News Update :

After match: AEK-Aλκή 2-0

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Εμφανώς βελτιωμένη, η ομάδα κέρδισε δίκαια, καθαρά και με σχετική ευκολία την συμπολίτισσα Αλκή και πλέον ταξιδεύει με καλύτερη ψυχολογία στη Γερμανία για να αντιμετωπίσει στα πλαίσια των ομίλων του Europa League το μεγαθήριο Σάλκε!

Λίγο πριν τη σέντρα, είδαμε τους παίκτες να κάνουν κύκλο δίνοντας, προφανώς, όρκο νίκης. Η εικόνα αυτή, παρόλο που είναι σπάνια για την ομάδα μας, δείχνει ότι κάτι προηγήθηκε. Αν το συνδυάσουμε και με το μήνυμα του Χόφλαντ στο facebook περί φημολογίας και ενότητας της ομάδας, συμπεραίνουμε ότι κάτι πρέπει έγινε τις τελευταίες μέρες. Κάποιες αερολογίες προσπάθησαν να επηρεάσουν την ψυχολογία της ομάδας, αλλά απ’ ότι φάνηκε μάταια! Οι παίκτες παρουσίασαν πολύ καλύτερο πρόσωπο από τα τελευταία ματς (αν και μπορούν για περισσότερα πράγματα). Αυτό οφείλεται ίσως, σε 2 παράγοντες: το πάθος και τον Γκαρσία!

Κατ’ αρχάς οι παίκτες από την αρχή μέχρι και το τέλος πάλευαν. Μόλις έχαναν την μπάλα, την ξανακέρδιζαν χάριν της μαχητικότητάς τους. Το αναφέρουμε διότι έχει αρκετό καιρό να τους δούμε να μάχονται… με νύχια και με δόντια. Όλη η ομάδα είχε φοβερό πάθος και έδειχνε ότι δεν θα αφήσει την Αλκή να σκεφτεί ούτε την ισοπαλία!

Α-ΠΙ-ΣΤΕΥ-ΤΟΣ!!!

Ο άλλος παράγοντας που βελτίωσε την ομάδα ήταν η καταλυτική παρουσία του ένα και μοναδικού Γκονζάλο Γκαρσία. Ο παικταράς αυτός είναι το βαρόμετρο της ομάδας. Δεν είναι τυχαίο ότι χαρακτηρίστηκε από αθλητικογράφους ως το καλύτερο «δεκάρι» του πρωταθλήματος. Όπως, δεν είναι τυχαίο,  ότι όταν σκοράρει πάντα κερδίζουμε! Έχει βάλει 4 γκολ, όλα στις 3 μας νίκες (Εθνικό, Απόλλωνα, Αλκή). Ειδικά το σημερινό του τέρμα ήταν μαγικό! Φάνηκε από τα πρώτα λεπτά ότι είχε διάθεση. Έκανε τα κόλπα του, μάρκαρε όσο μπορούσε και κυνηγούσε το γκολ. Κοντολογίς, με τον Γκονζάλο στην ενδεκάδα είμαστε ένα σκαλί πιο πάνω. Σήμερα, κάνοντας ίσως την καλύτερη του εμφάνιση στο πρωτάθλημα,  το επιβεβαίωσε.

Πέραν του διαστημικού Γκονζάλο, όλη η ομάδα διακρίθηκε. Ο Σκοπελίτης έδωσε και πάλι επιθετική λύση, οι Ντίμεχ και Λίνσεν στην άμυνα ήταν πολύ καλοί, ο Νέγκρι είχε εντυπωσιακές επεμβάσεις, ο Γκόμεζ κατάπιε πολλά χιλιόμετρα, ο Ντε Κλερ ήταν καλύτερος από προηγούμενα ματς, ο Βίγια πάλεψε αρκετά και για τον Φαν Ντάικ τα λόγια περιττεύουν. Ο Πρισό ομολογουμένως ήταν διαφοροποιημένος προς το καλύτερο. Είχε πολλή ενέργεια και διάθεση στο γήπεδο. Τα νεύρα του όμως δεν τα κράτησε πάλι, αφού είχε ένα διάστημα που φλέρταρε με την κόκκινη κάρτα. Το θέμα όμως είναι γιατί ο Κάανεν δεν του έκανε καμία παρατήρηση να ηρεμήσει; Όλα διαδραματίζονταν μπροστά από τον πάγκο μας και ο προπονητής αντί να κάνει συστάσεις στον Πρισό, φώναζε και αυτός στον διαιτητή, δίνοντας «κίνητρο» στον Πρισό να συνεχίσει! Συνεχίζοντας με τους παίκτες μας, αξίζει να αναφέρουμε τα δύο χαμένα τετ α τετ των Πιντάδο και Μιρντάκοβιτς. Δεν γίνεται τέτοιοι ποιοτικοί επιθετικοί να χάνουν τα… σίγουρα! Ο Πιντάδο πάντως έγινε αναγκαστική αλλαγή στο ημίχρονο, όπως και ο Κούλλης που έπαιξε μόνο 10 λεπτά. Δεν μας έφταναν οι πολλές απουσίες, είχαμε και 2 αναγκαστικές αλλαγές! Απ’ ότι φαίνεται δεν είναι κάτι ανησυχητικό, ευτυχώς. Τέλος, ο Γιακούμπου Άλφα παρόλο που δεν έπαιξε πολύ, έκανε αισθητή την παρουσία του. Έχω την εντύπωση πως θα είναι η αποκάλυψη της ομάδας! Δείχνει πολύ ώριμος και ψύχραιμος παίκτης ανεξαρτήτως του νεαρού της ηλικίας του.

