News Update :

Με σπασμένα τα φρένα ...

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Ποιός θα το περίμενε αλήθεια; Ποιός το πίστευε; Η αλήθεια είναι πως ελάχιστοι προέβλεπαν κάτι τέτοιο. Λίγο τα Μέσα με τα «εμπεριστατωμένα» τους άρθρα που αναστάτωσαν τον κόσμο της ομάδας (αποχώρηση Χόφλαντ με το φτιαχτό σήριαλ για την εξαφάνισή του, αποχώρηση Σκοπελίτη, αποχώρηση Νέγκρι), λίγο η έμφυτη νοοτροπία του δύσπιστου και ανυπόμονου Σκαλιώτη, εν πολλοίς ξενέρωσαν τον κόσμο πριν καν ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Και όμως! Οκτώ αγωνίστηκες μετά και η ομάδα φιγουράρει περήφανα στην κορυφή. Και όχι από τύχη, όχι από τις συγκυρίες, αλλά με το σπαθί της! Έχει αποστομώσει τους πάντες, έχει δώσει απαντήσει και έχει δείξει τα «καρύδια» της σε κάθε αυλοκόλακα των εφημερίδων και όχι μόνο.

Η Λάρνακα δικαιούται να περηφανεύεται, πως δεν είναι ο ποδοσφαιρικός φτωχός συγγενής του πρωταθλήματος. Έχει ομάδα που πρωταγωνιστεί και που πλέον τρομάζει και προκαλεί δέος. Και αυτές τις σκέψεις τις αναφέρω, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού μου, πως δεν θα αλλάξουν ό,τι και να προκύψει στη συνέχεια. Η ΑΕΚ μας εμπνέει λοιπόν αδέρφια και η ΑΕΚ μας έδωσε ένα λόγο να χαμογελούμε, αυτές τις κοινωνικά και οικονομικά μίζερες μέρες που ζούμε. Μόνο και μόνο γι’ αυτό την υπερευχαριστούμε!  

Η εκστρατεία στο Παφιακό, στέφτηκε με επιτυχία και μάλιστα με εμφατικό τρόπο. Η επιτυχία αυτή, επί της ουσίας αντικατοπτρίζεται με το τρίπτυχο: Αήττητη, Απαραβίαστη και Πρώτη. Η ομάδα μας πλέον, έχει αποδείξει πως η κορυφή δεν είναι αποτέλεσμα τύχης. Είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, πλάνου και πείσματος. Εξάλλου, δεν έχει δεκτεί γκολ για οκτώ συνεχόμενα παιχνίδια και αν συμπεριλάβουμε και το κύπελλο, εννιά. Διόλου ευκαταφρόνητο ρεκόρ που αν μη τι άλλο προκαλεί δέος και γεμίζει αυτοπεποίθηση.  

