News Update :

Ποιος χρωστάει σε ποιον;

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011


Το τελευταίο διάστημα έτυχε να ακούσω διάφορους ΑΕΚτζήδες να αφήνουν να εννοηθεί ότι η ομάδα συνέχεια παίρνει από τον κόσμο που συνέχεια δίνει. Και ότι στην τελική, η ομάδα μας χρωστάει διότι τόσα χρόνια δίναμε χωρίς όφελος. Αντιλαμβάνομαι ότι η λογική που κρύβεται πίσω από την υπερβολική – κατά τη γνώμη μου – παραπάνω τοποθέτηση, είναι ότι θέλουμε περισσότερα από την ομάδα μας. Λογικό, και ποιος δεν θέλει να βλέπει την ομάδα του να αναπτύσσεται προσφέροντάς του χαρές; Είναι όμως μια σχέση ανταπόδοσης, δούνε και λαβείν που καθορίζει τη σχέση με την ομάδα μας; Με άλλα λόγια η ομάδα είναι… υπεραγορά που αν τα προϊόντα της είναι value for money θα πηγαίνουμε εκεί και αν όχι θα πάμε σε άλλη υπεραγορά που έχει προσφορές; Και αν είναι έτσι γιατί δεν πάμε αλλού; Τόσο εύκολο είναι;

Χωρίς να θέλω να προσβάλω τα αισθήματα οποιουδήποτε ΑΕΚτζή σκέφτεται έτσι, θα διαφωνήσω επιχειρηματολογώντας.

Πιστεύω πως η ΑΕΚ δεν μας χρωστάει, αντιθέτως εμείς της χρωστάμε. Τις χρωστάμε για τις συγκινήσεις που μας προσφέρει. Για τα ανάμεικτα συναισθήματα που ζούμε σε κάθε αγώνα. Για την έκρηξη αδρεναλίνης που βιώνουμε όποτε μπει γκολ. Για τις χαρές αλλά και τις λύπες. Ποια άλλη συνήθεια της ζωής μας, μας φορτίζει τόσο πολύ συναισθηματικά;

Της χρωστάμε της ΑΕΚ για τις ευκαιρίες κοινωνικοποίησης που μας παρέχει. Πόσους και πόσους φίλους κάναμε απ’ το γήπεδο; Πόσα άτομα μάθαμε βλέποντάς τα κάθε σαββατοκύριακο στο γήπεδο; Και πόσο πιο πολύ δεθήκαμε με την παρέα που πάμε μαζί στους αγώνες; Πόσες πλάκες κάναμε με τους φίλους μας; Στο αυτοκίνητο πηγαίνοντας στα εκτός έδρας ματς, στο ΓΣΖ με τη βροχή να πέφτει, στα χωριά της Β’ κατηγορίας, στα ευρωπαϊκά, στα φιλικά, στα καφέ βλέποντας τις φάσεις; Η ΑΕΚ και ο αθλητισμός ευρύτερα ενώνει τον κόσμο. Πέραν από τις οπαδικές σχέσεις στο γήπεδο, η ενασχόλησή μας με την ΑΕΚ, μας δίνει την ευκαιρία να συναναστραφούμε σε μια παρέα, στη δουλειά, στις διακοπές κ.λπ. Το ποδόσφαιρο είναι ένα κεντρικό θέμα στις παρέες και η ταύτιση μας με την ΑΕΚ, μας δίνει τις… απαραίτητες γνώσεις.

Της χρωστάμε της ΑΕΚ που γεμίζει τα Σαββατοκύριακα μας. Περιμένουμε πώς και πώς να έρθει το Σάββατο. Ακόμα και μετά από συνεχόμενες αποτυχίες, η προσμονή παραμένει η ίδια! Το προσέξατε; Τι άλλο καλύτερο θα μπορούσαμε να κάνουμε εκείνες τις ώρες; Και γιατί δεν το κάνουμε και επιλέγουμε το γήπεδο; Τι εθιστικό μας τραβά;

Της χρωστάμε της ΑΕΚ που προσθέτει «αλάτι» στη ζωή μας. Που τρέχουμε στο διάλειμμα από τη δουλειά μας να μπούμε στο ίντερνετ να διαβάσουμε κανένα νέο της ομάδας. Που οι φίλοι μας, μας στέλνουν αμέσως μήνυμα εάν κλείσουμε κάποιον παικταρά! Που σκεφτόμαστε το σύστημα και την ενδεκάδα της ομάδας και την αναλύουμε στην παρέα. Που γινόμαστε προπονητές, παράγοντες και παίκτες, έτσι… για την πλάκα.

Της χρωστάμε της ΑΕΚ που προσθέτει στην ταυτότητά μας την περηφάνια της Λάρνακας. Μας ενισχύει το αίσθημα του «ανήκειν». Μας κάνει πιο υπεύθυνους και πιο ευαίσθητους δημότες. Ταυτιζόμαστε με αυτή την ομάδα και με αυτή την πόλη.

