News Update :

Είμαι θυμωμένος...

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Είμαι θυμωμένος, κατ’ ακρίβειαν εξοργισμένος! Πήγα στο καλύτερο γήπεδο της Κύπρου να παρακολουθήσω, ίσως, τις δύο καλύτερες ομάδες του νησιού να αγωνίζονται. Αντ’ αυτού είδα τον απόλυτο εξευτελισμό της αξιοπρέπειας, του πολιτισμού, του αθλήματος

  • Είδα ρεζιλίκια και χωρκατιλλίκια σε ένα γήπεδο που κατά τα άλλα είναι το Ευρωπαϊκό μας.
  • Είδα παίκτες επαγγελματίες να μην μπορούν να φύγουν, επειδή τους προπηλάκιζαν και τους πετροβολούσαν κάποιοι που θύμιζαν τριτοκοσμικούς ιθαγενείς.
  • Είδα Αποελίστες να προσπαθούν να μας σκοτώσουν. Κάποιοι λένε ότι αυτοί είναι οι καλύτεροι της Κύπρου.
  • Είδα πέτρα να πέφτει στην πλάτη φίλου μου την ώρα που έτρεχε να καλυφθεί.
  • Είδα φωτοβολίδα να προσγειώνεται λίγα μέτρα πιο κάτω και να πιάνει φωτιά. Εκείνη την ώρα σκέφτηκα την οικογένειά μου που με περιμένει σπίτι.
  • Είδα το φόβο ζωγραφισμένο στα πρόσωπα παιδιών όταν κλεισμένοι κάτω στην κερκίδα οι πόρτες «ούρλιαζαν» από το πετροβολητό των χούλιγκαν του Αποέλ.
  • Είδα τον εαυτό μου να μην μπορεί να αναπνεύσει και να δει. Φοβήθηκα για την υγεία μου.
  • Είδα φίλαθλο να λιποθυμά στην κερκίδα και να μην μπορεί να δεχθεί ιατρική φροντίδα.
  • Είδα εγωκεντρικούς και αλαζόνες οπαδούς να μην αντέχουν να χάνουν. Υποτίθεται τις εμμονές αυτές τις ξεπερνάς με την ενηλικίωση.
  • Είδα διαιτητή να προσπαθεί να κρατήσει τον αγώνα, αλλά να δέχεται τρομοκρατία για να σφυρίζει «μόνο Αποέλ».
  • Είδα δύο μέλη του Αποέλ να τρέχουν από τον πάγκο και να επιτίθενται στον επόπτη, λες και ήθελαν να τον γρονθοκοπήσουν. 
  • Είδα αστυνομικούς γεμάτους ένταση και αγωνία να προσπαθούν να ομαλοποιήσουν την κατάσταση. Πόσα τραβούν οι άμοιροι με τόσες ανωμαλάρες να κυκλοφορούν ελεύθερες στα γήπεδα!
  • Είδα δημοσιογράφους να δικαιολογούν τη βία λέγοντας για «μικρή μερίδα ανεγκέφαλων». Μεγάλωσα ακούγοντας αυτή την κλισέ έκφραση γεμάτη απάθεια. Θα γεράσω και θα την ακούω πάλι;
  • Είδα τον έναν προπονητή να σφυρά αδιάφορα μπροστά στις βιαιοπραγίες οπαδών της ομάδας του. Γιατί φοβάται να τα βάλει με αυτή τη σαθρή κατάσταση;
  • Είδα εκπρόσωπο τύπου να αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη, αντί να λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Καταλαβαίνω όμως γιατί το κάνει αυτό.
  • Είδα καταστρέφεται το αθλητικό ιδεώδες από μια ομάδα που αυτοπαρουσιάζεται ως η πλέον εκπολιτισμένη αθλητικά.
  • Είδα αθλητικά σάιτς να γράφουν ότι μπορούμε για τετράδα. Ευχαριστούμε που βάζετε τους στόχους μας.
  • Είδα το «νίκη πάση θυσία» να αποκτά κυριολεκτικό νόημα όταν παίζει το Αποέλ.
  • Είδα οπαδούς να σκυλοβρίζουν περισσότερο από το να φωνάζουν συνθήματα υπέρ της ομάδας τους.
  • Είδα να μην γίνεται ούτε μία σύλληψη. Λογικό μου ακούγεται στη χώρα της ατιμωρησίας. 
  • Με λίγα λόγια… είδα όλη την παρακμή της κυπριακής κοινωνίας μαζεμένη σε ένα γήπεδο!!!


Είμαι θυμωμένος και απογοητευμένος. Δεν νομίζω ότι θα σταματήσουν ποτέ οι αληταράδες που κουλιαντιρίζουν σε συγκεκριμένες ομάδες να ασκούν βία. Πάντα θα υπάρχουν πρόθυμοι να τους δώσουν άλλοθι. Άτομα κουστουμαρισμένα με πολιτικοοικονομική ισχύ που τους δικαιολογούν. Να στρέφουν την προσοχή αλλού και όχι στην πραγματική αιτία. Εξάλλου το ρήμα "καταδικάζουμε" είναι αρκετό για να προσπεράσουμε τη βία και να πάμε παρακάτω. Καταδικάζω αλλά δικαιολογώ... το εθνικό μας σπορ!

