News Update :

ανόρθωση - ΑΕΚ: After-Match

Κυριακή 10 Μαρτίου 2013


Ανάλυση του παιχνιδιού από το φίλο συναγωνιστή Σταύρο Κομοτηνή:

Η ομάδα δεν κατέβηκε στο γήπεδο τα πρώτα 20 λεπτά. Το κέντρο μας δεν λειτούργησε καθόλου καλά με αποτέλεσμα να δεχόμαστε συνεχώς επιθέσεις. Δεχθήκαμε το γκολ από τον Λαβόρδε μετά από τραγική αδράνεια ολόκληρου του αμυντικού μηχανισμού της ομάδας αρχομένου του Μέρσιο και τελειώνοντας με τον Χαϊμοφ. Το γκολ αυτό μας αφύπνισε και αφού ανέβασαν απόδοση οι Μέρσιο-Βαν Ντάϊκ και Μαραγκός η ομάδα κέρδισε μέτρα στο γήπεδο. Ο Ντα Σίλβα απλώς επιβεβαίωσε για ακόμα μία φορά ότι είναι ο καλύτερος μεσοεπιθετικός ποδοσφαιριστής του πρωταθλήματος και με το γκολ του μας έδωσε τον πιο πολύτιμο βαθμό που κερδίσαμε μέχρι σήμερα.

Στο 2ο μέρος ελέγχαμε τον ρυθμό του παιχνιδιού μέχρι το 57ο λεπτό και την έξοδο του Μέρσιο. Με την είσοδο του Πάλιτς η ομάδα έχασε την συνοχή της με αποτέλεσμα να δεχόμαστε συνεχώς επιθέσεις. Ο Μέρτακκας βρισκόταν συνεχώς μόνος εναντίον Λαβόρδε-Άντιτς με αποτέλεσμα να βγαίνουν επιθέσεις από το αριστερό άκρο της επίθεσης της Ανόρθωσης. Ο Χαϊμοφ έκανε 2 φοβερές αποκρούσεις στο 68ο λεπτό και στο 77ο στο ψηλοκρεμμαστό σούτ του Οκκά και κράτησε τον βαθμό της ισοπαλίας. Τόσο ο Μπαγκούρα όσο και ο Κούλλης που πέρασαν στο γήπεδο δεν βοήθησαν καθόλου την ομάδα.

Σίγουρα υπάρχει το ελαφρυντικό της κούρασης και των συνεχών πολύ δυνατών παιχνιδιών αφού παίξαμε Αελ-Αποέλ-Ένωση-Ανόρθωση. Από την άλλη δεν βοήθησε κατά την δική μου άποψη ο προπονητής από τον πάγκο ή αν θέλετε δεν του βγήκαν οι αλλαγές που έκανε. Ο Τσάντο έκανε το χειρότερο του παιχνίδι και δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του αγώνα να κρατήσει μπάλα. Η 4άδα της άμυνας προεξάρχοντος του Καταλά ήταν εξαιρετική και ο Βαν Ντάϊκ από το 25ο λεπτό και μετά ήταν απροσπέλαστος. Ο Τομάς κινήθηκε σε ρηχά νερά και ο Μαραγκός είχε καλές και κακές στιγμές στο γήπεδο. Ο Μέρσιο έκανε πάρα πολύ καλό παιχνίδι με εξαίρεση το λάθος από το οποίο ξεκίνησε το γκολ και η αντικατάσταση του επηρέασε την συνολική απόδοση της ομάδας. Ο Ντα Σίλβα ήταν απολαυστικός. Όπως έχω προαναφέρει οι αλλαγές δεν βοήθησαν καθόλου και ιδιαίτερα ο Πάλιτς ο οποίος ήταν εκτός τόπου και χρόνου.

Η ομάδα πρέπει να βρεί τον ρυθμό της και ιδιαίτερα να ανακτήσει την αυτοπεποίθηση της. Έχουμε πολύ δυνατή ομάδα με εξαιρετικό προπονητή και τεχνικό επιτελείο γενικότερα. Είναι η χρονιά που μπορούμε να πετύχουμε το κάτι παραπάνω και αυτό πρέπει να επιδιώξουμε. Στο παιχνίδι της Τετάρτης πρέπει να μπούμε σοβαρά και να καθαρίσουμε τον αγώνα. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες ούτε καιρός για εφησυχασμό. Εφόσον νικήσουμε την Τετάρτη και περάσουμε στους 4 του κυπέλλου πάμε το Σάββατο στο ΓΣΖ ξανά με Παραλίμνι για να σφραγίσουμε την 4άδα. Στο επόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος δεν παίζουν Καταλά-Σεράν και ίσως δούμε για πρώτη φορά αμυντικό δίδυμο Λίνσεν-Μουρίγιο.

