News Update :

AEK - αλκή: 2-0: ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΝΙΚΗ!

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

Με μία άκρως επαγγελματική νίκη απέναντι στην Αλκή, η ομάδα συνέχισε τις θετικές εμφανίσεις και τα καλά αποτελέσματα με τον Ιντιάκεθ στον πάγκο. Ο προπονητής μας μετράει 4 νίκες και 1 ισοπαλία στα 5 παιχνίδια ( 4 στο πρωτάθλημα και 1 στο κύπελο) που βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας ενώ έχει συντελεστή 12 γκολ υπέρ και κανένα κατά. Σίγουρα σε αυτά τα 5 παιχνίδια η ομάδα αμύνθηκε πολύ καλά συνολικά και πολύ λίγες φάσεις μας έβγαλαν οι αντίπαλοι. Μπορώ να πω ότι η Αλκή του 1ου ημιχρόνου ήταν η πιο επικίνδυνη ομάδα από τις προηγούμενες 4 ομάδες που αντιμετωπίσαμε και ειδικότερα Δόξα, Ανόρθωση, Σαλαμίνα και Αελ. Πραγματικά μου άρεσε πάρα πολύ η Αλκή ειδικά στον τρόπο που αναπτυσσόταν στο γήπεδο με τους Σπόλιαριτς και Ακόστα να κάνουν όλο το παιχνίδι της ομάδας στον άξονα. Είμαι από τους ανθρώπους που χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω νεαρούς κύπριους να τα πηγαίνουν καλά και ο Σπόλιαριτς είναι ένας από αυτούς στο φετινό πρωτάθλημα και θεωρώ ότι αξίζει ειδικής αναφοράς. Ελπίζω και εύχομαι πραγματικά να έχει μία αξιόλογη πορεία στην καριέρα του ενώ επίσης εύχομαι από καρδιάς η Αλκή να τα καταφέρει στην μάχη της παραμονής στην κατηγορία γιατί έχει πολύ αξιόλογη ομάδα και παλεύει όλα τα παιχνίδια στο γήπεδο. Αυτά σαν παρένθεση για τους συμπολίτες μας.
  
Σε σχέση τώρα με το παιχνίδι και τα όσα είδαμε, θεωρώ πάρα πολύ σημαντική την επιστροφή τόσο του Ιγκόρ όσο και του Αντωνιάδη σε αγωνιστικό ρυθμό. Ειδικά ο Αντωνιάδης είχε να αγωνιστεί σε επίσημο παιχνίδι από τον Μάϊο του 2018 και ήταν πάρα πολύ σημαντικό να πάρει λεπτά συμμετοχής στα πόδια του. Αγωνίστηκε για 67 λεπτά και έδειξε ότι βρίσκεται και πάλι στις επάλξεις έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα όταν το ζητήσει ο προπονητής μας. Επίσης ο Ιγκόρ πήρε χρόνο συμμετοχής μετά και το εντός έδρας παιχνίδι απέναντι στον Απόλλωνα στις 09/01. Έκτοτε δεν αγωνίστηκε ξανά λόγω του τραυματισμού που είχε και η επιστροφή του είναι ιδιαίτερα σημαντική αν και ο Τσούκκας αποφάσισε σε μία φάση που ούτε καν φάουλ δεν ήταν να του δείξει κίτρινη κάρτα στερώντας από την ομάδα μας ένα μεγάλο όπλο στο παιχνίδι με το αποερλ στην Λευκωσία. Ο προπονητής μας, ένεκα και των απουσιών που είχε, παρέταξε την ομάδα με 4-2-3-1 και τους Τόνιο κάτω από τα δοκάρια, Ιγκορ-Μοϊσοφ-Τρουγιόλ-Αντωνιάδη 4άδα στην άμυνα, Νάτσιο-Λαρένα στον άξονα με τους Ακοράν δεξιά, Τζεφρέν αριστερά και τον Γιάννου πίσω από τον Τρισκόφσκι.

