News Update :

αποέλ - ΑΕΚ: 4-4: ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ!

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014


Είναι κρίμα μετά από μία τέτοια ματσάρα να ασχολούμαστε πάλι με την διαιτησία. Έχουμε βαρεθεί εμείς οι Αεκτζήδες κάθε φορά που αγωνιζόμαστε εναντίον αυτής της ομάδας να έχουμε παράπονα από την διαιτησία. Είναι άδικο ρε γαμώτο, να καταθέτουν οι ποδοσφαιριστές μας ότι έχουν και δεν έχουν στον αγωνιστικό χώρο και στο τέλος να μένουν με την πίκρα στα χείλη γιατί ένας κύριος με μαύρα αποφάσισε ότι το παιχνίδι δεν πρέπει να λήξει με ήττα του Αποέλ. Κύριε Δώνη, το Αποέλ είχε καθαρότατο πέναλτι στην φάση του 26ου λεπτού με τον Καταλά. Επίσης ο Φροξυλιάς θα έπρεπε να δεχθεί κόκκινη κάρτα για το σκληρό του φάουλ στον Μαντούκα στο 90ο λεπτό. Από την άλλη όμως κύριε Δώνη, θα έπρεπε η ομάδα σου να αγωνίζεται με 9 ποδοσφαιριστές από το πρώτο ημίχρονο με τον καρατίστα Αμορίν να δέχεται μόνο την κίτρινη κάρτα και τον ανεκδιήγητο Παπάζογλου να αλωνίζει στον αγωνιστικό χώρο χτυπώντας όποιον προσπαθούσε να τον ντριμπλάρει. Είναι τόσα πολλά που μπορώ να γράψω για την διαιτησία αλλά δεν θα σταθώ μόνο εκεί. Αυτό που έχω να πω για το Αποέλ είναι ότι έχει καταντήσει Αποελάκι και αυτό που έκαναν οι ποδοσφαιριστές του στο τέλος με την μη τήρηση του fair play θα το βρούν μπροστά τους την φετινή χρονιά και είμαι σίγουρος για αυτό. Σαν Αεκτζής ένιωσα περήφανος για την προσπάθεια και την εμφάνιση της ομάδας μου μέσα στην Λευκωσία. Πάμε στο επόμενο παιχνίδι με την Ανόρθωση για ένα ακόμα μεγάλο τρίποντο.

Ο προπονητής μας κατέβασε την ομάδα με τον Τόνιο στο τέρμα και τους Ορτίθ- Μουρίγιο- Καταλά-Χαραλάμπους από τα δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα. Μοναδικό αμυντικό χαφ ο Μπόλιεβιτς με τους Λαρένα- Τομάς μπροστά του και τους Εγγλέζου αριστερά και Βάντερ δεξιά ως ακραίους επιθετικούς. Μοναδικός προωθημένος στην κορυφή της επίθεσης το τανκ Κάντε.
  

