News Update :

ΑΕΚ - ερμής : 0-0: After Match

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ

Σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι και με τις δύο ομάδες να μένουν πίσω από πλευράς απόδοσης το 0-0 ήταν το φυσιολογικό αποτέλεσμα. Η ομάδα μας, με τις πολλές απουσίες που είχε, δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αγώνα σε σχέση πάντα με το επιθετικό κομμάτι. Θεωρώ ότι αμυντικά η ομάδα μας έκανε ένα πολύ οργανωμένο και σωστό παιχνίδι. Η άποψη μου δεν αλλάζει σε σχέση με τις δυνατότητες των δύο ομάδων. Αυτός ο Ερμής δεν αποτελεί φόβητρο και σε κανένα σημείο δεν είναι καλύτερη ομάδα από την Άεκ μας. Με τις επιστροφές των Μεγκρελασβίλι-Ζαϊντ-Ιβάνκο και με την ελπίδα ότι θα προλάβουν τον επόμενο αγώνα οι Πιντάδο-Νέγκρι τότε η ομάδα μας θα σφύζει από ποιότητα και λύσεις και είμαι σίγουρος ότι θα είναι αυτή που θα πάρει την πρόκριση για τους 4 του κυπέλλου. Στα θετικά του αγώνα η πολύ καλή εμφάνιση των Λόπεζ-Εγγλέζου και η ουσιαστική βοήθεια που προσέφερε στο οργανωτικό κομμάτι της ομάδας στο 2ο ημίχρονο ο Κάστρο. Αρνητικός πρωταγωνιστής για ακόμα μία φορά ο Μάτσι.

Η ομάδα κατέβηκε στο γήπεδο με τον Εσκαλόνα στο τέρμα και τους Λόπεζ-Μουρίγιο- Καταλά- Γκρίν από τα δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα. Στο κέντρο του γηπέδου αμυντικά χαφ οι Σκοπελίτης - Εγγλέζου με τον Τομάς σε ελεύθερο ρόλο μπροστά τους. Στα δεξιά της επιθετικής μας γραμμής ο Παύλου με τον Μάτσι στα αριστερά και στην κορυφή της επίθεσης ο Μυτίδης.
Το παιχνίδι στο πρώτο 25λεπτο ήταν αργό και χωρίς ρυθμό από τις δύο ομάδες. Η Άεκ δεν μπορούσε να οργανωθεί σωστά και ο Ερμής περίμενε τις επιθετικές εξάρσεις του Μοράν για να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία μας. Στο 8ο λεπτό ο Μοράν επιχείρησε ένα καλό σουτ έξω από την περιοχή της ομάδας μας με την μπάλα να περνάει ψηλά άουτ και στο 19ο λεπτό είχαμε την πρώτη κίτρινη κάρτα στο παιχνίδι στον Εγγλέζου η οποία ήταν και η 2η στον θεσμό του κυπέλλου με αποτέλεσμα να μην έχει δικαίωμα να αγωνιστεί στον επαναληπτικό. Στο 24ο λεπτό πάλι ο Μοράν με σουτ έξω από την περιοχή ανάγκασε τον Εσκαλόνα να πραγματοποιήσει την πρώτη απόκρουση στον αγώνα και στο 27ο λεπτό ήταν η σειρά του Ενρίκε να δεχθεί την κίτρινη κάρτα του διαιτητή. Στο 37ο λεπτό Γκριν και Μπεμπά αντίκρισαν την κίτρινη κάρτα του διαιτητή και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν δημιουργήθηκε καν υποψία φάσης μπροστά από τις εστίες των δύο ομάδων.

