News Update :

ΟΛΟΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ!!

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Το σημερινό μου άρθρο θα είναι αλλιώτικο. Δεν θα ασχοληθώ με τα τελευταία 2 παιχνίδια της ομάδας αποκλειστικά αλλά θα προσπαθήσω να αναλύσω το τι έχει πάει στραβά μέχρι τώρα και γιατί είχαμε αυτά τα 2 κατά γενική ομολογία αναπάντεχα αποτελέσματα.

Καταρχήν να σημειώσω κάτι που πάντα θα γράφω και είναι η προμετωπίδα μου ως οπαδός αυτής της ομάδας. Δεν νοείται οπαδός της Αεκάρας, μετά από κακά αποτελέσματα, να συμπεριφέρεται με έναν τρόπο καταστροφικό λες και ήρθε το τέλος του κόσμου. Ξαφνικά είναι όλοι άσχετοι, οι μισοί ποδοσφαιριστές πρέπει να φύγουν, ο προπονητής είναι ανίδεος και το μόνο που έχει μείνει να ακούσουμε είναι ότι δεν κάνει και η διοίκηση μας. Ρε παιδιά χαλαρώστε λίγο. Προβληματισμός υπάρχει και θα υπάρχει. Κριτική επίσης πρέπει και επιβάλλεται να γίνεται. Αυτός ο μηδενισμός όμως και η καταστροφολογία από πού πηγάζει; Γιατί κάθε φορά που η ομάδα έχει κάποιο πρόβλημα έχουμε ακριβώς την ίδια αντίδραση εμείς οι οπαδοί; Εδώ είναι η δική μου ένσταση σε σχέση με τους οπαδούς μας και θα πρέπει να το ψάξουμε όλοι λίγο το θέμα. Δικαίωμα στην κριτική έχουν όλοι αλλά όχι σε τέτοιου είδους αφορισμούς και μηδενισμούς. Εμείς οι οπαδοί θα σηκώσουμε την ομάδα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει και είναι η δική μας σειρά να μπούμε στο παιχνίδι. Οι οργανωμένοι μας είναι πάντα εκεί και θα πρέπει να τους ακολουθήσουμε και όλοι οι υπόλοιποι. Εμείς την δουλειά μας στην κερκίδα και οι υπεύθυνοι της ομάδας θα βρουν τις λύσεις και θα οδηγήσουν την ομάδα στην κορυφή.

Αφήνω στην άκρη την καταστραφολογία και πάω τώρα στους προβληματισμούς μου και τις δικές μου απόψεις για το τι συμβαίνει στην ομάδα. Θα χωρίσω τις αναφορές μου σε 3 ενότητες. Η 1η ενότητα θα αφορά τις ευθύνες του τεχνικού διευθυντή, η 2η ενότητα τις ευθύνες του προπονητή και η 3η ενότητα τις ευθύνες των ποδοσφαιριστών. Δεν θεωρώ ότι έχει οποιαδήποτε ευθύνη η διοίκηση για τις κακές εμφανίσεις της ομάδας αλλά από εδώ και πέρα θα κριθεί και η διοίκηση για το πώς θα αντιδράσει σε αυτά που γίνονται και βγάζουν μάτια.

