News Update :

AEK - ανόρθωση: 3-2: ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ 3ΠΟΝΤΟ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ!!

Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Παρά τις πολλές απουσίες που είχαμε η ομάδα στάθηκε πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο και κατάφερε να πάρει το 3ποντο στο παιχνίδι με την Ανόρθωση. Όσοι ποδοσφαιριστές αγωνίστηκαν τα έδωσαν όλα και με τους Χαραλάμπους-Τρισκόφσκι-Ρόσα να ηγούνται της προσπάθειας καταφέραμε να πάρουμε το πολύτιμο 3ποντο. Το παιχνίδι αυτό ήταν δίχως αύριο, λαμβανομένου υπόψη και του παιχνιδιού στην Λευκωσία, και παρά το γεγονός ότι αγωνιστήκαμε χωρίς τους βασικούς μας ποδοσφαιριστές στον άξονα καταφέραμε να κερδίσουμε. Ο Νίνου προσπάθησε όσο καλύτερα μπορούσε σε ρόλο αμυντικού χαφ ενώ και ο Ορτίθ που πέρασε στην θέση του Μοϊσοφ και πήρε θέση στον άξονα τα πήγε και αυτός αρκετά καλά. Ήταν ένα παιχνίδι που έπρεπε να κερδίσουμε πάση θυσία και εν τέλει τα καταφέραμε. Αυτό έχει σημασία και τίποτα άλλο. Επίσης να συλληπηθώ και εγώ με την σειρά μου τον προπονητή μας για την απώλεια στενού συγγενικού του προσώπου. Το ποδόσφαιρο μπροστά στην απώλεια ανθρώπινης ζωής δεν είναι τίποτα.  

Η ομάδα μας πρέπει να κάνει το καθήκον της στη Λευκωσία και να νικήσει το Αποέλ. Για κάποιο λόγο που δεν μπορώ να αναλύσω, είμαι βέβαιος ότι θα αποδράσουμε με το 3ποντο από την Λευκωσία. Πείτε το διαίσθηση, πείτε το ένστικτο, είμαι πολύ σίγουρος για τους 3 βαθμούς της νίκης. Με την επιστροφή όλων των ποδοσφαιριστών στο κανονικό πρόγραμμα και με γεμάτο οπλοστάσιο θα πάμε στο ΓΣΠ για να κερδίσουμε ακόμα μία φορά τον αντίπαλο μας. Οι πιθανότητες μας σίγουρα δεν είναι πολλές για την κατάκτηση του τίτλου αλλά θα πρέπει να το παλέψουμε μέχρι τέλους και αυτό θα κάνουμε. Πολύ σημαντική η επιστροφή του Λαρένα που μαζί με Τομάς-Λαμπάν θα πρέπει να είναι η 3άδα του άξονα. Εκεί θα κριθεί το παιχνίδι λαμβανομένου υπόψη των απωλειών του αντιπάλου που θα αγωνιστεί χωρίς Βινίσιους-Μοράϊς- Ντε Βινσέντι στον άξονα. Εκεί θα πρέπει να χτυπήσουμε και αυτό θα κάνουμε.

Δεν πρόκειται να αναλύσω τις φάσεις μία μία γιατί δεν υπάρχει ούτε λόγος να το κάνουμε. Κρατάω την εξαιρετική εμφάνιση των τριών που ανάφερα πιο πάνω αλλά και την πολύ καλή εμφάνιση για ακόμα μία φορά του Μιντίκκη. Ο Τέτε ήταν θετικότατος και ολόκληρη η ομάδα προσπάθησε πολύ στο γήπεδο. Αυτός που φαίνεται να είναι ντεφορμέ και δεν βοηθάει ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα είναι ο Εγγλέζου ο οποίος θα πρέπει να είναι συγκεντρωμένος μέσα στο γήπεδο και να παλεύει περισσότερα τις φάσεις. Αυτά τα πεσίματα χωρίς λόγο και οι διαμαρτυρίες προς τον διαιτητή δεν προσφέρουν τίποτα Νικόλα. Στο παιχνίδι της Λευκωσίας θα πρέπει όλοι να είναι έτοιμοι και ελπίζω να κάνουμε ένα μεγάλο παιχνίδι στα play off.

