News Update :

Δυνατό χαστούκι...Ώρα να ξυπνήσουμε!

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Το πρωτάθλημα δεν ξεκίνησε καλά. Δυστυχώς! Επειδή όλα έμοιαζαν ιδανικά. Ο κόσμος ήταν εκεί και όλοι ανέμεναν κάτι θετικό από την πρεμιέρα. Στο τέλος όμως, εκείνο που έμεινε ήταν ένα ηχηρό χαστούκι και μια διαδρομή προς τη Λάρνακα που έμοιαζε ατέλειωτη. Με σκέψεις, προβληματισμούς κακούς συνειρμούς. Η χειρότερη χρονιά της ιστορίας μας από Πάφο ξεκίνησε …

Σίγουρα η ποδοσφαιρική χρονιά μόνο εύκολη δεν μπορεί να είναι, με τα όσα έγιναν το καλοκαίρι. Μιλάμε για μια νέα ομάδα που θέλει χρόνο να δέσει. Σαφώς οι πρεμιέρες κρύβουν παγίδες, ειδικά όταν ο αντίπαλος είναι νεοφώτιστος με εντελώς καινούριο ρόστερ. Την πατήσαμε σήμερα. Δεν έγινε και κάτι τόσο τραγικό, δεδομένου φυσικά, πως αυτό που αντικρύσαμε σήμερα ήταν μια μαγική εικόνα. Επειδή αν αυτή είναι η δυναμικότητα της ΑΕΚ (πράγμα που όλοι απευχόμαστε) τότε η χρονιά δεν θα είναι απλά ζόρικη αλλά θα είναι επικίνδυνη.

Θέλω να πιστεύω πως η σημερινή τραγική εμφάνιση οφείλεται στο ότι δεν μας βγήκε το παιχνίδι ή στο ότι δεχθήκαμε το δεύτερο γκολ σε άσχημο χρονικά σημείο. Πρέπει να ληφθεί υπόψη πως έλειπαν βασικοί παίκτες που στη σημερινή ΑΕΚ δεν υπάρχουν ισάξιοι να τους αναπληρώσουν. Με τον Φαν Ντάικ, το Λουσέρο και το Ρέινα λογικά τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Αλλά τα αν, δεν φτιάχνουν ιστορία. Σημασία έχει το αποτέλεσμα και η σωστή διαχείρισή του.

Κάποιοι έχουν θέσει θέμα προπονητή, με βάση το δικό τους σκεπτικό. Προσωπικά δεν είμαι υπέρ αυτής της άποψης. Ο κάθε προπονητής χρειάζεται πίστωση χρόνου. Χρειάζεται να τον βοηθήσει και η τύχη. Ειδικά στην αρχή που είναι σίγουρα υπό αμφισβήτηση, όταν μάλιστα διαδέχεται κάποιον πετυχημένο. Ο προπονητής πρέπει να αφεθεί να δουλέψει την ομάδα σε βάθος παιχνιδιών. Σήμερα η ομάδα έδειξε πως ούτε δουλεμένη είναι, ούτε πλάνο έχει. Για παράδειγμα επί Σιμόν, η ΑΕΚ είχε ταυτότητα, είχε στυλ παιχνιδιού που τη χαρακτήριζε. Σήμερα δεν είδαμε κάτι τέτοιο και σαφώς δεν υπάρχει σύγχρονος προπονητής που παίζει με γιόμες από την άμυνα. Οπότε προφανώς η ομάδα ακόμη ψάχνεται. Χρόνος όμως υπάρχει. Η διακοπή μπορεί να αποδειχθεί καταλυτική για να επουλωθούν οι πληγές, δεδομένου πως η αγωνιστική εικόνα θα αλλάξει άρδην. Διαφορετικά, η συνέχιση τραγικών εμφανίσεων ή απωλειών θα διαιωνίζει την αμφισβήτηση, την μουρμούρα και θα προκαλεί ακόμη περισσότερα προβλήματα ηρεμίας στην ομάδα.

