News Update :

ΑΕΚ - Δόξα: 2-0: ΑΝΕΤΑ, ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΩΡΑΙΑ

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα και χωρίς να ανεβάσει στροφές, η ομάδα μας καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες και την Δόξα Κατωκοπιάς πετυχαίνοντας την 3η συνεχόμενη εντός έδρας νίκη με 7 τέρματα υπερ και 0 κατά. Με την νίκη αυτή η ομάδα μας έφθασε τους 36 βαθμούς και παραμένει μόνη πρώτη στην κορυφή ενώ εκκρεμεί σήμερα και το παιχνίδι της Ανόρθωσης με την Σαλαμίνα. Δεν σηκώνει μεγάλη κριτική ο αγώνας αφού δεν υπήρξε η παραμικρή αντίσταση από τον αντίπαλο και γενικά το παιχνίδι κύλησε σε αργούς ρυθμούς. Επειδή διάβασα κάποια σχόλια για την διαιτησία του παιχνιδιού, θα τα χαρακτήριζα το λιγότερο ατυχή. Η διαιτησία πέρασε απαρητήρητη με μοναδικό λάθος του διαιτητή στον αγώνα το πέναλτι του Νίνου πάνω στον Εντμάρ το οποίο θα μπορούσε να το δώσει. Τίποτα άλλο δεν υπήρχε στον αγώνα και καμία κουβέντα δεν θα έπρεπε να γίνεται για την διαιτησία είτε από τους δικούς μας οπαδούς είτε από οποιονδήποτε τρίτο. Διάβασα ιδιαίτερα την θέση του κυρίου Ανδρονίκου ο οποίος αναλύει τις φάσεις στο themasports και πραγματικά απόρησα πώς οι 2 ομάδες τελείωσαν τον αγώνα με 11 ποδοσφαιριστές! Κάποιες φορές θα πρέπει αυτοί που αναλύουν διαιτησίες να είναι πιο προσεκτικοί και να βλέπουν τον αγώνα στην ολότητα του και όχι να παίρνουν κάποιες φάσεις και να δημιουργούν εικόνα σε τρίτους που δεν είδαν το παιχνίδι. Ο διαιτητής ήταν πολύ καλός.

Ο προπονητής μας κατέβασε την ομάδα με τον Τόνιο στο τέρμα και τους Ορτίθ- Νίνου- Καταλά-Μαρτσίνιακ από τα δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα. Αμυντικό χαφ ο Μπόλιεβιτς με τους Λαρένα-Τομάς μπροστά του και τους Εγγλέζου δεξιά και Τέτε αριστερά ως ακραίους επιθετικούς. Μοναδικός προωθημένος στην κορυφή της επίθεσης ο Άλβες.