Για το παιχνίδι του κυπέλου θα ήθελα να γράψω λίγα λόγια. Δεν θα πω πολλά γιατί έχουν τύχει ανάλυσης από πολλούς. Θα σταθώ μόνο σε 2 σημεία. Το 1ο σημείο που πιστεύω ότι μας στοίχησε ήταν η αλλαγή του Τρισκόφσκι με τον Ρόσα. Στο σημείο εκείνο, πολλοί ποδοσφαιριστές μας είχαν κουραστεί και δεν είχαν καλή απόδοση. Σίγουρα ο Τρισκόφσκι ήταν πολύ πίσω και έδειχνε και πολύ κουρασμένος. Είναι ένα παιχνίδι όμως που αυτός ο ποδοσφαιριστής με μία κίνηση μπορεί να σου το κερδίσει. Δεν μπορώ να δεχθώ ότι έβγαλε πχ το 1ο παιχνίδι στο ΓΣΖ, στο οποίο ήταν πάρα πολύ κακός, και έγινε αλλαγή στο 2ο παιχνίδι που στην ουσία θέλαμε μία κίνηση του για γκολ. Στο σημείο εκείνο θα έπρεπε να αποχωρήσει είτε ο Τομάς είτε ο Μπόλιεβιτς οι οποίοι ήταν πάρα πολύ κακοί και χωρίς καμία ουσία στο παιχνίδι τους. Ο Ρόσα επίσης, έχει δείξει πολλάκις ότι είναι ποδοσφαιριστής άξονα και όχι γραμμής και αν περνούσε στο κέντρο θα μπορούσε να αλλάξει τις ισορροπίες. Το 2ο σημείο, είναι το γεγονός ότι δεν παίξαμε για να τελειώσουμε το παιχνίδι. Θα έπρεπε και θα μπορούσε να ρισκάρει ο προπονητής μας για την νίκη στην κανονική διάρκεια του παιχνιδιού. Ακόμα και γκολ να δεχόμασταν, με ένα γκολ θα προκρινόμασταν. Δυστυχώς παίξαμε για να οδηγήσουμε το παιχνίδι στα πέναλτι ενώ γνωρίζουμε όλοι ότι μειονεκτούμε στο τέρμα στο σημείο εκείνο. Επίσης δεν είμαστε και οι καλύτεροι στις εκτελέσεις πέναλτι και αυτό αποδείχθηκε περίτρανα ακόμα μία φορά. Δεν κατηγορώ τον προπονητή μας ούτε έχω παράπονο από την ομάδα απλώς πίστευα και εξακολουθώ να πιστεύω ότι με αυτές τις 2 κινήσεις θα κέρδιζε τον αγώνα. Τέλος, είναι μεγάλο λάθος να εκτελεί 1ος το πέναλτι της ομάδας ένας ποδοσφαιριστής που δεν εκτέλεσε ποτέ πέναλτι μέσα στην χρονιά. Τεράστιο λάθος. Για το Αποέλ κτύπησε ο Μοράϊς, για τον Απόλλωνα ο Ντα Σίλβα και για την Ομόνοια ο Σιέρινταν. Για την ομάδα μας γιατί ο Μπόλιεβιτς όταν εκτελεστές είναι οι Άλβες-Τομάς; Μεγάλο λάθος από την ομάδα που έπαιξε και μεγάλο ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα.

