News Update :

άρης - ΑΕΚ: 0-1: ΝΙΚΗ ΟΥΣΙΑΣ

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Η ομάδα μας κατάφερε να φύγει από το φιλόξενο Τσίρειο με τους 3 βαθμούς της νίκης μετά από μία μέτρια προς κακή εμφάνιση. Παρά το γεγονός ότι σημαντικοί παίκτες της ομάδας έμειναν πίσω από πλευράς απόδοσης, εντούτοις 1 γκολ από τον εξαιρετικό Μαρτσίνιακ, ήταν αρκετό για να μας δώσει την πολύτιμη νίκη. Η ομάδα έδειξε ότι έχει αποκτήσει μέταλλο νικητή και μπορεί να φεύγει από το γήπεδο με τους 3 βαθμούς της νίκης και στην κακή της μέρα. Η Άεκ μας μεγαλώνει σιγά σιγά και θεωρώ ότι σε αυτές τις 4 πρώτες αγωνιστικές έδειξε ότι θα είναι από τις βασικές διεκδικήτριες για τον τίτλο του πρωταθλητή. Αυτήν την στιγμή, και αυτή είναι προσωπική μου άποψη, δεν υπάρχει καλύτερη ομάδα στο κυπριακό πρωτάθλημα από την Άεκ. Είναι πολύ γρήγορα όμως για εκτιμήσεις και θα πρέπει να βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο.

Από το παιχνίδι της Κυριακής, κρατάω την εξαιρετική εμφάνιση του Μαρτσίνιακ ο οποίος έπαιξε και για τον Τετέ από την αριστερή πλευρά, το πολύ καλό πρώτο μέρος του Μιντίκκη ο οποίος κινήθηκε σε πολύ ψηλά επίπεδα και την εξαιρετική εμφάνιση για ακόμα ένα παιχνίδι των Ορτίθ-Μπόλιεβιτς. Δυστυχώς, ο Καταλά θεωρώ ότι είναι σε παρατεταμένο ντεφορμάρισμα και αυτό έχει αντίκτυπο τόσο στην οργάνωση της ομάδας όσο και στην αμυντική της λειτουργία. Τομάς και Λαρένα δεν φάνηκαν σχεδόν καθόλου ενώ ο Μυτίδης πνίγηκε, ας μου επιτραπεί ο όρος, μέσα στα αντίπαλα σέντερ μπακ. Ο Σεράν Πόλο ήταν αρκετά καλύτερος από τον αρχηγό αλλά σε 1-2 περιπτώσεις δέχθηκε πολύ εύκολα ντρίμπλες με αποτέλεσμα να βγουν κάποιες φάσεις από τον Άρη. Όσον αφορά τον Τετέ θεωρώ ότι ήταν ο χειρότερος ποδοσφαιριστής της ομάδας από το 1ο μέχρι το τελευταίο λεπτό και αυτός θα έπρεπε να βγει στο ημίχρονο. Οι αλλαγές, με εξαίρεση τον Μοντεϊρο, δεν βοήθησαν πολύ στην καλύτερη λειτουργία της ομάδας.

Ο προπονητής μας κατέβασε την ομάδα με τον Τόνιο στο τέρμα και τους Μιντίκκη- Σεράν- Καταλά-Μαρτσίνιακ από τα δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα. Μοναδικό αμυντικό χαφ ο Μπόλιεβιτς με τους Λαρένα- Τομάς μπροστά του και τους Τετέ αριστερά και Ορτίθ δεξιά ως ακραίους επιθετικούς. Μοναδικός προωθημένος στην κορυφή της επίθεσης ο Μυτίδης.

