News Update :

ερμής - ΑΕΚ: 0-4: ΑΝΑΒΑΣΗΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!

Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Πολύ εύκολο τρίποντο για την ομάδα μας στην 3η αγωνιστική της φάσης των play off του πρωταθλήματος. Μία σοβαρή και μεστή εμφάνιση σε ένα γήπεδο που το έκαναν έδρα οι οπαδοί μας και με έναν Βάντερ να προσφέρει θέαμα για 37 λεπτά και να αποχωρεί τραυματίας από το γήπεδο όταν στο γκολ του Μυτίδη χτύπησε με μανία την διαφημιστική πινακίδα πίσω από την εστία του Μπογκαντίνοφ με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο χέρι! Ελπίζω να μην είναι κάτι σοβαρό και εφόσον μεσολαβεί διακοπή να επιστρέψει δριμύτερος. Ο Ερμής σε κανένα σημείο του παιχνιδιού δεν μπόρεσε να απειλήσει την ομάδα μας και χαρακτηριστικό είναι ότι δεν είχαν καμία τελική προσπάθεια προς την εστία μας. Ο Τόνιο, σταθερός όπως πάντα, δεν άφησε κανένα κίνδυνο να δημιουργηθεί μπροστά από την εστία μας και η αμυντική μας τετράδα συν ο Σκοπελίτης ήταν πραγματικά απολαυστικοί. Επόμενο παιχνίδι στις 4 Απριλίου με το Αποέλ στο ΓΣΖ. Ένα παιχνίδι που θα πρέπει εμείς οι οπαδοί να σταθούμε δίπλα στους ποδοσφαιριστές μας και να γεμίσουμε αν είναι δυνατόν το ΓΣΖ. Η ομάδα μας έχει φτάσει αισίως τους 45 βαθμούς και με μία ισοπαλία στο αυριανό παιχνίδι μεταξύ Ανόρθωσης και Ομόνοιας εδραιώνεται στην 3η θέση. Όλοι μπορούμε να αντιληφθούμε το πόσο σημαντική θα είναι μία νίκη απέναντι στο Αποέλ και πόση δυναμική θα δώσει στην ομάδα μας μέχρι και το τέλος του πρωταθλήματος. Πάμε δυνατά και χωρίς φόβο για να πετύχουμε τους στόχους μας. 

Ο προπονητής μας κατέβασε την ομάδα με τον Τόνιο στο τέρμα και τους Ορτίθ- Μουρίγιο- Καταλά-Χαραλάμπους από τα δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα. Μοναδικό αμυντικό χαφ ο Σκοπελίτης με τους Λαρένα- Τομάς μπροστά του και τους Βάντερ δεξιά και Μοντέϊρο αριστερά ως ακραίους επιθετικούς. Μοναδικός προωθημένος στην κορυφή της επίθεσης ο Μυτίδης.

Η ομάδα μας από το πρώτο λεπτό πήρε τον έλεγχο του αγώνα και δεν άφησε τους ποδοσφαιριστές του Ερμή να κάνουν παιχνίδι. Μόλις στο 4ο λεπτό, ο εξαιρετικός Τομάς έβγαλε τον Μυτίδη σε θέση τετ α τετ με τον επιθετικό μας μετά από εξαιρετική ενέργεια να πλασάρει με το αριστερό έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Μπογκαντίνοφ. Η ομάδα μας συνέχισε να πιέζει και να δημιουργεί και στο 9ο λεπτό ο Τομάς, μετά από εξαιρετική παράλληλη σέντρα του Λαρένα, κατέβασε με το στήθος και έκανε το σουτ με την μπάλα να περνάει μόλις δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Μπογκαντίνοφ. Η μπάλα βρισκόταν συνεχώς στην κατοχή των ποδοσφαιριστών μας και ο Βάντερ στο 15ο λεπτό αφού άδειασε Μανού και Ζάρκοβιτς μπήκε από αριστερά όπως επιτίθετο η ομάδα μας στην περιοχή του Ερμή και με ένα δυνατό σουτ ανάγκασε τον Μπογκαντίνοφ σε πολύ μεγάλη απόκρουση. Στο 22ο λεπτό όμως, ο Λαρένα εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά με τον Καταλά να εκτελεί τον Μπογκαντίνοφ με μία άπιαστη κεφαλιά αφού η μπάλα καρφώθηκε στην κυριολεξία στο γάμα της εστίας του τερματοφύλακα του Ερμή. Αυτό ήταν το 4ο γκολ του αρχηγού μας στο πρωτάθλημα και πραγματικά ήταν εξαιρετικό. Στο 31ο λεπτό ο Βάντερ ελίχθηκε ωραία από δεξιά, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Μυτίδη ο οποίος σε κενό τέρμα πέτυχε το 0-2 μέσα σε αποθέωση. Ο Βάντερ στην φάση αυτή όπως είπα και στον πρόλογο μου τραυματίστηκε στο χέρι αφού κτύπησε με μανία την διαφημιστική πινακίδα πάνω στους πανηγυρισμούς του. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή φάση του πρώτου μέρους με τον Ερμή να προβαίνει στην πρώτη του αλλαγή στο 34ο λεπτό με τον Παουλίνιο να παίρνει την θέση του Σαμάρα και η ομάδα μας στο 37ο λεπτό προχώρησε στην πρώτη αναγκαστική της αλλαγή με τον Εγγλέζου να παίρνει την θέση του Βάντερ. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν υπήρξε οτιδήποτε άλλο αξιόλογο με τις δύο ομάδες να δέχονται από μία κίτρινη κάρτα και πιο συγκεκριμένα ο Ταραλίδης από τον Ερμή και ο Μυτίδης από την ομάδα μας.