Η φετινή Άεκ μας κάνει περήφανους ξανά. Δεν υπάρχει λόγος απογοήτευσης αλλά θα πρέπει όλοι να σταθούμε δίπλα στην ομάδα και να την ακολουθήσουμε στην Λευκωσία την Μεγάλη Πέμπτη. Εκεί θα παίξουμε τα ρέστα μας και με ενδεχόμενη νίκη μας η πίεση θα βρίσκεται στο στρατόπεδο του αντιπάλου. Όπως είπα και πιο πάνω είμαι βέβαιος για την νίκη μας η οποία θα έρθει με κάθε κόστος. Από εκεί και πέρα όμως θα πρέπει και εμείς να παίξουμε τον δικό μας ρόλο στην κερκίδα. Την ερχόμενη Πέμπτη και ώρα 16:00 όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο ΓΣΠ. Να μην λείψει κανείς γιατί θα λάβει χώρα η μεγάλη επιστροφή της ομάδας μας για την κατάκτηση του τίτλου!!


ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ
ΤΟΝΙΟ: Το πέναλτι που έκανε στο τελευταίο λεπτό ήταν εντελώς αψυχολόγητο και ευτυχώς δεν απέφερε και την κίτρινη κάρτα για τον τερματοφύλακα μας. Δεν χρειαζόταν να κάνει τέτοιο σφάλμα στο σημείο εκείνο όταν γνωρίζει ότι με κίτρινη κάρτα δεν αγωνίζεται στην Λευκωσία. Ευτυχώς ο Τράττος δεν του έδωσε κάρτα και θα είναι κανονικά στο παιχνίδι- τελικός για την ομάδα μας. Κατά τα άλλα ήταν αρκετά καλός και όποτε χρειάστηκε δήλωσε παρών. Πολύ καλός τερματοφύλακας ο Τόνιο ο οποίος έχει παίξει μεγάλο ρόλο στην μέχρι σήμερα πορεία της ομάδα μας.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7/10

ΜΙΝΤΙΚΚΗΣ: Μετρημένο και σωστό παιχνίδι από τον Κωνσταντίνο. Για ακόμα μία φορά έδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και δίκαια παίρνει θέση βασικού στην ομάδα. Πάρα πολύ καλός και χωρίς πολλές βοήθειες από τον Νικόλα που δεν βρέθηκε σε καλή μέρα. Στο παιχνίδι της Λευκωσίας με την Ομόνοια ήταν ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ και στο παιχνίδι με την Ανόρθωση αρκετά καλός. Αν θα βρίσκεται 11άδα με το Αποέλ θα πρέπει να είναι πανέτοιμος να ανταποκριθεί.   
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

ΜΟΪΣΟΦ: Είναι τεράστιος ποδοσφαιριστής και η απουσία του έχει στοιχήσει πάρα πολλά στην ομάδα μας. Πολύ καλή εμφάνιση και στο παιχνίδι με την Ανόρθωση όπως επίσης εξαιρετικός ήταν και με την Ομόνοια. Κρίμα που αυτός ο ποδοσφαιριστής δεν μπόρεσε να βοηθήσει περισσότερο. Θα παίξει μεγάλο ρόλο στο ΓΣΠ αν τελικά αγωνιστεί.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7/10

ΚΑΤΑΛΑ: Έπαιξε για ένα 40λεπτο και βοήθησε την ομάδα να πάρει προβάδισμα στο σκορ. Φαινόταν ότι δεν ήταν εντελώς καλά αλλά έκανε την δουλειά του και με το παραπάνω. Ο Αρχηγός προσπαθεί τα τελευταία παιχνίδια να οδηγήσει την ομάδα εκεί που πρέπει και δεν μπορούμε να έχουμε παράπονο. Φάνηκε και στο χειροκρότημα του κόσμου με την αλλαγή του ότι εκτιμούμε την προσπάθεια του. Είναι ηγέτης και στο παιχνίδι της χρονιάς θα είναι εκεί. Προβλέπω να σκοράρει στο ντέρμπι!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7/10

