News Update :

αποερλ - ΑΕΚ: 2-2: ΓΛΥΚΟΠΙΚΡΗ ΓΕΥΣΗ.

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019


Εκεί που είχαμε το παιχνίδι στα χέρια μας καταφέραμε να το χάσουμε. 2 στιγμές αμυντικής αδράνειας όλης της ομάδας αρκούσαν για να δεχθούμε την ισοφάριση. Δεν θα προχωρήσω με ανάλυση των φάσεων του παιχνιδιού αλλά θα επικεντρωθώ στα ουσιαστικά γεγονότα τα οποία είναι και αυτά που ενδιαφέρουν περισσότερο. Ιδιαίτερα θα σταθώ πρωτίστως στο ότι ο προπονητής μας προσέγγισε άψογα τον αγώνα και καθοδήγησε άριστα την ομάδα στον αγωνιστικό χώρο. Παρά το γεγονός ότι δεχθήκαμε 2 γκολ μέσα σε 2 λεπτά, θεωρώ ότι ο Ιντιάκεθ ήταν εξαιρετικά διαβασμένος και διαχειρίστηκε το παιχνίδι άψογα. Δεν πρέπει κανείς να ξεχνά ότι πήγαμε στην Λευκωσία χωρίς Μοϊσοφ-Ακοράν-Σάστρε-Ιγκορ-Ιωάννου-Μικελ- Φλοριάν ενώ εκτός αποστολής ήταν και ο 2ος τερματοφύλακας μας Χριστοδούλου. Επίσης θα ήθελα να σημειώσω το γεγονός ότι ο Τόνιο αγωνίστηκε με ίωση η οποία τον είχε εξασθενήσει και ήταν κάτι που φαινόταν από τις ίδιες τις κινήσεις του στον αγωνιστικό χώρο. Με όλα αυτά τα προβλήματα η ομάδα στάθηκε ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ, πάλεψε, είχε ξεκάθαρο πλάνο και τελικά ισοφαρίστηκε σε 2 φάσεις αμυντικής αδράνειας οι οποίες δεν πρέπει να επαναληφθούν ΠΟΤΕ. Ήταν πραγματικά κρίμα για την όλη προσπάθεια των ποδοσφαιριστών μας να χάνουν με αυτό τον τρόπο μία νίκη η οποία ήταν δική τους μέχρι και το τελευταίο 10λεπτο του παιχνιδιού.
Οι κινήσεις στην σκακιέρα του παιχνιδιού ήταν πραγματικά εκπληκτικές. Τόσο ο Ιντιάκεθ όσο και ο και ο Τραμετσάνι μας πρόσφεραν ένα υψηλού επιπέδου σε επίπεδο τακτικής παιχνίδι. Ο Τραμετσάνι κατέβασε το αποερλ με 3-4-3 και τους Νατέλ στην κορυφή, Βιντιγκάλ αριστερά και Τάμαρι δεξιά ενώ ο προπονητής μας κατέβασε την ομάδα με 3-5-2 το οποίο όταν αμυνόμασταν μετατρεπόταν σε 5-3-2 και τους Τέτε-Τζεφρέν να παίζουν όλη την γραμμή στα 2 άκρα. Στο 2ο μέρος και αφού η ομάδα μας δεν πατούσε πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο, είχαμε αλλαγή πλάνου και μετατροπή του συστήματος σε 3-4-3 με τον Χέφελ να πηγαίνει δίπλα στον Γιάννου πίσω από τον Τρίσκο και να κερδίζουμε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Η αλλαγή συστήματος βοήθησε την ομάδα και το παιχνίδι πλέον ήταν ισορροπημένο. Το αποερλ συνέχισε με το ίδιο πλάνο αλλά είχαμε αλλαγές ρόλων μεταξύ Νατέλ και Βιντιγκάλ με τον τελευταίο να πηγαίνει στην κορυφή της επίθεσης και τον Νατέλ στο αριστερό άκρο. Στο 67ο λεπτό ο Καζού άφησε την θέση του στον Μπέζιακ και την ίδια στιγμή άλλαξε ο σχηματισμός του αποερλ σε 4-2-3-1 με τον τελευταίο να πηγαίνει στην κορυφή της επίθεσης με τους Νατελ-Βιντιγκαλ-Ταμαρι από αριστερά προς τα δεξιά να αγωνίζονται πίσω του. Η ομάδα μας διατήρησε το ίδιο πλάνο, πέτυχε και 2ο γκολ ενώ στο 76ο λεπτό είχαμε την αλλαγή του Εφραιμ με τον Τάμαρι. Με την είσοδο του Αντωνιάδη στην θέση του Τζεφρέν, ο Ιντιάκεθ άλλαξε το σύστημα σε ένα 4-4-1-1 με τον Τέτε μπροστά από τον Αντωνιάδη και τους Φακούντο-Χέφελ να καλύπτουν το δεξί άκρο. Η απάντηση του Τραμετσάνι ήταν άμεση με την είσοδο του Μπάλογκ στην θέση του Βιντιγκάλ και εκ νέου αλλαγή συστήματος σε καθαρό 4-4-2. Σε αυτή την παιχνιδάρα από πλευράς τακτικής είδαμε τις 2 ομάδες να αγωνίζονται με 3 διαφορετικά συστήματα. Ήταν πραγματικά απολαυστικό (για όσους αρέσκονται σε τακτικές) να παρακολουθούν τέτοιου επιπέδου παιχνίδι με 2 εξαιρετικούς προπονητές να προσπαθούν συνέχεια μέσα στο γήπεδο να αλλάξουν καταστάσεις και πρόσωπα. Δυστυχώς, σε 2 στιγμές αδράνειας το αποερλ μας τιμώρησε και δεν καταφέραμε να φύγουμε από την Λευκωσία με τους 3 βαθμούς της νίκης. Ο προπονητής μας όμως και πρέπει να το καταγράψω καθοδήγησε εξαιρετικά την ομάδα και έδειξε πόσο μεγάλος και σπουδαίος είναι. Πραγματικά το λέω ξανά έκανε πολύ σπουδαίο κοουτσιάρισμα ο Ιντιάκεθ!