  • Πρώτη υποψία καλής ευκαιρίας για την ομάδα μας στο 7ο λεπτό με τον Μυτίδη μετά από σέντρα του Μαρτσίνιακ από αριστερά με κεφαλιά να στέλνει την μπάλα έξω.
  • Στο 13ο λεπτό ο Τομάς μετά από σέντρα του Ορτίθ από δεξιά με πλασέ έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Κέλο.
  • Στο 21ο λεπτό ο Τομάς εκτέλεσε γρήγορα φάουλ προς το μέρος του Τετέ από αριστερά ο οποίος αντί να τελειώσει την φάση, γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι με τους αμυντικούς του Άρη να διώχνουν εύκολα.
  • Στο 31ο λεπτό είχαμε την πρώτη κίτρινη κάρτα στο παιχνίδι στον Αουρέλιο του Άρη ενώ στο 37ο λεπτό ο Τετέ ανατράπηκε καθαρά από αμυντικό του Άρη μέσα στην περιοχή με τον διαιτητή του αγώνος να δείχνει παίζεται.
  • Στο 40ο λεπτό ο Μαρτσίνιακ με δυνατό σουτ ανάγκασε τον Κέλο να διώξει εντυπωσιακά σε κόρνερ το οποίο εκτέλεσε ο Μπόλιεβιτς με ακρίβεια στο κεφάλι του πολωνού αριστερού μπακ ο οποίος την έστειλε στα δίκτυα του τερματοφύλακα του Άρη γράφοντας το 0-1.
  • Με την έναρξη του 2ου μέρους είχαμε την αλλαγή του Μυτίδη με τον Κάντε και την πρώτη καλή ευκαιρία του αγώνος την είχε ο Άρης στο 50ο λεπτό με τον Αουρέλιο να εκτελεί επικίνδυνα φάουλ από δεξιά όπως επιτίθετο ο Άρης και τον Τόνιο να αποκρούει με διπλή προσπάθεια. Στο φάουλ δέχθηκε κίτρινη κάρτα ο Καταλά.
  • Στο 51ο λεπτό δέχθηκε κίτρινη κάρτα ο Χαραλάμπους του Άρη ενώ στο 55ο λεπτό μετά από άτσαλο διώξιμο του Καταλά ο Τόνιο βγήκε από την περιοχή του και την τελευταία στιγμή έδιωξε την μπάλα προ του Αντωνίου.
  • Στο 55ο λεπτό είχαμε 2 αλλαγές, 1 για κάθε ομάδα, με τον Μπαγκούρα να παίρνει την θέση του Αντωνίου και τον Λαμπάν του Λαρένα ενώ στο 62ο λεπτό ο Κάντε δεν μπόρεσε να στείλει με το κεφάλι την μπάλα στα δίκτυα του Άρη μετά από εξαιρετική σέντρα του Ορτίθ από δεξιά.
  • Στο ίδιο λεπτό ο Πεδρόσα πήρε την θέση του Χαραλάμπους ενώ στο 65ο λεπτό ο Ορτίθ με ωραίο σουτ με το αριστερό έστειλε την μπάλα έξω.
  • Στο 67ο λεπτό είχαμε την κίτρινη κάρτα για τον Μαραγκουδάκη ενώ στο 70ο λεπτό ο Πούλπο πήρε την θέση του Τραβιέσο για τον Άρη.
  • Στο 77ο λεπτό ο Κύπρου χόρεψε τον Σεράν από αριστερά αλλά έστειλε την μπάλα απελπιστικά έξω ενώ στο 79ο λεπτό ο Μοντέϊρο πήρε την θέση του Ορτίθ.
  • Στο 80ο λεπτό, πάλι ο Κύπρου από αριστερά, άδειασε τον Σεράν και έστειλε επικίνδυνη σέντρα μέσα στην μικρή μας περιοχή με τον Μαρτσίνιακ να διώχνει τελευταία στιγμή προ του Μαραγκουδάκη.
  • Μέχρι και το τέλος του αγώνα μοναδική αξιοσημείωτη περίπτωση ήταν η κίτρινη στον Μιντίκκη στο 90ο λεπτό.