Στο 2ο ημίχρονο δεν παίχτηκε υψηλού επιπέδου ποδόσφαιρο αφού η ομάδα μας έκανε συντήρηση δυνάμεων και προσπάθησε να κρατήσει εύκολα το παιχνίδι. Ο προπονητής μας άλλαξε πλευρά στους Εγγλέζου-Μοντέϊρο φέρνοντας τον πορτογάλο δεξιά και τον Εγγλέζου αριστερά. Στο 59ο λεπτό ο Παπαθανασίου πήρε την θέση του Ταραλίδη και στο 63ο λεπτό είχαμε την πρώτη καλή ευκαιρία στο δεύτερο μέρος με τον Εγγλέζου να πλασάρει με το δεξί και τον Μπογκαντίνοφ να αποκρούει με διπλή προσπάθεια. Στο 67ο λεπτό ο Κολαούτι πήρε την θέση του Μυτίδη ενώ στο 75ο λεπτό ο Μπόλιεβιτς πήρε την θέση του Λαρένα. Αφού ο Ερμής προχώρησε και αυτός στην τελευταία του αλλαγή με τον Τόφα στο 77ο λεπτό να παίρνει την θέση του Μανού, στο 82ο λεπτό ο Ηλίας Χαραλάμπους τροφοδότησε ωραία από αριστερά τον Εγγλέζου μέσα στην περιοχή του Ερμή με τον τελευταίο να γυρίζει την μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής και ο επερχόμενος Τομάς με ωραίο πλασέ έγραψε το 0-3. Τελευταία φάση στο παιχνίδι στο 90ο λεπτό με τον Τομάς να περνάει ωραία την μπάλα στον Μοντέϊρο από πλάγια δεξιά στην περιοχή του Ερμή και τον πορτογάλο με ένα εξαιρετικό σουτ στην αντίθετη γωνία να σφραγίζει την νίκη της ομάδας μας και να γράφει το τελικό 0-4.

Την φετινή χρονιά έχουμε πάρει τον αέρα του Ερμή και τον έχουμε φιλοδωρήσει με 2 τεσσάρες ενώ και στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στο ΓΣΖ θα έπρεπε να φεύγαμε με τους 3 βαθμούς της νίκης. Η σημερινή νίκη είναι πολύ σημαντική αφού μας δίνει την ώθηση για την δύσκολη συνέχεια που έχουμε. Το επόμενο παιχνίδι απέναντι στο Αποέλ θα είναι το πιο σημαντικό μέχρι το επόμενο. Είναι πολύ σημαντικό ότι κανένας από τους ποδοσφαιριστές μας που βρίσκονται στο όριο δεν κιτρινίστηκε και μακάρι να μην έχει κάτι σοβαρό ο Βάντερ αφού η παρουσία του είναι ιδιαίτερα σημαντική σε ένα τόσο μεγάλο παιχνίδι. Η ομάδα αγωνίζεται στην φάση αυτή βάσει των πραγματικών της δυνατοτήτων και φαίνεται επιτέλους να γίνεται σωστή διαχείριση του ρόστερ. Ελπίζω και εύχομαι να συνεχίσουμε έτσι μέχρι τέλους γιατί έχει πολλά παιχνίδια ακόμα, 7 στο σύνολο, και τίποτα δεν έχουμε πετύχει. Ο κόσμος έχει έρθει κοντά στην ομάδα και θα πρέπει να παραμείνει κοντά μέχρι το τέλος. ΜΟΝΟ ΑΕΚ!!!!!!!

ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ
ΤΟΝΙΟ: Πραγματικά ήταν πολύ καλός σήμερα. Πολύ συγκεντρωμένος στο παιχνίδι και πάντα πρώτος στην μπάλα. Έπαιξε ψηλά στην περιοχή του λόγω και του πολύ αέρα που φυσούσε στο γήπεδο και ήταν πάντοτε καλός στις εξόδους του. Έπαιξε επίσης καλά με την μπάλα στα πόδια. Δεν αναγκάστηκε να επέμβει σε καμία φάση και έβγαλε το παιχνίδι πολύ άνετα. Πολύ καλός ο Τόνιο.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

ΟΡΤΙΘ: Στο πρώτο 25λεπτο δεν πατούσε πολύ καλά και είχε κάποια λάθη ως επίσης και κάποια προβλήματα με τον Ιμπραΐμι. Από εκεί και πέρα ήταν ο γνωστός Ορτίθ αφού ανέβασε την απόδοση του και δεν άφησε τίποτα να περάσει από την πλευρά του. Όπως έχω πει πάμπολλες φορές για μένα είναι το καλύτερο δεξί μπακ στην Κύπρο και ένα από τα καλύτερα που έχω δει να αγωνίζονται τόσα χρόνια στο νησί. Εξαιρετικός.  
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

ΜΟΥΡΙΓΙΟ: Έχει βρει επιτέλους ρυθμό και αγωνίζεται σταθερά καλά. Εξαιρετικός με την μπάλα στα πόδια και πολύ σωστά μαρκαρίσματα. Δεν έκανε κανένα λάθος σε ολόκληρο το 90λεπτο και συνεργάστηκε άψογα με τον Καταλά. Ο Μουρίγιο κάνει την καλύτερη του χρονιά με την φανέλα της ομάδας μας και είναι σημαντικό το ότι έχει μείνει μακριά από τραυματισμούς. Αυτός θεωρώ ότι είναι και ο λόγος που αποδίδει τόσο καλά αφού έχει συνεχή παιχνίδια στα πόδια του. Πάρα πολύ καλός για ακόμα ένα παιχνίδι στην σειρά.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

ΚΑΤΑΛΑ: Τρομερό γκολ στο 22ο λεπτό με μία άπιαστη κεφαλιά στο αριστερό γάμα της εστίας του τερματοφύλακα του Ερμή. Δεν μπορούμε να ζητήσουμε κάτι άλλο από τον αρχηγό ο οποίος συνεχίζει να σκοράρει και να έχει την πιο παραγωγική χρονιά σε όλη του την καριέρα. Έχει φτάσει ήδη τα 4 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα με όλα τα γκολ του να είναι σημαντικά. Αμυντικά τα πήγε περίφημα για ακόμα μία φορά και ο Ονίλο φαινόταν πολύ εύκολος τόσο για αυτόν όσο και για τον Μουρίγιο. Εξαιρετικός.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 10/10

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Επανήλθε στις καλές εμφανίσεις ο Ηλίας. Στο Αμμόχωστος φαίνεται να την βρίσκει αφού πάντοτε έχει ψηλή απόδοση. Βοήθησε πολύ τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά και είχε συμμετοχή στα τελευταία 2 γκολ αφού αρχίζουν από τα πόδια του. Πιο έμπειρος από ποτέ και με πολύ συγκέντρωση στο παιχνίδι, άφησε για ακόμα μία φορά την σφραγίδα του σε μία μεγάλη νίκη της ομάδας μας. Μπράβο Ηλία, εξαιρετικός.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ: Έχει κάποιο οπαδό της ομάδας μας που δεν χαίρεται να βλέπει αυτό τον παικταρά να αγωνίζεται με τον Κίμωνα στο στήθος? Πραγματικά είναι απόλαυση. Δεν σταματά να τρέχει και βρίσκεται παντού. Highlight του σημερινού παιχνιδιού ένα κόψιμο με τακουνάκι στο πρώτο μέρος που θύμισε Χιγκίτα! Τρομερές δυνάμεις μέχρι και το τελευταίο λεπτό! Δεν βγαίνει από την 11άδα ούτε με αίτηση.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 10/10