Οι χαρές και οι λύπες που μας προσφέρει αυτή η ομάδα κοστολογούνται; Τα συναισθήματα είναι λογιστική πράξη;

Ίσως, όσοι θεωρούν ότι η ΑΕΚ μας χρωστάει να εκφράζουν τις κοινές μας ανησυχίες με λανθάνοντα όμως τρόπο. Να αγωνιούν για το μέλλον του συλλόγου και να απαιτούν εκσυγχρονισμό. Δεκτό!  
  • Και ποιος δεν θέλει να βελτιωθούν οι υπηρεσίες του ΓΣΖ; Να αποκτήσουν επιτέλους οι τουαλέτες τους στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής, να δημιουργηθεί μια καφετέρια παρά μια πρόχειρη παράγκα αμφιβόλου ποιότητας, να στεγαστούν όλοι οι φίλαθλοι και όχι μόνο οι ούτω καλούμενοι «επίσημοι» κ.ά.     
  • Και ποιος δεν θέλει να δει την ομάδα να πρωταγωνιστεί και να μας χαρίζει τρόπαια; Να έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθούμε απολαυστικό ποδόσφαιρο από παίκτες αστέρια.
  • Και ποιος δεν θέλει λογικές τιμές στα εισιτήρια, στα πακέτα του εξωτερικού κ.λπ. ειδικά σε περίοδο κρίσης;
  • Και ποιος δεν επιθυμεί επαγγελματισμό και σύγχρονες υπηρεσίες από τη διοίκηση προς τους οπαδούς;

Κι αν όλα αυτά δεν βρίσκονται στον επιθυμητό βαθμό, φταίει η ΑΕΚ ως διαχρονική ιδέα; Της αξίζει να την παρουσιάζουμε ως «αχόρταγη» ή μήπως εμείς είμαστε λίγο υπερβολικοί; Και πώς θα την βοηθήσουμε να προοδεύσει εάν την προσεγγίζουμε με αυτό τον τρόπο;

Στο κάτω κάτω δεν επέλεξε η ΑΕΚ εσένα, ΕΣΥ την επέλεξες! Θα μπο­­ρούσες να γινόσουν Αποέλ, Ομόνοια, Μάντσεστερ, Μπαρτσελόνα, Ροτσίδης Μάμμαρι, αλλά εσύ έγινες ΑΕΚ! Λένε ότι γυναίκα αλλάζεις, ομάδα δεν αλλάζεις! Τουλάχιστον ας το απολαύσεις…



Share this Article on :

5 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Ανώνυμος είπε...

H XARA POU ENIOSA STO PAPADOPOULOS ME TIN ROSENBERG, H XARA POU ENOISA STO TSIREIO PROXTES...MONO H AEK PORI NA MOU TA PROSFEREI !

EMIS TIS XROSTOUME. AFTI MAS XROSTOUSE OTAN MAS PLIGOSE ME TON IPOVIVASMO. MAS XEPLIROSE ME TO PARAPANO.TORA TIS XROSTOUME EMIS.

SE EUXARISTO AEK. EUXOME PRAGMATIKA TO SAVATO NA NIOSOUN OI PEXTES TON KOSMO MAS 90 LEPTA.

ΑΕΚ ΜΑΝΙΑ είπε...

H AEK MAΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΚΤΙΔΑ ΦΩΤΟΣ ΣΕ ΤΟΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΙΖΕΡΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ. ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ EUROPA ΕΠΙΑΣΑ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΜΟΥ ΝΑ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΕΙ ΑΠΟ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥΤΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕΝ ΑΠΟΕΛ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΟΘΤΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΠΟΤΕ. ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΩ ΤΙΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΓΥΡΕΥΟΝΤΑΣ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΕΖΕ Η ΑΕΚ ΜΑΣ. ΕΚΕΙΝΕΣ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΗΤΑΝ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΠΟΛΑΥΣΤΗΚΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ ΟΤΙ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΒΟΥΡΚΟ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΑΝ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ ΜΑΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ. ΖΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΩ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΝΑ ΠΑΝΥΓΗΡΗΣΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ ΜΑΣ 1 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΤΟ 1988 15 ΧΡΟΝΩΝ ΤΟΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΟ.
ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΠΙΟ ΠΑΝΩ. ΓΚΟΜΕΝΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΟΜΑΔΑ ΠΟΤΕ.....
ΑΕΚ ΓΙΑ ΜΙΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΖΩΗ....

Ανώνυμος είπε...

sta thetika kai sto iperoxo arthro sxoliasame 2 atoma mono. sta arnitika sxoliazoume pano apo 50 atoma. tha alazi epitelous afti notropia re pedia?

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο παιδια υπεροχο το αρθρο και ετσι πραγματικα νιωθω οτι εμεις χρωσταμε στην ΑΕΚ και οχι το αντιθετο. Μας εχει ανταμειψει φετος και με το παραπανω για ολες τις ταλαιπωριες τον τελευτταιον χρονων. Και παλι μπραβο για το αρθρο σας. Για να λεμε και την αληθεια ειμαι ο ιδιος που σας εκραζε για το αρθρο μια μερα πριν το ματς με την Ροζενμπερκ.

Ανώνυμος είπε...

giati panta axoloumaste me tou podosferistes pou krinoun to paixnidi se mia fasi.gia paradigma me ton apollona itan o garcia gt ekinos evale kai ta 2 termata apo ta 3.x8es me ton e8niko itan o pintado epd kai auto scorare.gt den kanoun anafora gia paradigma ston jason dimitriou pou ton vlepoume sinexos na ine o pio sta8eros mas paixtis pou otan paizoume apotin plevra tou ton vlepoume na kinite se oli tin grammi kai san aristeros back proo8i tin omada mprosta.kai to terma pou simiose o pintado x8es itan dimiourgia tou jason.ara den prepi na vlepoume mono ekinous pou scorarou alla kai ekinous pou voi8oun kai paizoun pragmatika gia tin fanela.(to idame kai ston panigirismo tou sto 1o terma me ton e8niko)

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.