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
Έχει αποδειχθεί περίτρανα ότι ο μεταγραφικός σχεδιασμός του καλοκαιριού έχει αποτύχει πλήρως. Αν ο Ρόκα δεν αποδεχθεί το γεγονός αυτό, τότε δεν θα υπάρξει καμία αντίδραση από την ομάδα. Δεν έχει μεγαλύτερο προτέρημα από το να αναγνωρίζεις τα λάθη σου και να προσπαθείς να τα διορθώσεις. Δυστυχώς ο Ρόκα έφτιαξε μία ομάδα το καλοκαίρι χωρίς 2ο σέντερ φορ και χωρίς 2ο επιτελικό ποδοσφαιριστή. Είμαστε η μόνη ομάδα ανά το παγκόσμιο με 4 αριστερούς μπακ (Γκαρίδο-Χαραλάμπους-Ιωάννου και κατά συνθήκη Εγγλέζου) και χωρίς αναπληρωματικούς στις θέσεις που έχω αναφέρει. Καμιά φορά προσπαθώ να βάλω τον εαυτό μου στην θέση του Ρόκα και να πιαστώ από τις σκέψεις του και τον μεταγραφικό σχεδιασμό. Θα μπορούσα να δεχθώ ότι στην θέση του σέντερ φορ, ίσως να σκέφτηκε ότι με Τρισκόφσκι-Ακοράν θα μπορέσει να πορευθεί μέχρι τον Ιανουάριο και αναλόγως της πορείας της ομάδας να κάνει μία καλή μεταγραφή. Το γιατί όμως δεν έκλεισε κεντρώο ποδοσφαιριστή στην θέση των Τομάς-Λαρένα και έφερε 4ο αριστερό μπακ ακόμα δεν μπορώ να το κατανοήσω. Σίγουρα ο Γκαρίδο θα ήταν τεράστια ευκαιρία λόγω βιογραφικού αλλά συγχώρα με που θα το πω κύριε Ρόκα δεν είναι έτσι που κλείνουμε ποδοσφαιριστές. Η ομάδα φώναζε από την αρχή της χρονιάς ότι δεν έχει λύσεις στις συγκεκριμένες θέσεις αλλά εμείς φέραμε 4ο αριστερό μπακ.

Εν πάσει περιπτώσει, αυτά έχουν φανεί με τον πιο άσχημο τρόπο για την ομάδα. Από την ημέρα που χτύπησε ο Τομάς έχει μείνει ένα τεράστιο κενό στο κέντρο αφού δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ ΛΥΣΗ για την θέση αυτή. Διαβάζω και εγώ αυτά που γράφουν οι δημοσιογράφοι για ποδοσφαιριστή κάτω των 21 και όλα τα συναφή και πραγματικά με πιάνει η θλίψη. Ελπίζω έστω και αργά να πάρει τις σωστές αποφάσεις. Η ομάδα χρειάζεται ποδοσφαιριστή στην θέση του Τομάς και ακόμα 1 επιθετικό. Από εκεί και πέρα, αν θέλει να ενισχύσει την ομάδα σε κάποια άλλη θέση να το κάνει αλλά σε αυτές τις 2 θέσεις χρειαζόμαστε ποδοσφαιριστές ενδεκαδάτους που θα μπουν στο γήπεδο και θα κάνουν την διαφορά.

Θα αφήσω ως εδώ το θέμα τεχνικός διευθυντής και ελπίζω την επόμενη φορά που θα το σχολιάσω θα είναι για τις εξαιρετικές κινήσεις του Ιανουαρίου.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
Τα τελευταία 2 παιχνίδια μου τα έχει χαλάσει. Κακές κινήσεις από τον πάγκο, κακή διαχείριση των αγώνων και καμία λύση στο πρόβλημα δημιουργίας της ομάδας. Έχω δηλώσει πολλές φορές ότι εμένα με έχει κερδίσει και θεωρώ ότι είναι πολύ καλός προπονητής. Δεν νοείται όμως να κάνει αυτά τα λάθη.

Αρχικά, στο παιχνίδι με την Αναγέννηση, ορθώς κατ’ εμέ προέβηκε στις αλλαγές που προέβη και έδωσε την ευκαιρία στους Χαραλάμπους-Μιντίκκη-Εγγλέζου να δείξουν ότι είναι εδώ. Οι υπόλοιποι δεν θεωρούνται αναπληρωματικοί και όλη αυτή η κουβέντα που έγινε για πολλές αλλαγές είναι για κατανάλωση. Το πρώτο 45λεπτο του παιχνιδιού εκείνουν ήταν το χειρότερο της Άεκ τα τελευταία 6 χρόνια. Δεν παίξαμε χειρότερο παιχνίδι. Στο ημίχρονο ήταν επιβεβλημένη η παρουσία του Λαρένα στο παιχνίδι τόσο με τον τρόπο που αγωνιζόμασταν όσο και με τον τρόπου που αμύνετο η Αναγέννηση με τους ποδοσφαιριστές τις να βγαίνουν ψηλά και να παίζουν το Offside. Αντ’ αυτού οι πρώτες αλλαγές έγιναν στο 62ο λεπτό με μόνο ένα μισάωρο μπροστά μας για να αλλάξουμε τα δεδομένα. Αργή αντίδραση από τον πάγκο, μονότονο παιχνίδι και καμία βοήθεια την στιγμή που έπρεπε.