Με την έναρξη του 2ου μέρους οι δύο προπονητές προέβησαν σε μία αλλαγή έκαστος. Ο κ. Νικολάου απέσυρε από το γήπεδο τον αρνητικό Μάτσι και πέρασε στην θέση του τον Κάστρο περνώντας τον Εγγλέζου ως αριστερό εξτρεμ και φέρνοντας τον Κάστρο δίπλα στον Σκοπελίτη. Από την πλευρά του ο Παναγιώτου απέσυρε τον Μπεμπά και έβαλε στην θέση του τον Ταραλίδη. Η ομάδα μας μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και μόλις στο 48ο λεπτό ο Μυτίδης είχε το πρώτο καλό σουτ από πλάγια αριστερά στα χέρια του Αραμπατζή. Η ομάδα μας κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και με τον Εγγλέζου να ανεβάζει απόδοση πίεσε έντονα τον αντίπαλο για ένα δεκάλεπτο. Στο 59ο λεπτό ο Οκκάς αντικατέστησε τον Ταγκμπατζούμι και στο 63ο λεπτό είχε ένα καλό μακρινό σουτ που δεν ανησύχησε τον Εσκαλόνα. Στο 68ο λεπτό ο Λόπεζ έκανε την μπαλιά από δεξιά με τον Εγγλέζου να παίρνει την κεφαλιά αλλά να μην ανησυχεί τον Αραμπατζή ενώ στο ίδιο λεπτό ο Μανού αντικατέστησε τον Ενρίκε. Η ομάδα μας με τον Κάστρο να κάνει καλό παιχνίδι κρατούσε την μπάλα και προσπαθούσε να δημιουργήσει ρήγματα στην άμυνα του Ερμή που είχε σε πολύ μεγάλη μέρα τον Ντε Πίνα. Στο 76ο λεπτό ο Εγγλέζου με εξαιρετικό κτύπημα φάουλ ανάγκασε τον Αραμπατζή σε μεγάλη απόκρουση και στο 78ο λεπτό ο Τομάς μετά από απόκρουση των αμυντικών του Ερμή με δυνατό σουτ ανάγκασε τον τερματοφύλακα του Ερμή να αποκρούσει δύσκολα την μπάλα σε κόρνερ. Στο 85ο λεπτό ο Παουλίνιο είχε ένα καλό σουτ στην αγκαλιά του Εσκαλόνα και στο 88ο λεπτό ο Μέρτακκας αντικατέστησε τον Παύλου. Μέχρι το τελικό σφύριγμα του διαιτητή δεν σημειώθηκε κάτι το αξιοσημείωτο.

Είναι γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα δεν κάνουμε καλές εμφανίσεις. Από την άλλη όμως πρέπει να πιστώσουμε την τεχνική μας ηγεσία και τους ποδοσφαιριστές μας για την πολύ μεγάλη προσπάθεια που καταβάλουν στον αγωνιστικό χώρο. Έχουμε ένα μικρό ρόστερ και έρχονται κάθε βδομάδα νέα προβλήματα να προστεθούν στην ομάδα είτε αυτά είναι τιμωρίες είτε τραυματισμοί. Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα μας, έχει ποιότητα και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από κανέναν. Αυτό έχει αποδειχθεί πολλάκις την φετινή σαιζόν και θα το αποδείξουμε για ακόμα μία φορά στο παιχνίδι του Αμμόχωστος στις 12 του Μάρτη. Η ομάδα μας έχει μέλλον, έχει διοίκηση που αξίζει την στήριξη μας, έχει ποδοσφαιριστές με παρόν και μέλλον και με έναν σωστό σχεδιασμό ο οποίος από ότι φαίνεται έχει ήδη αρχίσει θα πάμε στην νέα χρονιά με τα καλύτερα δυνατά εχέγγυα. Υπομονή και στήριξη αγαπητοί συναγωνιστές. Το γνωρίζω ότι η λέξη υπομονή δεν αντηχεί καλά στα αυτιά σας αλλά σε αυτό το σημείο που είμαστε φαίνεται ότι αυτοί που διοικούν την ομάδα που αγαπούμε ξέρουν τι κάνουν και χρειάζονται την στήριξη μας. Είμαι κάτι περισσότερο από βέβαιος ότι θα την έχουν!

ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΑΙΚΤΩΝ

ΕΣΚΑΛΟΝΑ: Πολύ σταθερός με εμπιστοσύνη στον εαυτό του. Είναι αρκετά καλός τερματοφύλακας και αυτό που του λείπει είναι τα παιχνίδια και η αυτοπεποίθηση που χρειάζεται ένας τερματοφύλακας. Είχε σωστές επεμβάσεις όποτε χρειάστηκε και φαίνεται ότι είναι ιδιαίτερα καλός στον αέρα κάτι που σαν ομάδα το χρειαζόμαστε. Αντικαθιστά μέχρι στιγμής επάξια τον Νέγκρι και ελπίζω να συνεχίσει το ίδιο καλά και στην συνέχεια. Δεν είναι κάτι εξαιρετικό αλλά είναι αρκετά σταθερός και ώριμος τερματοφύλακας.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7/10

ΛΟΠΕΖ: Τρομερή εμφάνιση. Ξεκούραστος και με πολλές δυνάμεις δεν σταμάτησε λεπτό να ανεβαίνει την πλευρά του και να δίνει βοήθειες στον Παύλου. Αμυντικά δέχθηκε πίεση αλλά πάλι τα πήγε εξαιρετικά και έκανε ένα από τα καλύτερα του παιχνίδια στην ομάδα μας. Φαίνεται να παίρνει τα πάνω του την καλύτερη στιγμή. Στο τέλος αγωνίστηκε για 5 λεπτά ως εξτρέμ χωρίς όμως να του παρουσιαστεί κάποια καλή ευκαιρία. Μακάρι να συνεχίσει έτσι ως το τέλος και νοουμένου ότι ούτε την Κυριακή αγωνίζεται τον περιμένω ακόμα πιο δυνατό στον επαναληπτικό της 12ης Μαρτίου.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

ΜΟΥΡΙΓΙΟ: Σαφώς επηρεασμένος από την αποχή έκανε ένα καλό παιχνίδι αμυντικά χωρίς όμως να πάρει την μπάλα για να οργανώσει από την άμυνα. Σε πολλές περιπτώσεις έδιωχνε στα τυφλά ενώ μπορούσε να οργανώσει παιχνίδι κάτι που βέβαια τον χαρακτηρίζει. Εντούτοις δεν έχασε ποτέ αντίπαλο και καθάρισε πολλές υποψίες ευκαιριών από τους αντιπάλους. Χρειάζεται ρυθμό και ελπίζω να μην προκύψουν άλλα προβλήματα τραυματισμού μέχρι και το τέλος της χρονιά!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7/10

ΚΑΤΑΛΑ: Περνάει μια φάση ντεφορμαρίσματος. Δεν είναι στα καλύτερα του και δεν σου εμπνέει την σιγουριά που θα έπρεπε. Είναι ποδοσφαιριστής για πολύ καλύτερες εμφανίσεις και είμαι σίγουρος ότι θα βρει τον χαμένο του εαυτό στη συνέχεια. Στα παιχνίδια που έπονται ο ρόλος του θα είναι καταλυτικός και θα πρέπει να ανακτήσει την χαμένη του αυτοπεποίθηση.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 6/10

ΓΚΡΙΝ: Σταθερότατος με πολύ καλά μαρκαρίσματα και σωστά ανεβάσματα. Παίζει όπου του ζητηθεί και πραγματοποιεί καλές εμφανίσεις. Το έχουμε πει πολλές φορές ότι είναι λίρα εκατό και θα βοηθήσει ακόμα περισσότερο στη συνέχεια. Δέχθηκε μία κίτρινη κάρτα στο παιχνίδι και θα πρέπει να είναι προσεκτικός στον επαναληπτικό γιατί αν δεχθεί ακόμα μία δεν αγωνίζεται στους 4!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7/10

ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ: Έτρεξε όπως πάντα και προσπάθησε να ανεβάσει την ομάδα. Έμεινε λίγο πίσω από προηγούμενες εμφανίσεις όμως το πάθος δεν έλειψε για ακόμα μία φορά. Ο Σκοπελίτης κάνει μία τρομερή χρονιά φέτος και δικαιούται και αυτός ένα μέτριο 90λεπτο. Θα επανέλθει σύντομα σε σούπερ εμφανίσεις.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 6/10

ΕΓΓΛΕΖΟΥ: Εξαιρετικός για ακόμα μία φορά τόσο ως αμυντικό χαφ όσο και ως εξτρέμ. Η μετατόπιση του το 2ο μέρος στα άκρα της επίθεσης έδωσε πνοή στην επιθετική γραμμή της ομάδας. Δυστυχώς δέχθηκε την κίτρινη κάρτα και είναι η 2η του αφού δέχθηκε ακόμα μία στο παιχνίδι με τον Οθέλλο στην Αθηαίνου και ως εκ τούτου δεν αγωνίζεται στον επαναληπτικό. Έχει κερδίσει την θέση στην 11άδα με το σπαθί του και προσωπικά τον χαίρομαι πολύ γιατί είναι πολύ καλής πάστας ποδοσφαιριστής. Εξαιρετικό κτύπημα φάουλ στο 76ο λεπτό.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8.5/10

ΤΟΜΑΣ: Δημιουργικά ήταν πολύ καλός και κράτησε την μπάλα στα πόδια του όσο μπορούσε. Είχε ένα πολύ καλό τελείωμα στο 78ο λεπτό όμως ο Αραμπατζής είχε την απάντηση. Κέρδισε αρκετά φάουλ από τους αντιπάλους και έβαλε αρκετή πίεση στους μεσοαμυντικούς του Ερμή. Είναι σταθερά καλός και αυτό είναι πολύ θετικό για την ομάδα μας.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7.5/10

ΜΑΤΣΙ: Ο χειρότερος όλου του γηπέδου. Δεν προσέφερε απολύτως τίποτα και όπως έχω πει επανειλημμένως δεν είναι η απόδοση το θέμα αλλά η προσπάθεια. Ο Μάτσι δεν προσπαθεί και σου δίνει την εντύπωση ότι δεν θέλει να αγωνίζεται. Δυστυχώς δεν έχει προσφέρει τίποτα από την μέρα επιστροφής του στην ομάδα. Δικαίως έγινε αλλαγή στο ημίχρονο.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 1/10

ΚΟΥΛΛΗΣ: Μέτρια εμφάνιση και από τον Κούλλη. Δεν πήρε πολλές επιθετικές προσπάθειες και έμεινε πίσω από προηγούμενες καλές εμφανίσεις του. Μπορεί για πολύ περισσότερα και το έχει αποδείξει. Σε γενικές γραμμές όμως όλη η ομάδα ήταν κάτω. Θα ανέβει στην συνέχεια.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 6/10

ΜΥΤΙΔΗΣ: Κουρασμένος και άνευρος δεν μπορεί να τελειώσει σωστά τις φάσεις. Δεν είναι καλά ψυχολογικά και φαίνεται ξεκάθαρα. Δεν του βγαίνουν οι φάσεις και παρόλο ότι παλεύει συνεχώς και δεν σταματά να τρέχει δεν μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίκτυα. Δεν βάζει γκολ και δεν έχει αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι του. Πρέπει να βοηθηθεί από την τεχνική ηγεσία και να τον ανεβάσουν ψυχολογικά ούτως ώστε να πάρει μπρος. Ο Μυτίδης χρειάζεται την στήριξη μας, αγωνίζεται με την φανέλλα της ομάδας μας και δεν πρέπει όλοι να τα βάζουμε μαζί του.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 5.5/10

