News Update :

Ψηφοφορία

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011


Το φλέγον θέμα της πρόσφατης ψηφοφορίας του aekitionblog δικαιολογεί τον αυξημένο αριθμό των ψήφων αλλά και την ισάξια σχεδόν ψήφιση όλων των επιλογών.  Ο προβληματισμός μας ήταν:

Για την αγωνιστική κάμψη περισσότερο ευθύνονται... (επιλέξτε δυο παράγοντες)

Η κακή φυσική κατάσταση     42 (33%)

Η απουσία σημαντικών ποδοσφαιριστών λόγω τραυματισμών     35 (28%)

Η τακτική του προπονητή     30 (24%)

Η ταυτόχρονη συμμετοχή σε δύο θεσμούς     28 (22%)

Η έλλειψη βάθους     11 (8%)

Τα πολλά ρεπό στους ποδοσφαιριστές     42 (33%)

Η αγωνιστική απειθαρχία ορισμένων παικτών     37 (29%)


Από τους 124 ψηφοφόρους οι 101 έδωσαν δύο επιλογές, όπως τους ζητήθηκε, ενώ οι υπόλοιποι 23 ψήφισαν μόνο έναν παράγοντα. Τα αυξημένα ποσοστά των 6 από τις 7 επιλογές αποδεικνύουν πως λίγο-πολύ ισχύουν όλοι οι παράγοντες για την αγωνιστική κάμψη της ομάδας μας εκτός από έναν: την έλλειψη βάθους.  Αλίμονο αν και φέτος που έχουμε το πιο πλούσιο ρόστερ της ιστορίας μας λέγαμε ότι δεν έχουμε λύσεις στον πάγκο. Ούτε 1 στους 10 ΑΕΚτζήδες πιστεύει πως η έλλειψη βάθους ευθύνεται για την «κοιλιά» της ομάδας.

Απ’ εκεί και πέρα στην πρώτη θέση ισοψηφούν η φυσική κατάσταση και τα πολλά ρεπό που δίνονται στους ποδοσφαιριστές.  Ένας στους τρεις ΑΕΚτζήδες λοιπόν πιστεύει πως αυτοί οι δύο αλληλένδετοι παράγοντες ευθύνονται περισσότερο για την κακή εικόνα της ομάδας μας.  Έχει βουήξει ο τόπος για τις «μέρες ξεκούρασης» που απολαμβάνουν οι ποδοσφαιριστές μας, τη στιγμή που άλλες ομάδες που δεν έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις (βλ. ΑΕΛ) κάνουν διπλές προπονήσεις και τρέχουν σαν τα αγρίμια μέσα στο γήπεδο.  Πραγματικά θα ήθελα να δω τα στατιστικά των χιλιομέτρων που κάνουν οι παίκτες μας σε έναν αγώνα σε σχέση με παίκτες άλλων ομάδων.  Όχι στατιστικά όμως των κυπρίων αθλητικογράφων που ούτε ball possession δεν μπορούν να καταγράψουν, αλλά ξένων που διαθέτουν και τα απαραίτητα μέσα.  Φαίνεται με γυμνό μάτι από την κερκίδα πως οι κινήσεις των παικτών μας τις τελευταίες εβδομάδες είναι περιορισμένες, είναι στατικοί, έχουν αργή ανάπτυξη, αργές επιστροφές και δείχνουν καταπονημένοι.  Το θέμα είναι γιατί τόση κούραση στις αρχές του πρωταθλήματος;

Στη δεύτερη θέση σχεδόν ισοψηφούν δύο παράγοντες με ποσοστό σχεδόν 30%:  οι πολλοί τραυματισμοί και η αγωνιστική απειθαρχία κάποιων ποδοσφαιριστών.  Είναι γεγονός ότι φέτος έχουμε πολλούς τραυματισμούς και μάλιστα η μερίδα του λέοντος αφορά θέσεις της άμυνας.  Γι’ αυτό και δεχόμαστε το εύκολο γκολ το τελευταίο διάστημα.  Επίσης φανερή μέσα στο γήπεδο είναι η απειθαρχία κάποιων ποδοσφαιριστών που δείχνουν να μην γνωρίζουν το ρόλο τους, να ταλαιπωρούν την μπάλα, να μην έχουν φαντασία στο παιχνίδι τους και να μη δείχνουν το απαιτούμενο πάθος στις μονομαχίες.  Εδώ φυσικά εμπλέκεται και οι παράγοντες φυσική κατάσταση-προπονήσεις τους οποίους σχολιάσαμε νωρίτερα και στο φόντο ο προπονητής…

