News Update :

Σσσσσς...Αρχίζει!!!!

Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Και να που αρχίζει! Ένα πρωτάθλημα διαφορετικό από τα άλλα. Πέρσι τέτοια εποχή, στις τάξεις του κόσμου επικρατούσε ένα δικαιολογημένο μούδιασμα και πολλά ερωτηματικά. Η ομάδα επέστρεφε στα σαλόνια, είχε κάνει ολική αναδιάρθρωση του ρόστερ της και στην ουσία ήταν μια ολοκαίνουρια ομάδα αγνώστων δυνατοτήτων και δυναμικής. Οι δε φιλικές αναμετρήσεις που είχε δώσει δεν έδιναν και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας στους ιδιαίτερα ανυπόμονους και δύσπιστους οπαδούς μας. Και ακόμα χειρότερα η χρονιά ξεκινούσε με ντέρμπι με την πρωταθλήτρια Ομόνοια. Οι πλείστοι δεν αισιοδοξούσαν … και όμως εκείνο το παιχνίδι αν και δεν είχε κανένα βαθμολογικό όφελος, ήταν η απαρχή μιας σπουδαίας χρονιάς. Το λαβωμένο θηρίο και ο πληγωμένος εγωισμός μιας παραπαίουσας ομάδας, μίλησαν. Η ΑΕΚ δήλωσε παρούσα, έπαιξε στο μισό γήπεδο τον αντίπαλό της και παρά την ήττα, ήταν πρώτο θέμα συζήτησης στις εφημερίδες και τα κανάλια. Και κάπου εκεί το τρένο ξεκίνησε κάνοντας το φίλαθλο κοινό να παραμιλά. 

Μετά το ονειρικό ευρωπαϊκό ταξίδι και τις ανεπανάληπτες στιγμές που ζήσαμε, η ΑΕΚ στρέφεται στο πρωτάθλημα.  Όπως πέρσι, έτσι και φέτος, το πρώτο παιχνίδι που η ομάδα μας καλείται να δώσει, είναι απέναντι στον πρωταθλητή, τον ΑΠΟΕΛ. Πρόκειται για μια αναμέτρηση ανάμεσα στους δύο μοναδικούς εκπροσώπους της χώρας μας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, οπότε αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. 

Οι αναμετρήσεις ανάμεσα στην ΑΕΚ Λάρνακας και τον ΑΠΟΕΛ, πού διεξάγονται στο στάδιο Γ.Σ.Ζ., την τελευταία δεκαετία, είναι ως επί το πλείστον ενδιαφέρουσες και πάντοτε συγκλονιστικές. Οι αγώνες άλλοτε κρίνονται στο ένα γκολ διαφορά, άλλοτε στις λεπτομέρειες και ενίοτε στο φινάλε της αναμέτρησης.  Η προϊστορία μεταξύ “πρασινοκιτρίνων” και “γαλαζοκιτρίνων” καταδεικνύει ανοικτά παιχνίδια με μπόλικα γκολ και εξαιρετικό θέαμα για το φίλαθλο κοινό των δύο μονομάχων.  Η προϊστορία όμως δεν είναι υπέρ της ομάδας μας. 

Προϊστορία τελευταίας δεκαετίας:
2000-01           0-2
2001-02           1-1
2002-03
           0-5
2003-04
           2-2
2004-05
           2-1
2005-06
           1-2
2006-07
           0-1
2007-08
           0-3, 1-0
2008-09
           0-1 
2009-10   η ομάδα της ΑΕΚ αγωνιζόταν στη δεύτερη κατηγορία
2010-11           1-2, 0-1

Ο ΑΠΟΕΛ υπερτερεί  της ομάδας μας στο Γ.Σ.Ζ., αφού σε σύνολο 12 αγώνων πανηγύρισε την νίκη 8 φορές, 2 αγώνες έληξαν ισόπαλοι ενώ 2 φορές δέχθηκε την ήττα. Φυσικά τα περισσότερα παιχνίδια όπως προαναφέρεται, κρίθηκαν στις λεπτομέρειες και σε κάποιες περιπτώσεις από «εξωγενείς» παράγοντες.