Στα του παιχνιδιού, η αποστολή της ομάδας μας, δεν ήταν καθόλου εύκολη. Η Πάφος μας δυσκόλεψε σε μεγάλο βαθμό και το σκορ δεν αντικατοπτρίζει το πόσο δύσκολη ήταν η επικράτηση της ομάδας μας. Αξίζει εξάλλου να σημειωθεί, πως η Πάφος μέχρι το παιχνίδι με την ΑΕΚ μας, ήταν αήττητη στην έδρα της και με μηδέν παθητικό. Είναι αλήθεια πως κινδυνέψαμε σε κάποιες περιπτώσεις, κυρίως από αντεπιθέσεις, αλλά η άμυνα μας φώναξε παρόν. Δεν είναι τυχαίο πως διαθέτουμε την καλύτερη άμυνα της Ευρώπης στο κάτω κάτω. Επιθετικά η ομάδα ήταν δραστήρια, έπαιξε ορθόδοξα και έλεγξε απόλυτα το ρυθμό του αγώνα με πρωταγωνιστή τον μαέστρο, Φαν Ντάικ. Η κατοχή στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού ήταν πάνω από 60% για την ομάδα μας και υπήρξαν οι ευκαιρίες για να ανοίξουμε το σκορ νωρίτερα. Χρειάστηκε όμως, να φτάσουμε στα μισά του δευτέρου μέρους για να ανοίξουμε το σκορ με τον «ταυρομάχο». Ο Πιντάδο μέχρι εκείνο το σημείο του παιχνιδιού, δεν είχε προσφέρει ουσιαστική βοήθεια στην ομάδα παρά τις φιλότιμες προσπάθειές του. Φυσικά, παίκτες της κλάσης του Ισπανού, δεν θέλουν πολλές ευκαιρίες για να καταθέσουν τα διαπιστευτήρια τους. Μετά το γκολ, η ομάδα μας κυριάρχησε. Ή αν θέλετε, η Πάφος συνειδητοποίησε πως δεν θα μπορούσε να αγγίξει το θαύμα, απέναντι σε μια άμυνα που αρνείται να δεκτεί γκολ για τόσα παιχνίδια. Ο Ντάεμεν, ο οποίος δείχνει σπουδαία στοιχεία και δείχνειικανός να δώσει σημαντικές και ουσιαστικές λύσεις στη δύσκολη συνέχεια, λίγα λεπτά μετά, «ζωγράφισε» ακόμη ένα γκολ με μια φωτοβολίδα από μακρινή απόσταση (το τέταρτο του τέρμα σε δύο παιχνίδια) και ο Πιντάδο στο τέλος του παιχνιδιού έβαλε το κερασάκι στην τούρτα, με ψύχραιμο πλασέ.

Τί κρατούμε από το σημερινό παιχνίδι;
  • Τη γρανιτένια μας άμυνα που πλέον έχει πείσει και τον πιο δύσπιστο πως είναι φτιαγμένη από άριστα υλικά. Είναι η καλύτερη άμυνα της Ευρώπης και το πιστοποιεί σε κάθε παιχνίδι.
  • Το ρεκόρ του Χαίμοφ, που ξεπέρασε τον Ντεγκρά και δείχνει ικανός να το συνεχίσει για ακόμη μεγαλύτερο διάστημα. Πόσο λάθος κάναμε αλήθεια όταν αντιδρούσαμε με τη φυγή του Νέγκρι επειδή τη θέση την είχε καπαρώσει ο Ισραηλινός κατ’ εντολή του στρατηγού Σιμόν; Ο άνθρωπος αποδεικνύεται λίρα εκατό και είναι πραγματικός κέρβερος κάτω από τα δοκάρια.
  • Τη μαχητικότητα της ομάδας που για ακόμη ένα παιχνίδι σκόραρε μετά το 70΄ του παιχνιδιού, δείγμα της αγωνιστικότητας της ομάδας κατά τη διάρκεια ολόκληρου του παιχνιδιού. Η ομάδα παλεύει μέχρι το τέλος και δεν παρατάει κανένα παιχνίδι. Συνήθως, δικαιώνεται!
  • Τη φυσική κατάσταση των παικτών, που τρέχουν για 90 λεπτά ασταμάτητα.
  • Την αλλαγή παικτών ενδεκάδας, που δεν δείχνει να επηρεάζει το αγωνιστικό πλάνο της ομάδας, ένδειξη του βάθους στο πάγκο και του πλουραλισμού επιλογών. Η ομάδα έχει ετοιμοπόλεμους πάικτες που ανά πάσα στιγμή είναι έτοιμοι να σηκώσουν το βάρος της φανέλας. Αυτούς τους παίκτες θα τους χρειαστεί ακόμη περισσότερο η ομάδα, στη συνέχεια, οπότε είναι σημαντικότατο το γεγονός πως όλοι δείχνουν έτοιμοι να προσφέρουν.
  • Στο ότι για ακόμη ένα παιχνίδι είχαμε καινούριους πρωταγωνιστές. Σήμερα ήταν οι Πιντάδο, Ντάεμεν και Φαν Ντάικ. Είναι υγιές η ομάδα να μην στηρίζεται αποκλειστικά σε συγκεκριμένους παίκτες, ούτως ώστε να μην είναι προβλέψιμη.
  • Τον Μπεν Σιμόν που για ακόμη ένα παιχνίδι έδειξε διαβασμένος και πιστός στο αγωνιστικό του πλάνο, πραγματοποιώντας ακόμη μια πετυχημένη αλλαγή που τον δικαίωσε (Ντάεμεν).