  • Μόλις στο 4ο λεπτό, ο Λαρένα με εξαιρετικό σουτ ανάγκασε τον Χατζηφραγκίσκου σε ασταθή απόκρουση και ο επερχόμενος Τομάς πλάσαρε εύστοχα βάζοντας την ομάδα μας πολύ νωρίς μπροστά στο σκορ με 1-0.
  • Στο 14ο λεπτό ο Τετέ έστρωσε την μπάλα στον Λαρένα ο οποίος με ένα εκπληκτικό ψηλοκρεμαστό πλασέ πέτυχε ένα εξαιρετικό γκολ καθαρίζοντας και τον αγώνα για την ομάδα μας.
  • Η ομάδα μας έλεγχε πλήρως τον αγώνα και στο 20ο λεπτό μετά από σέντρα του Εγγλέζου από δεξιά και κεφαλιά του Καταλά, ο Νίνου από κοντά πλάσαρε έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Χατζηφραγκίσκου.
  • Στο 30ο λεπτό ο εξαιρετικός Εγγλέζου με ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή ανάγκασε τον τερματοφύλακα της Δόξας να αποκρούσει σε κόρνερ.
  • Στο 45 + 1, ο Ορτίθ έβγαλε την σέντρα από δεξιά με τους αμυντικούς της Δόξας να διώχνουν προσωρινά και ο επερχόμενος Λαρένα με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα μόλις δίπλα από αριστερό κάθετο δοκάρι του Χατζηφραγκίσκου.
  • Με την έναρξη του 2ου μέρους, Τομάς και Άλβες συνεργάστηκαν με τον επιθετικό μας να στρώνει στον Τέτε ο οποίος με σουτ ανάγκασε τον τερματοφύλακα της Δόξας σε δύσκολη απόκρουση.
  • Στο 60ο λεπτό είχαμε την 1η κίτρινη κάρτα στο παιχνίδι στον Νίνου για δυνατό μαρκάρισμα στο κέντρο ενώ στο 62ο λεπτό ο Τέτε άφησε την θέση του στον Χατζηγιαννακού με τον Εγγλέζου να πηγαίνει στο αριστερό άκρο της επίθεσης και τον Χατζηγιαννακού να παίρνει θέση στο δεξί.
  • Στο 64ο λεπτό ο Εγγλέζου με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ ανάγκασε τον Χατζηφραγκίσκου σε νέα μεγάλη επέμβαση σε κόρνερ με τον βοηθό διαιτητή όμως να δείχνει άουτ.
  • Στο 70ο λεπτό ο Εντμάρ πήρε την μπάλα λίγο κάτω από το κέντρο και αριστερά όπως επιτίθετο η Δόξα με τον Νίνου να τον μαρκάρει και όταν έφθασε στην περιοχή ο αμυντικός μας τον έσπρωξε με τον χέρι ρίχνοντας τον στο έδαφος με τον διαιτητή να δείχνει παίζεται. Θεωρώ ότι ήταν καθαρή παράβαση από τον Νίνου σε ένα πολύ κακό και αψυχολόγητο μαρκάρισμα. Στο αμέσως επόμενο λεπτό είχαμε την 2η αλλαγή για την ομάδα μας με τον Λαμπάν να παίρνει την θέση του Λαρένα.
  • Στο 71ο λεπτό είχαμε την κίτρινη κάρτα στον Ενινφούλ για την Δόξα ενώ στο 77ο λεπτό άφησε την θέση του στον Εμάνουελ. Στο 78ο λεπτό ο Κάντε πήρε την θέση του Άλβες.
  • Στο 86ο λεπτό ο Χατζηγιαννακού έκλεψε την μπάλα πλάγια δεξιά και έστρωσε στον Κάντε ο οποίος με ένα κακό πλασέ με το αριστερό έστειλε την μπάλα πάνω στον τερματοφύλακα της Δόξας.
  • Στο 87ο λεπτό ο Αρέστη πήρε την θέση του Εντμάρ και στο 88ο λεπτό ο Καρλίτος δέχθηκε την κίτρινη κάρτα για δυνατό μαρκάρισμα. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιοσημείωτη φάση του παιχνιδιού.


Όπως είπα και στον πρόλογο μου δεν αξίζει ιδιαίτερης κριτικής το παιχνίδι. Η ομάδα μας μπήκε δυνατά και μέχρι το 15ο λεπτό είχε πετύχει 2 γκολ και καθάρισε το παιχνίδι. Από εκεί και πέρα κάναμε συντήρηση δυνάμεων λαμβανομένου υπόψη ότι ακολουθεί και το μεγάλο ντέρμπι της Τρίτης με το Αποέλ. Στο πίσω μέρος του μυαλού των ποδοσφαιριστών μας βρισκόταν το παιχνίδι της Λευκωσίας και από το σημείο εκείνο και μετά περιμέναμε να τελειώσει το παιχνίδι. Στα θετικά η εξαιρετική εμφάνιση για ακόμα ένα παιχνίδι του Λαρένα ο οποίος δείχνει να έχει επιστρέψει για τα καλά ενώ πολύ καλός για ακόμα ένα παιχνίδι εντός έδρας ο Τέτε. Τον Τέτε περιμένω να τον δω σε τέτοιες αποδόσεις στα κρίσιμα ντέρμπι που έπονται και θεωρώ ότι στο παιχνίδι με το Αποέλ η απόδοση του θα κρίνει πολλά όσον αφορά την τελική έκβαση του παιχνιδιού.