Πέρσι και φέτος:
Οι δύο ομάδες σε σχέση με πέρσι δεν έχουν προβεί σε μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ τους. Οπότε αρχικά μπορούμε να πούμε πως ως αντίπαλοι γνωρίζονται αρκετά καλά. Ενώ, όμως το ΑΠΟΕΛ σε μεγάλο βαθμό είναι το ίδιο με πέρσι, αν εξαιρέσουμε τις προσθήκες των Αντόρνο και Γιάχιτς, η ομάδα μας αν και δεν διαφοροποίησε σε μεγάλο βαθμό το ρόστερ της, ποιοτικά είναι καλύτερη από πέρσι.  Οι παίχτες που ήδη προστέθηκαν στην καλοκουρδισμένη μηχανή του Κάανεν, μπορούν να αλλάξουν τις ισορροπίες. Και εξηγώ:

Γκαρσία: με μια φράση: «παίχτης ορχήστρα». Το μυαλό της ομάδας και ο παίχτης από τον οποίο περνά το παιχνίδι μας. Δεδομένου πως πλαισιώνεται από τον Βαν Ντάικ και τον Λίνσσεν, έχει την πολυτέλεια να επικεντρώνεται περισσότερο στα επιθετικά του καθήκοντα. Αρέσκεται να πατά περιοχή αν και δεν είναι επιθετικός και έχει ευχέρεια στο σκοράρισμα. Θεωρώ, πως ενδέχεται να είναι η αποκάλυψη του πρωταθλήματος και πως στη θέση του είναι ίσως ο καλύτερο παίχτης στην Κύπρο.  
Ντε Κλερ: αν και έρχεται να αναπληρώσει το μεγάλο κενό που άφησε ο Μαρκάσα, θεωρώ πως με την προσθήκη του, η ΑΕΚ κέρδισε περισσότερα απ’ ότι έχασε. Παίχτης με εμπειρία από το σαφώς καλύτερο Ολλανδικό πρωταθλήματα, και παίχτης των τριών μεγαλύτερων συλλόγων της χώρας (Άγιαξ, Άλκμααρ, Φέγενορντ), είναι αρκετά να το επιβεβαιώσουν. Και σημειώστε πως δεν πρόκειται για παίχτη στα τελειώματα του, αλλά σε καλή ποδοσφαιρική ηλικία (31). Παίχτης πολύ χρήσιμος στην ομάδα, αφού μαρκάρει, σεντράρει με ακρίβεια και σκοράρει και αποτελεί πηγή κινδύνων από τα αριστερά.
Μιρτάκοβιτς: ο πρώτος σκόρερ του περσινού πρωταθλήματος, μόνο τυχαίος δεν είναι. Δίνει άλλη διάσταση στο επιθετικό κομμάτι της ομάδας και με δεδομένο πως πίσω του υπάρχουν παίχτες να τον τροφοδοτούν, εύκολα μπορεί να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες. Με καλές τοποθετήσεις στην περιοχή, μπορεί να τραβήξει αμυντικούς πάνω του και να δημιουργήσει χώρους για τους παίκτες που έρχονται από πίσω.
Μουρίγιο:  παίχτης με γεμάτες χρονιές στην Πριμέρα, με πολλή εμπειρία και πραγματικός βράχος στην άμυνα. Υπήρξε ο ηγέτης της αμυντικής γραμμής της Αθλέτικ Μπιλμπάο, οπότε μιλούμε για παίκτη εγγύηση για την αμυντική μας γραμμή. Μένει να δέσει με τον αρχηγό, Χόφλαντ και ίσως τότε μιλούμε για το κορυφαίο αμυντικό δίδυμο στο πρωτάθλημα. 