Όπως είπα και στον πρόλογο μου, η ομάδα μας δεν έφθασε σε ψηλά επίπεδα απόδοσης και θα μπορούσε να αντιδράσει καλύτερα μέσα στο παιχνίδι. Αυτό που έχει σημασία όμως είναι να δούμε τα λάθη μας και να προσπαθήσουμε να τα διορθώσουμε. Η αμυντική μας γραμμή, αν και δεν δέχεται εύκολα γκολ, παρουσιάζεται ιδιαίτερα ασταθείς και οι 2 κεντρικοί μας αμυντικοί δεν βρίσκονται σε ιδιαίτερα καλή κατάσταση. Ίσως να πρέπει να δοθεί η ευκαιρία ξανά στον Νίνου να αποδείξει ότι μπορεί να πάρει φανέλα βασικού δίπλα στον Καταλά και ίσως λέω να πρέπει σε κάποια στιγμή να μείνει στον πάγκο και ο αρχηγός. Δεν μπορεί να βγάλει πάλι όλη την χρονιά χωρίς ανάσα αν και σίγουρα αποτελεί πολύ σημαντικό γρανάζι μέσα στην ομάδα. Υπάρχουν φέτος όμως οι απαραίτητες λύσεις για να αντικαταστήσουν τον Καταλά και αυτές είναι Χαραλάμπους-Μαρτσίνιακ. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να ανεβάσει απόδοση σιγά σιγά ο Λαρένα ο οποίος είναι πάρα πολύ πίσω και θα πρέπει να βρεθεί κάποιος τρόπος να ελευθερωθεί ο Τομάς. Όσον αφορά τον Τέτε, στο παιχνίδι του Τσιρείου απογοητεύτηκα πλήρως. Γενικά δεν είναι ο ποδοσφαιριστής που θα κάνει την διαφορά αλλά τόσες κακές επιλογές σε όλο το 90λεπτο δεν δικαιολογούνται. Είμαι της άποψης ότι ο Εγγλέζου μπορεί να προσφέρει πολύ περισσότερα και όσο και αν είναι ο ποδοσφαιριστής που ήρθε για να κάνει την διαφορά, δεν μπορεί να την κάνει. Πολύ αδύνατος με και χωρίς την μπάλα, χωρίς καθόλου καλό τελείωμα. Ειδικά τα τελειώματα του είναι πολύ άσχημα και αν θα πρέπει να περιμένω μία σέντρα στις 5 για να βρει συμπαίκτη του δεν έχουμε κάτι ιδιαίτερο να περιμένουμε. Σε τουλάχιστον 4 περιπτώσεις στο 1ο ημίχρονο ανέβηκαν στην πλάτη του Μαρτσίνιακ και Τομάς με τις πάσες του να είναι εντελώς άστοχες. Δεν μου έχει γεμίσει το μάτι ούτε πιστεύω ότι θα κάνει την διαφορά. Μακάρι να με διαψεύσει στην συνέχεια.

Επόμενο παιχνίδι είναι με την Ένωση στο ΓΣΖ το Σάββατο 26/09 και ώρα 19:00 το βράδυ. Ένα παιχνίδι ιδιαίτερα δύσκολο με μία δυσκολοκατάβλητη και πολύ οργανωμένη ομάδα. Η ομάδα μας θα πρέπει να πιάσει ψηλή απόδοση για να ξεπεράσει το εμπόδιο των Παραλιμνιτών και είμαι σίγουρος ότι ο προπονητής μας θα βρει τις λύσεις που χρειάζονται για να γίνει αυτό. Πολύ δύσκολο και ύπουλο παιχνίδι το οποίο πρέπει να κερδιθεί πάση θυσία, λαμβανομένου υπόψη ότι ακολουθεί ντέρμπι στην Λεμεσό με την Αέλ.

ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ
ΤΟΝΙΟ: Σταθερότατος και όποτε χρειάστηκε δήλωσε παρών. Επανήλθε όλους η καρδιά μας στην θέση της, αφού με τον Σορόα την προηγούμενη αγωνιστική τα είδαμε όλα. Ενήργησε σωτήρια στην φάση του 55ου λεπτού ενώ σε γενικές γραμμές δεν μπορούμε να πούμε ότι απειλήθηκε ιδιαίτερα. Περισσότερο ήρεμο βράδυ πέρασε.  
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8/10