Το Αποέλ μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και έλεγξε τον χώρο του κέντρου. Με κοντινές πάσες σε μικρές αποστάσεις κέρδιζε χώρο στον αγωνιστικό χώρο και προσπαθούσε να γίνει απειλητικό. Η ομάδα μας γέμισε τον άξονα με ποδοσφαιριστές και προσπαθούσε να κλέψει μπάλες για να βγεί γρήγορα στην αντεπίθεση. Στο 8ο λεπτό ο Παπάζογλου δέχθηκε την κίτρινη κάρτα για δυνατό μαρκάρισμα και από εκεί και πέρα άρχισε τα δυνατά φάουλ και χτυπήματα τα οποία όμως παρέμειναν ατιμώρητα. Στο 12ο λεπτό ο Τζιμπούρ βρέθηκε απέναντι από τον Τόνιο πλάγια δεξιά όπως επιτίθετο το Αποέλ με τον τερματοφύλακα μας να τον ανακόπτει και στην συνέχεια να φράσει το δρόμο και στον επερχόμενο Σέρινταν. Ο Τόνιο πάσαρε γρήγορα στον Εγγλέζου και από εκεί η μπάλα πέρασε από τους Λαρένα-Τομάς-Ορτίθ και έφτασε στον παικταρά Βάντερ που με συστημένη μπαλιά από τα δεξιά βρήκε τον Εγγλέζου ο οποίος με εξαιρετικό πλασέ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Πάρντο κάνοντας το 0-1. Το Αποέλ απάντησε άμεσα στο γκολ της ομάδας μας και στο 17ο λεπτό ο Μαντούκα με λόμπα πέρασε την μπάλα στο Τζιμπούρ που με εξαιρετικό σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Τόνιο γράφοντας το 1-1. Στο 19ο λεπτό ο Αμορίν με ένα δολοφονικό τάκλιν ξάπλωσε στο έδαφος τον Κάντε δεχόμενος την κίτρινη κάρτα. Ο Μπόλιεβιτς εκτέλεσε εξαιρετικά το φάουλ με τον Κάντε να καρφώνει την μπάλα στα δίκτυα του Πάρντο μέσα από την μικρή περιοχή σημειώνοντας το 1-2 για την ομάδα μας. Το Αποέλ κρατούσε την μπάλα και στο 24ο λεπτό ο Μαντούκα με ωραία κίνηση και σουτ έστειλε την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Τόνιο και έξω. Στο 26ο λεπτό ο Καταλά σταμάτησε με τα χέρια το σουτ του Βινίσιους, σε μία φάση που ο διαιτητής του αγώνος θα έπρεπε να δώσει πέναλτι υπερ του Αποέλ και κίτρινη στον αρχηγό μας αφού πίσω ήταν ο Μουρίγιο και δεν ήταν καθαρή φάση για επίτευξη γκολ. Στο σημείο εκείνο ο επιθετικός ρυθμός που είχε ο Αποέλ στο παιχνίδι του σταμάτησε και στο 34ο λεπτό ο Βάντερ βρέθηκε στο ένας με έναν με τον Παπάζογλου, με τον ελλαδίτη στόπερ του Αποέλ να του φράσει το δρόμο πριν να βρεθεί τετ α τετ με τον Πάρντο χωρίς όμως να σφυρίζεται ούτε καν το οφθαλμοφανέστατο φάουλ. Ήταν φάουλ και δεύτερη κίτρινη στον Παπάζογλου. Ο Βάντερ στο 41ο λεπτό με εξαιρετική προσπάθεια και σουτ από δεξιά ανάγκασε τον Πάρντο σε τρομερή απόκρουση και στο 43ο λεπτό ο Σέρινταν με σούτ από πλάγια αριστερά όπως βρέθηκε στην περιοχή μας ανάγκασε τον Τόνιο σε μία εξίσου δύσκολη και μεγάλη απόκρουση. Στο 46ο λεπτό όμως, ο Λαρένα, μετά από ωραίο στρώσιμο της μπάλας από τον Κάντε με ένα τρομερό σούτ έξω από την περιοχή του Αποέλ κάρφωσε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Πάρντο δίνοντας με αυτό τον τρόπο μεγάλο προβάδισμα στην ομάδα μας με 1-3. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Δώνης πέρασε στο γήπεδο τον Αλωνεύτη στην θέση του Αλεξάνδρου και μόλις στην πρώτη φάση του παιχνιδιού ο Τζιμπούρ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Σέρτζιο με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Τόνιο μειώνοντας σε 2-3. Στο 47ο λεπτό ο Χαραλάμπους δέχθηκε την κίτρινη κάρτα και στο 55ο λεπτό ο Ορτίθ έκανε την σέντρα από δεξιά, ο Αμορίν γλίστρησε με αποτέλεσμα η μπάλα να στρωθεί στον Κάντε ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα δίνοντας για ακόμα μία φορά αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα μας ήτοι 2-4. Στο 60ο λεπτό ο προπονητής μας προχώρησε στην πρώτη του κίνηση στο παιχνίδι βγάζοντας τον Λαρένα και περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τον Μασάνα κάτι που όπως φάνηκε στην συνέχεια αποσυντόνισε την ομάδα μας. Στο 68ο λεπτό ο Σωτηρίου πέρασε στην θέση του Σέρινταν και σε μία ανύποπτη φάση στο 73ο λεπτό ο διαιτητής ανακάλυψε πέναλτι σε μία διεκδίκηση της μπάλας στον αέρα μεταξύ Μουρίγιο-Βινίσιους. Ο τερματοφύλακας μας όμως ψάρεψε τον Μαντούκα και με εξαιρετική απόκρουση κράτησε το 2-4 για την ομάδα μας. Στο ίδιο λεπτό ο Βάντερ βγήκε από το γήπεδο με τον Σκοπελίτη να περνάει εντός και να παίρνει θέση δίπλα από τον Μασάνα και τον Μπόλιεβιτς να μετατοπίζεται σε θέση δεξιού εξτρέμ. Η ομάδα μας αμυνόταν σθεναρά και κρατούσε το αποτέλεσμα με τον Τζιμπούρ όμως στο 84ο λεπτό μετά από σέντρα του Παπάζογλου να πιάνει ανενόχλητος μέσα στην μικρή περιοχή μία εξαιρετική κεφαλιά η οποία ανάγκασε τον Τόνιο σε μεγάλη ασταθής απόκρουση με τον επερχόμενο όμως Σωτηρίου να μην αστοχεί και να μειώνει σε 3-4. Στο ίδιο λεπτό ο Φροξυλιάς πέρασε στο γήπεδο στην θέση του Κάντε και κάπου εκεί άρχισε η παρωδία του Αποέλ. Στο 88ο λεπτό και ενώ ο Τόνιο έβγαλε την μπάλα έξω για να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες στον Εγγλέζου, οι ποδοσφαιριστές του Αποέλ δεν επέστρεψαν την μπάλα στους ποδοσφαιριστές μας με τον Παπάζογλου να δοκιμάζει από πολύ μακριά να στείλει την μπάλα στα δίκτυα της ομάδας μας, με την μπάλα όμως να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του Τόνιο. Στην εξέλιξη της φάσης το Αποέλ κέρδισε πλάγιο άουτ και στο 90ο λεπτό ο Σωτηρίου με ένα πλασέ το οποίο δεν είχε ιδιαίτερη δύναμη έστειλε την μπάλα στα δίκτυα της ομάδας μας γράφοντας το 4-4. Στο 91ο λεπτό και με την επανέναρξη του παιχνιδιού ο Εγγλέζου βρέθηκε από πλάγια αριστερά σε πολύ καλή θέση με τον Αμορίν όμως να τον σταματά αντιαθλητικά και πολύ σκληρά χωρίς όμως να σφυρίζεται οτιδήποτε και με τους ποδοσφαιριστές του Αποέλ να συνεχίζουν το παιχνίδι. Κάπου εκεί και στην φυσιολογική εξέλιξη της φάσης ο Φροξυλιάς με αντιαθλητικό τάκλιν σώριασε στο έδαφος τον Μαντούκα με την σύρραξη να γενικεύεται και η οποία απέφερε κίτρινες κάρτες στους Σκοπελίτη-Ορτίθ από την ομάδα μας και Αρτυματά, Ρίισε και Μοράϊς από την ομάδα του Αποέλ. Μέχρι το τέλος του αγώνα δεν σημειώθηκε άλλη μεγάλη φάση και το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με το αγγλικό σκορ 4-4.