Η ομάδα κέρδισε, παίζοντας όπως πρέπει και αυτό είναι το μόνο που κρατάμε. Με την… μισή ομάδα παροπλισμένη και με το μυαλό στους λαμπερούς ομίλους, πάλι καλά που τα καταφέραμε!

Όμως ένα σημείο, θα σπάσω, δεν μπορώ να μην το αναφέρω. φεύγοντας από το γήπεδο, άκουσα τις δηλώσεις του Νεκτάριου Μαρκέτου και του Φοίβου Ονησιφόρου εκ μέρους της Αλκής στο sport fm. Ο εκπρόσωπός μας όπως πάντα ήταν ήρεμος, ήπιος και μετρημένος χωρίς να προκαλεί κανέναν. Όπως αρμόζει σε κάποιον που μιλά στα ΜΜΕ και διαμορφώνει την κοινή γνώμη. Από την άλλη ο εκπρόσωπος της Αλκής εξέπληξε δυσάρεστα. Επί λέξει, είπε ότι στην αρχή του αγώνα έκλεισαν ολοκληρωτικά την ΑΕΚ στο τετράγωνό της. Επίσης, δήλωσε ότι δεν άκουσε να πει κάτι ο Καιάφας στον διαιτητή και διερωτήθηκε γιατί τον απέβαλε. Ακόμη, πρόσθεσε ότι ο διαιτητής θα μπορούσε να αποβάλει τον Κάανεν όταν  σ’ ένα φάουλ πάνω στο Νέγκρι χρησιμοποίησε ακατανόμαστες εκφράσεις προς τον διαιτητή (όπως ισχυρίστηκε). Είναι ολοφάνερο ότι… ολοκληρωτικά μας κοροϊδεύει ο κ. Ονησιφόρου. Νομιμοποιείται κάποιος που έχει το προνόμιο και την τεράστια ευθύνη να βγαίνει στα ΜΜΕ και να λέει ό,τι του κατέβει; Είναι θεμιτό να διαμορφώνει την κοινή γνώμη διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα; Τι ήθελε να μας πει δηλαδή; Ότι η ομάδα του άξιζε τη νίκη; Ή ότι αδικήθηκαν από τη διαιτησία; Σοβαρομιλά; Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι χρειάζεται συμβουλές από τον Μαρκέτο που έχει επίπεδο και δεν προσπαθεί ποτέ να διαστρεβλώσει και να επισύρει τις ευθύνες αλλού.

Επί του προκειμένου: είδα με τα μάτια μου τον Καϊάφα να μπαίνει ΜΕΣΑ στο γήπεδο και να ΣΠΡΩΧΝΕΙ τον Πρισό. Χρειαζόταν να πει κάτι για να αποβληθεί; Ο κ. Ονησιφόρου έκανε skip αυτή την ενέργεια και δήλωσε ότι «δεν άκουσα να λέει κάτι ο Καϊάφας»!!! Απεναντίας, ισχυρίστηκε ότι ο δικός μας προπονητής έβριζε τον διαιτητή και έπρεπε να αποβληθεί!!! Προσπάθησε δηλαδή να περάσει το μήνυμα στην κοινή γνώμη ότι ο Καϊάφας είναι… προκομμένος ενώ ο Κάανεν… βρομόστομος!  Το ωραίο της υπόθεσης είναι ότι ΟΛΗ η Κύπρος γνωρίζει τον ποιον του Καϊάφα. Θυμάται και το περίφημο «καβλί» (συγχωρέστε μας για την έκφραση) που έκανε ο βοηθός προπονητή της Αλκής σ’ ολόκληρη την κερκίδα του Αποέλ. Θυμάται και το άδοξό του τέλος με την εξάμηνη τιμωρία του. Μπορεί να θυμηθεί και άλλα περιστατικά αν το ψάξει λίγο. Στο κάτω κάτω δεν πρέπει να παραπονιέται ο κ. Ονησιφόρου, αφού τον ΒΟΗΘΟ προπονητή απέβαλε ο διαιτητής και όχι τον ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ τους!!!