ΜΙΝΤΙΚΚΗΣ: Είχε εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο με συνεχή ανεβάσματα στην πλάτη του Ορτίθ και πολύ καλές αμυντικές προσπάθειες. Στο 2ο μέρος μετά το 70ο λεπτό κουράστηκε και πολλές φορές ενώ ανέβαινε δεν είχε τις δυνάμεις να επιστρέψει. Ανάγκασε τον Σεράν να βγεί στην πλευρά του σε 2 περιπτώσεις με τον αμυντικό μας να δέχεται συνεχόμενες ντρίμπλες οι οποίες ευτυχώς δεν στοίχησαν. Δέχθηκε κίτρινη κάρτα στο 90ο λεπτό μετά από απρόσεκτη πάσα του Κάντε. Το πρόσημο του είναι θετικό αν και μπορεί να σταθεροποιηθεί σε καλύτερα επίπεδα.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7/10

ΣΕΡΑΝ: Στο πρώτο ημίχρονο κάλυψε σε πολλές περιπτώσεις και τον Καταλά ενώ είχε και πολύ καλές 40άρες διαγώνιες μπαλιές. Στο 2ο μέρος ήταν πάλι καλός με την μπάλα αλλά σε 2 περιπτώσεις δέχθηκε συνεχόμενες ντρίμπλες από τον ίδιο ποδοσφαιριστή του Άρη και έδειξε ότι είναι αργός στα μαρκαρίσματα κάτι που κάποια στιγμή θα στοιχήσει. Τον πιστεύω και θεωρώ ότι θα ανεβάσει απόδοση όσο περνάει ο καιρός. Ίσως όμως να πρέπει να δοθεί ευκαιρία και στον Νίνου.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 4/10

ΚΑΤΑΛΑ: Μέτριος προς κακός. Σε καμία στιγμή δεν είχε ηρεμία στο παιχνίδι του, ούτε τα μαρκαρίσματα του ήταν σωστά. Από το 1ο παιχνίδι στην Ευρώπη μέχρι και σήμερα δείχνει αργός στις κινήσεις του και ειδικότερα όταν αφήσει την μπάλα να σκάσει στο έδαφος μετά από ψηλή μπαλιά αντιπάλου αδυνατεί να φθάσει πρώτος σε αυτήν. Είναι παικταράς, παίζει με μυαλό και είναι ιδιαίτερα έμπειρος, αλλά θα πρέπει να ανεβάσει την απόδοση του. Πέρσι, στο ίδιο χρονικό σημείο είχε αρχίσει να παίρνει μπρος. Ελπίζω από το επόμενο παιχνίδι με την Ένωση να επανέλθει στα ψηλά επίπεδα που τον γνωρίσαμε.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 3/10

ΜΑΡΤΣΙΝΙΑΚ: Εξαιρετικός σε όλο το 90λεπτο. Αν και δεν έχει ιδιαίτερα επιθετικά χαρίσματα, ανέβηκε την γραμμή πάμπολλες φορές και είχε ένα εξαιρετικό σουτ το οποίο απόκρουσε ο τερματοφύλακας του Άρη. Πέτυχε ένα εξαιρετικό γκολ με το κεφάλι και έδειξε ότι είναι πολύ σημαντικός για την ομάδα. Αμυντικά είναι εξαιρετικός και στο 80ο λεπτό απόκρουσε την μπάλα προ του Μαραγκουδάκη με το κεφάλι. Το έχω πει πολλές φορές θα το πω και τώρα ότι ο Μαρτσίνιακ θα είναι ο αντικαταστάτης του Καταλά σε βάθος χρόνου αν το επιλέξει ο προπονητής μας. Ως κεντρικός αμυντικός θα είναι καταπληκτικός.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 10/10

ΜΠΟΛΙΕΒΙΤΣ: Συνεχίζει τις εξαιρετικές και μεστές εμφανίσεις του. Ο καλύτερος της 3άδας του κέντρου, με καθαρό μυαλό και πολύ καλές μεταβιβάσεις. Έχει μπει εξαιρετικά στην χρονιά και μακάρι να συνεχίσει έτσι. Όταν μπήκε ο Λαμπάν και πέρασε λίγο πιο μπροστά δεν φάνηκε ιδιαίτερα αλλά σε γενικές γραμμές ήταν θετικότατος. Αυτός είναι ο Μπόλιεβιτς που όλοι θέλουμε να βλέπουμε.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