Με δεδομένο πως οι προαναφερθέντες παίκτες, είναι παίκτες κλάσης, εύκολα βγαίνει το συμπέρασμα πως η ΑΕΚ μπαίνει στο παιχνίδι με περισσότερες φιλοδοξίες από άλλες χρονιές. Η Ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας το δείχνει εξάλλου, πως πλέον η ομάδα μπορεί να κοιτάξει τον κάθε αντίπαλο στα μάτια.


Ανάλυση παιχνιδιού:

Πιθανή 11δα:
  1. Νέγκρι
  2. Χόφλαντ
  3. Μουρίγιο
  4. Δημητρίου
  5. Ντε Κλερ
  6. Λίνσσεν
  7. Βαν Ντάικ
  8. Γκαρσία
  9. Πρισό
  10. Παύλου (ή Κίνγκ) 
  11.   Μιρτάκοβιτς

Πλάνο Παιχνιδιού:
 

























Θεωρώ πως ο προπονητής μας, θα παρατάξει το σχήμα που χρησιμοποίησε στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Με μοναδική ίσως επιφύλαξη τον Μουρίγιο που ίσως αντικατασταθεί από τον Σεράν αν και προσωπικά θεωρώ τον Μουρίγιο ως καλύτερη λύση.  Μεταξύ Κίνγκ και Πάυλου, θα προτιμούσα τον Παύλου που είναι πιο ταχύς και διεισδυτικός  και μπορεί να αναστατώσει την αντίπαλη άμυνα. 

Με δεδομένο πως ο ΑΠΟΕΛ διαθέτει καλή μεσοεπιθετική γραμμή, η ομάδα μας οφείλει να δουλέψει με συγκέντρωση σε ολόκληρο το 90λεπτο στο αμυντικό της παιχνίδι και στην εν γένει αμυντική της συμπεριφορά. Ειδικά ο Λίνσεν πρέπει να δίνει βοήθειες στην άμυνα, προπάντων όταν δημιουργούνται κενοί χώροι. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στα μαρκαρίσματα, ώστε να μην δοθεί η αφορμή στους διαιτητές να κιτρινίσουν ή κοκκινίσουν τους παίχτες μας (είναι γνωστή η ευκολία που μας χαρίζουν τις κάρτες, πόσο μάλλον όταν ο αντίπαλος είναι το αγαπημένο σωματείο της ΚΟΠ). Για του λόγου το αληθές, αξίζει να αναφερθεί, πως και στα δύο περσινά παιχνίδια που έδωσε η ομάδα μας απέναντι στον ΑΠΟΕΛ,  στο Γ.Σ.Ζ., τελείωσε με παίκτη λιγότερο. Στο πρώτο παιχνίδι αποβλήθηκε ο Ντίμεχ με 2 κίτρινες κάρτες σε διάστημα 5 λεπτών (η πρώτη ανύπαρκτη) και στο δεύτερο αποβλήθηκε ο αρχηγός Χόφλαντ επίσης με δύο κίτρινες κάρτες. Σημαντικό επίσης, είναι ο Πρισό να συγκρατήσει τα νεύρα του ειδικά σε περίπτωση που προκληθεί. Πέρσι, σε αρκετά ντέρμπι έχασε τον έλεγχο και με παιδαριώδεις αντιδράσεις έπαιρνε την άγουσα για τα αποδυτήρια, αφήνοντας την ομάδα με αριθμητικό μειονέκτημα. Δεν πρέπει να αφήσει τους αντιπάλους, όντας υποψιασμένοι, να το εκμεταλλευτούν.

Συνοψίζοντας
Ο ΑΠΟΕΛ, δεν είναι εύκολος αντίπαλος. Κάθε άλλο. Καλοδουλεμένη ομάδα, με καλούς παίκτες και αξιόλογο προπονητή. Δεν είναι τυχαία εξάλλου η πρόκρισή του στο Champions League. Όμως, δεν αποτελεί φόβητρο. Έχουμε την ομάδα, να κτυπήσουμε το παιχνίδι. 