Τέλος, θα πρέπει να σημειώσουμε το θερμό χειροκρότημα που εισέπραξε ο πρώην «δικός» μας Αρνάλ Κόντε, όταν έγινε αλλαγή. Όλο το γήπεδο τον χειροκρότησε και θα ήταν πολύ ωραία στιγμή εάν ανταπέδιδε και αυτός το χειροκρότημα. Όπως και να ‘χει, να ευχηθούμε καλή τύχη στην Αλκή. Είναι ομάδα της πόλης μας και ήταν η πρώτη ομάδα που επισήμως εξέφρασε την υποστήριξή της στους Ευρωπαϊκούς μας αγώνες. Με την Αλκή μας ενώνουν πολλά!!!


Από απόψε το μυαλό και η ψυχή ταξιδεύουν... ΕΥΡΩΠΗ!!! Πάμε ΑΕΚάρα!!! 



Share this Article on :

12 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

EL SKALIOTIS είπε...

Αυτό που χρειάζετε η ομάδα για να ανέβει είναι υπομονή, ηρεμία και στήριξη από όλους μας. Σίγουρα ο Γκονζάλο Γκαρσία είναι παίχτης που ανεβάζει την ομάδα σε άλλο επίπεδο. Απλά να θυμηθούμε ότι με την επιστροφή του Χόφλαντ, Μουρίγιο, Σεράν, η ομάδα μας θα ανεβεί σε άλλο επίπεδο και με το τέλος των ευρωπαϊκών μας υποχρεώσεων, καθώς και με τους παίχτες που θα αρχίσουν να φορμάρονται, Άλφα, Βίγια, Προδρόμου, Καστάνας, και ειδικά ο Ρούπεν Γκόμεζ αυτή η ομάδα έχει να μας δείξει πολλά μέσα στο γήπεδο.

skaliotis είπε...

Ti perimeneis file mou na poun, alitheia? malakies tha poun gia na dikaiologisoun ta adikaiologita, etsi tous ekatantisan oi "mastoroi tous" na diastrevlonoun ta panta.
Telos panton afta ola itan ethes itan sto parelthon prohorame horis na tous dinoume peretero axia, fevgoume gia Germania avrio kapioi tin triti kai kapioi tetarti, xerei kanenas posoi tha eimaste sto shialke arena?
Ta alla oulla en malakies olan!!!!

Ανώνυμος είπε...

re paidia gia onoma tou theou..ne o gonzalo en paixtaras alla vlepo oula ta MME na miloun apoklistika gia jinon.. exoume to diko mas paidi ton gianni skopeliti je kanenas en anaferete se jinos evalete je fotografia tou garcia. touti i ksenomania tha mas faei. eprepe na men vali goal o skopelitis je ishe na doume ti 8a epa8ename pale...

Ανώνυμος είπε...

DIKO MAS PEDI? TI ENOIS FILE? OUTE KYPREOS INE OUTE PEXTIS APO TA DEFTERA TIS AEK INE. MEN ME PAREXIGATE! OUTE THA STATHO STON GONCGALO OUTE THA STATHO STON SKOPELITI. THA STATHO STIN AEK! DEN INE DIKAIO NA MILOUME GIA MONAFES OTAN EXOUME TOSOUS KALOUS PEXTES! POS PORO NA MILO GIA ENAN PEXTI KAI NA ADIKISO TON TSESON, PRISO, VAN NTAIK, NEGRI, ROUBEN KAI OLOUS TOUS IPOLIPOUS.

XTES DEN IMASTAN ENTIPOSIAKI ALLA IXAME KATA DIASTIMATA MEGALO PATHOS KAI TREXIMO. AFTO INE POLI THETIKO. KATA DIASTIMATA OI PEXTES MAS PALEVA ME NIXIA KAI ME DONTA NA KERDISOUN TIN MPALA. AFTO THELOUME NA VLEPOUME KAI TA IPOLOIPA THA ERTHOUN MONA TOUS.

APARETITI NIKI TIN DEFTERA. ELPIZO DEN THA KATAKOURASTOUME KAI NA EXOUME KAI NEOUS TRAMATISMOUS ME TIN SHALKE.

I AEK EITE MESON PROTATHLIMATOS EITE MESON KYPELLOU PREPEI NA VGI XANA EUROPI. INE POLI GRIGORA GIA SIMPERASMATA. OLOI KONTA STIN OMADA MAS.

Ανώνυμος είπε...

mia epistrofi, mia mono kai vrikame ta patimata mas epithetika. skeftite ti tha gini me didimo piso statherous kai etimous tous Hoflant kai Mourihio. krima pou exoume tosous sovarous traumatismous. krima xilies fores. epanalavano, exoume (meta to apoel) to kalitero roster stin Kypro. elpizo den ine sovaroi oi travmatismoi tou Pindato kai Koulli Pavlou. Elpizo episis den tha exoume neo travmatismo tin pempti me shalke.