Στο 1ο μέρος είχαμε αρκετά προβλήματα στα ανεβάσματα της Αλκής, με τους ποδοσφαιριστές μας να μην έχουν καλές επιστροφές ενώ η 4άδα της άμυνας μας δεν πατούσε καλά. Υπάρχει σίγουρα η δικαιολογία ότι άλλαξαν αρκετοί ποδοσφαιριστές στην αμυντική γραμμή ενώ ο Αντωνιάδης προερχόταν από 9μηνη απραξία και ο Ιγκόρ είχε 1 μήνα να αγωνιστεί. Αυτό φάνηκε στο παιχνίδι και υπήρχε μία μικρή ασυνεννοησία σε κάποιες φάσεις που έφερε και πολύ καλές ευκαιρίες για τον αντίπαλο με τον Τόνιο να πραγματοποιεί την απόκρουση του αγώνα στην εξ επαφής κεφαλιά του Μάριου Ηλία στο 39ο λεπτό ενώ ο Ακοράν είχε βάλει μπροστά στο σκορ την ομάδα μας στο 30ο λεπτό με εξαιρετικό αριστερό πλασέ. Επιθετικά η ομάδα λειτούργησε εξαιρετικά, επιτίθετο και από τον άξονα αλλά και από τα πλάγια ενώ καλό παιχνίδι σε αυτό το κομμάτι έκανε και ο Τζεφρέν στο 1ο μέρος. Δημιουργήσαμε πάρα πολλές ευκαιρίες χωρίς όμως να σκοράρουμε περισσότερα γκολ και πήγαμε στα αποδυτήρια με το φτωχό 1-0. Φυσικά θα πρέπει να σημειώσω ξανά ότι ο Τόνιο με την πολύ μεγάλη απόκρουση του 39ου λεπτού μας κράτησε μπροστά στο σκορ.

Στο 2ο μέρος η ομάδα ήταν πολύ πιο σοβαρή και προσπάθησε να ελέγξει περισσότερο τον ρυθμό του αγώνα. Δεν αντιμετωπίσαμε τα προβλήματα του 1ου μέρους αλλά η Αλκή εξακολουθούσε να είναι επικίνδυνη στα ανεβάσματα της. Στο 54ο λεπτό όμως ο Τζεφρέν με εξαιρετικό κτύπημα φάουλ ανάγκασε τον Πάρντο σε δύσκολη ασταθής απόκρουση και στην επιστροφή ο Τρισκόφσκι με το κεφάλι έκανε το 2-0 καθαρίζοντας και το παιχνίδι. Από εκεί και έπειτα κάναμε συντήρηση δυνάμεων ενώ ο Καταλά αντικατέστησε τον Αντωνιάδη στο 67ο λεπτό με τον αρχηγό να πηγαίνει στα στόπερ και τον Τρουγιόλ αριστερά. Στο 75ο λεπτό ο Ακίνο πήρε την θέση του Τζεφρέν με τον Ακοράν να πηγαίνει αριστερά και τον Ακίνο να πηγαίνει στο δεξί άκρο ενώ στο 85ο λεπτό ο Ρουσιάς πήρε την θέση του Γιάννου και πέρασε στην κορυφή της επίθεσης με τον Τρισκόφσκι να αγωνίζεται πίσω του.

Ενδιαφέρον στατιστικά για το παιχνίδι και την απόδοση των ποδοσφαιριστών μας είναι τα πιο κάτω:
Α) Η ομάδα μας είχε 26 τελικές προσπάθειες εκ των οποίων 10 στον στόχο και πέτυχε 2 γκολ ενώ η Αλκή είχε 10 τελικές προσπάθειες εκ των οποίων 2 στο στόχο.
Β) Η ομάδα μας είχε 508 πάσες στο παιχνίδι εκ των οποίων 451 πετυχημένες και ποσοστό 88,78%.
Γ) Τις περισσότερες προσπάθειες στο παιχνίδι της πήρε ο Λαρένα με 102 προσπάθειες εκ των οποίων οι 82 πετυχημένες και ποσοστό 80% ενώ ακολούθησαν οι Ακοράν με 94/64 και ποσοστό 68% και Νάτσιο Κάσες με 91/67 και ποσοστό 74%.
Δ) Τις περισσότερες μονομαχίες με αντιπάλους στο έδαφος και στον αέρα είχε ο Στόλης με 29 προσπάθειες εκ των οποίων 7 κερδισμένες ενώ ακολούθησαν οι Ακοράν με 25/14 και ο Ντάνιελ THE BOSS Μοϊσοφ με 23/12.
Ε) Ο πιο επικίνδυνος μας ποδοσφαιριστής ήταν ο Τρισκόφσκι με 8 τελικές προσπάθειες εκ των οποίων 4 στο στόχο ενώ ακολούθησαν οι Λαρένα με 6/2 και Ακοράν με 3/1.