Σε προηγούμενο άρθρο, είχε αναφερθεί πως το πρόβλημα με τον Ελευθερόπουλο δεν είναι οι προπονητικές του γνώσεις ή το ότι δεν μπορεί να δίνει οδηγίες στον πάγκο. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι πως δεν έχει την εμπειρία να διαχειριστεί τις φουρτούνες και δεν έχει το ειδικό βάρος να αντιμετωπίσει τους κραδασμούς από κακές εμφανίσεις ή ανεπιτυχή αποτελέσματα. Δεν μπορεί με άλλα λόγια να γίνει ασπίδα για τους παίκτες του. Γι’ αυτό το σημερινό αποτέλεσμα είναι ακόμη πιο κακό για την ομάδα. Επειδή ακριβώς δεν του εξασφαλίζει χρόνο. Συνεπώς τα επόμενα παιχνίδια είναι σαν τελικοί. Κάθε επιτυχία αναμένεται να εξασφαλίσει ηρεμία και χρόνο ώστε η ομάδα με συμπληρωμένο πλέον το ρόστερ (επιστροφές τιμωρημένων και τραυματιών) να δείξει τι πραγματικά μπορεί.

Εδώ έρχεται η παρουσία του κόσμου. Μόνο ο κόσμος μπορεί να ανεβάσει μια ομάδα πληγωμένη και τραυματισμένη από ένα στραπάτσο ειδικά αν πρόκειται για παιχνίδι πρεμιέρας. Κατανοητή η απογοήτευση, ο εκνευρισμός, οι αφορισμοί και οι κακές σκέψεις. Αλλά είμαστε ακόμη στην αρχή! Εδώ είναι που πρέπει να σπρώξουμε την ομάδα για να επουλώσει τις πληγές της. Για να μας δείξει πως εκείνο το συνονθύλευμα παικτών που είδαμε σήμερα ήταν μια κακή παρένθεση. Οι παίκτες θέλω να πιστεύω πως αντιλαμβάνονται το τεράστιο μερίδιο ευθύνης που έχουν για το σημερινό χαστούκι. Τόσο για τους ίδιους όσο και γιατί δεν προστάτεψαν τον προπονητή τους. Στο χέρι τους είναι να μας αποδείξουν πως βιαστήκαμε να τους κρίνουμε/κατακρίνουμε!

 


Share this Article on :

14 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Ανώνυμος είπε...

ELEY8EROPOULLE ATE GIE MOY SPITI SOU. PERSI OMADES SAN TON PANIWNIO H AEK TIW ETRWGE ME TA BUMPERS. HT8E SE LA8OS TOPO, XRONO KAI OMADA. H DIOIKHSH PREPEI NA TON APODESMEYSH EXTES. HTAN LA8OS POU TON EPROSLABATE, HR8E KAI TO XASTOUKI THS KOAPOEL, HR8E KAI TO XTESINO KAI EDESE TO BYSINO. EIMASTE PROTO FABORI GIA DIABA8MISI. FERTE PROPONHTH EPEIGONTOS. O DIMITAKHS EINAI ADYNAMOS KAI ME DEMENA XERIA. O FLOROS KSEREI OTI KANEI TH MARIONETTA. H DIOIKHSH STON PANIKO TOU KOUREMATOS TA EKAME SKATA. KSESKATOSTETA OSO PIO GRIGORA MPOREITE EIDALLOW TELOS OPOS TELOS KAI TA DIARKEIAS. OTI EXTZETE TOSA XRONIA TO DIALISATE SE XRONO MHDEN....

tonis είπε...

Να ξεχασετε οτι θα παρουμε season tickets για φετος αν δεν αλλαξετε προπονητη και τους ποδοσφαιριστες που εφερε... το φωναζαμε εδω και ενα μηνα οτι δεν αξιζουν μια. ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ οτι η ομαδα εχει προβλημα πριν να ειναι αργα, ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ οτι 4 ομαδες θα πανε διαβαθμιση η θα σας κανομε να το ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ με τη παρουσια του κοσμου στο γηπεδο.

Ανώνυμος είπε...

ΑΡΕΣΕ ΜΟΥ ΤΟ ΜΑΡΚΑΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΩΠΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΜΑΣ ΠΑΙΧΤΗ! ΕΓΩ ΘΑ ΤΟΝ ΕΜΕΡΚΑΡΙΖΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΡΕ ΚΑΤΑΛΑ. ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ 11 ΤΟΥΣ ΕΚΑΜΕ ΜΑΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ. ΕΜΕΙΣ ΕΦΕΡΑΜΕ ΠΑΙΧΤΕΣ ΕΞ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΤΗ ΣΤΡΑΒΑΡΑ ΜΑΣ.... ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΣΕΡΑΝ ΜΟΥ;;;;

Ανώνυμος είπε...

