News Update :

ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΩΝ ΑΠΟΚΤΗΜΑΤΩΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Τρίτη 2 Απριλίου 2013


Συμπληρώνονται σχεδόν 3 μήνες από την παρουσία των νέων μας αποκτημάτων του Ιανουαρίου στην ομάδα και πιο κάτω θα αναλύσουμε την προσφορά του κάθε ενός ξεχωριστά μέχρι σήμερα.

Από την ομάδα έφυγαν τον Ιανουάριο οι Φαράν-Ντάεμεν και Γκαμπιλόνδο και στην θέση τους ήρθαν οι Μέρσιο-Τσάντο και Τομάς. Με τον τραυματισμό του Τζέϊσον η ομάδα αναγκάστηκε να προχωρήσει και σε 4η μεταγραφή με τον Σερτζίνιο Γκριν να έρχεται με την λήξη της μεταγραφικής περιόδου στην ομάδα δανεικός από την Βοϊβοντίνα, ομάδα της Σερβίας.

Η προσφορά του καθενός ξεχωριστά κατά γενική ομολογία ήταν πολύ μεγάλη και σίγουρα κάθε άλλο παρά αποτυχημένες μπορούν να χαρακτηριστούν. Ίσως να περιμέναμε λίγο περισσότερα πράγματα από τον Μέρσιο ο οποίος έδειξε τα περασμένα 2 χρόνια στον Ολυμπιακό ότι είναι ένας πολύ ποιοτικός αμυντικός μέσος και ο οποίος πάντοτε είχε μια σταθερή απόδοση. Εντούτοις έκανε κάποια καλά παιχνίδια και σίγουρα όσο περνάει ο καιρός και μπαίνει περισσότερο στο πετσί της ομάδας θα προσφέρει ακόμα περισσότερα.

Θα προχωρήσουμε στη συνέχεια να αναλύσουμε ξεχωριστά το τι έχει προσφέρει ο κάθε ένας από τα μεταγραφικά μας αποκτήματα του Ιανουαρίου.

ΜΕΡΣΙΟ: Ο βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής της ομάδας μας ήταν η πρώτη μεταγραφή του Ιανουαρίου. Γεννημένος στις 26/05/1980 και ενώ βαδίζει στα 33 του έχει μέχρι σήμερα 9 συμμετοχές στο πρωτάθλημα εκ των οποίων 6 ως βασικός και 3 ως αλλαγή. Επίσης ο Μέρσιο έχει αγωνιστεί και σε 4 αγώνες κυπέλλου με την ομάδα μας 2 ως βασικός και 2 ως αλλαγή. Έχει αγωνιστεί 489 λεπτά στο πρωτάθλημα και 165 λεπτά στο κύπελλο.

Ο Ραν Μπεν Σιμόν εισηγήθηκε την απόκτηση του και όσοι είχαμε την χαρά να τον παρακολουθήσουμε σε παιχνίδια του Ολυμπιακού τα προηγούμενα χρόνια είχαμε διαπιστώσει ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικό αμυντικό χαφ με δυνατότητα να οργανώνει το παιχνίδι της ομάδας του.

Στην πρώτη του εμφάνιση με την Ομόνοια στο ΓΣΖ όλοι σταθήκαμε στο εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο που είχε κάνει και το ατελείωτο τρέξιμο του σε όλο το 90λεπτο. Στάθηκε εξαιρετικά και δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες στον κόσμο. Στο επόμενο παιχνίδι με την Σαλαμίνα έκανε ένα απίστευτο λάθος από το οποίο προήλθε το 0-1 των αντιπάλων και έγινε αλλαγή μόλις στο 26ο λεπτό. Αυτό σίγουρα τον επηρέασε με αποτέλεσμα στα επόμενα παιχνίδια να μην είναι σε καλή κατάσταση και να μην προσφέρει τα αναμενόμενα. Εντούτοις στα παιχνίδια του κυπέλλου με την Ένωση και ιδιαίτερα στα παιχνίδια με Αποέλ και Ανόρθωση ήταν εξαιρετικός και βοήθησε πάρα πολύ την ομάδα.

