News Update :

Κλήρωση πρωταθλήματος 2011-12

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011


Τα μπανάκια λιγοστά φέτος λόγω των Ευρωπαϊκών υποχρεώσεων της ομάδας μας αλλά και λόγω της κατακαλόκαιρης πρεμιέρας του φετινού μαραθωνίου. Πραγματοποιήθηκε λοιπόν το μεσημέρι της Πέμπτης (07-07-11) η κλήρωση του πρωταθλήματος και το ντέρμπι την 1η αγωνιστική στις 27 Αυγούστου ανεβάζει τον υδράργυρο κυριολεκτικά και μεταφορικά... ΑΕΚ-ΑΠΟΕΛ. Η ομάδα μας μπαίνει κατευθείαν στα "βαθιά", όπως και πέρσι, απλά ευχόμαστε φέτος εκτός από την εμφάνιση, να έρθουν και οι βαθμοί.

Έχω την άποψη ότι είναι προτιμότερο στην πρεμιέρα να αγωνίζεσαι με μεγάλη ομάδα γιατί οι μικρές είναι ταμπουρωμένες στην άμυνα, έχουν πολύ ενθουσιασμό και ένα ρόστερ με πολλούς νέους ποδοσφαιριστές άγνωστους, γεγονός που τις καθιστά απρόβλεπτες και επικίνδυνες. Πέραν αυτού, τυχόν απώλεια βαθμών από τον περσινό πρωταθλητή είναι πιο ευκολοχώνευτη σε αντίθεση με απώλεια βαθμών από μία μικρή ομάδα (ειδικά στο Γ.Σ.Ζ.) που θα ρίξει την ψυχολογία και θα δώσει το έναυσμα για μουρμουρητά. Παρακάτω παρουσιάζεται το πρόγραμμα της ΑΕΚ για την περίοδο 2011-2012 και επιχειρείται μια ανάλυση της κλήρωσης του πρωταθλήματος και το πόσο ευνοϊκή αυτή πρέπει να θεωρείται για την ομάδα μας:

1η ) ΑΕΚ – ΑΠΟΕΛ
2η ) ΑΕΚ - Ολυμπιακός
3η ) Απόλλων - ΑΕΚ
4η ) ΑΕΚ - Εθνικός Άχνας
5η ) Ν.Σαλαμίνα - ΑΕΚ
6η ) ΑΕΚ – ΕΝΠ
7η ) Ομόνοια - ΑΕΚ
8η ) ΑΕΚ - ΑΛΚΗ
9η ) Άρης - ΑΕΚ
10η ) ΑΕΚ - ΑΕΛ
11η ) Ανόρθωση - ΑΕΚ
12η ) ΑΕΚ - Ερμής
13η ) Αναγέννηση – ΑΕΚ

Ο δεύτερος γύρος έχει την ίδια σειρά με τον πρώτο αλλά με αντιστραμμένες τις έδρες. Δείτε αναλυτικά τις 26 αγωνιστικές του φετινού μαραθωνίου με τις ημερομηνίες εδώ: http://aekition.blogspot.com/2011/07/2011-2012.html

Βλέποντας τις ομάδες που θα αντιμετωπίσουμε στις πρώτες αγωνιστικές κάποιος μπορεί να πει ότι ξεκινούμε με δύσκολο πρόγραμμα αλλά έχω αντίθετη άποψη. Τα 3 στα 4 πρώτα παιχνίδια είναι στο Γ.Σ.Ζ. και αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτούμε για να μαζέψουμε βαθμούς. Επίσης η έξοδος στο Τσίρειο την τρίτη αγωνιστική είναι πολύ βολική καθώς ο Απόλλωνας θεωρώ πως θα είναι τρωτός και πως θα χρειαστεί περισσότερες αγωνιστικές για να δέσει, μιας και ακόμη ψάχνονται για προπονητή, παίκτες και λεφτά. Σαλαμίνα και Ε.Ν.Π. δεν είναι οι ομάδες φόβητρα. Απ’ εκεί και πέρα έχουμε να αντιμετωπίσουμε Ομόνοια στο Γ.Σ.Π., ένα παιχνίδι ούτως ή άλλως δύσκολο.

Από την 8η μέχρι και την 13η αγωνιστική έχουμε πιο δύσκολο πρόγραμμα καθώς έχουμε μία έξοδο στο Τσίρειο με το φιλόδοξο Άρη, ένα τοπικό ντέρμπι με την Αλκή, υποδεχόμαστε την αλλαγμένη Α.Ε.Λ. στο Γ.Σ.Ζ. που μέχρι την 10η αγωνιστική θα έχει στρώσει, έχουμε έξοδο-ντέρμπι στο Παπαδόπουλος με την Ανόρθωση, αλλά και έξοδο στη Δερύνεια με τη νεοφώτιστη Αναγέννηση.

Στον πρώτο γύρο έχουμε 7 εντός αγώνες και 6 εκτός και στο δεύτερο γύρο το αντίστροφο. Στο σύνολο των 13ών πρώτων αγωνιστικών η ΑΕΚ θα χρειαστεί να ταξιδέψει εκτός Λάρνακας μόνο 4 φορές ενώ στο Β’ γύρο 5 φορές. Πέραν αυτού, το Β’ γύρο έχουμε το Αποέλ και τον Ολυμπιακό εκτός , ΕΝΠ και Εθνικό εκτός σε δύο ιδιαίτερα δύσκολες έδρες και επίσης την ΑΕΛ στο Τσίρειο. Τα πιο πάνω δεδομένα με κάνουν να πιστεύω πως θα μαζέψουμε περισσότερους βαθμούς τον πρώτο γύρο παρά το δεύτερο, όπως προέβλεψα και πέρσι: http://aekition.blogspot.com/2010/07/2010-2011.html

Γύρω στους 24 βαθμούς υπολογίζω να μαζέψουμε τον Α’ γύρο ενώ το Β’ γύρο 20. Συγκομιδή 42-45 βαθμών είναι ικανή να μας εξασφαλίσει τετράδα. Μακάρι να είναι περισσότεροι οι βαθμοί, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από πολλές παραμέτρους όπως τραυματισμούς, διαιτησία, κάρτες, φυσική κατάσταση και φυσικά τύχη. Θετικό χαρακτηρίζω το γεγονός ότι στις δύο τελευταίες αγωνιστικές (25η και 26η) έχουμε τον Ερμή και την Αναγέννηση ενώ οι υπόλοιποι διεκδικητές της τετράδας έχουν πιο δύσκολες αντιπάλους.


Share this Article on :

1 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Ανώνυμος είπε...

oi je polla kala p en ermis je anagennisi...an palefkoun gia ti sotiria tous men perimeneis na MEN tous xarisoun oi dietites...

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.