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Ότι και να πούμε είναι λίγο για αυτό τον παικταρά. Έπαιξε 120 λεπτά στην Λευκωσία και έβγαλε για πλάκα 90λεπτο στο ΓΣΖ. Διάγει περίοδο 2ης νιότης ο Ηλίας και κατά την δική μου άποψη, αν ο ίδιος βέβαια το επιθυμεί, θα έπρεπε ήδη να είχε ανανεωθεί το συμβόλαιο του για ακόμα ένα χρόνο. Εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, με πολύ καλές άμυνες και εξαιρετικά ανεβάσματα. Έχει βοηθήσει πάρα πολύ την ομάδα και μαζί του ο Τέτε ανεβάζει πάρα πολύ την απόδοση του. Ευχαριστούμε Ηλία για όσα προσφέρεις στην ομάδα μας!  
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 10/10

ΝΙΝΟΥ: Έπαιξε σε μία θέση που δεν την έχει αλλά τα έδωσε όλα. Ειδικά στα μαρκαρίσματα ήταν πάρα πολύ καλός και προσπάθησε όποτε πήρε μπάλα να δώσει και σωστή πρώτη πάσα. Ο Νίνου θα το γράψω ξανά, δεν είναι ο ποδοσφαιριστής που θα κάνει την διαφορά. Αυτό είναι σίγουρο. Αλλά εγώ προσωπικά δεν έχω κανένα παράπονο γιατί έχει βοηθήσει πάρα πολύ την ομάδα όποτε μπήκε μέσα. Έκανε και κακά παιχνίδια αλλά έκανε και αρκετά καλά. Επειδή στιγματίστηκε στο παιχνίδι με το Αποέλ, θα πω ότι δεν ήταν δική του ευθύνη σε εκείνο το παιχνίδι να οργανώνει το παιχνίδι της ομάδας. Το λάθος ξεκινούσε από τον πάγκο με τον προπονητή μας να μην αντιλαμβάνεται τι γίνεται στο γήπεδο. Δεν είναι κακός και φρόντισε να το αποδείξει ξανά στο παιχνίδι με την Ανόρθωση.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8/10

ΡΟΣΑ: Ακόμα μία πολύ καλή εμφάνιση από τον Ρόσα στον άξονα. Εκεί είναι η θέση του και εκεί αποδίδει το μάξιμουμ των δυνατοτήτων του. Προσπάθησε και κράτησε μπάλα και είχε αρκετές προσπάθειες για γκολ με μακρινά σουτ. Όταν παίρνει θέση στο κέντρο μπορεί να κάνει με μία κίνηση του την διαφορά. Στον άξονα χάνεται. Ελπίζω να το έχει αντιληφθεί ο προπονητής μας και στο παιχνίδι της χρονιάς αν χρειαστεί ο Ρόσα να παίξει στην σωστή του θέση.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

ΤΡΙΣΚΟΦΣΚΙ: Πέτυχε 2 γκολ και έκανε την διαφορά για την ομάδα μας. Το 2ο του γκολ ήταν από τα καλύτερα της χρονιάς και έδειξε την μεγάλη του κλάση. Δεν ήταν καλός το τελευταίο διάστημα και αυτό στοίχησε στην ομάδα. Μπορεί όμως με μία κίνηση του να αλλάξει όλο το παιχνίδι. Στο παιχνίδι της Λευκωσίας είναι ποδοσφαιριστής κλειδί για το τελικό αποτέλεσμα. Ελπίζω να τα πάει περίφημα!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 10/10

ΤΕΤΕ: Ακόμα ένα μεστό παιχνίδι από τον ισπανό γίγαντα. Είχε την σέντρα στο 2-0 με τον Αβραάμ να στέλνει την μπάλα στα δίκτυα της ομάδας του. Δημιούργησε καταστάσεις και βοήθησε τον Ηλία Χαραλάμπους αμυντικά. Φαίνεται να αφήνει πίσω του το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπισε και πάει πανέτοιμος στο παιχνίδι της χρονιάς!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8/10