Αυτό που βλέπω είναι μία ομάδα να αποκτά την χαμένη αυτοπεποίθηση της. Αυτό έχει γίνει στα τελευταία παιχνίδια και επίσης κάτι που πραγματικά μου αρέσει είναι η συνεχής δημιουργία τελικών φάσεων. Μπορεί στο παιχνίδι της Λεμεσού με την Αελ, στο 2ο μέρος, να μην δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες αλλά η ομάδα σου δίνει συνεχώς την εντύπωση ότι θα βγάλει φάσεις είτε από τον άξονα είτε από τα άκρα. Αυτή είναι η φιλοσοφία της Αεκ και δεν πρέπει να την χάνουμε ποτέ μέσα στα παιχνίδια. Είμαστε επιθετική ομάδα και με αυτόν τον τρόπο θα πρέπει να πορευόμαστε σε όλη την πορεία μας. Σε σχέση με τους ποδοσφαιριστές, ειδική αναφορά θέλω να κάνω για ακόμα ένα παιχνίδι στον Νάτσιο Κάσες. Ο ποδοσφαιριστής αυτός είναι ΠΑΙΧΤΑΡΑΣ και κάνει την διαφορά στο γήπεδο. Τα πράγματα που κάνει στον αγωνιστικό χώρο δεν τα κάνει κανείς άλλος ενώ πλέον περνάει και κάθετες πάσες στην επίθεση οι πλείστες εκ των οποίων είναι πετυχημένες. Σημειώνω ότι το γκολ του Ακοράν ξεκινά από δική του πάσα ενώ είχε και 2 τρομερές κάθετες πάσες στον Τζεφρέν. Ο Τζεφρέν από την άλλη δεν χρειάζεται συστάσεις. Στο μεσοεπιθετικό κομμάτι είναι για μεγάλα πράγματα αλλά αυτό που με προβληματίζει είναι το ότι δεν μπορεί να βγάλει 90λεπτο αλλά ούτε μπορεί να αγωνιστεί σε ψηλούς ρυθμούς. Φυσικά ίσως να είναι θέμα παιχνιδιών αλλά από την άλλη τον χρειαζόμαστε άμεσα. Ποδοσφαιριστής όμως χωρίς επιστροφές στο 4-2-3-1 είναι δύσκολο να βοηθήσει σε μεγάλα παιχνίδια. Τον πιστεύω όμως και επειδή παίρνει λεπτά στα πόδια του αναμένω ότι θα σταθεροποιήσει την απόδοση του σιγά σιγά. Τέλος, ειδική αναφορά πρέπει να κάνω στους Ιγκορ και Αντωνιάδη. Ο 1ος έχει δείξει το πόσο σημαντικός είναι για την ομάδα από την 1η μέρα άφιξης του στην Κύπρο και πραγματικά ο Τσούκκας τον αδίκησε σε μία φάση που δεν έγινε καν φάουλ! Θεωρώ ότι Ιγκόρ και Ακοράν μπορούν να συνυπάρξουν άψογα στην 11άδα είτε σε σχηματισμό με 4 στην άμυνα είτε ακόμα και σε 3άδα στην άμυνα με τον Ιγκόρ να παίρνει την γραμμή και τον Ακοράν να πηγαίνει στην 2άδα πίσω από τον επιθετικό. Ο Αντωνιάδης από την άλλη είναι πολύ μεγάλη επιστροφή για 2 λόγους. Ο 1ος λόγος είναι γιατί είναι το μοναδικό αριστερό μπακ της ομάδας που μπορεί να αγωνιστεί στην συγκεκριμένη θέση συνδυάζοντας με απόλυτη επιτυχία και το αμυντικό αλλά και το επιθετικό κομμάτι ενώ ο 2ος λόγος είναι η εμπειρία που έχει από μεγάλα παιχνίδια τον καθιστούν ένα μεγάλο όπλο στα χέρια του προπονητή στα πολύ μεγάλα παιχνίδια που έπονται. Την κατάλληλη στιγμή επιστρέφει ο Αντωνιάδης και είμαι σίγουρος ότι όποτε κληθεί θα κάνει την διαφορά για την ομάδα μας.