Τα πιο πάνω στοιχεία, συνθέτουν και τα συστατικά της επιτυχίας της ομάδας μας. Δεν γίναμε από τη μια μέρα στην άλλη υπερομάδα, αλλά πλέον δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει πως αυτή η ομάδα μπορεί για πολλά. Επιμένω πως είναι νωρίς να μιλούμε για ό,τιδήποτε πέρα από τον οριοθετημένο στόχο της τετράδας, αλλά είναι εμφανές πως με προσοχή και σοβαρότητα η ομάδα μπορεί να κρυφοκοιτάζει και για ψηλότερα.

Τα τρία παιχνίδια που ακολουθούν, είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να μετρήσουμε δυνάμεις. Αρχής γενομένης με την περσινή πρωταθλήτρια η ομάδα μας καλείται να δείξει χαρακτήρα και να συνεχίσει την τρελή της πορεία στην κορυφή. Η πορεία της ομάδας μας εξάλλου, θυμίζει σε πολλά σημεία, τον περσινό άθλο της Αελ (στιβαρή άμυνα, σωστό πλάνο, σπουδαίος τερματοφύλακας). Η ομάδας μας όμως, σε αντίθεση με την περσινή Αελ, προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο και όχι να καταστρέψει το παιχνίδι του αντιπάλου. Σε αρκετά σημεία προσφέρει και θεαματικές στιγμές και σε καμιά περίπτωση δεν παίζει αντιποδόσφαιρο. Σημαντικός παράγοντας σε τέτοια παιχνίδια, είναι ο κόσμος. Πλέον θεωρώ πως δεν πρέπει να υπάρχει οπαδός, που θα αγνοήσει τη συγκινητική προσπάθεια της ομάδας μας και θα γυρίσει την πλάτη στους παίκτες. Επιβάλλεται να γεμίσει το ΓΣΖ από Αεκτζήδες, που με τη φωνή και τον παλμό τους θα σπρώξουν την ομάδα. Η ομάδα τους χρειάζεται και με τις εμφανίσεις αλλά και τα αποτελέσματα, πιστεύω πως ουσιαστικά τους υποχρεώνει να είναι εκεί. Δεν πρέπει να λείψει κανείς! 

Όλοι μαζί για να κρατήσουμε την ομάδα στην κορυφή και να την ευχαριστήσουμε για τις απίστευτες στιγμές που ζούμε. Πάμε δυνατά και με πάθος αδέρφια!


Share this Article on :

8 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Ανώνυμος είπε...

THELW GEMATO GSZ EPITELOUS

Ανώνυμος είπε...

Το άρθρο με καλύπτει απόλυτα. Θα ήθελα να σταθώ όμως σε δύο σημεία. Το πρώτο αφορά τους ποδοσφαιρίστες μας και αυτόυς που ξεχώρισαν. Ερχόμενος απο την Πάφο μαζί με ένα φιλαράκι αρχίσαμε να λέμε ονόματα για αυτόυς που ξεχώρισαν. Καταλύξαμε να πούμε ουσιαστικά όλη την ενδεκάδα (μαζί και τις αλλαγές) . Στη φετινή ΑΕΚ δεν υπάρχουν ποδοσφαιριστές που ξεχωρίζουν. Γιατί φέτος είμαστε ομάδα. Γι αυτό άλλωστε και όταν γίνονται αλλαγές (είτε εσωτερικές είτε εξωτερικές) η αγωνιστική συμπεριφόρα της ομάδας μας δεν αλλάζει.