ΛΑΡΕΝΑ: Πολύ καλό παιχνίδι από τον Ισπανό και πολύ αθόρυβο. Έκανε σωστά την δουλειά του μοιράζοντας την μπάλα στον άξονα και είχε την ασιστ στο 0-1 αφού από δική του εκτέλεση κόρνερ σκόραρε ο Καταλά. Έκανε την δουλειά του και με το παραπάνω και άφησε την θέση του στον Μπόλιεβιτς στο 75ο λεπτό. Θα ανέβει και αυτός όσο πλησιάζει το τέλος. Πολύ έμπειρος και ποιοτικός ποδοσφαιριστής.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

ΤΟΜΑΣ: Επανήλθε δριμύτερος. Πολλές ασιστ, τρεξίματα στο γήπεδο και σκόρερ την κατάλληλη στιγμή για να καθαρίσει το παιχνίδι. Θα πρέπει να είναι όμως πολύ προσεκτικός όταν διαμαρτύρεται μέσα στο παιχνίδι και να μην πέφτει κάτω με το παραμικρό. Οι διαμαρτυρίες φέρνουν κάρτες και σε πιο κρίσιμα παιχνίδια δεν θα του χαριστούν οι διαιτητές. Αγωνιστικά ήταν υπέροχος και ανέβασε την ομάδα ένα σκαλί πιο πάνω. Αν τον είχαμε στην Λεμεσό θα ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 10/10

ΒΑΝΤΕΡ: Με την τρέλα που κουβαλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα κάνει. Σήμερα τα έκανε όλα στο γήπεδο για 37 λεπτά που αγωνίστηκε και ανάγκασε τον αντίπαλο προπονητή να αποσύρει τον Σαμάρα και να φέρει τον Λόπες αριστερό μπακ για να τον περιορίσει. Βρέθηκε σε μεγάλη μέρα και τους περνούσε όλους σαν σταματημένους. Δυστυχώς είχε την ιδέα να κτυπήσει την διαφημιστική πινακίδα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί. Είναι μεγάλη δύναμη ο Βάντερ και με την ποδοσφαιρική τρέλα που κουβάλα μπορεί να κάνει την διαφορά με μία του ενέργεια. Ελπίζω να είναι επιπόλαιος ο τραυματισμός του και να επιστρέψει δριμύτερος με το Αποέλ!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 10/10

ΜΟΝΤΕΪΡΟ: Προσπάθησε πολύ μέσα στο γήπεδο και κατάφερε τελικά να πετύχει το 4ο του γκολ με την φανέλα της ομάδας μας στο 90ο λεπτό. Όπως είπα και στα προηγούμενα μου άρθρα περιμένω πολύ περισσότερα από τον Μοντέϊρο και θα πρέπει να ανεβάσει την απόδοση του. Αγωνίζεται συνεχώς και παίρνει 90λεπτα στα πόδια του αλλά δεν τον βλέπω να κάνει την διαφορά. Οι ποδοσφαιρικές του ικανότητες δεν αμφισβητούνται από κανέναν αλλά θα πρέπει κάποια στιγμή να πάρει την ομάδα στους ώμους του.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

ΜΥΤΙΔΗΣ: Δικαίως αυτή την στιγμή είναι το 9άρι της ομάδας μας και φρόντισε να το αποδείξει και σήμερα. Εξαιρετικές κινήσεις στον χώρο και 1 γκολ στο πρώτο μέρος. Θα μπορούσε να σκοράρει στο 4ο λεπτό όμως έστειλε την μπάλα έξω. Την δουλειά του όμως την κάνει πολύ σωστά και με την μαχητικότητα του και τα καλά στησίματα του φτιάχνει φάσεις από το πουθενά. Δέχθηκε την 1η κίτρινη του κάρτα στο πρωτάθλημα και έφθασε αισίως τα 6 γκολ σε 11 εμφανίσεις. Αν δεν είχε και όλες αυτές τις αναποδιές την φετινή χρονιά θα μπορούσε να βοηθήσει ακόμη περισσότερο. Έχει πολλά γκολ να πετύχει στην συνέχεια ο Μυτίδης!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

ΕΓΓΛΕΖΟΥ: Μπήκε στο 37ο λεπτό στην θέση του Βάντερ και είχε εξαιρετική απόδοση για ακόμα μία φορά. Έτρεξε όλη την γραμμή και είχε την ασιστ στον Τομάς στο 0-3. Ο Εγγλέζου αξίζει να αρχίζει τα παιχνίδια και είναι πραγματικά πολυτέλεια για τον προπονητή μας που τον έχει στον πάγκο. Έχει κάνει αλματώδη πρόοδο και το μέλλον του ανήκει. Γύρω από αυτόν και τον Μυτίδη θα πρέπει να κτιστεί η Άεκ του μέλλοντος ως επίσης και η Εθνική της Κύπρου με την αναφορά του προπονητή μας στην συνέντευξη τύπου για την ανάγκη να κληθεί ο Εγγλέζου σε αυτήν να τα λέει όλα. Εξαιρετική εμφάνιση για ακόμα μία φορά από τον Νικόλα!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