Σε σχέση με την ουσία του παιχνιδιού τώρα, στο 1ο μέρος και ιδιαίτερα μετά το 10λεπτο δεν ήταν καλό για την ομάδα μας. Το αποερλ έβαλε πίεση ψηλά αναγκάζοντας τους ποδοσφαιριστές μας να έρθουν πιο κοντά στην περιοχή τους με τελικό αποτέλεσμα να χάνουν πολύ εύκολα την μπάλα. Κάσες-Λαρένα-Χέφελ δεν κρατούσαν μπάλα ενώ ο Τέτε παρέμενε καθηλωμένος στο αριστερό άκρο αφού η πλευρά του δεχόταν συνεχώς πίεση με πολλούς παίκτες. Από την άλλη ο Τζεφρέν δεν μπήκε στο παιχνίδι και δεν βοήθησε καθόλου την ομάδα είτε στο επιθετικό μισό είτε στο αμυντικό μισό. Παρά το γεγονός ότι το αποερλ έβγαλε 2 τετ α τετ με το 1 λανθασμένα να ανακόπτεται ως Offside και το άλλο να το σπαταλά ο Νατέλ, η ομάδα πήγε στα αποδυτήρια με το 0-0.

Το 2ο ημίχρονο ήταν εντελώς διαφορετικό παιχνίδι. Οι ποδοσφαιριστές μας έβαλαν περισσότερη πίεση στο παιχνίδι τους, έτρεξαν πολύ περισσότερο και κέρδισαν πολλά μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο και παρά το γεγονός ότι δεν βγάζαμε φάσεις, ήταν ξεκάθαρο ότι θα βγάζαμε τελικές για γκολ. Τελικά, πετύχαμε 2 εξαιρετικά σε δημιουργία και εκτέλεση γκολ με τον ΤΕΡΑΣΤΙΟ Τρισκόφσκι ενώ και η ομάδα έδειχνε ότι πατούσε πολύ καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Πολύ σωστά ο Ιντιάκεθ στο 80ο λεπτό αφαίρεσε από το γήπεδο τον Τζεφρέν περνώντας τον Αντωνιάδη και αλλάζοντας στην ουσία πρόσωπα στο γήπεδο. Ο Χέφελ πήγε στο δεξί άκρο ως φουλ μπακ, ο Αντωνιάδης ήρθε αριστερά και ο Τέτε πήγε μπροστά από τον Αντωνιάδη. Η αλλαγή αυτή είχε σκοπό να βοηθήσει την αμυντική λειτουργία της ομάδας δίνοντας περισσότερα τρεξίματα με τον Χέφελ στο δεξί άκρο και με τους Αντωνιάδη-Τετε να κλείνουν την αριστερή πλευρά. Έγινε στο σωστό σημείο και με σωστή προσέγγιση του αγώνα. Δυστυχώς όμως, σε μία φάση που 8 ποδοσφαιριστές μας συμμετείχαν, ο Μπάλογκ έκανε σμπαράλια την άμυνα μας από αριστερά φέρνοντας την μπάλα στην περιοχή μας και τον Εφραίμ να κερδίζει κεφαλιά η οποία έσκασε στην μικρή περιοχή και έδωσε την ευκαιρία στον Μπέζιακ να σκοράρει. Στην φάση αυτή