News Update :

ΑΕΚ-ΑΠΟΕΛ 2-0: ΟΝΕΙΡΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ

Παρασκευή 20 Απριλίου 2018


ΟΝΕΙΡΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ!!!

ΑΕΚΑΡΑ!!! Πραγματικά τεράστια εμφάνιση από την ομαδάρα μας σε ένα παιχνίδι στο οποίο θα μπορούσε να σκοράρει 5 και 6 γκολ!! Τα εύσημα μου στον προπονητή της ομάδας για την μαεστρική καθοδήγηση των ποδοσφαιριστών ως επίσης και στους ίδιους τους πρωταγωνιστές μέσα στις γραμμές τους αγωνιστικού χώρου, οι οποίοι πάλεψαν μέχρι και το τελευταίο λεπτό με αποτέλεσμα να πάρουμε το παιχνίδι με το εξαιρετικό 2-0. Το αποέλ κατέβηκε με αρκετές αλλαγές στην σύνθεση του αλλά το να τελειώνει το παιχνίδι με 19-3 τελικές προσπάθειες δείχνει την τεράστια διαφορά των 2 ομάδων στο παιχνίδι της Αρένας. Μία ΑΕΚ που έλιωσε τον αντίπαλο, δεν τον άφησε να πάρει ανάσα, με ένα Μουρίγιο ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ, με τους Κάσες-Λαρένα να κυριαρχούν στον άξονα και τα υπόλοιπα παιδιά να κάνουν την δουλειά τους άψογα στον αγωνιστικό χώρο δεν υπήρχε κανένα άλλο αποτέλεσμα πέραν της καθαρής νίκης.

Ο προπονητής μας κατέβασε την ομάδα με τον αγαπημένο του σχηματισμό ήτοι 3-4-3 με τους Πάμπλο κάτω από τα δοκάρια, Μουρίγιο-Μοϊσοφ-Καταλά στην άμυνα και τους Ακοράν-Λαρένα-Κάσες-Αντωνιάδη 4άδα σε ευθεία στον άξονα ενώ στην επίθεση Τρισκόφσκι-Χέφελ πλαισίωναν τον επιθετικό κορυφής Γιάννου. Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ομάδα να κερδίζει συνεχώς μέτρα στον αγωνιστικό χώρο ενώ στην 1η τελική μας ευκαιρία στον στόχο καταφέραμε να σκοράρουμε με τον Χέφελ να εκτελεί πετυχημένα το φάουλ που κέρδισε ο Γιάννου και μέσα σε πραγματική αποθέωση να γράφει το 1-0. Κάπου εκεί το παιχνίδι έγειρε πλήρως στην δική μας πλευρά και μόνο μία ομάδα υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο. Γρήγορο ανάπτυξη, πάντα πρώτοι στην μπάλα, ταχύτητα χωρίς την μπάλα και πολλές τελικές προσπάθειες διαμόρφωσαν το σκηνικό μέχρι την λήξη του ημιχρόνου με τους Τρισκόφσκι- Καταλά να χάνουν τις πιο μεγάλες ευκαιρίες. Την 1η κίτρινη κάρτα στο παιχνίδι αντίκρισε ο Νικόλας Ιωάννου ενώ στο 44ο λεπτό ο Κάσες δέχθηκε επίσης κίτρινη κάρτα και στο αμέσως επόμενο λεπτό κίτρινη κάρτα δέχθηκε και ο Αλεξάνδρου.
Το 2ο μέρος ξεκίνησε με μία αλλαγή από το αποέλ με τον Εμπεσίλιο να παίρνει την θέση του Ντε Καμάργκο και το σύστημα του αποέλ να αλλάζει από 4-4-2 σε 4-1-4-1. Στα πρώτα 15 λεπτά του 2ου μέρους το αποέλ προσπάθησε να κρατήσει περισσότερο την μπάλα ενώ στο 46ο λεπτό ο Μοϊσοφ δέχθηκε επίσης κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή του αγώνος. Η ομάδα μας όμως ήταν αυτή που έχανε τις ευκαιρίες με τον Λαρένα να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι του Βάτερμαν από τα 30 μέτρα. Στο 56ο λεπτό ο Τέτε πέρασε στην θέση του Αντωνιάδη ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις και έγινε αναγκαστικά αλλαγή ενώ στο 58ο λεπτό κίτρινη κάρτα δέχθηκε και ο Χέφελ από πλευράς της ομάδας μας. Στο 63ο λεπτό είχαμε την 2η κίτρινη κάρτα στο παιχνίδι και κατ’ επέκταση κόκκινη στον Νικόλα Ιωάννου ενώ στο ίδιο λεπτό ο Νσούε πήρε την θέση του Σάλαι και ο Φλοριάν την θέση του Χέφελ με τον Τρισκόφσκι να πηγαίνει στην θέση του Χέφελ και τον Γιάννου στην θέση του Τρισκόφσκι. Στο αμέσως επόμενο λεπτό είχαμε την μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα με τον Τρίσκο να παίρνει το ριμπάουντ από το σουτ του Λαρένα και σε κενή εστία να στέλνει την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Βάτερμαν. Η ομάδα μας δεν έχασε την συγκέντρωση της και συνέχισε να επιτίθεται και να χάνει ευκαιρίες ενώ στο 74ο λεπτό ο Σόουζα πήρε την θέση του Ζαχίντ και στο 80ο λεπτό κίτρινη κάρτα δέχθηκε και ο Φαρίας. Στο 83ο λεπτό Φλοριάν και Γιάννου συνεργάστηκαν άψογα με τον τελευταίο να σκοράρει το 2-0 και να καθαρίζει το παιχνίδι ενώ 2 λεπτά αργότερα έγινε και η τελευταία αλλαγή της ομάδας μας με τον Τομάς να παίρνει την θέση του Τρίσκο. Στα λεπτά των καθυστερήσεων το αποέλ απώλεσε τις 2 μοναδικές του ευκαιρίες στο παιχνίδι με τον Κολίνας να στέλνει σε κόρνερ στην 1η και τον Μουρίγιο να διώχνει σωτήρια στην 2η.

