News Update :

In Cruyff we trust

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Αποκαλυπτική συνέντευξη στη sport day έδωσε ο Γιόρντι Κρόιφ. Μίλησε για όλα και για όλους και σίγουρα η άποψή του είναι βαρύνουσα αφού αποτελεί έναν από τους περισσότερο καταρτισμένους και σοβαρούς ανθρώπους του ποδοσφαίρου μας. Από τη συνέντευξή του εξάγονται ενδιαφέροντα στοιχεία για την ομάδα, για την Κύπρο, για τη διαιτησία με το aekition blog να τα εντοπίζει…





«Πλέον διαθέτουμε περισσότερα στοιχεία για να μπορούμε να κερδίζουμε. Είναι σαν μία… πίτσα. Έχουμε περισσότερα συστατικά. Έχουμε παίκτες με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Γρήγορους, τεχνίτες, σκληρούς, γενικά ένα καλό μείγμα, χωρίς να παρεκκλίνουμε από το πλάνο μας»
Αυτό λοιπόν είναι το πλάνο του Ολλανδού. Παίκτες που αλληλοσυμπληρώνονται και προσδίδουν στην ομάδα διαφορετικά χαρακτηριστικά. Όλοι δηλαδή είναι πολύτιμοί και μπορούν να προσφέρουν. Τη στιγμή που κάποιες άλλες ομάδες τα κάνουν… σαλάτα, ο Κρόιφ μας έκανε… σπέσιαλ, πίτσα σπέσιαλ!!!


«Ο καθένας είχε άποψη. Θυμάμαι πόσο πολύ πάλεψα για να φέρω τον Πρίσο! Άλλοι μου έλεγαν «ποιος είναι ο Ρούμπεν Γκόμεζ, δεν ξέρει την κυπριακή πραγματικότητα»! Τους ήξερα όμως εγώ! Έπρεπε να τους πείσω για τους παίκτες που ήθελα να φέρω. Μετέπειτα όμως ήταν όλα πιο εύκολα».
Η αλήθεια είναι πως όντως ως λαός είμαστε ξερόλες και ισχυρογνώμονες. Όλοι αυτοαποκαλούμαστε «ειδικοί», «προπονητές», «πρόεδροι» κλπ. Δεν νομίζω να μπορεί να αλλάξει αυτό άμεσα, διότι… αυτοί είμαστε! Συνεπώς, καταλαβαίνω τον Κρόιφ και αντιλαμβάνομαι πως ίσως να πέρασε δύσκολες στιγμές στις αρχές ώστε να περάσει τις απόψεις του. Όμως, η ΑΕΚ εξελίσσεται! Σήμερα, η ομάδα μας δεν είναι σαν όλες τις άλλες. Σήμερα η ΑΕΚ καθοδηγείται από ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ. Το πείραμα απέδωσε καρπούς και αποδείξαμε σε όλη την Κύπρο, πως υπάρχει και μια άλλη λογική στη διοίκηση μιας ομάδας: αυτή του καταρτισμένου τεχνικού διευθυντή και όχι του προέδρου που αποφασίζει ποιοι παίκτες θα έρθουν και ποιοι θα φύγουν! Η ΑΕΚ το έπραξε για πρώτη φορά και μην παραξενευτείτε να δείτε σιγά σιγά όλες τις ομάδες να ωριμάζουν και να ακολουθούν το δρόμο της ομάδας μας!


«Αν απαντήσω στο τι πρέπει να γίνει για να βελτιωθεί το κυπριακό ποδόσφαιρο, πολλοί δεν θα είναι και ιδιαίτερα ικανοποιημένοι. Γι’ αυτό ας το αφήσω για τον εαυτό μου».
Ότι έχουμε πρόβλημα όλοι το ξέρουμε αλλά σφυρίζουμε αδιάφορα. Εάν παραπονεθεί κάποιος πχ. ΑΕΚτζής ή ΑΕΛίστας κλπ. τον βγάζουν υπερβολικό και γραφικό. Δεν είναι λίγες φορές που ακούσαμε από τα ΜΜΕ να λένε «πάλι φωνάζει η ΑΕΚ». Φυσικά ισχύει και το ανάποδο «πάλι σιωπά αυτό το κανάλι». Όλο το σύστημα του ποδοσφαίρου περιστρέφεται γύρω από 3-4 ομάδες με τις υπόλοιπες να αποτελούν δορυφόρο. Η ΑΕΚ για να διεκδικήσει κάτι παραπάνω πιστεύω πως πρέπει να φτιάξει υπέρ-ομάδα που να νικάει ακόμα και τα «ανθρώπινα λάθη»!!! Όταν όμως κάτι «βρωμάει» θα έρθει η στιγμή που θα το «μυριστούμε». Κάποια στιγμή θα βγουν όλα στη φόρα όπως έγινε στην Ελλάδα και πλέον δεν θα είμαστε ούτε υπερβολικοί ούτε και γραφικοί. Όμως ποιος θα μιλήσει;;; Αν δεν μιλήσει ο Κρόιφ που είναι ΣΟΒΑΡΟΣ, τότε ποιος θα μιλήσει;;;