ευθύνεται ΟΛΗ Η ΟΜΑΔΑ και δεν δικαιολογούνται τόσοι ποδοσφαιριστές να δέχονται τέτοιο εύκολο γκολ. Ακόμη και ο Τόνιο δεν βγήκε να καθαρίσει την φάση όπως και ΟΛΗ Η ΟΜΑΔΑ μάρκαρε με τα μάτια. Καπάκι, ήρθε και το κόρνερ με το οποίο ΠΑΛΙ όλη η ομάδα μαρκάρει λάθος. Χάθηκαν τα μαρκαρίσματα με τον Μπέζιακ να πετυχαίνει ένα πολύ εύκολο γκολ ανάμεσα σε Καταλά-Αντωνιάδη και με όλη την ομάδα να στέκεται λανθασμένα στον αγωνιστικό χώρο. Χαρακτηριστικό του λάθους είναι ότι ενώ κάποιοι ποδοσφαιριστές μας παίζουν man to man αντιπάλους, τους χάνουν πριν καν ξεκινήσει η φάση. Οι υπόλοιποι οι οποίοι παίζουν ζώνη στην μικρή περιοχή είναι όλοι χωρίς ποδοσφαιριστή και πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έχασαν όλοι την συγκέντρωση τους σε ένα κόρνερ! Κρίμα. Πραγματικά κρίμα. Η αλλαγή του Γιάννου με τον Ακίτα στο 89ο λεπτό μας έδωσε κάποια μέτρα στο γήπεδο και θα μπορούσε ο Ακίτα με την κεφαλιά του μετά από σέντρα του Αντωνιάδη στο 90+1 να γίνει ο ήρωας του παιχνιδιού αφού ο Καρλάο σαν από μηχανής θεός αποσόβησε σίγουρο γκολ προ της γραμμής τέρματος.

Όπως έχω πει και στον τίτλο του άρθρου, μας αφήνει γλυκόπικρη γεύση το τελικό αποτέλεσμα. Εκεί που είχαμε τους 3 βαθμούς της νίκης στην τσέπη μας ήρθαν 2 λάθη σε όλη την αμυντική λειτουργία της ομάδας τα οποία εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το ποιοτικό αποερλ. Από τις απουσίες της ομάδας θεωρώ ότι στοίχησε αυτή του Μοϊσοφ και η εξήγηση είναι ότι αν έπαιζε ο Μοϊσοφ τότε ο Τρουγιόλ θα πήγαινε μπροστά από τα σέντερ μπακ στην 3άδα του κέντρου με τους Κάσες αριστερά και τον Λαρένα δεξιά. Με αυτά τα πρόσωπα το παιχνίδι θα ήταν πολύ διαφορετικό από το 1ο λεπτό αφού ο Τρουγιόλ είναι εξαιρετικός σε αυτόν τον ρόλο ενώ και ο Μοϊσοφ είναι ο ηγέτης της αμυντικής μας γραμμής. Αυτό θεωρώ ότι εν τέλει στοίχησε στην ομάδα αλλά δεν παύει από το να παίρνει τα εύσημα ο προπονητής μας για τον τρόπο που αντιμετώπισε το παιχνίδι αλλά και οι ποδοσφαιριστές μας για την θέληση και την προσπάθεια τους να πάρουν την νίκη.