ΛΑΡΕΝΑ: Πολύ κακή εμφάνιση. Συνεχίζει να είναι αρνητικός και να μην προσφέρει σχεδόν τίποτα στην ομάδα. Δεν τρέχει και είναι πολύ στατικός. Με την μπάλα δεν παίζει πολύ και δεν περνάει ασιστ στους επιθετικούς. Δεν είναι επιπέδου Λαρένα οι εμφανίσεις που βλέπουμε και θα πρέπει σιγά σιγά να ανεβάζει απόδοση γιατί είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την ομάδα.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 3/10

ΤΟΜΑΣ: Κακή εμφάνιση αν και κέρδισε κάποια φάουλ από τους αντιπάλους και προσπάθησε να δημιουργήσει, ιδιαίτερα στο 2ο μέρος. Μπορεί για πολύ καλύτερα ο Τομάς αλλά όλες οι ομάδες πλέον θα τον παίζουν πολύ κλειστά. Είναι ο ιθύνων νους της ομάδας στο επιθετικό κομμάτι και όλοι οι αντίπαλοι προσπαθούν να τον περιορίσουν. Θα πρέπει ο προπονητής μας να βρει τον τρόπο να τον απελευθερώσει.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 4/10

ΤΕΤΕ: Δεν υπήρχει στο γήπεδο από το 1ο μέχρι το 90ο λεπτό. Τι να τα κάνω τα τρεξίματα του αν δεν είναι ουσιαστικά και δεν προσφέρουν τίποτα στην ομάδα. Θα μπορούσε να κερδίσει το πέναλτι στο 37ο λεπτό αλλά ως εκεί. Προσωπικά απογοητεύτηκα πλήρως. Σίγουρα δεν θα έπρεπε να μείνει 90λεπτο στον αγωνιστικό χώρο.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 1/10

ΟΡΤΙΘ: Ακόμα μία καλή εμφάνιση από τον ισπανό παικταρά με πολλές προσπάθειες από δεξιά και καλές επιστροφές. Είχαμε λίγο πρόβλημα από δεξιά μετά το 70ο λεπτό αλλά περισσότερο με τον Μιντίκκη ήταν το θέμα και όχι με τον Ορτίθ και ίσως να έπρεπε να γυρίσει ως δεξί μπακ και να αποχωρήσει ο Μιντίκκης. Ήταν καλός και δείχνει ότι και φέτος θα είναι από τους πρωταγωνιστές της ομάδας μας.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8/10

ΜΥΤΙΔΗΣ: Δεν φάνηκε καθόλου αν και δεν πήρε και ανάλογες πάσες. Τον έπαιξαν πολύ καλά οι αντίπαλοι αμυντικοί και δεν τον άφησαν να ανασάνει. Είδαμε και πολύ καλύτερες εμφανίσεις από τον Μυτίδη αλλά θεωρώ ότι αν έμενε μέσα και στο 2ο μέρος θα βοηθούσε περισσότερο από τον Κάντε.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 4/10

ΚΑΝΤΕ: Το παιχνίδι μπορεί να πήγαινε στην δύναμη αλλά ο Κάντε δεν μπορούσε να βοηθήσει. Δεν μπορεί να κρατήσει μπάλα ούτε να παίξει καλά με πλάτη. Δεν φάνηκε καθόλου, εκτός ελαχίστων περιπτώσεων, και στο τέλος είχε ένα επιπόλαιο λάθος το οποίο στοίχησε την κίτρινη κάρτα στον Μιντίκκη. Δεν θεωρώ ότι πήγε καλά ούτε και άλλαξε κάτι στην επιθετική γραμμή της ομάδας, μάλλον την αποδυνάμωσε.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 3/10