ΕΓΓΛΕΖΟΥ: Πολύ κακός και χωρίς ουσία στο παιχνίδι του. Πολλές περιττές ενέργειες και συνεχόμενα πεσίματα στο έδαφος χωρίς λόγο. Έχει αλλάξει πολλά στο παιχνίδι του και ειδικότερα δεν είναι συγκεντρωμένος σε αυτό που κάνει. Συνέχεια διαμαρτύρεται και αυτό δεν του επιτρέπει να κάνει αυτό που πρέπει στο γήπεδο. Είναι τεράστια η αλλαγή του στα play off και ο ίδιος θα πρέπει να το διορθώσει. Έχω γράψει πολλές φορές το πόσο τον πιστεύω αλλά με τέτοιες εμφανίσεις και έτσι νοοτροπία δεν μπορεί να πάει μπροστά. Παίζουμε μπάλα Νικόλα και τα άλλα τα αφήνουμε στην άκρη. Είσαι παικταράς και αυτό δεν αλλάζει αλλά πρέπει να είσαι 100 τα 100 συγκεντρωμένος στον αγώνα.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 5/10

ΜΥΤΙΔΗΣ: Δεν παίξαμε από τον άξονα, λαμβανομένου υπόψη και των προβλημάτων που είχαμε. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να μην τροφοδοτηθεί ο Νέστορας πολύ μέσα στο παιχνίδι. Πάλεψε, έτρεξε και δημιούργησε τρύπες για τους ποδοσφαιριστές του αλλά δεν βρέθηκε σε θέση βολής για να εκτελέσει. Είναι πολύτιμος και αυτός και στο τελευταίο παιχνίδι θα πρέπει να είναι πανέτοιμος!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7/10

ΜΑΡΤΣΙΝΙΑΚ: Στην αρχή της χρονιάς έγραφα ότι θέλω να τον δω κεντρικό αμυντικό γιατί θεωρούσε ότι του πάει η θέση. Στο παιχνίδι με την Ανόρθωση αντιλήφθηκα ότι δεν μπορεί. Πολύ κακά στησίματα και πολύ λάθος μαρκαρίσματα. Δεν μου άρεσε καθόλου και θεωρώ ότι ήταν τρύμα στην άμυνα από την ώρα που πέρασε. Προσπάθησε όμως και έδωσε και αυτός ότι μπορούσε.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 5/10

ΟΡΤΙΘ:  Πολύ καλός ο ισπανός μετά από καιρό. Έτρεξε στον άξονα και έκοψε τους αντιπάλους πολλές φορές σε μία θέση που δεν γνωρίζω αν έπαιξε ξανά στην καριέρα του. Είναι πολύ κάτω λόγω κούρασης αλλά στο παιχνίδι που τον χρειαζόμαστε είμαι σίγουρος ότι θα δηλώσει παρών!!  
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7/10

ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ:  Έπαιξε λίγο για να κριθεί ο Δημήτρης. Θα έπρεπε να περάσει στο γήπεδο πιο γρήγορα όμως.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: -/-


ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ
Είχε να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα και είχε και την απώλεια συγγενικού του προσώπου ο προπονητής μας. Εντούτοις προσπάθησε και παρέταξε ότι καλύτερο είχε απέναντι στον αντίπαλο. Η τοποθέτηση του Νίνου βοήθησε μεσοαμυντικά και ο Μυτίδης έδωσε φρεσκάδα στην επίθεση μας. Το τελικό αποτέλεσμα έχει σημασία και η ομάδα πήρε το 3ποντο. Στο παιχνίδι με το Αποέλ στην Λευκωσία θα πρέπει να κλείσει πολλά στόματα, συμπεριλαμβανομένου και του δικού μου. Θα μπορέσει να το κάνει; Το εύχομαι από καρδιάς!!!!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8/10



Share this Article on :

1 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Ανώνυμος είπε...

Για το παιγνίδι κυπέλλου, να προσθέσω ότι κατά τη γνώμη μου, έπρεπε να γίνει και ο Άλβες αλλαγή. Πιστεύω ότι δεν είχε την ψυχολογία να σκοράρει εναντίον της Ομόνοιας σε ένα τέτοιο παιγνίδι και φάνηκε σε κάποιες φάσεις.

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.