Προσωπικά χαίρομαι που ξεκινούμε το πρωτάθλημα με ντέρμπι. Είναι παραδεκτό, πώς τα παιχνίδια της πρεμιέρας κρύβουν κινδύνους και ενίοτε εκπλήξεις. Αυτό συμβαίνει όταν ο αντίπαλος είναι θεωρητικά αδύνατος. Όταν όμως απέναντι σου είναι ο πρωταθλητής, μπαίνεις στο γήπεδο με πλήρη συγκέντρωση και ενθουσιασμό. Οπότε η ομάδα μας θα δώσει τα πάντα. 

Άφησα τελευταίους τους οπαδούς μας. Δεν πρέπει να λείψει κανείς! Οφείλουμε να είμαστε στις κερκίδες του Γ.Σ.Ζ. και με τη φωνή μας να σπρώξουμε την ομάδα. Οφείλουμε να κερδίσουμε τη μάχη της κερκίδας και να αποδείξουμε πως η ΑΕΚ εκτός από μεγάλη ομάδα στο γήπεδο, είναι και μεγάλη ομάδα σε κόσμο. Οφείλουμε να είμαστε ο 12ος παίκτης της ομάδας, που ολόκληρο το καλοκαίρι μας κάνει περήφανους!




Εμπρός ΑΕΚάρα!!! Πάμε δυνατά για τη νίκη!!!


Share this Article on :

9 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ. ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΕΛΘΕΙ... ΒΛΕΠΩ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΚΕΡΚΙΔΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΩ... ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ. ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΕΠΙΠΕΔΟ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΤΟΝ ΚΡΟΙΦ, ΤΟΝ ΚΑΑΝΕΝ, ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΙΜ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΑΡΑΔΕΣ ΜΑΣ. ΤΡΕΛΛΑΙΝΟΜΑΙ...

Ανώνυμος είπε...

To kalo mas oi lastixaries epiren o nous tous aera ! Nomizoun en i Bartsa ke i MAN UTD ! Elpizo nan kala o Mrdaković ke na peksi giati an to idete sta evropaika epidi piezi psila o athropos en afini ton antipallo na fki mrosta efkola ! Ke proxtes pou tin ora pou efkike en evlepa tin omada na mpori na vali goal ! Ke me kouli , priso ke Mrda mprosta pion en na protopiasi o pappous sas o kontis je o pappous sas o poursaitidis ??

Ανώνυμος είπε...

BRAVO STIN DIOIKISI POU EUXARISTISE TON KOSMO.

BRAVO STO KOSMO OXI GIA TON PALMO.

POLI KALO TO PACKETO. 70 EURO 3 MATCH AN EXETE SEASON CARD. TREXTE OLOI NA PIASETE SEASON CARD PRIN TO MATCH ME TO APOEL.

Ανώνυμος είπε...

Η ομαδα εκανε το καθηκον της και με το παραπανο!!! Ουτε στα πιο τρελλα μασ ονειρα να μπαιναμε ομιλους. Τωρα ειναι η δικη μασ ωρα. Ολοι καρτες διαρκειας γιατι αυτη η ομαδα εχει πολλες συγκινησεις να μας προσφερει ακομα.
ΜΗΝ ΜΕ ΞΥΠΝΑΣ ΑΕΚΑΡΑ!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

re ma o kakouris pou einai??

Ανώνυμος είπε...

epien gia mpania

Ανώνυμος είπε...

re kseri kanenas posa diarkias ekopsamen ???

Ανώνυμος είπε...

i efimerida simera egrafe giro sta 1250

Ανώνυμος είπε...

AEKARA SAGAPO
OPOU KAI NA PEZEIS THA EIMAI KAI GO
EISE O LOGOS GIA NA ZO
H AITIA POU EIME STON KOSMO AYTO
KAI TO KSEREIS KALA
SAGAPAO TRELA
KAI TO KSEREIS KALA
POS DEN EIME KATHOLOU KALA STA MIALA
AEKARA SAGAPO .......

http://www.youtube.com/watch?v=J1jtzXk8rE0

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.