ΚΑΣΤΡΟ: Η καλύτερη του φετινή εμφάνιση. Είχε μόνο μία λάθος κάθετη μπαλιά για 45 λεπτά. Ζήτησε και πήρε μπάλα, είχε εξαιρετικές κάθετες στον Μυτίδη και στον Εγγλέζου και σε κανένα σημείο του αγώνα δεν σταμάτησε να τρέχει στο γήπεδο. Αυτόν τον Κάστρο θέλουμε να βλέπουμε και ας είναι η απαρχή για να τελειώσει την χρονιά με εντυπωσιακό τρόπο.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8/10

ΜΕΡΤΑΚΚΑΣ: Μπήκε προς το τέλος και δεν μπορεί να κριθεί.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: -

ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ
Ο προπονητής μας τοποθέτησε τον Γκριν σε ρόλο αριστερού μπακ για να ανακόψει τις επιθετικές προσπάθειες του Ερμή και τα κατάφερε σε μεγάλο βαθμό. Ο Εγγλέζου ήταν θετικός ως αμυντικό χαφ αλλά επιθετικά δεν μπορέσαμε να δημιουργήσουμε. Στο 2ο μέρος με την αλλαγή του Μάτσι με τον Κάστρο και την μετατόπιση του Εγγλέζου σε ρόλο αριστερό εξτρεμ η ομάδα απόκτησε ζωντάνια και ταχύτητα με αποτέλεσμα να κάνουμε καλό δεύτερο ημίχρονο. Ο Κάστρο κράτησε σωστά την μπάλα και μοίρασε σωστές μπαλιές δικαιώνοντας τον προπονητή του για πρώτη φορά την φετινή σαιζόν. Προσπαθήσαμε, σωστά κατά την άποψη μου, να κρατήσουμε το μηδέν στην άμυνα πρώτα και μετά να σκοράρουμε. Στα παιχνίδι κυπέλλου είναι πολύ σημαντικό το μηδέν στην άμυνα στα εντός έδρας παιχνίδια. Με νίκη ή ισοπαλία με σκορ περνάμε στην επόμενη φάση. Ας ελπίσουμε ότι μέχρι την 12η Μαρτίου δεν θα προκύψει οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα και ο προπονητής μας θα έχει όλους τους ποδοσφαιριστές στην διάθεση του!!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 6/10

Σταύρος Κομοτηνή
Share this Article on :

2 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Ανώνυμος είπε...

ΦΛΩΡΟ ΛΕΒΕΝΤΗ ΜΟΥ ΑΦΟΥ ΘΩΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΝ ΣΟΥ ΦΚΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΘΚΙΑ ΟΠΩΣ ΠΑΙΖΕΙΣ. ΑΛΛΑΞΕ ΚΑΤΙ , ΒΑΛΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΥΤΕΡΑ , ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΜΕΣΑ. ΚΑΜΕ ΚΑΜΙΑ ΔΟΚΙΜΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕ ΑΝΟ. ΟΙ ΝΑ ΚΑΜΝΕΙΣ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ 90 ΝΑ ΘΕΛΕΙΣ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΛΕΙΣ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΤΟΝ ΜΕΡΤΑΚΚΑ. ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΩΣ ΘΑ ΚΤΥΠΗΣΕΙΣ ΠΡΟΚΡΙΣΗ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΥΤΙΔΗΣ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ, ΜΑΥΡΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΝΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΕΡΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΑΚΟΜΗ ΤΟ ΒΙΟΛΙ ΤΟΥ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΤΟ ΗΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ 30 ΑΓΩΝΕΣ ΤΟ ΙΔΙΟ, ΤΟ ΙΔΙΟ, ΤΟ ΙΔΙΟ , ΤΟ ΙΔΙΟ.......ΕΛΕΟΣ, ΕΛΕΟΣ, ΕΛΕΟΣ , ΕΛΕΟΣ ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ , ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ , ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ, ΠΟΤΕ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ, Ε ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΕΚΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΠΑΛΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΡΕ ΦΛΩΡΟ, ΔΟΚΙΜΑΣΕ.................

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.