Σίγουρα άνθρωπος του παιχνιδιού για την ομάδα μας ήταν ο Τρίσκο με τα 2 εξαιρετικά γκολ ενώ πολύ κοντά σε απόδοση η 3άδα της άμυνας και οι Νάτσιο-Λαρένα του 2ου ημιχρόνου. Ειδικά αυτοί οι 2 στο δεύτερο ημίχρονο έκαναν τεράστιο παιχνίδι, κρατώντας σωστά την μπάλα, μοιράζοντας παιχνίδι στα άκρα και αναχαιτίζοντας επιτυχώς τους αντιπάλους. Ο Τέτε επίσης έκανε ένα πολύ ισορροπημένο και καλό παιχνίδι ενώ ο Τζεφρέν έδειξε την τεράστια ποιότητα του στην φάση του 2ου γκολ αλλά ως εκεί. Ο Τζεφρέν, το έχω σημειώσει και σε άλλα άρθρα μου, είναι τεράστιος ποδοσφαιριστής αλλά θα πρέπει να βρει το κίνητρο για να βοηθήσει την ομάδα. Βλέποντας τον να αγωνίζεται με τόσο χαλαρό τρόπο σου δίνει την εντύπωση ότι δεν θα πεθάνει στο γήπεδο για την ομάδα. Από την άλλη όμως θα περιμένω ακόμα λίγο για να δω αν είναι απλά θέμα αγωνιστικού ρυθμού και μόνο. Το ότι είναι παιχταράς δεν το αμφισβητεί κανείς απλώς θεωρώ ότι μπορεί και πρέπει να δώσει περισσότερα στην ομάδα ανεβάζοντας απόδοση.

Στην στατιστική απεικόνιση του παιχνιδιού σημειώνω τα πιο κάτω ενδιαφέροντα στοιχεία:
Α) Είχαμε 347 πάσες εκ των οποίων 276 πετυχημένες ενώ είχαμε και 11 τελικές προσπάθειες εκ των οποίων 3 στο στόχο πετυχαίνοντας και 2 γκολ.
Β) Τις περισσότερες προσπάθειες στο παιχνίδι της πήρε ο Λαρένα με 82 προσπάθειες εκ των οποίων 56 πετυχημένες και ακολούθησαν οι Χέφελ με 71/34 και Τρουγιόλ 67/53 – Στόλης 67/26. Το πιο ψηλό ποσοστό ευστοχίας στις προσπάθειες του στο παιχνίδι το είχε ο Τρουγιόλ με 79% ακολουθούμενος από Λαρένα με 68% και Νάτσιο Κάσες 67%.
Γ) Τις περισσότερες τελικές προσπάθειες είχε ο Τρίσκο με 5 εκ των οποίων 2 στο στόχο που κατέληξαν και σε γκολ ενώ ακολούθησαν ο Τζεφρέν με 2/0, Λαρένα 2/0 και από 1 προσπάθεια είχαν ο Χέφελ και ο Ακίνο με τον τελευταίο να χάνει τεράστια ευκαιρία με πολύ ωραία κεφαλιά.
Δ) Σε σχέση με τις μονομαχίες στο παιχνίδι είναι πραγματικά εκπληκτικός ο αριθμός του Στόλη. Τόσο στο έδαφος όσο και στον αέρα είχε συνολικά 43 μονομαχίες με κερδισμένες 15, ενώ ακολουθούν οι Τρίσκο με 29/13  και Τζεφρέν με 27/7. Αξιοσημείωτο στατιστικό στοιχείο σε αυτό το κομμάτι είναι ότι οι 3 κεντρικοί μας αμυντικοί είναι οι ποδοσφαιριστές με τις λιγότερες μονομαχίες μέσα στο παιχνίδι κάτι που δεικνύει και τις μεγάλες μάχες που δόθηκαν στο κέντρο του γηπέδου.

Επόμενο παιχνίδι απέναντι στην Ένωση στην Αρένα στις 24/02 και ώρα 18:00. Είναι το τελευταίο παιχνίδι της αγωνιστικής και θα γνωρίζουμε τα αποτελέσματα των υπολοίπων αφού θα έχει ολοκληρωθεί και το 1ο ημίχρονο του απόλλων-αποερλ. Αυτό που πρέπει να κάνει η ομάδα μας από εδώ και πέρα είναι να βλέπει παιχνίδι με παιχνίδι και όπου μας βγάλει. Ουσιαστικός στόχος είναι η κατάκτηση του κυπέλου και με βάση την ομάδα που έχουμε, την ποιότητα μας αλλά και έχοντας πλήρη άποψη για όλους τους αντιπάλους μας θεωρώ ότι μπορούμε να επαναλάβουμε την περσινή πορεία και να κατακτήσουμε για 3η φορά στην ιστορία μας το τρόπαιο του κυπέλου. Σημειώνω ότι για το παιχνίδι με την Ένωση δεν έχει δικαίωμα να αγωνιστεί ο Γιάννου ο οποίος έχει συμπληρώσει 3 κίτρινες κάρτες ενώ επιστρέφει ο Ίγκορ αφού εξέτισε την τιμωρία του. Συνεχίζουμε και όπου μας βγάλει.