Θα ήθελα όμως να μιλήσω για τον Μάτσι που ουσιαστικά μας την "είπε" με την καλή έννοια. Ο ποδοσφαιριστής αυτός όσο περνά ο καιρός και προσαρμόζεται μας δείχνει την ποιότητα του. Χθές ήταν ναι σε κάποιες φάσεις επιπόλαιος όμως έδειξε ότι στο μέλλον θα ταλαιπωρίσει πολλές άμυνες.

Όσο αφορά τον Χαϊμοφ. Κάνει εντυπωσιακό ξεκίνημα αλλά τον βλέπω ακόμη δισταχτικό στις εξόδους και ελπιζω να το δούν αυτό οι προπονητές τερματοφυλάκων.

Τέλος για τον Πιντάδο διαφωνώ ότι ως κάποιο σημείο δεν είχε ουσιαστική προσφορά. Ο Πιντάδο όλο το παιχνίδι απασχολεί δύο ίσως και τρείς αμυντικούς. Και το στυλ παιχνιδιού μας δεν τον βοηθά για να γίνει ουσιαστικός αφού η ομάδα ως επι το πλήστον κάνει επιθέσεις απο τον κεντρικό άξονα. Όσες φορές είχαμε μία επίθεση απο τα πλάγια με προυποθέσεις έδειξε τις ικανότητες τους.

Για τον κόσμο νίωθω αρκετή απαγοήτευση. Υπάρχουν δικαιολογίες ακόμη. Μια η κρίση και μία η δυσπιστία κρατούν ακόμη αρκετό κόσμος μακριά απο τα γήπεδα. Στο παιχνίδι με την ΑΕΛ όμως δεν υπάρχουν δικαιολογίες.

Ας αντιληφθούμε όλοι πόσο σημαντικό είναι να κερδίσουμε το συγκεκριμένο παιχνίδι. Με νίκη ουσιαστικά κλειδώνουμε σε μεγάλο βαθμό τη θέση στη τετράδα αφού οι ανταγωνιστές μας έχασαν και χθές βαθμούς.

με το -12 και το -6 της Ομόνοιας και την ΑΕΛ τα πράγματα φαντάζουν πολύ καλά για εμάς.

Είναι σειρά μας λοιπόν να γεμίσουμε το ΓΣΖ την ερχόμενη Δευτέρα.

Ανώνυμος είπε...

Ένα σας λέω παίδες.
Τυχεροί εμείς που ζούμε τις χαρές από κοντά σε κάθε αγώνα από την κερκίδα.
Δεν συγκρίνεται η χαρά το αίσθημα και ο παλμός που παίρνεις από το γήπεδο με το τί σου προσφέρει ο καναπές η άνεση και η τηλεόραση.

Και το καλύτερο; Να βλέπεις λιθαράκι λιθαράκι να κτίζεται αυτό το ονειρεμένο ταξίδι που θα κορυφωθεί στο τέλος της σεζόν με το οποιοδήποτε κατόρθωμα και να είναι αυτό που είναι δυνατό να προσφέρει αυτή η ΟΜΑΔΑ!

