News Update :

AEK - δόξα: 1-0: ΝΙΚΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ

Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Η ομάδα προερχόμενη από την ήττα στο παιχνίδι με τον Εθνικό έπρεπε στο ψεσινό παιχνίδι να πάρει τους 3 βαθμούς της νίκης πάση θυσία. Αυτό και κατάφερε με πολύ κακή όμως απόδοση έχοντας τους πλείστους ποδοσφαιριστές μας σε κακή μέρα και τον προπονητή μας να βρίσκεται σε άλλο γήπεδο. Σε σύνολο 12 αγώνων, δεν έχω καταφέρει να παρακολουθήσω μόνο τον αγώνα με τον Εθνικό στο Δασάκι. Αυτό μου επιτρέπει να έχω καθαρή άποψη πλέον για την αξία του προπονητή μας και γενικά της ομάδας μας. Από ότι φαίνεται έχουμε έναν προπονητή στον πάγκο με εμμονές. Έναν προπονητή που δεν θέλει να διαβάζει την εξέλιξη του αγώνα και που για κάποιο διαβολεμένο λόγο δεν επιθυμεί να βοηθά την ομάδα του. Είναι για να απορεί κανείς πώς γίνεται στο παιχνίδι με την Δόξα να παίζουμε για 90 λεπτά με κόφτη στον άξονα τον Μασάνα. Πώς γίνεται αυτός ο ποδοσφαιριστής που δεν μπορεί να παίξει την θέση, που δεν μπορεί να παίξει με την μπάλα, που κρυβόταν για 90 λεπτά πίσω από τους αντιπάλους να βγάλει ολόκληρο 90λεπτο. Στον πάγκο κάθονταν οι Γκρίν-Σκοπελίτης, δύο ποδοσφαιριστές κλάσεις ανώτεροι από τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή στην συγκεκριμένη θέση, αλλά και πάλι τίποτα ο προπονητής μας. Αντ’ αυτού, ενώ η ομάδα πονούσε στον άξονα, οι δύο πρώτες αλλαγές αφορούσαν ακραίους επιθετικούς!!! Όλα αυτά γίνονται σχεδόν σε κάθε παιχνίδι με ελάχιστες εξαιρέσεις. Δεν γνωρίζω τον λόγο που έχει αυτές τις εμμονές και τι δεν του αρέσει σε ορισμένους ποδοσφαιριστές που διαθέτει. Ο Μασάνα δέχθηκε την 6η του κίτρινη κάρτα στο πρωτάθλημα και στο επόμενο παιχνίδι με τον Απόλλωνα κατά 99% πιστεύω ότι θα περάσει ξανά στην 11άδα τον Λαρένα. Μπορεί κάποιος να μου πεί, καλά ρε φίλε η ομάδα κέρδισε και αυτό έχει σημασία στην τελική. Συμφωνούμε, αλλά με αυτές τις εμφανίσεις και αυτές τις εμμονές που έχει δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο. Εγώ την άποψη μου την καταθέτω μετά από 12 αγωνιστικές και αφού θεωρώ ότι έχουμε ασφαλές δείγμα. Ο προπονητής μας μπορεί να πετύχει πολύ μεγάλα πράγματα φέτος αν συγκεντρωθεί στην δουλειά του χωρίς εμμονές και προκαταλήψεις και ιδιαίτερα αν αποφασίσει να αξιοποιήσει σωστά το υλικό που έχει στα χέρια του. Αν αξιοποιηθεί το ρόστερ μας σωστά μπορούμε για μεγάλα πράγματα φέτος. Αυτό ελπίζω να γίνει στην συνέχεια γιατί αν συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό και με τα ίδια δεδομένα δεν θα έχουμε ευτυχή κατάληξη.

Ο προπονητής μας κατέβασε την ομάδα στο γήπεδο με σχηματισμό 4-1-2-2-1 με τον Τόνιο να βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια και τους Ορτίθ- Μουρίγιο- Καταλά-Χαραλάμπους να συνθέτουν την αμυντική τετράδα από τα δεξιά προς τα αριστερά. Μόνος καθαρός ανασταλτικός μέσος στο χώρο του κέντρου ο Μασάνα με τους Μπόλιεβιτας-Τομάς να κινούνται λίγο πιο μπροστά του. Στα δύο άκρα της επιθετικής μας γραμμής τοποθετήθηκαν ο μεν Βάντερ δεξιά και ο Εγγλέζου αριστερά με τον Κολαούτι να παίρνει θέση στην κορυφή της επίθεσης της ομάδας μας.