Το γεγονός ότι το παιχνίδι της Τρίτης διεξάγεται η ώρα 17:00 είναι κακός οιωνός για την γενική προσέλευση των φιλάθλων μας στο παιχνίδι. Δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό να διεξάγεται ένας ποδοσφαιρικός αγώνας σε εργάσιμη μέρα η ώρα 17:00. Μόνο στην Κύπρο γίνονται αυτά και μετά έχουμε παράπονο από τους φιλάθλους. Και μην μου πείτε ότι άμαν θέλεις θα πάεις και θα βρεις τον τρόπο γιατί δεν είναι το ίδιο για όλους. Όπως και να έχει εμείς θα δώσουμε το παρών μας δίπλα στην ομάδα και θα προσπαθήσουμε με την φωνή μας να την δώσουμε την ώθηση που χρειάζεται για να επιστρέψει στην Λάρνακα με τους 3 βαθμούς της νίκης. Προσωπικά είμαι πολύ αισιόδοξος και δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και κανέναν. Ραντεβού λοιπόν την Τρίτη και ώρα 17:00 στο ΓΣΠ στο 1ο μεγάλο ντέρμπι του 2ου γύρου για την ομάδα μας!

ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ
ΤΟΝΙΟ: Πέρασε ένα πολύ ήσυχο απόγευμα χωρίς καμία απολύτως σημαντική επέμβαση. Κάποια κόρνερ των αντιπάλων τα καθάρισε εύκολα στον αέρα ενώ έπαιξε πολύ σωστά με την μπάλα στα πόδια. Βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και κρατάει το 0 παθητικό για 4ο συνεχόμενο παιχνίδι. Ελπίζω την Τρίτη να γίνουν 5 τα συνεχόμενα παιχνίδια.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8/10

ΟΡΤΙΘ: Σοβαρός σε όλο το παιχνίδι με πολλά ανεβάσματα και αρκετές βοήθειες στον Εγγλέζου και μετέπειτα στον Χατζηγιαννακού. Έπαιξε όσο έπρεπε και δεν σπατάλησε περισσότερες δυνάμεις. Είναι μεγάλος ποδοσφαιριστής και είμαστε πολύ τυχεροί που τον έχουμε στην ομάδα μας.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8/10

ΝΙΝΟΥ: Έχω πει την άποψη μου πολλάκις. Ξέρει καντάρια μπάλα ότι και αν πιστεύουν και αν λένε πολλοί συνοπαδοί μου. Με την μπάλα στα πόδια μπορεί και έχει την ικανότητα να οργανώσει παιχνίδι. Στα μείον του όμως το γεγονός ότι δεν παίζει γρήγορα την μπάλα και ανεβαίνει ψηλά για να βρει συμπαίκτη με αποτέλεσμα να κλείνουν οι χώροι. Φυσικά δεν τον έχουμε δει απέναντι σε καλούς επιθετικούς και το 1ο του σοβαρό τεστ θα είναι στο επόμενο παιχνίδι με το Αποέλ. Στην φάση του 70ου λεπτού συμπεριφέρθηκε σαν πρωτάρης και ευτυχως που δεν σφυρίκτηκε πέναλτι εναντίον μας. Θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός και συγκεντρωμένος σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8/10

ΚΑΤΑΛΑ: Αρχοντικός και χωρίς κανένα πρόβλημα σε όλο το παιχνίδι. Δεν πήρε πολλές φορές την μπάλα και άφησε τον Νίνου να κάνει παιχνίδι από πίσω. Φρεσκαρίστηκε στην καλύτερη στιγμή αφού έμεινε έξω στο παιχνίδι με την Πάφο. Στο παιχνίδι της Τρίτης η απόδοση του θα είναι επίσης σημαντικός παράγοντας για τον λόγο ότι θα έχει απέναντι του τον 1ο σκόρερ του πρωταθλήματος. Δεν τον φοβάμαι όμως, ανυπομονεί για τέτοια παιχνίδια ο αρχηγός!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