Στην τρίτη θέση έχουμε πάλι σχεδόν ισοβαθμία δύο παραγόντων με 1 στους 4 ψηφοφόρους να πιστεύει πως η τακτική του προπονητή αλλά και η ταυτόχρονη συμμετοχή σε Κύπρο και Ευρώπη έφεραν την κακή εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα. Δεν είναι τιμητικό για τον κ. Κάανεν σχεδόν ένας στους τέσσερις οπαδούς του να πιστεύει πως η ευθύνη βαραίνει και τον ίδιο για τη βαρεμάρα που μας προσφέρει η ΑΕΚ.  Ειδικά στον αγώνα με την ΕΝΠ η ομάδα δεν βλεπόταν με το 4-4-2 το οποίο στα χαρτιά μπορεί και να είναι ιδανικότερο από το 4-2-3-1 με τους παίκτες που έχουμε, στην πράξη όμως είναι δουλειά του προπονητή να το κάνει να δουλέψει.  Σίγουρα η συμμετοχή στην Ευρώπη έχει παίξει το δικό της ρόλο αλλά ποιος μας εγγυάται πως θα νικούσαμε ΕΝΠ, Ολυμπιακό, Ομόνοια και Σαλαμίνα εάν δεν αγωνιζόμασταν Europa League ;  Προσωπικά πιστεύω πως το πολύ να συγκεντρώναμε ακόμα 2-3 βαθμούς στην καλύτερη περίπτωση. 

Όπως και να έχει το θέμα, το συμπέρασμα που εξάγεται από την ψηφοφορία και που θα πρέπει να το διαβάσει και ο Κρόιφ με τον Κάανεν είναι πως οι έξι πιο πάνω παράγοντες αποτελούν ένα παζλ του οποίου το κάθε κομμάτι συνθέτει την εικόνα αποσύνθεσης.  Εικόνα που ευχόμαστε να είναι όντως ο «πάτος» μας και να μην δούμε και χειρότερα.  Ακολουθούν δύο παιχνίδια με βατές ομάδες, Αλκή και Άρη τις οποίες αν δεν νικήσουμε, δε δικαιούμαστε να απαιτούμε τίποτα το ξεχωριστό από τον φετινό Μαραθώνιο.

Θα ήθελα να δω την ΑΕΚ να κερδίζει ακόμα 12 βαθμούς στους εναπομείναντες αγώνες του πρώτου γύρου.  Τότε θα έχουμε βάσιμες ελπίδες για τετράδα, αφού στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος δε θα έχουμε παιχνίδια Ευρώπης και φυσιολογικά θα επιστρέψουν και οι τραυματισμοί.  Περιμένουμε τις δικές σας σκέψεις για το πώς θα ανακάμψει η ομάδα.
Share this Article on :

1 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

aek trella είπε...

Mporei filoi mou na anadi3e i kalpi tis ereunas auta pou idate, all den stamato na lew oti oloi oi logoi kai oi kourasi einai dexti, alla oxi na poume emeis ti proponisi na kanoun kai pws na 3ekourazontai!! To mono pou prepei na tloume einai i epityxia kai oxoi na eimaste kakomoirides kai klameni.. Re i omada mas fetos dn ekane tipote?? Tyxaia?? Re eimaste eurwpi, kai poli konta stous stoxous mas se na marathonio pou einai stin arxi, eidat kanena marathwnodromo na trexei me oloi tou ti dnami apo tin arxi!? E tote, perimenete, kai an stin xeiroteri periptwsi dn piasoume tous stoxous mas, e pali AEK ta eimaste... Stamatiste a kanete tous proponites kerkidas..an thelete parte to pro license jai piaste douleia!!

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.