Το παιχνίδι με το αποερλ το Σάββατο στις 17:00 είναι ακόμα ένα σημαντικό παιχνίδι στον στόχο που έχει η ομάδα για εξασφάλιση εξόδου στην Ευρώπη μέσω του πρωταθλήματος. Ενδεχόμενη νίκη θα δώσει τεράστια δυναμική γιατί την τελευταία αγωνιστική εμείς αγωνιζόμαστε με την Ένωση στην Αρένα, τελευταίοι χρονικά αφού παίζουμε Κυριακή στις 18:00, ενώ ταυτόχρονα θα έχουμε το Απόλλων-αποερλ και θα γνωρίζουμε και το αποτέλεσμα στο Ομόνοια-αελ, παιχνίδια στα οποία θα εκμεταλλευτούμε τις τυχόν απώλειες των αντιπάλων μας και θα μπορέσουμε να πλησιάσουμε ακόμα περισσότερο πριν τις μεγάλες μάχες των play off. Εν πάση περιπτώσει όμως πρέπει να βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι και αυτό που προέχει αυτή την στιγμή είναι το μεγάλο ντέρμπι με το αποερλ στο οποίο πιστεύω ότι οι πιθανότητες για τις 2 ομάδες είναι μοιρασμένες. Δυστυχώς ο προπονητής μας δεν θα έχει στην διάθεση του τον Ιγκορ λόγω καρτών ενώ οι Φλοριάν-Γκονζάλεζ είναι μακροχρόνια απόντες. Θα είναι ευχής έργον να είναι έτοιμος ο Σάστρε, ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος έχει τρομερή ποιότητα και μπορεί να βοηθήσει την ομάδα στον άξονα. Σημαντικές επίσης είναι οι επιστροφές των Τέτε-Χέφελ και Φακούντο με τις επιλογές του προπονητή μας να είναι πάρα πολλές πλέον και σίγουρα πηγαίνουμε στην Λευκωσία με στόχο τους 3 βαθμούς της νίκης.

Υ.Γ. 1: Η ομάδα γεμίζει σιγά σιγά και όταν έρθουν όλοι οι ποδοσφαιριστές μας πίσω θεωρώ ότι πλέον έχουμε το καλύτερο ρόστερ στο νησί. Πραγματικά γεμάτη ομάδα η οποία πάει σε κάθε αγωνιστική με ποδοσφαιριστές έξω είτε λόγω τιμωριών είτε λόγω τραυματισμών και αυτό δεν φαίνεται καθόλου. Τεράστιο πλεονέκτημα για τον προπονητή μας!
Υ.Γ. 2: Είμαι μεγάλος οπαδός του Ντάνι Ακίνο-Ακίτα αλάνι τον οποίο θεωρώ μεγάλη παιχτούρα και αναμένω να του δώσει τον απαραίτητο χρόνο συμμετοχής ο προπονητής μας ούτως ώστε να δείξει την μεγάλη του κλάση. Αναμένω να τον δω να παίρνει λεπτά συμμετοχής και είμαι απόλυτα βέβαιος ότι θα κάνει την διαφορά! Vamos Dani!!!
Υ.Γ. 3: Ο τατάς σας επέστρεψε και το Σάββατο θα σας βαφτίσει πάλι!! 


Share this Article on :

0 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.