Σε ένα κακό πρώτο ημίχρονο που κύριο στοιχείο του ήταν οι δυνατές μονομαχίες και τα σκληρά φάουλ των ποδοσφαιριστών της Δόξας, ο Βάντερ στο 6ο λεπτό μετά από ωραίο στρώσιμο της μπάλας από τον Εγγλέζου, με ωραίο φαλτσαριστό πλασέ από πλάγια δεξιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Σιδεράκη κάνοντας το 1-0. Μέχρι και την λήξη του πρώτου ημιχρόνου δεν είδαμε καμία άλλη ευκαιρία από τις δύο ομάδες σε ένα τραγικό παιχνίδι χωρίς φαντασία και δημιουργία.

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα μας ήταν ακόμα χειρότερη. Με εξαίρεση μία καλή πάσα του Βάντερ προς τον Κολαούτι τον οποίο πρόλαβε ο Σιδεράκης, για 45 λεπτά δεν δημιουργήσαμε υποψία φάσης η μεν Δόξα είχε την πρώτη της τελική στο 81ο λεπτό με ένα μακρινό πολύ καλό σουτ που πέρασε μόλις δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Τόνιο. Ο προπονητής μας, ενώ η ομάδα πονούσε στον άξονα άλλαξε τους δύο ακραίους μας Βάντερ- Εγγλέζου με τους Κυπριανού- Παύλου και στο 82ο λεπτό πέρασε στο γήπεδο τον Λαρένα στην θέση του Μπόλιεβιτς χωρίς όμως να αλλάζει κάτι στον αγώνα. Ο Μασάνα δέχθηκε την 6η κίτρινη του κάρτα στο πρωτάθλημα και χάνει το παιχνίδι με τον Απόλλωνα.

Δεν υπάρχει κάτι άλλο να ειπωθεί για αυτό το πολύ κακό σε θέαμα παιχνίδι. Δύο ομάδες χωρίς φαντασία και χωρίς καλή δημιουργία αναλώθηκαν σε δυνατές μονομαχίες και συνεχόμενα λάθη. Με εξαίρεση τους Ορτίθ- Χαραλάμπους που ήταν σταθερά καλοί οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές μας κυμάνθηκαν στην μετριότητα. Ελπίζω στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα να δούμε μία ομάδα με πάθος, φαντασία, δύναμη και καλή οργάνωση. Επίσης ελπίζω να αλλάξει κάποια πράγματα στο μυαλό του ο προπονητής μας και να βοηθήσει την ομάδα να ανεβάσει απόδοση.

ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ

ΤΟΝΙΟ: Δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα. Όποτε χρειάστηκε ήταν σταθερός και ουσιαστικά ήταν θεατής σε ολόκληρο το 90λεπτο.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 5/10

ΟΡΤΙΘ: Για ακόμα ένα παιχνίδι ήταν σταθερότατος, χωρίς λάθη και με ουσία στο παιχνίδι του. Προσπάθησε να βοηθήσει επιθετικά τον Βάντερ και προς το τέλος του παιχνιδιού είχε καλά ανεβάσματα. Είναι λίρα εκατό για την ομάδα και μακάρι να είχαμε ακόμα και άλλους ποδοσφαιριστές σαν αυτόν.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7/10

ΜΟΥΡΙΓΙΟ: Δεν πιέστηκε ιδιαίτερα και προσπάθησε να κάνει παιχνίδι από πίσω αφού το κέντρο μας ήταν ανύπαρκτο. Πέρασε κάποιες καλές διαγώνιες πάσες και είναι στα θετικά της ομάδας το ότι επανήλθε στην 11άδα. Ελπίζω στην συνέχεια να ανεβάσει απόδοση και να θυμίσει τον παλιό καλό Μουρίγιο ιδιαίτερα στα επόμενα δύσκολα παιχνίδια.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 5/10