Παραγματικα ειμαστε οι χειρωτεροι οπαδοι παγκυπρια.... ελεος πιον ρε.... σιουρα εκαμαμεν χαλια παιζνιδι. Οκ. Ετσι εν να ορθοποδησει η ομαδα ρε ; που εν η στηριξη ρε ανεμομυλοι.,,. Απειλατε οτι εν θα πιατε διαρκειας.,,να μεν σωσετε ρε...λιοι τζιαι καλοι ρε κλαμενοι....

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΜΕΤΕ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΖΑΙ ΠΑΙΧΤΩΝ ΑΛΛΙΩΣ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΑΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΗΣΥΧΑ. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΠΡΙΝ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙ ΘΩΜΑ ΤΖΑΙ ΠΑΛΕ ΕΠΙ ΘΩΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ. ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΟΛΟΙ. ΕΠΙΕΤΕ ΤΖΑΙ ΦΕΡΕΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑΜΑΡΟΥΙ ΜΕ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΤΖΑΙ ΤΟΥΣ ΑΧΑΠΑΡΟΥΣ ΝΑ ΚΑΜΟΕΤΕ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΕΥΡΩΠΗ. ΣΕ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΘΕΛΕΟΥΜΕΝ ΑΛΛΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΖΑΙ ΕΙΔΑΛΛΩΣ;;;;;;;!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

erxetai kokkinos fakellos gia to painxidi me kouklia. na me thimithite!

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΣΗΓΟΥΜΑΙ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΔΥΝΑΤΟ ΦΙΛΙΚΟ ΤΟ ΕΡΧΟΜΕΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Ανώνυμος είπε...

ΧΤΕΣ ΧΑΣΑΜΕ ΚΑΘΑΡΑ ΑΠΟ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΛΑΘΗ. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΓΚΟΑΛ ΝΑ ΜΑΡΚΑΡΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΝΑ ΤΡΙΠΛΑΡΕΙ ΤΡΕΙΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ.
ΚΑΙ ΝΑΙ ΧΑΣΑΜΕ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΔΩ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΔΕΧΕΣΕ ΤΕΡΜΑ ΣΤΟ 47 ΚΑΙ Ι ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ 70.
ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΗΠΝΥΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΗ.ΑΛΛΙΩΣ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΠΟΝΤΑΙ,ΕΙΔΙΚΑ ΦΕΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΤΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ.ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟ ΝΑ ΧΑΘΕΙ ΕΤΣΙ ΑΥΤΗ Η ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ,ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΦΑΝΕΛΛΑ ΤΗΣ ΑΕΚ,ΝΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ(ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΕ ΠΑΙΚΤΕΣ,ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ,ΔΙΟΙΚΗΣΗ Κ.Λ.Π).ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ."ΑΙΜΑ ΤΙΜΗ ΑΕΚ ΜΙΑ ΖΩΗ

Ανώνυμος είπε...

Αμαν προετοιμασία που πρέπει να έγινε για να τραυματίζονται με τόση ευκολία οι παίκτες μας

Ανώνυμος είπε...

axristoi me kefalea.. ma en antrepeste?? edialisate ta oulla.. isasten axristoi.. tolmate na aftoapokaliste aektzies?? 8a eprepe na ntrepeste.. TA PIO PANO INE GIA TOUS ANEGKEFALOUS MIKROPREPIS JE AXARISTOUS OPADOUS TIS AEK LARNAKAS.. pou apo ta legomena tous ikazo oti den ine megaliteroi pou 14 xronon.. je an ilikiaka ine pnevmatika sigoura den ine..!!

Ανώνυμος είπε...

10-25 για να τραυματιζονται εγινε προετοιμασια με πολωνεζες...

spider 81 είπε...

ΕΠΟΣΠΑΣΤΗΚΕΝ ΤΖΙΑΙ Ο ΜΟΝΧΕ.ΙΣΩΣ Ο ΠΟΙΟΤΙΚΟΤΕΡΟΣ ΜΑΣ ΠΑΙΚΤΗΣ.ΕΔΨΚΑΜΕΝ ΤΖΙΑΙ ΤΟΝ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΟΤΣΙΗΝΟΚΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ

Ανώνυμος είπε...

FORTZA AEKARA!!!

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.