Προσπαθώ πάντοτε όταν αναλύω τα παιχνίδια να γράφω αντικειμενικά την άποψη μου και όπως τα βλέπω τα πράγματα. Στο αποψινό παιχνίδι η ομάδα μας τα έδωσε όλα αλλά νομίζω στο τέλος ο προπονητής μας το φοβήθηκε το παιχνίδι λίγο περισσότερο από ότι έπρεπε. Η αλλαγή του Λαρένα με τον Μασάνα έκοψε την ομάδα μας στα δύο, αφού όπως έχω πει και σε προηγούμενες μου αναλύσεις και θα το λέω συνέχεια, ο ποδοσφαιριστής αυτός είναι ΜΟΝΟ για να αγωνίζεται κεντρικός αμυντικός. Η δεύτερη αλλαγή με τον Σκοπελίτη στην θέση του Βάντερ θεωρώ ότι στέρησε από την ομάδα μας την καλή πρώτη πάσα στον άξονα και στην ουσία βοηθήσαμε το Αποέλ να ανεβάσει την πίεση του στο γήπεδο αφού δεν μπορούσαμε να κρατήσουμε μπάλα. Με την μετατόπιση του Μπόλιεβιτς στα άκρα χάσαμε ακόμα έναν μπαλαδόρο ποδοσφαιριστή από τον άξονα. Όλα αυτά όμως τα λέμε εκ των υστέρων. Δεν έχω κανένα παράπονο από την ομάδα μας και τους ποδοσφαιριστές μας οι οποίοι τα έδωσαν όλα στο γήπεδο. Όταν οι ποδοσφαιριστές μας παλεύουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο και τα δίνουν όλα οι οπαδοί μας θα τους χειροκροτούν και θα βρίσκονται στο πλευρό τους. Κακές μέρες και κακά παιχνίδια θα υπάρξουν αλλά όταν έχουν αυτό το πάθος που είχαν και σήμερα και αυτή την θέληση δεν φοβόμαστε τίποτα. Η Άεκ μας μπορεί για την τριάδα για πλάκα. Φτάνει να γίνουν προσεκτικές κινήσεις τον Ιανουάριο και να αξιολογηθεί καλύτερα το έμψυχο υλικό. Πάμε στο επόμενο παιχνίδι την Κυριακή 21/12 και ώρα 16:00 απέναντι στην Ανόρθωση για μία μεγάλη και επιβλητική νίκη!!

ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ

ΤΟΝΙΟ: Είχε συμμετοχή στο 0-1 αφού από αυτόν ξεκίνησε η φάση. Είχε κάποια κενά σημεία στο παιχνίδι του με ένα πολύ μεγάλο λάθος στην φάση από την οποία προήλθε το πέναλτι του Καταλά το οποίο δεν δόθηκε από τον διαιτητή. Από την άλλη όμως είχε εξαιρετικές επεμβάσεις στο σουτ του Σέρινταν στο 43ο λεπτό και στο πέναλτι του Μαντούκα. Επίσης στην κεφαλιά του Τζιμπούρ που προηγήθηκε του γκολ του Σωτηρίου για το 3-4 απόκρουσε εξαιρετικά την μπάλα. Στο 4-4 η αντίδραση του ήταν λίγο αργή αλλά ήταν και μία δύσκολη φάση. Σε γενικές γραμμές όμως τα πήγε αρκετά καλά και κέρδισε τις εντυπώσεις. Δείχνει σταθερός τερματοφύλακας δεν είναι όμως πολύ ψηλού επιπέδου.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8/10

ΟΡΤΙΘ: Έκανε για ακόμα μία φορά πολύ καλό παιχνίδι. Έπαιξε την γραμμή με άνεση και ανεβοκατέβαινε συνέχεια. Βοήθησε και βοηθήθηκε από τον Βάντερ με τον οποίο από ότι φαίνεται έχουν δέσει ως δίδυμο. Κράτησε σε αρκετές φάσεις τον Μαντούκα που βγήκε πάνω του όσο και τον Ρίισε ο οποίος ανέβαινε ως δεύτερος εξτρέμ. Σέρβιρε το 2-4 στον Κάντε και θα μπορούσε να του δοθεί και πέναλτι σε μία φάση στο δεύτερο μέρος μπροστά στον επιπρόσθετο διαιτητή στην οποία ο Παπάζογλου του έφραξε το δρόμο και τον έστειλε στις διαφημιστικές πινακίδες. Είναι παικταράς.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8/10

ΜΟΥΡΙΓΙΟ: Θεωρώ ότι δεν έκανε πολύ καλό παιχνίδι ούτε αυτός ούτε ο Καταλά. Σε πολλές περιπτώσεις έχασαν τους Τζιμπούρ-Μαντούκα και όσες φορές προσπάθησαν να παίξουν το τεχνητό off side δεν τους βγήκε με αποκορύφωμα το 1-1. Σε κάποιες φάσεις έδειξε την μεγάλη του κλάση και δυστυχώς εις βάρος του δόθηκε ένα ανύπαρκτο πέναλτι. Δεν ήταν σταθερός στο παιχνίδι του και επειδή όλοι ξέρουμε ποιά είναι η αξία του περιμένουμε ακόμα περισσότερα στην συνέχεια. Είναι κοινά παραδεκτό όμως ότι τα έδωσε όλα στον αγωνιστικό χώρο σήμερα και πάλεψε μέχρι το τελευταίο λεπτό για την ομάδα.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 6/10