Το τελικό αποτέλεσμα δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνος. Είχαμε 19 τελικές προσπάθειες εκ των οποίων οι μισές στον στόχο και θα μπορούσαμε να πετύχουμε περισσότερα γκολ. Το 2-0 είναι εξαιρετικό αποτέλεσμα και μας δίνει τεράστιο προβάδισμα αλλά δεν καθάρισε την υπόθεση πρόκριση και ως εκ τούτου θεωρώ ότι θα προφυλάξει ποδοσφαιριστές ο προπονητής μας στον αγώνα της Κυριακής. Λογικά στην 11άδα του αγώνα της Κυριακής θα είναι οι Τρουγιολ-Λαμπαν-Νελσον-Τομάς-Φλοριάν ενώ ίσως πάρει και χρόνο συμμετοχής ο Πάνκοφ. Με αυτόν τον τρόπο θα έχουμε φρέσκους πολύ σημαντικούς ποδοσφαιριστές στον αγώνα της ερχόμενης Τετάρτης ο οποίος είναι και ο πιο σημαντικός. Ο προπονητής μας σωστά και ωραία προφύλαξε ποδοσφαιριστές στο παιχνίδι με την Ανόρθωση στο Παπαδόπουλος και το ίδιο θα πράξει και την Κυριακή. Προσωπικά είμαι της άποψης ότι δεν θα επηρεαστεί η ομάδα μας. Όπως έχω γράψει πολλάκις η φετινή ΑΕΚ είναι πλήρης ομάδα, έχει εξαιρετικό ρόστερ και όλοι οι ποδοσφαιριστές μας μπορούν να αγωνιστούν στην αρχική 11άδα και να κάνουν την διαφορά. Αυτό θα φανεί και στον αγώνα της Κυριακής όπου δεν βλέπω την ομάδα να χάνει από το αποέλ.

Θα ήθελα να σταθώ στον Μουρίγιο και να του κάνω ιδιαίτερη μνεία. Πραγματικά ήταν απροσπέλαστος, εξαιρετικός στα στησίματα του στο γήπεδο αλλά και με τρομερές 40άρες μπαλιές στους επιθετικούς μας. Από τα πόδια του ξεκίνησαν πάρα πολλές επιθέσεις ενώ και το 2ο γκολ ξεκινά με δική του 40άρα μπαλιά. Η εμφάνιση του στο παιχνίδι της Τετάρτης θα πρέπει να διδάσκεται σε σεμινάριο τακτικής όσον αφορά αμυντικούς ποδοσφαιριστές! Αυτός ο ποδοσφαιριστής γνωρίζει τόνους μπάλα και είμαστε πολύ τυχεροί που τον έχουμε στην ομάδα μας. Αν δεν ήταν όλοι αυτοί οι τραυματισμοί δεν θα τον βλέπαμε ποτέ στην Κύπρο!! Από εκεί και πέρα ο Κάσες συνέχισε τις ποιοτικές και κλασάτες εμφανίσεις του ενώ ο Λαρένα έχει φορμαριστεί στο κατάλληλο σημείο. Ξεκούραστος ο Χόρχε, με πολλές δυνάμεις και εξαιρετικό κουβάλημα της μπάλας.

