News Update :

Αποχαιρετώντας τον Χόφλαντ

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Ο Χόφλαντ φάνταζε ως η ιδανική λύση για να καλύψει το κενό του Κρόιφ. Ήταν κορυφαίο μέλος της ομάδας, ήξερε την κυπριακή πραγματικότητα, είχε την ίδια φιλοσοφία με τον προκάτοχό του και είχε όνομα στην ποδοσφαιρική πιάτσα. Λέγεται κιόλας ότι η εξέλιξη αυτή είχε αποφασιστεί από τα περασμένα Χριστούγεννα.



Κι εκεί που όλοι νομίζαμε ότι η μετά-Κρόιφ εποχή θα ήταν πολύ εύκολη με το Χόφλαντ στο τιμόνι, ξάφνου φάνηκαν τα πρώτα σύννεφα. Ο χρόνος προχωρούσε και μεταγραφές δεν κάναμε, ούτε και προπονητή κλείναμε. Φαινόταν ότι ο Χόφλαντ βίωνε απανωτές αποτυχίες κυρίως στο θέμα προπονητή (Κλάιφερτ, Έιγιερ, Γιόνκερ, Φεράντο, Γκαρσία, Άουγκενταλερ, Όσκαρ κ.ά.). Ειδικά το σίριαλ Κλάιφερτ κλόνισε την εμπιστοσύνη που είχαν πολλοί στο πρόσωπό του. Σ’ αυτή τη δυστοκία εξεύρεσης προπονητή τη λύση έδωσε ο Κρόιφ, αφού αυτός μίλησε στον Ραν Μπεν Σιμόν για την ΑΕΚ (βλ. «Ο λόγος που υπέγραψα είναι ο Κρόιφ»). Η εξέλιξη αυτή μπορεί να ειδωθεί και ως καπέλωμα του Χόφλαντ, ή ως ένα σημάδι ότι δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά του. Όντως, ο Κρόιφ είχε βάλει τον πήχη πολύ ψηλά κι ενώ εν τη απουσία του έστελνε παίκτες και προπονητή στην ΑΕΚ ο Χόφλαντ τα έβρισκε σκούρα!



Η κάθοδος ενός προπονητή που δεν ήταν επιλογή ούτε και της ποδοσφαιρικής σχολής του Χόφλαντ προκάλεσε τα πρώτα ερωτηματικά κατά πόσο μπορούν να συνεργαστούν. Θα έχει όντως το γενικό πρόσταγμα ο Ολλανδός ή θα ζει στη σκιά του Ισραηλίτη; Οι ειδήσεις όμως ότι ο Ραν Μπεν Σιμόν θέλει να φέρει το… μισό Ισραήλ στην ομάδα, μπορούν να ερμηνευθούν ως ακόμα ένα καπέλωμα του Χόφλαντ. Επίσης, ορισμένοι ποδοσφαιριστές που έκλεισαν είχαν μιλήσει πρώτα με τον Κρόιφ για να υπογράψουν (Γκαμπιλόντο, Καταλά, Ντάαμεν κ.ά.). Ήταν φανερό ότι ο Χόφλαντ ήθελε χρόνο ώστε να ασκήσει αποτελεσματικά τα καθήκοντά του.



Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί με βεβαιότητα ότι το μοντέλο με τεχνικό διευθυντή είναι καλύτερο ή χειρότερο από το παραδοσιακό μοντέλο με έναν συγκεντρωτικό προπονητή. Η επιτυχία και η αποτυχία μπορούν να έρθουν και με τους δυο τρόπους. Αυτό που χρειάζεται είναι επαγγελματισμός και σκληρή δουλειά. Δεν υπάρχει άλλο μυστικό. Όμως εμείς βιώσαμε μέσα σε 3 χρόνια τη διαδρομή από την κόλαση στον παράδεισό κι αυτό χάρις στον εκσυγχρονισμό της ομάδας με την έλευση του Κρόιφ. Η ιστορία έδειξε ότι με τεχνικό διευθυντή βρεθήκαμε από τη Β’ κατηγορία στους ομίλους του Europa League. Γλυκαθήκαμε με το μοντέλο αυτό, το οποίο αρκετές ομάδες έσπευσαν να αντιγράψουν (Ανόρθωση, ΑΕΛ, Απόλλωνας). Το brand name της ομάδας αναβαθμίστηκε, ο αέρας της μύριζε Ευρώπη, τα θεμέλια της ήταν στιβαρά. Όπως και να 'χει, ακόμα κι αν επιστρέψουμε στα παλιά, απαιτείται να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με επαγγελματισμό: ο προπονητής να είναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος χωρίς να χώνει τη μύτη του οποιοσδήποτε παράγοντας ή μανατζαρέος!



Στη δημοσιογραφική διάσκεψη ειπώθηκε ότι αποχωρεί λόγω οικογενειακών προβλημάτων. Δεν υπάρχει λόγος να μην το πιστέψουμε! Πάντως η γυναίκα του και τα παιδιά του μετακόμισαν πριν λίγους μήνες στην Ολλανδία και ο Χόφλαντ έμεινε μόνος του στην Κύπρο. Μπορεί η εξέλιξη αυτή να έπαιξε ρόλο ή ακόμα μπορεί να συμβαίνει κάτι σοβαρό που το απευχόμαστε. Η ζωή όμως προχωρά. Η ΑΕΚ είναι συνηθισμένη από αποχωρήσεις σημαντικών ανθρώπων. Η ΑΕΚ είναι «τρελή» και μπορεί να κάνει θαύματα υπό οποιοσδήποτε συνθήκες. Το απέδειξε πολλάκις ότι  μπορεί για το καλύτερο, αλλά και για το… χειρότερο.