ΚΑΤΑΛΑ: Τα ίδια ισχύουν και για τον Καταλά. Δεν ήταν από τα καλύτερα του παιχνίδια και σίγουρα όταν μία ομάδα δέχεται 4 γκολ η αμυντική γραμμή έχει την μεγαλύτερη ευθύνη. Κέρδισε πολλές μπάλες στον αέρα και σε πολλές περιπτώσεις από τα πόδια του ξεκίνησαν επιθετικές προσπάθειες της ομάδας μας. Στην φάση του 26ου λεπτού ενστικτωδώς σταματάει την μπάλα με τα χέρια. Είχε και καλύτερα παιχνίδια ο αρχηγός μας.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 6/10

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Πολύ πάθος στο γήπεδο και πολλά τρεξίματα. Έπαιξε πολύ την γραμμή με τον Εγγλέζου και προσπάθησε να βοηθήσει και επιθετικά χωρίς όμως μεγάλη επιτυχία. Ήταν θετικότατος για ακόμα μία φορά και σταθερός σε όλο το παιχνίδι. Είναι από τις πιο πετυχημένες μεταγραφές και με την εμπειρία του προσφέρει πολλά στην ομάδα. Δέχθηκε άδικα κατά την δική μου άποψη κίτρινη κάρτα.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8/10

ΜΠΟΛΙΕΒΙΤΣ: Έκανε πάρα πολλή και αθόρυβη δουλειά στο γήπεδο. Με τους Λαρένα –Τομας μπροστά του είχαν εξαιρετική συνεργασία και αναχαίτισαν πολλές επιθέσεις των αντιπάλων. Στο 2ο μέρος δεν μπόρεσε να κρατήσει μπάλα με αποτέλεσμα το Αποέλ να ανανεώνει συνεχώς τις επιθέσεις του. Μετά το 75ο λεπτό και την είσοδο του Σκοπελίτη αγωνίστηκε ως δεξιός εξτρέμ και ήταν θετικός. Καλό παιχνίδι από τον Μαυροβούνιο.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8/10

ΛΑΡΕΝΑ: Πάρα πολύ καλό παιχνίδι για 60 λεπτά. Θεωρώ ότι βιάστηκε λίγο να τον αποσύρει ο Κρίνστιανσεν και στην θέση του θα έπρεπε να περάσει τον Σκοπελίτη όπως πετυχημένα είχε κάνει και στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα. Ο Λαρένα πέτυχε ένα τρομερό γκολ στο 46ο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου και έδειξε ότι μπορεί να σκοράρει από μακρινή απόσταση. Οι πάσες του ήταν πολύ σωστές και στα πόδια του κράτησε πολλές φορές την μπάλα για να ηρεμήσει την ομάδα. Πολύ καλό παιχνίδι που δείχνει ότι φτάνει σιγά σιγά σε σταθερά επίπεδα απόδοσης.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8,5/10

ΤΟΜΑΣ: Έτρεξε πάρα πολύ στο γήπεδο και ιδιαίτερα στο δεύτερο μέρος έδωσε πολλές βοήθειες στην ομάδα. Είναι παικταράς και με την μπάλα στα πόδια είναι κίνδυνος θάνατος. Στο τελευταίο 15λεπτο του πρώτου μέρους δεν πατούσε καλά στο γήπεδο αλλά στο δεύτερο μέρος ήταν ίσως ο κορυφαίος μας ποδοσφαιριστής. Από τα πόδια του ξεκινούσαν τα πάντα αν και δεν είχε πολλά στηρίγματα ιδιαίτερα μετά την έξοδο του Λαρένα. Ο Τομάς είναι ο πιο ποιοτικός ποδοσφαιριστής της ομάδας μας και όταν αυτός πάει καλά όλη η ομάδα πάει καλά στο μεσοεπιθετικό κομμάτι.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

