News Update :

Σαλαμίνα - ΑΕΚ: 0-1: 6 ΣΤΑ 6 ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Ακόμα μία μεγάλη και σημαντική νίκη για την ομάδα μας απέναντι στην Σαλαμίνα στο Αμμόχωστος. Επιτέλους σπάσαμε μία κακή παράδοση 15 χρόνων απέναντι σε ένα αντίπαλο που διαχρονικά μας δυσκολεύει. Δυστυχώς δεν μπόρεσα να μείνω στο γήπεδο και τα 90 λεπτά λόγω προσωπικής υποχρέωσης και μπόρεσα να δω την ομάδα τα πρώτα 60 λεπτά. Ως εκ τούτου δεν θα προχωρήσω με βαθμολόγηση ποδοσφαιριστών και προπονητή αφού δεν έχω ολοκληρωμένη εικόνα του αγώνα. Θα αναφερθώ όμως σε όσα είδα μέχρι και το 60ο λεπτό τα οποία ήταν αρκετά και ιδιαίτερα ενδιαφέροντα.


Καταρχήν, θεωρώ σωστή την επιλογή του προπονητή μας να διατηρήσει τους ίδιους 10 με το τελευταίο παιχνίδι προσθέτοντας στην θέση του τραυματία Τρίσκο τον Ακοράν. Ο τελευταίος πραγματικά με εντυπωσίασε για ακόμη μία φορά και όπως είπα πολλάκις θεωρώ ότι όσο παίρνει παιχνίδια στα πόδια του θα ανεβαίνει. Είναι εξαιρετικός με την μπάλα στα πόδια ενώ έχει επίσης πολύ καλό κράτημα της μπάλας. Το γκολ που σημειώνει δεν είναι εύκολο και είναι δείγμα της μεγάλης του κλάσης. Όπως είπα και σε προηγούμενα άρθρα μου χρειάζεται ακόμα λίγο χρόνο προσαρμογής και θα δούμε πολλά από τον ισπανό.

Στο 1ο μέρος, η ομάδα ξεκίνησε πολύ καλά και μέχρι το 30ο λεπτό έλεγχε τον αγώνα. Ο Λαμπάν για ακόμα μία φορά ήταν πάρα πολύ καλός ενώ από κοντά σε απόδοση ήταν οι Γκαρίδο-Τέτε, οι οποίο αλώνιζαν από αριστερά και δημιουργούσαν συνεχώς ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα. Τελικά ήρθε το γκολ για την ομάδα μας στο 21ο λεπτό μετά από γρήγορη εκτέλεση φάουλ από τον Τομάς προς τον Τέτε, με τον τελευταίο να σεντράρει πάνω στην κίνηση του Ακοράν με τον ισπανό να εκτελεί αμέσως. Ήταν ένα υπέροχο γκολ κατόπιν άψογης συνεργασίας των ποδοσφαιριστών μας. Δυστυχώς ο Τέτε τραυματίστηκε στην φάση αυτή και στο 25ο λεπτό άφησε την θέση του στο Χαραλαμπίδη. Από το 30ο λεπτό και μετά, και αφού δέχθηκε κίτρινη κάρτα ο Ορτίθ στο 29ο λεπτό, η Σαλαμίνα έλεγξε το παιχνίδι και προσπάθησε να απειλήσει με πολύ καλές προσπάθειες του Μάατσι από τα αριστερά αλλά και του Τσιούρτσιουριτς από το κέντρο. Τελικά κρατήσαμε το 0-1 και οδηγηθήκαμε στα αποδυτήρια με το υπερ μας προβάδισμα.

Στα πρώτα 15 λεπτά του 2ου μέρους που παρακολούθησα, η ομάδα μας δεν πατούσε καλά ενώ έγινε και η αλλαγή του Πεδρίτο με τον Κολοκούδια για να δώσει ταχύτητα στα άκρα ο προπονητής της Σαλαμίνας. Από ότι είδα στα στιγμιότυπα, πέραν μίας φάσης του Άλβες στο 79ο λεπτό δεν απειλήσαμε σε άλλη φάση την Σαλαμίνα ενώ οι αντίπαλοι μας είχαν τεράστια ευκαιρία στο 90+2 για να κλέψουν τον βαθμό της ισοπαλίας.

Δεν θα πω κάτι περισσότερο για τον αγώνα. Απλώς θα σημειώσω ότι είναι η 1η φορά στην ιστορία μας που πετυχαίνουμε το 6Χ6 και θεωρώ ότι η ομάδα μπορεί πολύ εύκολα να φτάσει το 8Χ8 και να πάει στο ντέρμπι με το Αποέλ έχοντας το απόλυτο. Αντιμετωπίζουμε κατά σειρά την Δευτέρα 17/10 και ώρα 19:00 τον Άρη ενώ την Κυριακή 23/10 και ώρα 18:00 στο Παφιακό αντιμετωπίζουμε την Αεζ Ζακακίου. Το Αποέλ το ίδιο διάστημα αγωνίζεται με Αεζ Ζακακίου στην Πάφο και μετά Δευτέρα 24/10 με τον Εθνικό στο ΓΣΠ. Άρα πολύ πιθανό οι 2 ομάδες θα πάνε στο μεταξύ τους παιχνίδι χωρίς άλλη απώλεια. Αυτόματα το παιχνίδι στο ΑΕΚ ΑΡΕΝΑ πλέον θα αποκτήσει τεράστια σημασία.

Προσωπική μου επιθυμία είναι το 1ο παιχνίδι της ομάδας μας στο νέο μας γήπεδο να είναι απέναντι στο Αποέλ. Θεωρώ ότι ο κόσμος θα κατακλύσει το γήπεδο και θα δημιουργηθεί μία τρομερή ατμόσφαιρα η οποία θα βοηθήσει την ομάδα να πάρει ένα σπουδαίο τρίποντο. Αυτό όμως συνεπάγεται και επιστροφή των οργανωμένων. Δεν νοείται μεγάλη ομάδα χωρίς τους οργανωμένους της. Θα κάνω έκκληση για ακόμα μία φορά στα παιδιά του συνδέσμου να αφήσουν πίσω τους όποια διαφορά έχουν με την διοίκηση ή όποιο παράπονο έχουν και να στηρίξουν την ομάδα ΑΜΕΣΑ αφού τους έχει τρομερή ανάγκη.

Όσον αφορά τώρα τις δηλώσεις του Μανιταρά για το γήπεδο της ομάδας μας και όλα αυτά τα αστεία που είπε, η καλύτερη απάντηση θα έρθει στις 29 του μήνα και η ώρα 22:00 το βράδυ όταν θα αποχωρήσει από την ΑΡΕΝΑ με το κεφάλι κάτω. Αυτή θα είναι η απάντηση που θα πάρει και τα υπόλοιπα μένουν για κατανάλωση. Από την άλλη θεωρώ ότι καιρός ήταν να βγει μπροστά και ο Τίγρης. Η ομάδα έχει ηττηθεί πολλές φορές επικοινωνιακά και θα πρέπει να αλλάξει την στάση της. Αυτό βλέπω να γίνεται το τελευταίο διάστημα και ελπίζω να συνεχιστεί.

Αδέλφια, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και κανέναν. Έχουμε ομαδάρα με τις όποιες ελλείψεις και αδυναμίες υπάρχουν. Θα είμαστε εκεί μέχρι τέλους είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι και πιστεύω ότι ΟΝΤΩΣ ΣΤΗΝ ΑΡΕΝΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ!!! ΟΛΟΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ!!


Share this Article on :

0 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.