Καλή συνέχεια στο Χόφλαντ που τον ευχαριστούμε για όλα όσα πρόσφερε στην ομάδα μας. Θα είναι μια μορφή που θα μείνει στην ιστορία της ΑΕΚ. Δεν ξεχνιέται έτσι απλά ο Χόφλαντ! Η ζωή όμως συνεχίζεται, δεν σταματά ποτέ…


ΑΡΧΗΓΕ Σ' ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!

 
Share this Article on :

9 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Ανώνυμος είπε...

ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΣΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ.ΕΝΑΣ ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΠΟΥ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΡΓΑ ΦΟΡΕΣΕ ΤΗΝ ΦΑΝΕΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΙΜΩΝΑ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ.ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΕΓΙΝΕ ΚΕΒΙΝ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΚΑΝΕΙΣ

Ανώνυμος είπε...

kapote tha epistrepsei kai tha steriosei.sto epanidein megale

Ανώνυμος είπε...

ENAS TERASTIOS PEXTIS POU MAS TIMISI PEZONTAS STIN OMADA MAS SAN PODOSFAIRISTIS GIA 2 XRONIA.

Ανώνυμος είπε...

o kevin hofland agapise tin AEK ke elipotan otan exane i AEK pio polla apo pollous dilomenous aektsies pou epexan stin AEK.paradigma larkou,misos ke polloi alloi ekinis tis epoxis.pou mono enas theos je i pougga tous xeri giati ene piasame protathlima jina ta xronia.MEGALE HOFLAND DEN THA SE XECHASOUME POTE

Ανώνυμος είπε...

H OMADA EXI KALO ROSTER.O PROPONITIS DOULEVI SOSTA. KAPIOI PEKTES AN DEN EFEUGAN FETOS THA EFEYGAN TOU XRONOU. O XOFLANT EFIGE GIA TOUS DIKOUS TOU LOGOUS. DEN IPARXI LOGOS APOGOITEFSIS. ME ENA EPITHETIKO KAI ENA KIPRIO MESO THEORO OTI MPOROUME GIA PSILA. EMIS PREPI NA KANOUME TO XREOS MAS SAN OPADOI. NA AGORASOUME DIARKIAS K NA IPOSTIRIKSOUME TIN AEKARA.
MONO AEKARA...

Ανώνυμος είπε...

timiste ton arxigo gia tin prosfora tou stin omada.Good luck Whatever you do kevin

Ανώνυμος είπε...

OI FILOI TIS AEK APEDEIXAN POLLAKIS OTI EKTIMOUN OLOUS OSOI PROSFERAN STIN OMADA KAI O KEVIN EINAI ENAS APO AFTOUS.STO EPANIDEIN CAPTAIN

Ανώνυμος είπε...

na allaxete kai pali tin fotgrafia pano vgazontas ton hofland kai vazontas ton king afou einai o neos mas texnikos diefthindis.

kyriacos

Ανώνυμος είπε...

Ο Σέρβος επιθετικός Άντρια Καλουντζέροβιτς είναι ο εκλεκτός του Ραν Μπεν Σιμόν, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, για την ενίσχυση της γραμμής κρούσης. Μάλιστα, ο ποδοσφαιριστής αναμένεται σήμερα στην Κύπρο για τις τελικές επαφές, αφού οι δύο πλευρές είναι κοντά σε συμφωνία!

Πρόκειται για 27χρονο διεθνή φορ (παίζει και στην κορυφή αλλά και στα άκρα) ο οποίος αγωνίζεται στην Beijing Guoan της Κίνας κι αυτή την περίοδο βρίσκεται σε… φουλ φόρμα, αφού το πρωτάθλημα εκεί είναι σε εξέλιξη. Με την κινέζικη ομάδα έχει αγωνιστεί σε 10 παιχνίδια φέτος (3 βασικός, 7 αλλαγή) έχοντας πετύχει 2 γκολ. Την περασμένη Παρασκευή αγωνίστηκε στο παιχνίδι με την Liaoning Hongyun, μπαίνοντας αλλαγή στο 74’ και σκόραρε δύο λεπτά αργότερα, δίνοντας τον ένα βαθμό στην ομάδα του (1-1 τελείωσε το ματς).

Προηγουμένως αγωνίστηκε για δύο χρόνια στον Ερυθρό Αστέρα, μετρώντας 43 συμμετοχές και 19 γκολ. Πέρασε επίσης από την Ραντ (45 συμμετοχές, 21 τέρματα) και Ο.Φ.Κ. Μπέογκραντ (52 αγώνες, 12 γκολ). Έχει αγωνιστεί τρεις φορές στην Εθνική Σερβίας (τελευταία φορά στις 14 Νοεμβρίου 2011) και πέντε φορές με την Εθνική Ελπίδων της χώρας του.


ΠΑΝΤΩΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΠΑΙΧΤΗ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΘΑΡΟΣ ΓΚΟΛΤΣΗΣ. ΕΧΕΙ ΤΟ ΕΥΚΟΛΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙ ΠΟΥ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΛΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΚΕΦΑΛΙ. ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ.
ΝΑ ΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΧΟΦΛΑΝΤ ΚΑΘΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΛΛΑ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ KING ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΩΣ Ο ΝΕΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ. ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΛΕΟΝΕΧΤΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΩΜΕΝΟΣ ΟΠΑΔΟΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ.


kyriacos

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.