ΒΑΝΤΕΡ: Έτρεχε συνεχώς και ήταν μια απόλαυση να τον βλέπεις να αλλάζει από φάση άμυνας σε φάση επίθεσης και το αντίθετο. Ήταν για ακόμα μία φορά κίνδυνος θάνατος και από τα πόδια του ξεκίνησε το 0-1 ως επίσης μία εξαιρετική του προσπάθεια στο 41ο λεπτό που έβγαλε πολύ δύσκολα ο Πάρντο. Επειδή δίνει πολλές δυνάμεις το πρώτο μέρος δεν μπορεί να βγάλει ολόκληρο παιχνίδι και σωστά γίνεται αλλαγή. Θα πρέπει να μοιράζει σωστά τις δυνάμεις του γιατί η ομάδα τον έχει πραγματικά ανάγκη. Στο ένας με έναν είναι πραγματικά άπιαστος. Μπράβο Μάγο μου!!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

ΕΓΓΛΕΖΟΥ: Ακόμα ένα μεστό και εξαιρετικό παιχνίδι από τον ακραίο φορ μας. Βοήθησε τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά με τους αντιπάλους να τον ανακόπτουν τις πλείστες φορές με πολύ σκληρά φάουλ τα οποία όμως παρέμεναν ατιμώρητα. Πέτυχε ένα εξαιρετικό γκολ δείγμα της πολύ καλής τεχνικής κατάρτισης που διαθέτει. Τον χαιρόμαστε όλοι τον Εγγλέζου γιατί δείχνει ότι έχει κερδίσει την θέση του με το σπαθί του. Το παιχνίδι του σφύζει από ουσία και προσφέρει ουσιαστική βοήθεια σε όλη την ομάδα. Η φετινή χρονιά θα είναι χρονιά ορόσημο για τον Εγγλέζου ο οποίος θα γράψει ιστορία με την φανέλα της Άεκ μας και αυτό το υπογράφω!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

ΚΑΝΤΕ: Είναι ο πιο αδικημένος ποδοσφαιριστής αυτής της ομάδας. Με όλους τους τραυματισμούς που πέρασε δεν μπόρεσε να βοηθήσει όσο ο ίδιος θέλει και μπορεί. Είναι ένας επιθετικός τανκ όπως τους χαρακτηρίζω που σφύζει από δύναμη και ταχύτητα. Μπορεί να σε εκτελέσει με οποιοδήποτε τρόπο είτε αυτό είναι κεφάλι, είτε με σουτ, είτε με όμορφο πλασέ. Πέτυχε δύο εξαιρετικά γκολ και σέρβιρε το 1-3 στον Λαρένα. Μακάρι και το εύχομαι από καρδιάς να μην έχει οποιοδήποτε πρόβλημα στην συνέχεια και να προσφέρει στην ομάδα μας όσα μπορεί. Είναι εξαιρετικός ποδοσφαιριστής με το μέλλον του να προδιαγράφεται ευοίωνο.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9,5/10

ΜΑΣΑΝΑ: Μπήκε στο 60ο λεπτό στην θέση του Λαρένα και πέρασε δίπλα στον Μπόλιεβιτς με τον σχηματισμό να μετατρέπεται σε 4-2-3-1. Δυστυχώς δεν μπορεί να παίξει την θέση και όσο γράφω σε αυτή την στήλη θα το λέω. Ο Μασάνα είναι κεντρικός αμυντικός και τίποτα άλλο. Από την ώρα που περνάει στο γήπεδο δεν αγγίζει την μπάλα και το μόνο που κάνει είναι να κλείνει χώρους. Δεν ξέρω τι κώλυμα τραβάει μαζί του ο προπονητής μας αλλά αυτό που γίνεται μόνο κακό κάνει στην ίδια την ομάδα. Δεν βοήθησε καθόλου στο υπόλοιπο του παιχνιδιού.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 4/10

ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ: Πέρασε στην θέση του Βάντερ και πήρε θέση στον άξονα δίπλα στον Μασάνα με τον Μπόλιεβιτς να περνάει στο δεξιό άκρο της επίθεσης. Θεωρώ ότι αυτός θα έπρεπε να ήταν η πρώτη αλλαγή στην θέση του Λαρένα. Όσο έπαιξε, έτρεξε και πάλεψε στο γήπεδο. Πήρε μπάλα και προσπάθησε να κρατήσει μπάλα όσο μπορούσε. Δεν μπορεί να βρει ρυθμό όταν αγωνίζεται τόσο λίγο και καλό θα είναι για την ίδια την ομάδα να πάρει περισσότερα λεπτά συμμετοχής σιγά σιγά γιατί το πρωτάθλημα είναι μακρύ και θα τον χρειαστούμε πολύ στη συνέχεια.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 6/10

ΦΡΟΞΥΛΙΑΣ: Μπήκε στο 84ο λεπτό στην θέση του Κάντε και πέρασε στην κορυφή της επίθεσης με σαφή σκοπό να κρατήσει μπάλα. Προσπάθησε όσο μπορούσε ο Δημήτρης και βοήθησε και αυτός την ομάδα. Θεωρώ ότι η αντίδραση του με το φάουλ πάνω στον Μαντούκα ήταν φυσιολογική αφού οι ποδοσφαιριστές του Αποέλ δεν τηρούσαν το Fair Play. Μπορεί για πολλά πράγματα ο Φροξυλιάς και θα βοηθήσει περισσότερο στη συνέχεια.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 5/10

ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ
Ο προπονητής μας μελέτησε καλά τον αντίπαλο και έδωσε εντολές στους ποδοσφαιριστές μας να συγκλίνουν στον άξονα όταν αμυνόμαστε για να μην βρίσκει χώρους να παίξει κάθετο παιχνίδι το Αποέλ. Παρόλο ότι οι ποδοσφαιριστές μας το έκαναν με επιτυχία αρκετές φορές δεχθήκαμε το 1-1 από τον άξονα και με τους ποδοσφαιριστές μας να χάνουν τη συγκέντρωση του. Η ανάπτυξη της ομάδας από την άμυνα στην επίθεση ήταν εξαιρετική και εφαρμόσαμε τέλεια την τακτική των αντεπιθέσεων. Αυτό που με χάλασε για ακόμα μία φορά ήταν οι αλλαγές του. Πρώτη αλλαγή όπως πήγε το παιχνίδι θα έπρεπε να είναι ο Σκοπελίτης στην θέση του Λαρένα και όχι ο Μασάνα, ο οποίος όπως έχω πει και πιο πάνω και θα το πώ ξανά, δεν μπορεί να αγωνίζεται σε αυτή την θέση. Η δεύτερη αλλαγή του Βάντερ με τον Σκοπελίτη απλώς αφαίρεσε ακόμα έναν καλό μπαλαδόρο από το κέντρο αφού η μεταφορά του Μπόλιεβιτς στα άκρα άφησε μόνο καλό χειριστή της μπάλας στον άξονα τον Τομάς. Η τελευταία αλλαγή ήταν και λόγω κούρασης του Κάντε αλλά θα μπορούσε να τον κρατήσει στο γήπεδο για να απασχολεί του αμυντικούς του Αποέλ. Μετά το 65ο λεπτό δεν μπορούσαμε να αλλάξουμε πάνω από 4 πάσες και το πρόβλημα ήταν εμφανές. Μη έχοντας πλέον τον Λαρένα στο γήπεδο και με τον Μασάνα απλώς να αναχαιτίζει αντιπάλους ήταν λογικό η μπάλα να μην έρχεται στην κατοχή μας και οι επιθέσεις των αντιπάλων να ανανεώνονται. Ο προπονητής μας θα πρέπει να δει λίγο το θέμα με την διαχείριση των ποδοσφαιριστών του κατά την διάρκεια του αγώνα γιατί είναι το μόνο σημείο το οποίο υστερεί σημαντικά. Το πρόσημο που παίρνει όμως είναι θετικό αφού η ομάδα πάλεψε σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου μέχρι το τελευταίο λεπτό και είχε σαφή προσανατολισμό στο γήπεδο.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8/10


Share this Article on :

0 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.