ΜΑΡΤΣΙΝΙΑΚ: Ήσυχο παιχνίδι και τον Μαρτσίνιακ. Ανέβηκε πολλές φορές την γραμμή χωρίς όμως πετυχημένες σέντρες στην αντίπαλη περιοχή. Αυτό είναι και το αδύνατο του σημείο αλλά δεν έχουμε κανένα παράπονο από τον πολωνό παικταρά. Η ικανότητα του στα στημένα και η καλή αμυντική του συμπεριφορά είναι απαραίτητα στοιχεία στον αγώνα της Τρίτης. Μας χρωστάει μία μεγάλη και επιβλητική εμφάνιση.  
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8/10

ΜΠΟΛΙΕΒΙΤΣ: Κινήθηκε στα ίδια καλά επίπεδα με όλα τα προηγούμενα παιχνίδια και συνεχίζει να διανύει μία εξαιρετική χρονιά. Πολύ καλή πρώτη πάσα, εξαιρετικά μαρκαρίσματα και πολύ καλός στο να κλείνει χώρους είναι ίσως η διαφορά της ομάδας φέτος από πέρσι. Δίνει πάρα πολλά ο Μπόλιεβιτς στην ομάδα μας και μακάρι να συνεχίσει έτσι.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8/10

ΛΑΡΕΝΑ: Ο καλύτερος όλων στο γήπεδο μέχρι και το 70ο λεπτό που έγινε αλλαγή με τον Λαμπάν. Πέτυχε ένα τρομερό σε εκτέλεση γκολ και είχε συμμετοχή στο 1ο αφού από δικό του σουτ και ασταθή απόκρουση του τερματοφύλακα της Δόξας σκόραρε ο Τομάς. Ο Λαρένα είναι εδώ και δείχνει να έχει βρει τον εαυτό του στο καλύτερο σημείο του πρωταθλήματος. Είναι εξαιρετικά ποιοτικός ποδοσφαιριστής και ομορφαίνει το παιχνίδι της ομάδας.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 10/10

ΤΟΜΑΣ: Ακολούθησε από κοντά τον Λαρένα και πέτυχε το 6ο του γκολ στο πρωτάθλημα. Κολλάει την μπάλα στα πόδια και όταν βρεθεί στην μέρα του κάνει ότι θέλει στο γήπεδο. Βοήθησε πάρα πολύ και αμυντικά και έτρεξε πολύ στο γήπεδο.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

ΕΓΓΛΕΖΟΥ: Μεστή εμφάνιση και 2ο συνεχόμενο 90λεπτο για τον παικταρά από την Λεμεσό. Έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση και φαίνεται στις κινήσεις του. Έχει δέσει με τον Ορτίθ και παίζουν εξαιρετικά μαζί. Οι σέντρες του είναι τις πλείστες φορές εύστοχες ενώ απείλησε και με δυνατό σουτ και φάουλ από μακριά. Τέτοιο νεαρό κύπριο ποδοσφαιριστή δεν διαθέτει καμία άλλη ομάδα στην Κύπρο. Αν συνεχίσει έτσι θα αφήσει εποχή στο Κυπριακό ποδόσφαιρο και γιατί όχι να αφήσει εποχή με τα χρώματα της ομαδάρας μας. Μπράβο Νικόλα!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

ΤΕΤΕ: Ακόμα ένα πολύ καλό παιχνίδι από τον ισπανό με συμμετοχή στο 2-0 αφού αυτός στρώνει την μπάλα στον Λαρένα. Έτρεξε και πάλι στο γήπεδο, πίεσε και προσπάθησε να δημιουργήσει. Είχε για 2ο συνεχόμενο παιχνίδι τελείωμα με σουτ στην αντίπαλη εστία και τον περιμένω στο παιχνίδι με το Αποέλ να δείξει το ίδιο καλό πρόσωπο και να πετύχει και το 1ο του γκολ με την φανέλα της ομάδας μας!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