ΚΑΤΑΛΑ: Ισχύουν τα ίδια με όσα ανέφερα πιο πάνω με τον Μουρίγιο. Στο γκολ κάνει την μακρινή πετυχημένη μπαλιά στον Κολαούτι ο οποίος γυρίζει ωραία την μπάλα στον Εγγλέζου. Εξακολουθώ να πιστεύω και να έχω την άποψη ότι κάνει κακή χρονιά και δεν έχει καμία σχέση με τις προηγούμενες δύο χρονιές του. Δυστυχώς έχει χάσει από την όρεξη του και σε κανένα σημείο δεν αποτελεί τον ποδοσφαιριστή-ηγέτη της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο. Ελπίζω στον δεύτερο γύρο να ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοση του.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 5/10

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Σταθερότατος τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά. Μαζί με τον Ορτίθ προσφέρουν ασφάλεια στην ομάδα και με την εμπειρία τους βοηθούν ιδιαίτερα τους ακραίους επιθετικούς μας. Ο Ηλίας είναι από τις πιο πετυχημένες μεταγραφές του καλοκαιριού και προσφέρει πάρα πολλά στην ομάδα μας. Είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσει στις ίδιες καλές εμφανίσεις και στην συνέχεια.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7/10

ΜΑΣΑΝΑ: Δεν κατέβηκε ποτέ στον αγωνιστικό χώρο. Τραγικό παιχνίδι από έναν ποδοσφαιριστή που δεν μπορεί να παίξει την θέση. Ο Μασάνα είναι ένας μέτριος προς καλός αμυντικός. Ως εκεί. Ήταν πραγματικά κρίμα να τον βλέπεις σήμερα να διασύρεται με τέτοιο τρόπο και ο προπονητής μας να μένει απαθής. Δεν μπορεί ο ποδοσφαιριστής αυτός στον άξονα και ειδικά όταν έχω Σκοπελίτη-Γκριν στο ρόστερ δεν γίνεται να αγωνίζεται ως κόφτης. Για να μην παρεξηγηθώ, την ευθύνη φέρει αποκλειστικά ο προπονητής και όχι ο ποδοσφαιριστής.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 1/10

ΜΠΟΛΙΕΒΙΤΣ: Από τις χειρότερες του εμφανίσεις. Είχε κάποια καλά στημένα αλλά ως εκεί. Πολύ πίσω από προηγούμενες καλές εμφανίσεις και πολύ μακριά από την αμυντική μας γραμμή. Δεν ζήτησε μπάλα και δεν έβαλε πάθος στο παιχνίδι του. Πολύ κακή εμφάνιση.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 2/10

ΤΟΜΑΣ: Κακή εμφάνιση από τον Τομάς ο οποίος όμως δέχθηκε πολλά κτυπήματα και κέρδισε πολλά στημένα για την ομάδα. Από τους 3 κεντρώους ήταν ελαφρώς καλύτερος χωρίς όμως να βοηθήσει την ομάδα. Οι δυνατότητες του είναι πολύ μεγαλύτερες και όπως και να το κάνουμε δεν υπάρχει άλλος στην ομάδα με την ποιότητα του για αυτό και αγωνίζεται ανελλιπώς. Περιμένουμε όλοι μία ενέργεια του η οποία θα αλλάξει τον αγώνα. Στο επόμενο παιχνίδι θα ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοση του και πιστεύω ότι θα επανέλθει και στα γκολ.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 4/10

ΒΑΝΤΕΡ: Πέτυχε το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα και δεν μπορούμε να πούμε ότι ήταν κακός. Προσπάθησε να δημιουργήσει για την ομάδα χωρίς όμως να του βγει ιδιαίτερα το παιχνίδι. Το γκολ του φυσικά το πέτυχε και έδωσε στην ομάδα τους 3 βαθμούς της νίκης. Είναι ποδοσφαιριστής που μπορεί να δώσει αρκετά στην ομάδα και τον πιστεύω απόλυτα.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 6/10

ΕΓΓΛΕΖΟΥ: Μπήκε πολύ ορεξάτος και στο πρώτο μέρος ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνος. Έχει κερδίσει με το σπαθί του θέση στην 11άδα της ομάδας και όσο είχε δυνάμεις ήταν πολύ απειλητικός. Πέρασε την ασιστ στον Βάντερ στο 1-0 και βοήθησε όποτε χρειάστηκε και τον Χαραλάμπους αμυντικά. Καλή εμφάνιση σε γενικές γραμμές από τον Νικόλα.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 6/10