ΛΑΜΠΑΝ: Δεν τα πήγε ιδιαίτερα καλά ούτε έδωσε νέα πνοή στον άξονα. Είναι όμως το 2ο παιχνίδι του για φέτος με την ομάδα, μετά τον επαναληπτικό με την Μπορντό, και όσο παίρνει αγωνιστικά λεπτά στα πόδια του θα ανεβάζει απόδοση. Η επιστροφή του θα βοηθήσει πολύ την ομάδα στον άξονα και προσθέτει ακόμα ένα γρανάζι στην μηχανή του προπονητή μας.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 4/10

ΜΟΝΤΕΪΡΟ: Προσπάθησε από την ώρα που πέρασε στο γήπεδο να βοηθήσει και ήταν ιδιαίτερα ορεξάτος. Αυτός ο ποδοσφαιριστής μπορεί να δώσει πολλά στην ομάδα αλλά από αυτόν εξαρτάται αν θα το πράξει αυτό. Έχει απίστευτες δυνατότητες και όλοι περιμένουμε την έκρηξη του.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 4/10

ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ
Ο προπονητής μας άλλαξε τον Τόνιο με τον Σορόα και τον Μυτίδη με τον Κάντε σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι στην Λάρνακα. Ο Τόνιο είναι πολύ σημαντικός για την ομάδα και ήταν ευχής έργο που τον είχε διαθέσιμο.

Όσον αφορά το παιχνίδι, στο 1ο μέρος κρατούσαμε συνεχώς την μπάλα και πετύχαμε το γκολ που θέλαμε. Στο 2ο μέρος, θεωρώ ότι αλλαγή θα έπρεπε να γίνει είτε στον άξονα με τον Λαμπάν αντί του Λαρένα είτε με έξοδο του Τετέ και είσοδο ενός εκ των Μοντέϊρο-Εγγλέζου. Η αλλαγή του Κάντε με τον Μυτίδη δεν προσέδωσε τίποτα στην ομάδα αφού το πρόβλημα ήταν πως να πάει η μπάλα στην επίθεση και όχι ποιός θα εκτελέσει. Η αλλαγή του Λαμπάν με τον Λαρένα ήταν σωστή χωρίς όμως να αλλάξει κάτι προς το καλύτερος ενώ η αλλαγή του Ορτίθ με τον Μοντέϊρο έδωσε φρεσκάδα στην δεξιά μας γραμμή χωρίς όμως να κλείσει την τρύπα στο δεξί άκρο της άμυνας μας.

Έδειξε ότι μαθαίνει από τα λάθη του και σίγουρα πιστώνεται τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας μας ο οποίος είναι εξαιρετικός τις πλείστες φορές. Μπορεί να διαβάζει όμως καλύτερα τα παιχνίδια στην εξέλιξη τους και να πρσδίδει στην ομάδα μεγαλύτερη δυναμική. Αυτό που εύχομαι είναι να μην χαθεί και φέτος ο Εγγλέζου για άλλους ποδοσφαιριστές όπως ήταν πέρσι ο Μοντέϊρο και φέτος ο Τετέ. Ο Εγγλέζου μπορεί να δώσει πολλά σε αυτήν την ομάδα σε σύγκριση με πόσα έδωσαν μέχρι στιγμής οι άλλοι 2. Στηρίζουμε τον προπονητή μας όμως και την ομάδα. Είμαστε 1οι στους 10 βαθμούς και συνεχίζουμε την πορεία μας προς τα πάνω!!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 6/10


Share this Article on :

4 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Ανώνυμος είπε...

Εισαι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ αδικος με τον Τετε ρε φιλε. ο ανθρωπος φωναζει ΟΥΣΙΑ στο παιχνιδι του. δεν ειναι Βαντερ και καλυτερα που δεν ειναι βαντερ δηλαδη. Ο Βαντερ στην καλη του μερα μπορουσε με μια ενεργεια να αλλαξει το παιχνιδι αλλα στην κακη του μερα θυμασαι τι εκανε; Επαιρνε τη μπαλα και δοκιμαζε συνεχως κακες ντριμπλες χανοντας την μπαλα ή σουταρε απο οπου έβρισκε καταστρεφοντας τουλαχιστον το 60% των επιθεσεων μας. Ο Τετε ξερει τι πρεπει να κανει την μπαλα, εχει πολυ μυαλο στο παιχνιδι του, γυριζει και δινει βοηθειες στον Μαρσινιακ και διαθετει και πολυ καλη πασα. Το μονο σημειο που υστερει απο τον Βαντερ ειναι η εκρηκτικοτητα. Κατα τα αλλα πολυ καλυτερος

PAMPOS είπε...