Ξέρω, ξέρω... θα πείτε ότι είμαι υπερβολικός, ότι φταίει η αστυνομία, ο καττινιέρης, το φενγκ σούι. Ότι ο φακός δείχνει(;) ότι το Αποέλ αδικήθηκε και ότι ο... αγνός κόσμος δεν έχει άλλη επιλογή από το να προσπαθήσει να σκοτώσει τους αντιπάλους. Ξέρω, ξέρω... υπάρχουν χίλιες δυο δικαιολογίες. Είναι γι' αυτό όμως που... νιώθω πολύ θυμωμένος!


Share this Article on :

9 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Ανώνυμος είπε...

τι να πουμε ρε φιλε και το video της Αστυνομιας Κύπρου συνέλαβε μονο εναν οπαδό της ΑΕΚ , ουτε ο Superman δεν μπορουσε να τα κάνει ολα αυτά μονος του. Αυτό το video δεν βρήκε κάνενα οπαδό του ΑΠΟΕΛ. Πραγματικά εμείσ τόση ώρα κλεισμένοι στο γήπεδο τι κάναμε ? Η σωτηρία μας είναι οι ΑΕΛΙΣΤΕΣ μονο αυτοί εχουν τα κότσια να βάλουν τους μπάτσουςστην θέση τους.Είμαι 40 ετών και μακάρι στην Λεμεσό να κάμουν τους λεβέντες οι χωραίτες. Τώρα θα φταίω εγώ , πέστε μου η Αστυνομία , οι δημοσιογράφοι που ήταν , κανένας μα κανένας δεν είδε τίποτα , κάνενας δεν θα αναφέρει πωσ είναι δυνατό μέσα σε όλο αυτό το κακό να συλάμβουν μόνο ένα οπαδό κασι αυτός να είναι της ΑΕΚ. ¨Ελεος , πραγματικά έλεος ....

Ανώνυμος είπε...

Kai pragmatika adikithike to APoel?I apla epidi tous apaizan 60-40 kai ohi 90-10 opos einai synithismenoi?

Ανώνυμος είπε...

Απ'εν αντρεπεται ο κόσμος εν δικός του.
Κάπως έτσι η εν γένει συμπεριφορά όλων την ακοπελιστών.
Τόσο ακραίες θέσεις που αν πραγματικά τις πιστεύουν τότε ας μας πουν τί πίννουν και δεν μας δίνουν!!

ΑΕΚάρα και ξερό ψωμί!
Σε ένα άλλο θέμα τώρα.....
Περίμενα για τό τι θα γινόταν με τον Ραν Μπεν Σιμόν αλλά ακόμα μία φορά η Διοίκηση μας δείχνει ότι είναι μία σοβαρή διοίκηση η οποία αρμόζει στον χαρακτήρα και την ιδέα της πόλης μας και της ομάδας μας!!!
Μπράβο!
Σήμερα πάω να δώσω και την εισφορά μου για νέο μέλος.
Αυτή η διοίκηση, αυτή η ομάδα αυτή η πόλη αξίζει το καλύτερο και τουλάχιστον από εμένα θα πάρει τα 240 ευρώ και ας μου λείψουν!!

United we STAND!!

Ανώνυμος είπε...

sigharitiria stin dioikisi akoma mia fora. O simon emine, o jason ipograpse.

i prosopiki mou gnomi ine oti to epomeno vima tha ine na xefortothoume tous touristes. Gabilondo kai Faran prepei oposdipote na fioun.

Ανώνυμος είπε...

AAAAAAAAEEEEEEEEEKKKKKKKK OLEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

PAME AEKARA MOU OLOI GIPEDO SIMERA

PAME DUNATA ! ! !

O FINIKAS APO TIN AMOXWSTO EXEI TIN NOSO TWN POULERIKWN GIAFTO FORESTE PROFILAKTIKO KAI ANTE G.... TA SKOULIKIA !!!

PAME FWNOI OLOI SIMERA

AEK AEK AEK

piolasOLE είπε...

Εφκάλαμε τα μμάθκια μας μόνοι μας πόψε. Τίποτε όμως δεν εχάθηκε. Πάμε δυνατά και βριντερά στο Παραλίμνι!

Ανώνυμος είπε...

se 3 agonistikes ena imaste protoi...na me akoute ti sas lalo!!!

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά αν αυτή η ανόρθωση μιλά για πρωτάθλημα τότε πολύ απλά δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε με την ομάδα που έχουμε για επίτευξη των στόχων μας. Απλά έγινα κάποια σοβαρά λάθη στο ματς που θα μπορούσαμε να τα αποφήγουμε αν επέζε μέσα ο ντε κλερ. Και ο Χαιμόφ επίσης δεν ήταν σε καλή μέρα. Εγω μετα το ματς είπα πως βάλαμε σήμερα 5 γκολ χωρίς υπερβολή αφου η ανόρθωση ήταν ανύπαρκτη στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού (η ανόρθωση που πάει για προτάθλημα...). Και ο διετητής έσπρωχνε με τρόπο την ανόρθωση αλλά για να είμαστε ειληκρινείς δεν ήταν αυτός ο λόγος που χάσαμε. Με λίγα λόγια δεν κέρδισε η ανόρθωση, αλλά εμέις χάσαμε...

Μάριος

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.