ΚΟΛΑΟΥΤΙ: Παίζει εξαιρετικά με την πλάτη και υποδέχεται θαυμάσια την μπάλα. Δυστυχώς δεν παίρνει μπαλιές μέσα στο τετράγωνο για να φανεί απειλητικός. Προσπάθησε πάρα πολύ σήμερα αλλά με εξαίρεση μία κάθετη μπαλιά του Βάντερ δεν δέχθηκε άλλη καλή πάσα στην περιοχή. Είναι πολύ ποιοτικός επιθετικός και θα επανέλθει στα γκολ σύντομα, φτάνει να ανεβάσουν απόδοση οι κεντρώοι ποδοσφαιριστές μας και να τον τροφοδοτήσουν σωστά.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 5/10

ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: Μπήκε στην θέση του Βάντερ και έδωσε τρεξίματα στην ομάδα. Ήταν θετικότατος και έδειξε ότι είναι έτοιμος να βοηθήσει όποτε του το ζητήσει ο προπονητής του. Ιδιαίτερα καλός ποδοσφαιριστής με πολύ καλές προοπτικές.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 5/10

ΠΑΥΛΟΥ: Η γνωστή αλλαγή με τον Παύλου να παίρνει την θέση του Εγγλέζου. Μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και έδωσε και αυτός πνοή στην αριστερή μας γραμμή. Δεν βρέθηκε σε θέση βολής και δεν δημιούργησε κάποια καλή ευκαιρία. Βοήθησε όμως και αυτός να διατηρηθεί το υπερ μας προβάδισμα.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 5/10

ΛΑΡΕΝΑ: Μπήκε στην θέση του Μπόλιεβιτς και δεν φάνηκε καθόλου. Έπαιξε φυσικά πολύ λίγο αλλά δεν πήρε ιδιαίτερα την μπάλα στα πόδια του. Μάλλον θα είναι βασικός στο επόμενο παιχνίδι και ελπίζω να βοηθήσει την ομάδα, κάτι που δεν έχει κάνει με μεγάλυ επιτυχία μέχρι σήμερα. Έχει πλούσια καριέρα που δημιούργησε προσδοκίες σε όλους μας και ας ελπίσουμε ότι θα κάνει την διαφορά στα δύσκολα παιχνίδια που έπονται.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 3/10

ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ
Έχω πει πολλά στον πρόλογο μου για τον προπονητή μας. Θα συνεχίσω τις σκέψεις μου και εδώ. Δεν νοείται προπονητής να κάθεται στον πάγκο και να βλέπει μία ομάδα να μην κάνει τίποτα σωστά στον αγωνιστικό χώρο και να παραμένει απαθής. Δεν θέλεις δίπλωμα προπονητή για να καταλάβεις ότι στον άξονα δεν λειτουργούσε τίποτα σωστά σήμερα. Σίγουρα δεν είμαστε προπονητές, ούτε έχουμε διπλώματα προπονητικής και ούτε ξέρουμε το τι γίνεται και τι δεν γίνεται μέσα στην ομάδα. Αυτό όμως που βλέπουμε είναι ένα προπονητή να παραμένει απαθής στον πάγκο και να μην βάζει την πινελιά του στο παιχνίδι της ομάδας κατά την διάρκεια του αγώνα. Στο σημερινό παιχνίδι, που υπενθυμίζω ήταν ΝΙΚΗΦΟΡΟ, υπάρχει έστω και ένας οπαδός της ομάδας που δεν διέγνωσε πρόβλημα στην λειτουργία του άξονα της ομάδας? Έστω και ένας? Και να πιστέψω εγώ τώρα ότι ο προπονητής από τον πάγκο δεν το κατάλαβε? Τι θα περιμένουμε στην συνέχεια όταν τα παιχνίδια θα δυσκολεύουν? Το έχω πει πολλές φορές ότι δεν μου αρέσει να μηδενίζω καταστάσεις. Δεν θα πω ότι ο Κρίνστιανσεν δεν είναι καλός προπονητής ή ότι δεν έχει τις δυνατότητες να ανεβάσει την Άεκ ψηλά. Αυτό όμως που πρέπει να καταλάβουμε όλοι είναι ότι το φετινό πρωτάθλημα είναι πολύ χαμηλής ποιότητας και είναι τεράστια ευκαιρία για την ομάδα μας να πλασαριστεί στην πρώτη τριάδα. Αυτό μπορεί να γίνει με μεθοδικότητα, καλή οργάνωση και με τον προπονητή της ομάδας να κρατά σε εγρήγορση όλους τους ποδοσφαιριστές του. Αυτή η Άεκ δεν χρειάζεται πολλές αλλαγές τον Ιανουάριο για να βρεθεί στην πρώτη τριάδα. Θεωρώ δεδομένο ότι θα αποχωρήσει ο Σίπο και θα γίνει μία προσθήκη στην μεσοεπιθετική γραμμή. Από εκεί και πέρα θα πρέπει, επαναλαμβάνω, να ενεργοποιήσει όλους τους ποδοσφαιριστές που έχει και που αποδεδειγμένα έδειξαν ότι μπορούν να δώσουν το κάτι παραπάνω στην ομάδα. Στο παιχνίδι με την Δόξα θεωρώ ότι έκανε πολύ κακό κοουτσάρισμα και η κακή εμφάνιση οφείλεται κατά κύριο λόγο σε αυτόν και μετά στους ίδιους τους ποδοσφαιριστές. Ελπίζω στην συνέχεια να μας υποχρεώσει να τον αποθεώσουμε.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 2/10