ΑΛΒΕΣ: Δεν τροφοδοτήθηκε αρκετά για να βρεθεί σε θέση βολής αλλά σε γενικές γραμμές ήταν αρκετά κινητικός και καλός στο παιχνίδι. Δεν τον χρειάστηκε η ομάδα αφού πετύχαμε 2 γρήγορα γκολ και έγινε αλλαγή στο 78ο λεπτό με τον Κάντε. Θα επανέλθει στα γκολ με το Αποέλ στην Λευκωσία!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8/10

ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΑΚΟΥ: Δεν έχει ρυθμό στα πόδια του ούτε αγωνιστικά λεπτά και είναι πασιφανές. Είναι εξαιρετικά γρήγορο εξτρεμ αλλά χρειάζεται συνεχή παιχνίδια για να βρει ρυθμό και τα πατήματα του. Δεν νομίζω όμως να πάρει αρκετά λεπτά στην συνέχεια και θα πρέπει όποτε τον χρειαστεί η ομάδα να είναι έτοιμος να βοηθήσει. Έχω πολύ καλή άποψη για τα προσόντα του και θεωρώ ότι αν στηριχθεί μπορεί να βοηθήσει.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 6/10

ΛΑΜΠΑΝ:  Μπήκε στο 70ο λεπτό στην θέση του Λαρένα και πέρασε ως μοναδικός κόφτης στον άξονα με τον Μπόλιεβιτς σε φάση άμυνας να κινείται δίπλα του και όταν η ομάδα έβγαινε στην επίθεση να πηγαίνει δίπλα στον Τομάς. Η αλλαγή του έγινε περισσότερο για να ελέγξουμε το υπόλοιπο του παιχνιδιού. Στο παιχνίδι της Τρίτης θα χρειαστεί σίγουρα ο καλός Λαμπάν.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 6/10

ΚΑΝΤΕ:  Πέρασε στο γήπεδο στην θέση του Άλβες και στην μία ευκαιρία που του παρουσιάστηκε δεν τελείωσε σωστά την φάση. Με το Αποέλ συνήθως αγωνίζεται και σκοράρει. Αν τον καλέσει ο προπονητής μας να αγωνιστεί ελπίζουμε να σκοράρει για ακόμα μία φορά.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 6/10

ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ
Σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι απέναντι στην Πάφο οι Ορτίθ-Καταλά πήραν τις θέσεις των Μιντίκκη-Λαμπάν όπως όλοι περιμέναμε.

Μέχρι το 15ο λεπτό η ομάδα καθάρισε το παιχνίδι και από εκεί και πέρα ελέγξαμε τον αγώνα και κάναμε συντήρηση δυνάμεων. Στο 62ο λεπτό απέσυρε τον Τετέ και έδωσε χρόνο στον Χατζηγιαννακού ενώ στο 70ο λεπτό απέσυρε τον εξαιρετικό Λαρένα και πέρασε στην θέση του τον Λαμπάν. Η τελευταία αλλαγή έγινε στο 78ο λεπτό με τον Κάντε να παίρνει την θέση του Άλβες χωρίς να αλλάζει κάτι στο παιχνίδι.

Στο παιχνίδι με το Αποέλ θα χρειαστεί η ομάδα την καλή διαχείριση από τον πάγκο. Θα πρέπει να μελετήσει σωστά τον αγώνα κατά την εξέλιξη του και να δώσει τις απαραίτητες βοήθειες στην ομάδα όταν τις χρειαστεί. Δεν θεωρώ ότι θα ξεκινήσει τον αγώνα με τους ίδιους 11 που ξεκίνησε το παιχνίδι με την Δόξα και θα δούμε 1 με 2 αλλαγές στην 11άδα. Θα περιμένουμε όμως μέχρι την έναρξη του παιχνιδιού την Τρίτη και θα δούμε. Μπράβο κόουτς!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 10/10

Share this Article on :

0 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.