Σε κάποια παιχνίδια ο Σιμόν τον τοποθέτησε δίπλα στον Βαν Ντάϊκ και σε κάποια άλλα του έδωσε θέση λίγο πιο μπροστά από τους Μαραγκό-Βαν Ντάϊκ οι οποίοιο αγωνίζονταν πίσω του. Είναι πολύ δυνατός ποδοσφαιριστής με καλή αντίληψη του χώρου και καλός χειριστής της μπάλας. Έχει τεράστια αυτοπεποίθηση και αυτό κάποιες φορές τον οδηγά σε παρακράτημα της μπάλας και εν τέλει σε αβίαστα λάθη.

Στο τελευταίο παιχνίδι με την Δόξα δεν ήταν καλός και δικαίως έγινε αλλαγή στο 60ο λεπτό από τον προπονητή μας.

Σε γενικές γραμμές θα λέγαμε ότι ο Μέρσιο βοήθησε σε κάποια παιχνίδια και σε κάποια άλλα όμως χάθηκε και δεν φάνηκε σχεδόν καθόλου. Χρειάζεται να αποκτήσει σταθερότητα και να γίνει λίγο πιο απλός στο παιχνίδι του. Επίσης δέχεται αχρείαστα κίτρινες κάρτες οι οποίες στοιχίζουν στην ομάδα και στο επόμενο παιχνίδι με την Ανόρθωση θα τον στερηθούμε λόγω συμπλήρωσης του αριθμού των 6 κίτρινων καρτών.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 6.5/10

ΤΣΑΝΤΟ: Ο ισπανός επιθετικός της ομάδας μας αποδείκτηκε λίρα εκατό. Ο γεννημένος στην Μαγιόρκα επιθετικός μας στις 18/06/1982 αποκτήθηκε από την Μούρθια όντας μεταξύ πάγκου και κερκίδας. Με μόλις 5 συμμετοχές στην ομάδα της Ισπανίας και με μόλις 1 ως βασικός ήρθε στην ομάδα μας ψάχνοντας την ποδοσφαιρική του αναγέννηση.

Ο Τσάντο αγωνίστηκε μέχρι σήμερα σε 10 παιχνίδια πρωταθλήματος εκ των οποίων 7 ως βασικός και 3 ως αλλαγή πετυχαίνοντας 8 γκολ. Επίσης αγωνίστηκε σε 4 παιχνίδια κυπέλλου όλα ως βασικός χωρίς όμως να έχει πετύχει κάποιο γκολ. Έχει αγωνιστεί 664 λεπτά στο πρωτάθλημα με την ομάδα μας και 353 λεπτά στους αγώνες του κυπελλου.

Τα στατιστικά του φανερώνουν και την πολύ μεγάλη του συνεισφορά στην πορεία της ομάδας αλλά και στο πόσο ανάγκη τον έχουμε να συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς. Μπήκε στον αγωνιστικό χώρο για πρώτη φορά στο παιχνίδι με την Ομόνοια στο ΓΣΖ αντικαθιστώντας τον μεγάλο Γκόργκα Πιντάδο και έκτοτε άρχισε να παίρνει συνεχώς παιχνίδια. Διατήρησε ένα πολύ καλό επίπεδο εμφανίσεων και πέτυχε σειρά από γκολ τα οποία ήταν ιδιαίτερα κρίσιμα και σημαντικά. Σκόραρε για 5 συνεχόμενα παιχνίδια εναντίον του Ολυμπιακού στο ΓΣΠ, της Νέας Σαλαμίνας στο ΓΣΖ, της Αγίας Νάπας στο Παραλίμνι το οποίο έδωσε και τον βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα μας, πέτυχε το 2-1 με τον Εθνικό στο ΓΣΖ χαρίζοντας τους 3 βαθμούς στην Αεκάρα μας και πέτυχε ακόμα ένα γκολ με την Πάφο στο ΓΣΖ. Δυστυχώς σε εκείνο το σημείο τραυματίστηκε και έχασε το παιχνίδι με την Αέλ στην Λεμεσό επανήλθε όμως στο παιχνίδι με το Αποέλ στο ΓΣΖ στο οποίο έπαιξε για λίγο δημιουργώντας όμως την πιο μεγάλη φάση της ομάδας μας στο παιχνίδι με τον Πάρντο να του στερεί την δυνατότητα να σκοράρει με το χέρι που έκανε σχεδόν στο κέντρο του γηπέδου. Στο παιχνίδι με την Ένωση και την Ανόρθωση ήταν πολύ κακός και δεν βοήθησε καθόλου επιστρέφοντας όμως στις πολύ καλές εμφανίσεις στα 2 παιχνίδια με την Ένωση και στο τελευταίο παιχνίδι του πρωταθλήματος με την Δόξα.

