες έδειξε αρκετά καλά στοιχεία αλλά δεν έχει καμία σχέση με το κλασσικό αμυντικό χαφ, το 6άρι που λέμε στην ποδοσφαιρική ορολογία. Ο ποδοσφαιριστής αυτός είναι πολύ καλός με την μπάλα στα πόδια, τρέχει στο γήπεδο, έχει αρκετά καλή μακρινή πάσα και πολύ καλά στημένα. Στα μαρκαρίσματα όμως και την αναχαίτιση του αντιπάλου είναι επιεικώς μέτριος και αν αγωνιζόμαστε στην συνέχεια με τον ίδιο τρόπο θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα. Ο Μάμας από την άλλη, δεν θεωρώ ότι μπορεί να ανταποκριθεί πλήρως ως 8άρι. Είναι πάρα πολύ καλός ποδοφαιριστής που μπορεί να βοηθήσει απίστευτα την ομάδα αλλά η πραγματική του θέση είναι αμυντικό χαφ και μια αλλαγή θέσεων μεταξύ Λέδες-Μάμα θεωρώ ότι θα εκτοξεύσει την ποιότητα και τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας μας. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη.

Ο Μιλίσεβιτς έχει αφήσει καλές εντυπώσεις αν και στο παιχνίδι με την Δόξα έκανε πολύ μεγάλο λάθος το οποίο εν τέλει στοίχισε. Δείχνει ότι μπορεί να ανταποκριθεί και μπορεί να βοηθήσει με καλή κυκλοφορία της μπάλας. Δεν είναι κάτι το εξαιρετικό αλλά είναι καλός κεντρικός αμυντικός. Ο Χριστοφόρου από την άλλη είμαι της άποψης ότι θα είναι μία καλή λύση από τον πάγκο της ομάδας ο οποίος μπορεί να δώσει λύσεις τόσο ως κεντρικός αμυντικός όσο και ως δεξί μπακ. Τα ίδια ισχύουν και για τον Νικόλα Εγγλέζου ο οποίος, πιο έμπειρος από ποτέ, ήρθε για να βοηθήσει τόσο στο αριστερό άκρο της άμυνας όσο στα εξτρεμ αν χρειαστεί. Για τον Φαράζ θα πρέπει να τον δούμε για να έχουμε μία εικόνα για την αξία του.

Άφησα τελευταίους τους Ντάρμπισάϊαρ, Ρομό, Ολατούντζι και Ρούμπεν. Για τον τερματοφύλακα μας η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μεγάλη απογοήτευση στις τάξεις του κόσμου μας αφού τα πρώτα δείγματα γραφής του δεν ήταν και τα καλύτερα. Το φιλικό με τον Ολυμπιακό και το παιχνίδι με την Δόξα άφησαν δικαίως μια ιδιαίτερα κακή εντύπωση στον κόσμο. Θεωρώ ότι δεν είναι αυτές οι δυνατότητες του και ίσως ο σοβαρός τραυματισμός που πέρασε για περίοδο 6 μηνών να τον επηρεάζει ακόμη σε συνθήκες αγώνα. Πιστεύω ότι θα δείξει την ποιότητα του πολύ σύντομα και δεν είναι η αξία του αυτή που έχουμε δει στα τελευταία 2 παιχνίδια.

Σε σχέση με τους επιθετικούς της ομάδας για τον Ολατούντζι η άποψη μου είναι ότι μπορεί να βοηθήσει σε συγκεκριμένα παιχνίδια ως αλλαγή και μόνο. Ο Ρομό από την άλλη είναι εξαιρετικός επιθετικός, μπορεί να κρατήσει μπάλα και έχει και το γκολ. Μου αρέσει πολύ σαν ποδοσφαιριστής και αν πάρει τις ευκαιρίες του θα δείξει την αξία του.

Όσον αφορά τον Ντάρμπισάϊαρ δεν θεωρώ ότι χρειαζόταν ως μεταγραφή για την ομάδα μας και εξακολουθώ να θεωρώ το μεγαλύτερο λάθος στις κινήσεις του Ρόκα. Φέραμε τον Ντάρμπισάιαρ και για να τον βάλουμε στην 11άδα αλλάζουμε θέση στον Τρίσκο. Η προσωπική μου άποψη πάντοτε είναι ότι η 11άδα πρέπει να ξεκινά από τον Τρίσκο και όχι να αλλάζουμε θέση στον Τρίσκο για να χωρέσουμε τον Ντάρμπισάϊαρ στην 11άδα. Καλός ποδοσφαιριστής ο Ματ, έχει το γκολ αλλά μεταξύ των 2, δεν μπορώ παρά να προτιμήσω τον ηγέτη της ομάδας μας όλα αυτά τα χρόνια ο οποίος κάνει την διαφορά και στέλνει και την μπάλα στα δίκτυα. Αυτό που χρειάζεται είναι παίκτες να τροφοδοτούν τον Τρίσκο για να σκοράρει και όχι να τροφοδοτεί ο Τρίσκο τον Μάτ. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη και ελπίζω να γίνει σωστή διαχείριση των 2 στην πορεία του πρωταθλήματος.

Τι άλλο να περιμένουμε


Με τις φήμες που ακούγονται και τις κινήσεις που γίνονται θεωρώ ότι θα κινηθεί για ακόμα ένα κεντρώο ποδοσφαιριστή ο Ρόκα αλλα και ένα ακραίο επιθετικό. Αυτό θα προσδώσει μεγαλύτερο βάθος στην ομάδα μας και μεγαλύτερη ποιότητα. Δεν είμαστε μακριά από το τέλος της μεταγραφικής περιόδου επομένως πολύ γρήγορα θα έχουμε ολοκληρωμένη άποψη.

Αυτά και από εμένα! Όλοι κοντά στην ομάδα και στήριξη στα δύσκολα! Αυτό είναι το μυστικό!

Υ.Γ. 1: Τα ΖΩΑ είναι στις επάλξεις!

Y.Γ. 2: Μπαμ-Μπουμ!



Share this Article on :

0 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.