Ο κόσμος έδωσε το παρών του και η ομάδα του απάντησε στον αγωνιστικό χώρο. Η Αρένα είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΔΡΑ και θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τον πρόεδρο μας για ακόμα μία φορά που μας έφτιαξε αυτό το στολίδι στην πόλη και ανέβασε την ομάδα 2 επίπεδα πάνω. Σε 39 παιχνίδια στην Αρένα σε πρωτάθλημα, κύπελο και Ευρώπη η ομάδα μας μετράει 28 νίκες, 9 ισοπαλίες και μόλις 2 ήττες!! Αυτό πραγματικά τα λέει όλα! Κάποιες φορές τα στατιστικά μιλούν από μόνα τους!! Αυτό που πρέπει να κάνει η ομάδα τώρα είναι να πάει στο παιχνίδι της Τετάρτης με το μαχαίρι στα δόντια και να δείξει στο αποέλ ποιός είναι το αφεντικό!! Περιμένω ακόμα μία νίκη στην Λευκωσία!! ΠΑΜΕ ΑΕΚΑΡΑ!!


Υ.Γ.1: Όποτε έχανε η ομάδα όλοι έπεφταν στον προπονητή μας να τον μειώσουν, να τον χαρακτηρίσουν και να τα βάλουν μαζί του. Τώρα που κέρδισε με το σπαθί του ακόμα ένα μεγάλο παιχνίδι στην Αρένα δεν βλέπω κανένα να τον αποθεώνει. Αυτό δεν είναι σωστό και πρέπει κάποια στιγμή να αναγνωριστεί και ο Ιντιάκεθ γιατί πραγματικά έχει κάνει μεγάλο παιχνίδι από τον πάγκο!!


Υ.Γ.2:  Κάσες-Μοϊσοφ και Χέφελ θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στον επαναληπτικό γιατί με κίτρινη κάρτα θα χάσουν τον τελικό αν τελικά προκριθεί η ομάδα.

Υ.Γ.3: Αυτή η ΟΜΑΔΑ έχει τεράστια ποιότητα και φέτος δεν παίρνει ότι της αξίζει!!

ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ
ΠΑΜΠΛΟ: Εκεί που τον χρειάστηκε η ομάδα δήλωσε παρών. Στην μοναδική καλή ευκαιρία του αποέλ απόκρουσε την μπάλα σε κόρνερ. Με τα πόδια ήταν για ακόμα ένα παιχνίδι απολαυστικός ενώ και στις εξόδους του ήταν αλάνθαστος. Είναι εξαιρετικός κήπερ και με την μπάλα στα πόδια είναι ότι καλύτερο έχει περάσει ποτέ από την ομάδα μας αλλά και από την Κύπρο. Ο μόνος τερματοφύλακας που συγκρίνεται μαζί του στα πόδια είναι ο Βάτερμαν. Πραγματικά εξαιρετικός!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8/10
ΜΟΥΡΙΓΙΟ: Έκανα ιδιαίτερη μνεία και πιο πάνω στο κείμενο μου. Πραγματικά έκανε τεράστια εμφάνιση, βγαλμένη από τα παλιά και καθοδήγησε την ομάδα. Μαζί του ανεβαίνουν οι Μοϊσοφ-Καταλά ενώ φτιάχνει και το παιχνίδι της ομάδας από την άμυνα. Εξαιρετική 40άρα στο 2-0 ενώ στην τελευταία φάση του αγώνα επεμβαίνει την τελευταία στιγμή και κάνει καθοριστικό κόψιμο μπροστά από τον Αλεξάνδρου. Τρομερός Άντερ!!  
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 10/10
ΜΟΪΣΟΦ: Πολύ καλός και ο Ντάνιελ όπως πάντα την φετινή χρονιά. Έκοψε πολλές προσπάθειες των αντιπάλων επιθετικών και βοήθησε στην 1η πάσα. Δέχθηκε κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία και θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στον επαναληπτικό. Μεγάλος ποδοσφαιριστής αλλά δεν πρέπει να χάνει την συγκέντρωση του στο παιχνίδι!!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8/10
ΚΑΤΑΛΑ: Πάρα πολύ καλός και ο Αρχηγός μας!! Ακόμα μία μεστή και σοβαρή εμφάνιση. Είχε κάποια λαθάκια στο παιχνίδι αλλά αμελητέα. Στις 2 τελευταίες φάσεις δεν συνεράστηκε σωστά με τον Μοϊσοφ αλλά σε γενικές γραμμές ήταν πάρα πολύ καλός!! Αειθαλής, αγωνίζεται συνεχώς και δεν πτοείται!! Πολύ μεγάλος ποδοσφαιριστής και μεγάλο ηγέτης!!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8/10
ΑΚΟΡΑΝ: Έκανε για ακόμα μία φορά πάρα πολύ καλή εμφάνιση αλλά δεν τελείωσε σωστά τις προσπάθειες του. Ίσως θα πρέπει να ξεκουραστεί για τον αγώνα της Τετάρτης γιατί παίζει συνέχεια και του έχει φανεί. Κέρδισε πάρα πολλά φάουλ ως επίσης και τις 2 κίτρινες κάρτες του αποέλ. Μπορεί για ακόμα καλύτερες εμφανίσεις και είμαι σίγουρος ότι θα είναι καθοριστικός στην κατάκτηση του κυπέλου!! Όλη την χρονιά κουβαλάει την ομάδα στους ώμους του!!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8/10
ΛΑΡΕΝΑ: Μαγική εμφάνιση από τον εξωγήινο με ένα δοκάρι-όνειρο!! Σουτ από τα 30 μέτρα χωρίς φορά και η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι μόνο αυτός μπορεί να κάνει. Διαγώνιες μπαλιές διαβήτης και πολύ καλά μαρκαρίσματα σε όλα τα μήκη και πλάτυ του γηπέδου. Αυτός ο Λαρένα μένει και του χρόνου στην ΑΕΚΑΡΑ!! ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΤΙΣΤΑΣ!!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 10/10
ΚΑΣΕΣ: Νάτσιο το ΑΛΑΝΙ!! Μπήκε στην ομάδα και δεν βγαίνει ούτε με αίτηση. Έδωσε ταχύτητα στην ανάπτυξη, πολύ καλή πρώτη πάσα και σωστά μαρκαρίσματα. Πολύ ποιοτικός ποδοσφαιριστής και είμαι σίγουρος ότι την νέα χρονιά θα βγάλει μάτια!! Αυτός είναι ο Νάτσιο που περιμέναμε όλη την χρόνια. Πιο φρέσκος από ποτέ κάνει την διαφορά!! Μαζί με τον Λαρένα έσβησαν τον Ζαχίντ!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 10/10
ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ: Πολύ καλό και σοβαρό παιχνίδι για τον Μάριο για 56 λεπτά. Ένιωσε ενόχληση και έγινε αλλαγή αλλά ως εκείνο το σημείο ήταν αλάνθαστος και επιθετικά και αμυντικά. Πολύ καλή χρονιά από ένα πολύ σοβαρό παιδί και πραγματικά χαίρομαι πάρα πολύ που τον έχουμε στην ομάδα μας. Έχει πολλά να προσφέρει ακόμη!!  
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8/10
ΤΡΙΣΚΟΦΣΚΙ: Μεγάλο παιχνίδι από τον Τρίσκο αλλά και μοιραίο. Έκανε τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει. Πάλεψε, οργάνωσε, μοίρασε πάσες και εκτέλεσε χωρίς όμως επιτυχία. Βρήκε δοκάρι και έχασε μία τεράστια ευκαιρία για γκολ σε κενή εστία. Δυστυχώς από την αρχή της χρονιάς δεν του βγήκαν μεγάλες φάσεις και αυτό μας στοιχίζει. Τον βλέπω όμως να ανεβαίνει συνέχεια και αυτό έχει σημασία!! Θα σκοράρει στον επαναληπτικό σίγουρα!!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10