Ανώνυμος είπε...

re sintrofoi,

apla gia xarin akadimaikis anaforas, meta tin ninki tou apoel pses to vradi o jovanovits kalese tous paiktes se proponisi i ora 10.00 to proi tis tetartis!!! etsi ktizontai oi omades. Gi afto kai to apoel den exei provlimata travmatismon. an edernamen tziai emeis etsi embeleias antipalo o kaanen mporouse na tous edine penthimeri adeia se ksenodoxeia gia apotherapeia!!!!!

EL SKALIOTIS είπε...

Μεν λαλείς λαφαζανιές ανώνυμε 10.15...αν κερδίζαμε έτσι ομάδα εμείς, ο Κάανεν θα τους έδινε δεκαπέντε μέρες στην Χαβάη για relax που εκουραστήκαν τα πλάσματα να δέρουν έτσι ομάδα!!!

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, η ομάδες ΧΤΙΖΟΝΤΑΙ μέσα από πολλή σκληρή δουλειά....Για αυτό το ΑΠΟΕΛ (και ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ) έφτασε εδώ που έφτασε, γιατί οι άνθρωποι του ξέρουν μόνο ένα πράγμα: ΔΟΥΛΕΙΑ & ΠΑΛΙ ΔΟΥΛΕΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Ρε σύντροφε.....

Εμείς εν είμαστε Αποελ. Είμαστε ΑΕΚ!!!!!!!

Αν εδέρναμε κζαι εμείς ομάδες έτσι εμβέλειας αν έθελε ο Κάανεν ας του εδίενε άδεια ανευφ απολαβών..

Ατε ολάν κζαι κανεί εν εβαρεθηκετε

Ανώνυμος είπε...

gia na dereis etsi omades prepei na exeis k tin analogi nootropia. k afti den ktizetai me repo panw sto repo alla me sklires proponiseis. k to apoel kapote etrwe 4 apo ti shalke. dete pou eftase twra. alla an exei kati pou emeis distixws den to exoume einai i peitharxia k i skliri douleia stis proponiseis

Ανώνυμος είπε...

STAMATISTE OULLOI SAS TIS AEROLOGIES TZAI TIS MISIKAKIES ENANTION TWN A8ROPWN POU MAS EFKALAN POU TIN AFANIA MAS. GIA NA MPORIS NA PEZIS TZAI EVROPI TZAI KYPRO 8ELIS 25 PROTOKLASATOUS PEXTES, 17 KSENOUS TZAI 8 KIPREOUS TZAI TOUTOI EXOUN TOYS GIATI STI LEFKOSIA ZEI SXEDON OLO TO KEFALEO TZAI EDIOOUSAN TOUS, EKAMAN OMADA TZAI EPIAN LEFTA POU TIN PROTI TOUS SIMETOXI TZAI TORA PAEI MONON TOU TO PRAMA. EMEIS EXTOS POU TON KOULLI PION PROTOKLASATON TZAI EMPEIRON KYPREON PAIXTIN EXOUME? KANENAN!!!!! AN DEN SAS ARESKEI I OMADA KYRIOI NA GIREFTITE ME TOUS PRODOTES TZAI NA MAS AFIKETE ISIXOUS. OSON AFORA TO APOEL AKOUSETE INTA POU TOU ELALOUSAN TOU GIOBANOBITS TIN PARASKEYH OI OPADOI TOUS. EIMASTE KYPRAOI TZAI DE 8A ALLAKSOUMEN POTTE MAS. RE AXAPAROI, AXARISTOI POU EPEZAMEN PRIN DKIO XRONIA? KLEISTE TO STOMA SAS TZAI APOLAFSETE TIN AEKKARA MAS STA SALONIA, ATE KANEI MOURMOURA, KANEI PIO MAZI SAS.....

MARIOS KAKOPETRIA

Ανώνυμος είπε...

POU ISE KIRIE POU APOKALESOUN SAN JASON?

TO KALITERO ILIKO META TO APOEL, SOU TO XANALEO.

OLOI TSIREIO TIN DEFTERA. OI PEXTES MAS THA INE KATAKOURASMENOI. 2000 KOSMOS PORI NA KERDISEI TOUS TRIS PONTOUS.


BRAVO RE AEK MOU GAMATO!

Ανώνυμος είπε...

OLOI TSISRIO GIA NA EFXARISTHSOUME TOYS PEKTARADES MAS KAI TO TEXNIKO TEAM GIA THN PERHFANIA POU MAS EDWSAN!! OSO GIA TOYS MOYRMOYRHDES AYTOI MAS ESTEILAN KAI DIABA8MISH!

STEVEN

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.