Ο Ισπανός επιθετικός έχει δείξει ότι έχει το εύκολο γκολ και οι προσδοκίες από όλους μας είναι μεγάλες. Έχει εκτοπίσει από την 11άδα τον Πιντάδο και αυτό είναι ένα σημάδι της μεγάλης του αξίας. Τα στατιστικά του είναι εξαιρετικά και είναι φανερό ότι έχει βρεί ένα εξαιρετικό ρυθμό και στην πορεία θα γίνεται καλύτερος. Είναι η καλύτερη μεταγραφή της ομάδας και σίγουρα αυτός που έχει βοηθήσει περισσότερο από όλους.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

ΤΟΜΑΣ: Ο ισπανός μεσοεπιθετικός έχει έρθει στην ομάδα μας από την Θέλτα μια ομάδα της Πριμέρα Ντιβιζιόν. Ο γεννημένος στην Χιρόνα στις 17/05/1985 μεσοεπιθετικός της ομάδας μας έχει αγωνιστεί μέχρι σήμερα σε 8 παιχνίδια πρωταθλήματος εκ των οποίων 6 στην βασική 11άδα και 2 μπαίνοντας ως αλλαγή στο γήπεδο πετυχαίνοντας 3 γκολ. Στο κύπελο ο Τομάς έχει αγωνιστεί σε 3 παιχνίδια και έχει πετύχει 2 γκολ ένα εναντίον του Ολυμπιακού στο ΓΣΠ και ένα εναντίον της Ένωσης στο Παραλίμνι. Έχει αγωνιστεί 548 λεπτά στο πρωτάθλημα και 270 λεπτά στο κύπελλο σημειώνοντας συνολικά 5 γκολ.

Ο Τομάς είχε την πρώτη του συμμετοχή στο παιχνίδι με την Σαλαμίνα στο ΓΣΖ στο οποίο αντικατέστησε τον Μέρσιο ο οποίος είχε υποπέσει σε ένα τραγικό λάθος και αντικαταστάθηκε στα μέσα του 2ου μέρους από τον Πιντάδο. Στην συνέχεια και σταδιακά εκτόπισε τον Πάλιτς από την 11άδα και κέρδισε την θέση του οργανωτή στο χώρο του κέντρου. Πέτυχε το πρώτο του γκολ στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για το κύπελο σε εκείνο το εξαιρετικό 3-3. Ο Τομάς έκανε εξαιρετική εμφάνιση στο παιχνίδι με το Αποέλ στο ΓΣΖ το οποίο ήταν και το καλύτερο του παιχνίδι και σίγουρα τα περιθώρια για βελτίωση είναι τεράστια.

Είναι ποδοσφαιριστής με φοβερή τεχνική κατάρτιση και εξαιρετική τελική πάσα. Έχει δείξει ότι μπορεί να εκτελέσει επίσης και αυτό το αποδεικνύουν τα 5 γκολ σε 11 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Είναι θα λέγαμε 8αρό-10άρι με δυνατότητα να δίνει τελικές πάσες αλλά και να τελειώνει φάσεις. Παρά το μικρό του μπόϊ, μόλις 167 cm, παλεύει πολύ στο γήπεδο και δεν παρατάει τις φάσεις.

Ο Τομάς έχει βοηθήσει πάρα πολύ την ομάδα και σίγουρα το ότι έχει εκτοπίσει τον Πάλιτς από την 11άδα, δείχνει ότι απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του Σιμόν. Είναι πολύ έμπειρος ποδοσφαιριστής παρά το νεαρό της ηλικίας του και σε αυτό το κρίσιμο σημείο αναμένουμε να πάρει περισσότερες πρωτοβουλίες και να ‘ταϊσει’ τους μεσοεπιθετικούς με ασίστ.

Σε γενικές γραμμές κρίνεται μέχρι στιγμής πετυχημένος με πολλά περιθώρια βελτίωσης. Στα παιχνίδια που έπονται όπως έχουμε αναφέρει και προηγουμένως επιβάλλεται να πάρει την ομάδα στους ώμους του και να δείξει την τεράστια του αξία.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8/10

ΓΚΡΙΝ: Ο ολλανδός αποτέλεσε την τελευταία μεταγραφή της ομάδας και αυτό έγινε μετά τον τραυματισμό του Τζέϊσον. Αποκτήθηκε με την μορφή δανεισμού μέχρι το τέλος της χρονιάς από την Βοϊβοντίνα και έδωσε πολύτιμες βοήθειες στην ομάδα μέχρι σήμερα.