Στο παιχνίδι με την Δόξα τώρα, πετυχαίνουμε γρήγορο γκολ και σε γενικές γραμμές κάνουμε καλό παιχνίδι στο 1ο μέρος. Στο 2ο μέρος η ομάδα κλείνεται στα καρέ της, λες και παίζαμε την Μπαρτσελόνα, και οι αποστάσεις του κέντρου με την επίθεση είναι χαώδεις.  Έρχεται η 1η αλλαγή στο 69ο λεπτό, αναγκαστική, με τον απαράδεκτο Καταλά να παίρνει την θέση του Μουρίγιο και εκεί που η ομάδα φώναζε ότι δεν μπορεί να κρατήσει μπάλα και δεν μπορεί να κλείσει τους χώρους στο κέντρο, 3 λεπτά αργότερα περνάει στο γήπεδο τον Τρισκόφσκι και αφαιρεί τον Άλβες! Μία άστοχη αλλαγή η οποία δεν υπήρχε περίπτωση να βοηθήσει με τον τρόπο που παίζαμε αφού η μπάλα δεν έφτανε στην επίθεση! Πραγματικά ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί. Περνάνε τα λεπτά και η ομάδα υποφέρει αφού μόνο ο Λαμπάν υπάρχει σε μία απόσταση 25 μέτρων και όλοι οι άλλοι απλά τον παρακολουθούν. Η τελευταία αλλαγή δε;;; Αφαιρεί τον Τέτε από αριστερά, περνάει στο γήπεδο τον Μπόλιεβιτς και παίζουμε ένα σύστημα 4-4-2 με τους Ακοράν-Τρισκόφσκι στην επίθεση και τους Μπόλιεβιτς-Λαμπάν-Λαρένα-Μπίδη πίσω τους. Ο Ακοράν όπως πάντα αδυνατεί να ακολουθήσει ποδοσφαιριστή για μαρκάρισμα και βλέπουμε τον Ρούντι να κάνει πάρτι από αριστερά αφού δεν έχει αντίπαλο! Πολύ κακή διαχείριση η οποία στοίχισε στην ομάδα το 3ποντο. Θα έπρεπε να περάσει στο γήπεδο ο Μπόλιεβιτς από το 70ο λεπτό και να αφαιρέσει από το γήπεδο τον Ακοράν. Δεν υπήρχε κανένας λόγος να αλλάξει τον Άλβες με τον Τρισκόφσκι σε εκείνο το σημείο.

Πέραν των 2 τελευταίων παιχνιδιών, αυτό που με ανησυχεί είναι ότι από το παιχνίδι με το Αποέλ δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε. Η ομάδα έχει χάσει την ταυτότητα της και ο ίδιος δεν φαίνεται να βάζει την πινελιά του διαφοροποιώντας την εικόνα προς το καλύτερο. Είναι αδιανόητο για μένα να μην έχει βρει την λύση εδώ και τόσες αγωνιστικές. Από εδώ και πέρα θα κριθεί και ο ίδιος πολύ σοβαρά γιατί αν συνεχίσουμε σε αυτούς τους ρυθμούς σημαίνει ότι δεν μπορεί να αλλάξει κάτι μέσα στην ομάδα. Κάτι το οποίο σίγουρα δεν εύχομαι.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ
Ήττα από ήττα διαφέρει πολύ. Όταν οι ποδοσφαιριστές προσπαθούν και τα δίνουν όλα κανείς δεν έχει παράπονο. Όταν μπαίνουν στο γήπεδο και παλεύουν μέχρι το τέλος όλοι θα τους χειροκροτήσουν και θα τους στηρίξουν την ώρα του παιχνιδιού. Αυτές όμως οι άνευρες εμφανίσεις, χωρίς πάθος, χωρίς διάθεση είναι αδικαιολόγητες.