O TETE ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΒΑΝΤΕΡ ΤΟΝ ΒΑΦΤΙΣΑΝ ΟΙ ΑΧΑΠΑΡΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΤΟΥΣ.
Ο ΜΑΡΤΣΙΝΙΑΚ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΣΤΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΕΝΩ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΜΥΡΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΓΚΟΛ.
ΕΠΙΜΕΝΩ ΟΤΙ ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Ο ΣΕΡΑΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΚΑΤΑΛΑ ΠΕΡΝΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΝΤΕΦΟΡΜΑΡΙΣΜΑΤΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Ανώνυμε,

Καταρχήν για ακόμα μία φορά θα το γράψω ότι δεν επιχειρώ να συγκρίνω Βάντερ-Τετέ ούτε και με ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Ο Βάντερ αποτελεί παρελθόν για την ομάδα μας και ως εκ τούτου με αφήνει αδιάφορο.

Η ομάδα μας απόκτησε έναν αριστερό ακραίο επιθετικό με κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Ο Τετέ είναι γρήγορος με και χωρίς την μπάλα, τακτικά πολύ προσηλωμένος στις απαιτήσεις του προπονητή και με πολύ καλή αντίληψη του χώρου. Από εκεί και πέρα εμφανίζει κάποιες αδυναμίες όπως κακά τελειώματα, ανούσια σπρινταρίσματα με την μπάλα και σε πολλές περιπτώσεις χάνεται εντελώς από το παιχνίδι της ομάδας. Προσωπικά περίμενα πολύ περισσότερα από τον εν λόγω ποδοσφαιριστή και το δείγμα μέχρι στιγμής δεν είναι θετικό κατά την δική μου άποψη πάντοτε.

Όσον αφορά το παιχνίδι με τον Άρη στο οποίο και επικεντρώνομαι, ήταν πάρα πολύ κακός και σε κανένα σημείο δεν είχε σωστές επιλογές και ειδικότερα σωστά τελειώματα. Απλά να σου θυμίσω πάνω από 5 περιπτώσεις στο παιχνίδι που ανέβηκαν στην πλάτη του Μαρτσίνιακ και Τομάς με τον Τετέ να μην μπορεί καν να πασάρει σωστά. Επίσης, την φάση στο 21ο λεπτό με την γρήγορη εκτέλεση φάουλ του Τομάς προς τον Τετέ, με τον τελευταίο αντί να τελειώνει την φάση να γυρίζει την μπάλα στο ύψος του πέναλτι. Στο 2ο ημίχρονο δε, ουδεμία καλή προσπάθεια δεν είχε ο Τετέ. Πώς γίνεται να τον αδικώ φίλε? Πότε ακριβώς φώναζε ουσία στο παιχνίδι του?

Κάθε φορά γράφω αυτά που βλέπω και κρίνω τον κάθε ποδοσφαιριστή ανάλογα με την εμφάνιση του. Ο Τετέ στο παιχνίδι της Λεμεσού δεν πρόσφερε απολύτως τίποτα. Σεβαστή η κάθε αντίθετη άποψη αλλά εγώ αυτό διέκρινα. Από εκεί και πέρα μακάρι να κάνει παπάδες από εδώ και πέρα και να κάνει επιτέλους την διαφορά στο παιχνίδι μας.

Σταύρος Κομοτηνή

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Σταύρο, υπερβάλλεις για τον Τετέ. Νομίζω ο σκελετός που χρησιμοποιείς για την ανάλυση του αγώνα σε βάζει σε παγίδες, με αποτέλεσμα να αδικείς κάποιους παίχτες.

Είναι τιμή για το κυπριακό ποδόσφαιρο που έχουμε τέτοιον παίχτη.

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.