Ο γεννημένος στις 24/06/1982 στο Άμστερνταμ μεσοαμυντικός έχει αγωνιστεί μέχρι σήμερα σε 5 παιχνίδια πρωταθλήματος όλα ως βασικός και σε κανένα παιχνίδι κυπέλλου. Αριθμεί 450 λεπτά συμμετοχής.

Ο Γκρίν ήρθε στην ομάδα μας κουβαλώντας ένα εξαιρετικό βιογραφικό. Από το 2005 μέχρι και το 2009 αγωνίστηκε στην Φέγενορτ με 85 συμμετοχές κάτι που δείχνει την μεγάλη του αξία. Αγωνίστηκε με τους Χόφλαντ-Ντε Κλερ και ήταν ένας και από τους λόγους που κατηφόρισε στο νησί μας. Λέγεται ακόμη ότι ο Χόφλαντ τον ήθελε από το καλοκαίρι αλλά λόγω οικονομικού προτίμησε την Σερβία και την Βοϊβοντίνα. Τελικά η μοίρα τον έφερε να έρχεται την τελευταία μέρα των μεταγραφών στην ομάδα μας και με το καλημέρα να παίρνει φανέλα βασικού στο παιχνίδι με την Πάφο στο οποίο κάλυψε με ιδιαίτερη επιτυχία το δεξί άκρο της άμυνας μας. Αγωνίστηκε στην συνέχεια στο δεξί άκρο της άμυνας μας στα παιχνίδια με Αέλ στην Λεμεσό και Αποέλ στην Λάρνακα όπου και πάλι πήρε θετικό πρόσημο. Δυστυχώς μετά το παιχνίδι με το Αποέλ αποκόμισε ένα πρόβλημα τραυματισμού το οποίο δεν του επέτρεψε να αγωνιστεί στο παιχνίδι με την Ανόρθωση στο Παπαδόπουλος και στα 2 παιχνίδια του κυπέλλου με την Ένωση και επανήλθε στην 11άδα στο παιχνίδι με την Ένωση για το πρωτάθλημα στην θέση του κεντρικού αμυντικού όμως αυτή τη φορά δίπλα από τον Μουρίγιο. Στο τελευταίο παιχνίδι με την Δόξα διατήρησε την θέση του στο κέντρο της άμυνας έχοντας ως παρτεναίρ τον Καταλά αυτή την φορά και δείχνοντας ότι ίσως η θέση που του ταιριάζει καλύτερα να είναι αυτή του κεντρικού αμυντικού.

Διακρίνεται για την ταχύτητα του και την πολύ δύναμη που έχει στο παιχνίδι του. Ξέρει ποδόσφαιρο και αυτό του επιτρέπει να κουβαλά την μπάλα από την άμυνα στους κεντρώους. Γενικά η αμυντική μας γραμμής έχει αυτό το προτέρημα με τους Μουρίο-Καταλά και Σεράν Πόλο να μπορούν να κάνουν το ίδιο. Στον αέρα δείχνει επίσης πολύ δυνατός και σίγουρα σε αυτό το κρίσιμο σημείο είναι υπερπολύτιμος.

Ίσως στα επόμενα κρίσιμα παιχνίδια να τον δούμε και πάλι στο δεξί άκρο της άμυνας μας όπου ελπίζουμε να τα πάει περίφημα. Με τον τρόπο παιχνιδιού του φαίνεται ότι μπορεί να καλύψει και την θέση του αμυντικού μέσου αν χρειαστεί και σίγουρα αυτό το γνωρίζει ο προπονητής μας. Είναι ένας πολυσύνθετος ποδοσφαιριστής και κάτι τέτοιοι ποδοσφαιριστές είναι η χαρά του προπονητή τους.

Ας ελπίσουμε να παραμείνει μακριά από τραυματισμούς, να συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς και σίγουρα αν μπορεί η ομάδα μας να τον κρατήσει και του χρόνου!

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8/10


Σταύρος Κομοτηνή

Share this Article on :

1 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Ανώνυμος είπε...

Για μένα ο Tsando είναι 10/10 σε συνάρτηση του χρόνου που είναι στην ομάδα.

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.