Σταύρος Κομοτηνή


Σχόλια από AEKition:
Στα πλείστα σημεία ο συναγωνιστής Σταύρος καλύπτει τις κύριες πτυχές του παιχνιδιού, εμπεριστατωμένα και αναλυτικά. Η ομάδα μας δεν έπαιξε καλά και είναι ευτύχημα ο ένας βαθμός. Φυσικά να θυμίσω πως στο παιχνίδι του πρώτου γύρου με την ανόρθωση που η υπεροχή της ΑΕΚ ήταν συντριπτική, δεν πήραμε καν βαθμό. Οπότε κρίνω ως γελοία τα σχόλια κάποιων ανορθωσιατών για τύχη κλπ κλπ. This is football!

Αρνητικός πρωταγωνιστής του ντέρμπι, ήταν ο διαιτητής και οι βοηθοί του. Είναι γνωστό πως στην Κύπρο οι διαιτητές αποτελούν τον αδύναμο κρίκο στο πρωτάθλημα και συχνά αποτελούν τους αρνητικούς πρωταγωνιστές. Υστερούν σε θέμα ικανοτήτων αλλά και προσωπικότητας. Χθες γίναμε μάρτυρες αυτού του φαινομένου. Ο Τράττος έκανε ότι περνούσε από το χέρι του, για να γίνει ο πρωταγωνιστής του παιχνιδιού. Ετεροβαρή σφυρίγματα, ανομοιομορφία στα σφυρίγματά και στα μη σφυρίγματά του, συνέθεσαν την χθεσινή του παρουσία. Ήταν προφανής η ευκολία που έδινε κάρτες στου παίκτες της ΑΕΚ ή σφύριζε φάουλ, ενώ ήταν άτολμος και επιφυλακτικός στο να σφυρίσει εναντίον της ανόρθωσης ή να δώσει κάρτες. Χαρίστηκε επανειλημμένα στον Σκοπελίτη και τον Αλέξα, ενώ η ευκολία που κιτρίνισε τον Μέρτακκα έδειχνε και τις γενικότερές του προθέσεις. Ευτυχώς δεν υπήρξε η δύσκολη αμφισβητούμενη φάση, γιατί θεωρώ πως δύσκολα θα τέλειωνε ομαλά το παιχνίδι!

Ένας φίλος σε συζήτηση που είχαμε για τα της ομάδας είχε εύστοχα αναφέρει πως η ομάδα δεν είναι ντεφορμέ. Ντεφορμέ δείχνει να είναι ο προπονητής μας. Στα τελευταία παιχνίδια η ομάδα δεν δείχνει τη φρεσκάδα που είχε στο μεγαλύτερο μέρος του πρωταθλήματος και οι ενδεκάδες που κατεβάζουμε πολλές φορές δεν δείχνουν να ανταποκρίνονται επαρκώς. Επίσης οι αλλαγές που γίνονται κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, τις περισσότερες φορές δεν μας βγαίνουν και υπάρχουν οι φορές που μάλλον αποδιοργανώνουν τελείως της ομάδα. Στο χθεσινό παιχνίδι καμιά από τις αλλαγές δεν βοήθησε. Μάλλον ήταν αρνητικοί και αποτέλεσαν εμπόδιο για πιθανό ανέβασμα της ομάδας. Ο Κούλλης συνέχισε τις περιττές ντρίπλες και το ανούσιο παιχνίδι παρακράτησης της μπάλας, ο Μπαγκούρα ήταν εμφανώς ανέτοιμος και του έλειπε η εκρηκτικότητα, ενώ ο Πάλιτς για ακόμη ένα παιχνίδι ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Φοβισμένος, άτολμος και αρνητικός, δεν έβαζε καν τα πόδια του στη φωτιά. Φυσικά τα πιο πάνω σχόλιο δεν έχουν πρόθεση να μηδενίσουν το κολοσσιαίο έργο του Σιμόν. Απλά αποτελούν διαπιστώσεις που χρήζουν κριτικής και σκέψης. Γενικότερα, ότι έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα, στο μεγαλύτερο βαθμό είναι έργο προπονητή και δεν νομίζω να υπάρχει οπαδός που να μην θέλει τον Σιμόν για πολλά ακόμη χρόνια στον πάγκο της ομάδας μας.


Θα ήθελα να κάνω ειδική αναφορά στον κόσμο της ομάδας που χθες έδωσε δυναμικό παρόν και προσπάθησε να σπρώξει την ομάδα. Υπήρχε παλμός, φωνή και πάθος. Φυσικά μπορούμε για ακόμη καλύτερα! Μπαίνουμε στην πιο δύσκολη φάση του πρωταθλήματος και πρέπει πλέον όλοι να μείνουμε κοντά στην ομάδα. Είμαστε μέσα στους στόχους μας και όλοι μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε να εκπληρωθούν!


Share this Article on :

1 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Ανώνυμος είπε...

Και το αήττητο της ομάδας εκτός έδρας καλά κρατεί. Το βήμα το παρακάτω θα γινόταν πιό εύκολα πιστεύω αν είχαμε μια έδρα της προκοπής. Το ξέρω ότι υπόθηκε πολλές φορές το θέμα αυτό και ελπίζω σύντομα να γίνει γιατί αυτή η ομάδα το αξίζει.

Μάριος

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.