ΚΟΛΑΟΥΤΙ: Μπήκε στο 67ο λεπτό στην θέση του Μυτίδη αλλά δεν φάνηκε καθόλου. Φυσικά δεν πήρε και μπαλιές αλλά μου φάνηκε βαρύς και δεν έβγαινε γρήγορα στην μπάλα. Προσπάθησε ο Τομάς να τον βρει πολλές φορές χωρίς όμως επιτυχία. Δεν βρίσκεται στα καλά του και με αυτές τις εμφανίσεις δεν εκτοπίζει τον Μυτίδη από την 11άδα.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 6/10

ΜΠΟΛΙΕΒΙΤΣ: Μπήκε στο 75ο λεπτό για να σουλουπώσει το κέντρο και να δώσει στηρίγματα στον Σκοπελίτη. Είχε καλή απόδοση και πέρασε καλές μπαλιές στους συμπαίκτες του. Στην φάση του 0-4 προσποιείται ωραία και αφήνει την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του πριν φτάσει στον Τομάς και από εκεί στον Μοντέϊρο. Θα πρέπει να είναι ζεστός για την συνέχεια.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8/10

ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ
Η ομάδα συνέχισε τις καλές εμφανίσεις όπως και ο προπονητής μας. Έπνιξε τον αντίπαλο στο πρώτο ημίχρονο με τους ποδοσφαιριστές μας να τρέχουν παντού και να προσπαθούν με μακρινές μπαλιές πολλές φορές να βρουν τον Μυτίδη. Μετά το 0-2 η ομάδα χαλάρωσε και κρατούσε πολύ εύκολα το σκορ. Αναγκάστηκε στην πρώτη αλλαγή να περάσει τον Εγγλέζου στην θέση του Βάντερ αφού ο τελευταίος τραυματίστηκε.

Στο 2ο μέρος έβαλε τον Εγγλέζου αριστερά και τον Μοντέϊρο δεξιά και η επόμενη του κίνηση ήταν στο 67ο λεπτό με τον Κολαούτι να αντικαθιστά τον Μυτίδη. Η αλλαγή αυτή δεν πέτυχε ιδιαίτερα ενώ στο 75ο λεπτό ο Μπόλιεβιτς πήρε την θέση του Λαρένα με σαφή σκοπό να κλείσει τους χώρους γύρω από την περιοχή του Τόνιο και να δώσει βοήθειες στον Σκοπελίτη. Από εκεί και πέρα η ομάδα πέτυχε ακόμα 2 γκολ και φθάσαμε για ακόμα μία φορά την φετινή χρονιά σε μία μεγάλη νίκη.

Τα πάει καλά στα τελευταία παιχνίδια και φαίνεται να διαβάζει καλύτερα το παιχνίδι κατά την διάρκεια του. Εξακολουθώ να επιμένω ότι μπορεί να δώσει περισσότερο χρόνο συμμετοχής στον Εγγλέζου αντί του Μοντέϊρο κάτι που θεωρώ ότι θα αναγκάσει τον πορτογάλο να ανεβάσει απόδοση. Η ομάδα όμως πάει καλά και φαίνεται να βρίσκεται στο απώγειο της απόδοσης της την κατάλληλη στιγμή.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10




Share this Article on :

2 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

G.1. iEROLOXITES είπε...

o Vanter einai o kalyteros xenos sto protathlima afti tin stigmi ksi o Katala o kalyterros amyntikos

Ανώνυμος είπε...

Ελπίζω πως το συμβούλιο παρεκκλίσεων που συνεδριάζει αύριο Παρασκευή 27/3 απαλήψει τον όρο για τον χώρο πρασίνου και να ανοίξει ο δρόμος για την κατασκευή του πολυπόθητου γηπέδου μας που θα μας ανεβάσει επίπεδο. Αν η απάντηση είναι όχι θα είναι μια ακόμα απόδειξη ότι δεν αξίζει σε αυτόν τον τόπο να κάνεις τίποτε. Γιατί όταν κάποιος θέλει να επενδύσει σε αυτόν τον τόπο θα βρεθούν 100 "σοφοί" να τον εμποδίσουν

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.