ΧΕΦΕΛ: Πολύ καλό παιχνίδι για 63 λεπτά από τον Χέφελ!! Σκόραρε ένα ωραίο γκολ με κτύπημα φάουλ και είχε πολύ καλές προσπάθειες στο γήπεδο τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά. Δέχθηκε κίτρινη κάρτα και θα πρέπει να είναι προσεκτικός στον επαναληπτικό ενώ δεν αγωνίζεται την Κυριακή λόγω καρτών. Τον περιμένω μέσα από τα παιχνίδια να γίνεται καλύτερος.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10
ΓΙΑΝΝΟΥ: Γειά σου ρε ΣΤΟΛΗ παικταρά!! Ποιότητα, ταχύτητα, δύναμη και πολύ καλή αντίληψη του χώρου συνθέτουν τα χαρακτηριστικά αυτού του παικταρά. Δυστυχώς ο προπονητής μας δεν είχε τον Φλοριάν για μεγάλο χρονικό διάστημα ούτως ώστε να τους δούμε μαζί αλλά τώρα που επέστρεψε και το κανόνι μας δεν ξέρω ποιός μπορεί να τους σταματήσει. Κέρδισε το φάουλ με το οποίο έγινε το 1-0 ενώ σκόραρε και το 2-0. Μεγάλη εμφάνιση από τον Ελλαδίτη παιχταρά!! Εύχομαι να μην σταματήσει ποτέ να σκοράρει!!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 10/10
ΤΕΤΕ: Ο Τέτε δεν ήταν έτοιμος για 90λεπτο αλλά από την στιγμή που μπήκε αλλαγή βοήθησε την ομάδα με τα ανεβάσματα του. Επίσης στην άμυνα τα έδωσε όλα και έδειξε ότι άμαν θέλει μπορεί και εκεί να ανταποκριθεί. Στον επαναληπτικό τον βλέπω να είναι στην 11άδα. Τον χρειαζόμαστε!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8/10
ΦΛΟΡΙΑΝ: Το κανόνι επέστρεψε και έδωσε ασιστ για γκολ. Μαζί με τον Γιάννου και τον Τρίσκο έκαναν την άμυνα του αποέλ άνω κάτω και έδειξε πόσο σημαντικός είναι για την ομάδα. Θα παίξει βασικός την Κυριακή και τον βλέπω να σκοράρει. Μεγάλος ποδοσφαιριστής ο οποίος επιστρέφει την κατάλληλη στιγμή!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8/10
ΤΟΜΑΣ: Ο Τομάς μπήκε στο γήπεδο και βοήθησε και αυτός. Είχε τρεξίματα και καλά κρατήματα της μπάλας ενώ έβγαλε και άμυνες. Θα είναι στην 11άδα την Κυριακή και περιμένω να κάνει μεγάλο παιχνίδι για να φωνάξει παρών και να βάλει δύσκολα στον προπονητή του!!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8/10
ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ
Μεγάλη εμφάνιση και από τον Ιντιάκεθ. Με σαφή εντολή να κλείσει η πρώτη πάσα προς τον Ζαχίντ έκοψε στα 2 το αποελ ενώ έβγαζε πολύ ψηλά την ομάδα για να βάλει πίεση στα αντίπαλα μπακ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κερδίζουμε συνεχώς την μπάλα και να βγάζουμε πολλούς παίκτες στην αντίπαλη περιοχή. Το 1-0 ήρθε φυσιολογικά και από εκεί και πέρα το 1-0 του ημιχρόνου ήταν πλασματικό.
Στο 2ο μέρος ο Μπαλταζάρ πέρασε τον Εμπεσίλιο θέλοντας να δώσει βοήθειες στην οργάνωση και στο κέντρο της ομάδας του, με τους Κάσες-Λαρένα όμως να σβήνουν τους αντίπαλους ποδοσφαιριστές. Η 1η αλλαγή ήταν αναγκαστική με τον Τέτε να παίρνει την θέση του Αντωνιάδη ενώ με την κόκκινη του Ιωάννου έριξε στο γήπεδο τον Φλοριάν στην θέση του Χέφελ κάνοντας την ομάδα ακόμα πιο επιθετική με Γιάννου-Φλοριάν στο ίδιο σχήμα. Πετύχαμε το 2-0 και η τελευταία του αλλαγή βοήθησε στο να κρατήσουμε μπάλα και να βάλουμε πίεση στον αντίπαλο με τον Τομάς στην θέση του Τρίσκο.
Διαχειρίστηκε άψογα το παιχνίδι και διάβασε το δυνατό σημείο του αντιπάλου. Επίσης, στο παιχνίδι με την Ανόρθωση προφύλαξε σωστά τους ποδοσφαιριστές που έπρεπε και ιδιαίτερα Μουρίγιο-Λαρένα με αποτέλεσμα να τους δούμε φρέσκους στο παιχνίδι της Τετάρτης να κάνουν τα πάντα στο γήπεδο. Είναι πολύ καλός προπονητής, θα το γράψω ξανά, αλλά έχει αδικήσει τον εαυτό του την φετινή χρονιά. Αυτή η ομάδα με αυτόν τον προπονητή θα μπορούσε και έπρεπε να παλεύει μέχρι τέλους για το πρωτάθλημα!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 10/10

 

Share this Article on :

0 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.