«Το σίγουρο είναι ότι ασκείται πολλή πίεση στους διαιτητές. Από κάποιους ανθρώπους»
Η λέξη πίεση είναι το λιγότερο που θα μπορούσε να πει κανείς. Η πίεση μεταφράζεται ως προσπάθεια να σφυρίξουν υπέρ κάποιας ομάδας ή ακόμα να περάσουν στο μυαλό του διαιτητή πως πρέπει πάση θυσία να περάσει αυτή η ομάδα πχ. στο κύπελλο. Η ΑΕΚ ήταν και πέρσι θύμα της περιβόητης «πίεσης» προς τους διαιτητές αφού όσο καλό ποδόσφαιρο κι έπαιζε, έπρεπε πχ. στο κύπελλο να περάσουν άλλες ομάδες. Δεν χρειαζόμαστε και… Κρόιφ να μας το πει. Όλοι ξέρουμε τι γίνεται στο ποδόσφαιρό μας. Θα τον καλέσει όμως η ΚΟΠ να τους πει τι γνωρίζει; Ο Κρόιφ μίλησε για «κάποιους ανθρώπους». Ενδεχομένως να ξέρει και τα ονόματά τους. Η ΚΟΠ θα το εκμεταλλευτεί αυτό ή θα σιωπήσει; Μήπως θα του επιβάλει και πρόστιμο;
  
«Περιμένω να παίξουμε ελκυστικό ποδόσφαιρο, ότι θα σκοράρουμε με πολλούς τρόπους, ότι θα είμαστε σε ψηλό επίπεδο. Δεν θα τους κερδίσουμε όλους, αλλά θα είμαστε πολύ σκληροί. Θέλουμε να τερματίσουμε ξανά στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος και να προχωρήσουμε στο κύπελλο»
Τα λόγια του Κρόιφ δεν είναι τυχαία. Δεν μιλά πολύ και όταν το αποφασίσει δεν προσπαθεί να ωραιοποιήσει το λόγο του. Συνεπώς, το ότι λέει εμμέσως πλην σαφώς ότι θα είμαστε καλύτεροι από πέρσι είναι αλήθεια. Ήδη έθεσε και τους στόχους: ελκυστικό ποδόσφαιρο, τετράδα και κύπελλο. Στόχοι εφικτοί, αφού έχουμε την ποιότητα, νοουμένου όμως πως η «πίεση» που ανάφερε προηγουμένως δεν στραφεί και φέτος εναντίον μας.


«Καλώ τους οπαδούς μας να έρθουν στον επαναληπτικό με τη Φλοριάνα. Δεν έχει σημασία το 8-0 του πρώτου αγώνα. Ελπίζω ότι φέτος θα έχουμε περισσότερα εισιτήρια διαρκείας τη φετινή σεζόν. Αυτοί οι παίκτες αξίζουν να έχουν συμπαράσταση. Πέρυσι είχαμε ένα κακό διάστημα, όμως ο κόσμος στάθηκε δίπλα μας. Οι ποδοσφαιριστές το αναγνωρίζουν και το εκτιμούν.»
Όλοι λοιπόν γήπεδο και όλοι διαρκείας! Διανύουμε μια από τις καλύτερες περιόδους της ιστορίας μας με την ομάδα να παίζει εκπληκτικό ποδόσφαιρο και όλα να πηγαίνουν ρολόι. Αξίζει να είναι κάποιος στο γήπεδο!


«Πέρυσι δεν πήραμε κανένα βαθμό απέναντι στο ΑΠΟΕΛ ή την Ομόνοια. Φέτος θα πάρουμε»
Η πρεμιέρα πλησιάζει και θέλουμε ΝΙΚΗ και μόνο ΝΙΚΗ!!!


«Ο πατέρας μου μας βλέπει. Ξέρω ότι ρωτάει για την ΑΕΚ. Διακριτικά, με καλό τρόπο, με παρακολουθεί»
Ε, ρε, μεγαλεία η ΑΕΚ!!! Όλη η οικογένεια Κρόιφ έγινε ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ!!!!


Share this Article on :

1 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Ανώνυμος είπε...

O τίτλος του άρθρου εμένα με καλύπτει απόλυτα. ΑΕΚ το μεγαλείο σου. Ευτυχώς που υπάρχει και η ΑΕΚ μας να μας δια χαρές διαφορετικά άστα να πάνε. Και στις χαρές λοιπόν αλλά και στις λύπες ΑΕΚ και μόνον ΑΕΚ.

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.