Share this Article on :

9 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Ανώνυμος είπε...

To paixnidi teliose den peksame kala.
Alllaaa fetos me paradoxi ollon ton filathlon kai dimosiografo i AEK paizei tokalitero podosfairo. Dikaioute na kani mia koilia. Tora arxizoun ta nterpi pou i omada se ola epeksi poli kala.
Tora i amada mas xreiazete olous konta.
AEK MIA ZOI

Ανώνυμος είπε...

Ο προπονητής μας κατέβασε την ομάδα στο γήπεδο με σχηματισμό 4-1-2-2-1----------------Ma ti analisi kamnis ge mou? Giati en tous valis oullous monous tous 4-1-1-1-1-1-............Enna mas pellanis

XRISTOS είπε...

Afto pou mou prokali megali ekpliksi ine o paroplismos ke i pantelis endiksi sevasmou ston terastio podosferisti pou onomazete giannis skopelitis. Ine pragmatika lipiro akoma ke se pexnidi opou i diania pou exoume gia proponiti apofasise na peksi me ena mono kofti, na min pezi o skopelos oute ena lepto. Na ton sikoni gia zestama ke na vazi ton larena. Vlepo me megali mou lipi emmones, simpathies ke kollitilikia. Ton texniko diefthinti giati ton plironoume akoma en ekatalava.

Ανώνυμος είπε...

kala re kopelia, mono amman dernoume grafete arthra?

Ανώνυμος είπε...

Den exei emonos auto to apedikse giati tous xrisimopia ollous.
Pios allos proti agonistiki tha ksekinouse me egglezou kiprianou.
Xrisomopia kathe pexnidi 3 kiprious + allages.
Oso gia to skope einai pektaras dini ti psixi tou alllaa den mpori na peksi me auto to sistima. Pezi me ena kofti. Autos prepei na kanei kai to pexnidi. O skope einai katharos koftis prepei na pezi me ena allopio dimiourgiko dipla tou. Oute o masana mpori. Me to sistima pou pezi mono o pogevits mpori

Ανώνυμος είπε...

εκτός πλάνων ο μέρτακκας, θα ακολουθήσουν κι άλλοι?ποιά η λογική της απόφασης?

Ανώνυμος είπε...

H λογική της απόφασης φιλε μου ειναι οτι ζητησε ο ιδιος να φυγει γιατι δεν αγωνιζοταν
να παει στο καλο και καλη συνεχεια να εχει

Ανώνυμος είπε...

Και ο τεχνικος διευθυντης και ο προπονητης μας ειναι εχτος τοπου και χρονου. Νομιζουν πως προπονουν την μπαρτσελωνα οι αχαπαροι!!! Αν καμουμε τρεις ηττες στα επομενα παιγνιδια που ειναι μεγαλη αυτη η πιθανοτητα με τον ηλιθιο τον προπονητη τοτε χαιρετατε μου τον πλατανο, παμε καρφωτη Β κατηγορια!

Ανώνυμος είπε...

Oi organomenoi ton allon amadon epanirthan. To savato tha erthoun apo ti lemeso tosoi organominoi.
Oi dikoi mas pote epistrefoyn;

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.