Η εμφάνιση του Καταλά στο παιχνίδι με την Δόξα ήταν απαράδεκτη. Δεν μιλώ ποδοσφαιρικά αλλά μιλώ για συμπεριφορά μέσα στο παιχνίδι. Εμένα μου έδωσε την εντύπωση ότι δεν τον ενδιέφερε το παιχνίδι. Ούτε πάλεψε, ούτε ενδιαφέρθηκε, ούτε καν καθοδήγησε τους υπόλοιπους. Όλοι γνωρίζουμε ότι μετά το τελευταίο παιχνίδι με την Αναγέννηση, κάποιοι ποδοσφαιριστές μας βγήκαν έξω για διασκέδαση και δημιουργήθηκε θέμα μέσα στην ομάδα. Ελπίζω και εύχομαι να είναι αυτός ο λόγος της αδιαφορίας γιατί αν ο λόγος της αδιαφορίας είναι βαθύτερος τότε θα πρέπει να επέμβει η διοίκηση μας. Δεν νοείται ποδοσφαιριστές της ομάδας να περπατούν στο γήπεδο και να μην τα δίνουν όλα.

Κάνω ειδική αναφορά στον Καταλά γιατί είναι ο αρχηγός της ομάδας και ο ηγέτης των αποδυτηρίων. Όποιο πρόβλημα και να υπάρχει θα πρέπει να λυθεί άμεσα γιατί χωρίς σύμπνοια και καλές σχέσεις μέσα στα αποδυτήρια δεν έχουμε μέλλον. Όλη η αμυντική μας γραμμή είναι πολύ πίσω σε εμφανίσεις, ο Γκαρίδο δεν έχει βοηθήσει μέχρι σήμερα, ο Ορτίθ παλεύει αλλά έχει πέσει και αυτός ενώ πέραν του Λαμπάν, οι υπόλοιποι, πλην του Χαραλαμπίδη, είναι πάρα πολύ πίσω. Αν δεν τον πάρουν και οι ίδιοι προσωπικά, να παλέψουν, να τα δώσουν όλα δεν υπάρχει περίπτωση να ανέβει η ομάδα.

Η ψυχολογία είναι το 50% ενός ποδοσφαιριστή. Όταν είναι πάνω κερδίζονται παιχνίδια από μόνα τους. Εκεί θα πρέπει να δουλέψει όλη η οικογένεια της ομάδας μας και θα πρέπει και εμείς να βοηθήσουμε με τον τρόπο μας από την κερκίδα. Αυτοί οι ποδοσφαιριστές μας έφεραν ως εδώ, αυτοί θα πρέπει να μας σηκώσουν και στην συνέχεια.

Τέλος, θα καλέσω ακόμα μία φορά τους οπαδούς της ομάδας να σταθούν δίπλα στην ομάδα με κάθε τρόπο και να αφήσουν στην άκρη όλα τα υπόλοιπα. Στο παιχνίδι με τον Εθνικό θα πρέπει να είμαστε όλοι παρόντες και να σπρώξουμε εμείς την ομάδα προς την νίκη. Έχουμε την δύναμη να το κάνουμε και ελπίζω ότι αυτή την φορά οι ποδοσφαιριστές μας και η τεχνική μας ηγεσία θα μας ανταμείψουν με τους 3 βαθμούς της νίκης!



Share this Article on :

2 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Ανώνυμος είπε...

Όταν πας για πρωτάθλημα δεν "περιμένεις" τίποτα και κανέναν. Δεν πρέπει να "περιμένουμε" την αποκατάσταση του Thomas πριν αποφασιστεί νέα μεταγραφή για επιτελικό μέσο.

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΠΑΝΤΑ Η ΑΕΚ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΕΚΑΚΙ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚΑΡΑ; ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ Χ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ. ΑΣ ΤΟΝ ΒΡΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ.

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.