Τέλος, θα ήθελα να καταπιαστώ με κάτι το οποίο περιέπεσε στην αντίληψη μου από την στιγμή που τελείωσε το παιχνίδι. Κάποιοι οπαδοί της ομάδας μας, μετρημένοι στα δάκτυλα τους ενός χεριού, άρχισαν να στοχοποιούν συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή μας για το 2ο γκολ που δέχθηκε η ομάδα. Απλώς να σημειώσω ότι στην εν λόγω φάση προηγείται σπρώξιμο του Μπέζιακ στον Αντωνιάδη ο οποίος χάνει την ισορροπία του ενώ και στα μαρκαρίσματα, όπως έχω σημειώσει και πιο πάνω, έγιναν τεράστια λάθη από όλη την ομάδα. Σημειώστε επίσης ότι ο Ιντιάκεθ αποβλήθηκε για διαμαρτυρίες σε σχέση με τον μη καταλογισμό φάουλ στον Μπέζιακ πάνω στον Αντωνιάδη! Απλώς για όσους θέλουν πραγματικά να αντιληφθούν το λάθος, ας δουν την θέση του Καταλά και ας δουν αν μαρκάρει οποιοδήποτε αντίπαλο. Σταματάτε τις μυθοπλασίες και στηρίξετε την ομάδα και τους ποδοσφαιριστές σε σωστά πλαίσια. Επίσης το ότι αυτοί οι ίδιοι οπαδοί της ομάδας κατηγορούν τον προπονητή μετά από τέτοια εξαιρετική διαχείριση του παιχνιδιού με ξεπερνάει. Πραγματικά με ξεπερνάει. Δεν θα επεκταθώ άλλο και απλώς θα σημειώσω για ακόμα μία φορά ότι δεν μπορούμε όλοι να αντιληφθούμε τις κινήσεις στο ποδόσφαιρο ή στην σκακιέρα των προπονητών και καλό είναι να κρατούμε ένα επίπεδο όταν σχολιάζουμε. Ο κάθε ένας έχει το δικαίωμα της άποψης του αλλά σε σωστά πλαίσια και κυρίως με σωστά επιχειρήματα. Τα υπόλοιπα είναι απλά εξυπνάδες και προσπάθεια δημιουργία εντυπώσεων.

Υ.Γ. 1: Η απόφαση για αποδέσμευση Ιραόλα και επαναπρόσληψη Ιντιάκεθ άργησε να παρθεί. Αν η ομάδα άλλαζε τον προπονητή μετά την ήττα από την Σαλαμίνα στην Αρένα στις 22/12 τότε όλα θα ήταν διαφορετικά. Ο Ιραόλα σίγουρα είχε αρκετές ατυχίες με τόσους τραυματισμούς αλλά έδειχνε επίσης ότι δεν μπορούσε να γυρίσει την κατάσταση. Δυστυχώς εκείνη η περίοδος μας στοίχησε τον στόχο διεκδίκησης του πρωταθλήματος.
Υ.Γ. 2: Ο Ντάνι Ακίνο- Ακίτα-αλάνι-τρέλα, εξακολουθώ να λέω και να το φωνάζω ότι αδικείται. Ο ποδοσφαιριστής αυτός είναι ΠΑΙΧΤΑΡΑΣ και θα πρέπει να τον ενεργοποιήσει άμεσα ο Ιμανόλ. Η ομάδα έχει να κερδίσει πάρα πολλά από αυτό το αλάνι και αναμένω την άμεση ενεργοποίηση του.
Υ.Γ. 3: Αν περάσει το αποερλ από την Δόξα στο κύπελο δεν βλέπω πώς μπορεί να αντιμετωπίσει μία ΑΕΚ γεμάτη και χωρίς αγωνιστικές απουσίες. Με επιστροφή των πλείστων ποδοσφαιριστών σύντομα στην διάθεση του Ιντιάκεθ πραγματικά είμαστε ΟΜΑΔΑΡΑ! 




Share this Article on :

1 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Ανώνυμος είπε...

ωραιος!

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.