Συνοπαδοί και συνοδοιπόροι της ομάδας που πανάξια εκπροσωπεί την περήφανη μας πόλη, αυτή η ομάδα - όπως εύστοχα γράφτηκε και σε αυτό το άρθρο - η ΑΕΚάρα μας είναι η μόνη πηγή ευχάριστων στιγμών στους καιρούς τους οποίους ζούμε. Αφήστε τους καναπέδες και ελάτε να ζήσετε μαζί μας τις μοναδικές στιγμές που μπορεί κάποιος να ζήσει μόνο από το ποδόσφαιρο και την κερκίδα.
Η ενότητα και το πάθος που βγάζει η κερκίδα αυτό τον καιρό είναι το κάτι μοναδικό. Στα τόσα χρόνια που ακολουθώ την ομάδα μας είναι ίσως η πρώτη φορά που έχω δεί να κερδίζουμε μάχες και από την εξέδρα. Χαρακτηριστική ήταν για μένα, η κίτρινη κάρτα χτές που αναγκάστηκε να δώσει ο διαιτητής της αναμέτρησης στον τερματοφύλακα της αεπ μετά την πίεση που του εξασκούσε η κερκίδα μας.
Το βλέπεις στα μάτια του κάθε ενός ξεχωριστά ότι φέτος υπάρχει αυτό το κάτι διαφορετικό, και βλέπεις τους παίχτες ότι το παίρνουν - παίρνουν από την θέληση μας να δώσουν και αυτοί το κάτι παραπάνω.
"Όπου και να παίζεις θα είμαι κι εγώωωωω......."
Αυτό είναι το προσωπικό μου τραγούδι για φέτος γιατί μας πάει η κορυφή! Και της πάμε και εμείς!!!

Μία Πόλη
Μία Ομάδα!

United we stand

Κώστας Μ.


Ανώνυμος είπε...

ta skoulikia pantws pou fkennoun sta radia epimenoun pws en dikaio to penalty. kakomathimenoi!

Ανώνυμος είπε...

DEN mas endiaferei apo tous anorthosiates... den mas endiaferei apo tous apoelistes kai apo kanena..

egw vlepw tin omada mou... tin omada mou kai mono.. EIMAI AEKTZIS

AIMA TIMH AEK MIA ZWH

Ανώνυμος είπε...

Den katalaveno it ginete me tin omada mas. I etheorisan oti i AEL tha itan kourasmeni yia na pexsi tzie ixan to siouron i apla den epexamen mpala. Ida mian AEK tou persino protathlimaton na kamni ena soro lathoi. Akoma tzie oi kaliteroi mas pextes etzimountan. Elpizo to pathima na mas gini pathiman. Episis yiati den vazi Daemen re pethkia tha mporouse na gini i anatropi...ti na po eginiken tzinon pou eparakalousan ouloi sta diskola na ligisoumen.

Pame yia APOEL kai o theos voithos.

AEKARA MOU PEXE OPOS XSERIS.

Ανώνυμος είπε...

File, egw ida entelws diaforetika to paignidi. To lathos tis omadas mas itan oti meta pou to goal tis isofarisis, i taktiki mas itan full epithesi.

Diafwnw katheta oti oi paiktes mas etzimountan. Min xehnas epezes me tin protathlitria kai tin monadiki ekproswpo mas stin evropi.

Sta dika mou matia mia omada epeze sto gipedo, i AEK alla touti ti fora o proponitis mas exase sto skaki apo ton antipalo proponiti. Min xehname oti to vrwmiko paixnidi tis AEL meiwse to 90lepto se 65lepto.

Andros Faneromeni

Ανώνυμος είπε...

Sto deftero goal tris pektes (maragos katala jason) siglinoun sta plagia kai afinun ton kostantinou mono, me to de Clair an ftani arga kai ton mourigio na lipi apo tin amina. Idios o Marangos parakolouthi tin fasi se lathos topo hwris na prospathi na pai pros ton Konstantinou. Isws na ine h stigmi na paroun anases oi De Clair (na mpi o Gillet) kai o Marangos (na mpi o Daemen). Isws na imaste tze ticheri pou tha pari anagastika o Mourigio pou ine spoudeos amintikos alla argos, gia na paiksi o poli pio grigoros Seran? Ehw empistosini oti me kapies allages tze paizontas mia omada pou paizi kathara anti tin AEL pou paizi vrwmika(prwti se ktipimata kai pesimata), tote ehoume poli kales pithanotites sto GSP.

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.