News Update :

Και τώρα οι τρεις μας…

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Προσεγγίζοντας την υπόθεση «τετράδα» με στατιστικά δεδομένα, εξάγονται ενδιαφέροντα στοιχεία. Τα δεδομένα εννοείται πως μεταβάλλονται συνεχώς, καθώς αστάθμητοι παράγοντες τα επηρεάζουν (τραυματισμοί, απουσίες κ.λπ.), αλλά παρόλα αυτά η στατιστική πολλές φορές αποτυπώνει την πραγματικότητα και «αγγίζει» το μέλλον. Τα στοιχεία που λαμβάνονται υπόψη σ’ αυτό το άρθρο αφορούν τις 3 ομάδες που διεκδικούν την τετράδα (ΑΕΚ, Απόλλων, Ανόρθωση) και έχουν παρθεί από τον Ιανουάριο και μετά, αφού οι ομάδες μετά τα Χριστούγεννα εμφανίζονται αλλαγμένες.


Η ΑΕΚ από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα έχει συλλέξει 10 πόντους σε 4 εκτός έδρας ματς (ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ 2,5) και 1 πόντο σε 3 εντός έδρας ματς (ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ 0,33).

Ο Απόλλωνας από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα έχει συλλέξει 6 πόντους σε 3 εκτός έδρας ματς (ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ 2) και 8 πόντους σε 4 εντός έδρας ματς (ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ 2).

Η Ανόρθωση από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα έχει συλλέξει 4 πόντους σε 3 εκτός έδρας ματς (ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ 1,33) και 12 πόντους σε 4 εντός έδρας ματς (ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ 3).


Εκ πρώτης όψεως φαίνεται ξεκάθαρα πως η ΑΕΚ έχει τη χειρότερη συγκομιδή στα εντός έδρας ματς (1 βαθμός), με την Ανόρθωση να έχει το απόλυτο (12 βαθμούς). Στα εκτός έδρας η ΑΕΚ μεταμορφώνεται έχοντας κερδίσει περισσότερους πόντους από τους διώκτες της (10 βαθμούς), έναντι της Ανόρθωσης που έχει τους λιγότερους (4 βαθμούς). Επίσης, η ΑΕΚ είναι η μοναδική αήττητη στα εκτός έδρας ματς, αλλά και η μοναδική ομάδα που ηττήθηκε στην έδρα της (και μάλιστα δις).

Η ΑΕΚ έχει να παίξει με:

  • ΕΡΜΗ εκτός
  • ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ εντός
  • ΑΝΟΡΘΩΣΗ εκτός
  • ΑΕΠ εντός


Ο Απόλλωνας έχει να παίξει με:

  • ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ εκτός
  • ΑΝΟΡΘΩΣΗ εντός
  • ΑΕΠ εκτός
  • ΟΜΟΝΟΙΑ εντός


Η Ανόρθωση έχει να παίξει με:

  • ΟΜΟΝΟΙΑ εντός
  • ΑΠΟΛΛΩΝΑ εκτός
  • ΑΕΚ εντός
  • ΕΘΝΙΚΟ εκτός


Θεωρητικά ομιλούντες το δυσκολότερο πρόγραμμα το έχει η Ανόρθωση. Έχει 3 σπουδαία ντέρμπι στη σειρά, ενώ κλείνει τη χρονιά στο πολύ φιλόξενο γι’ αυτήν… Δασάκι.

Ο Απόλλωνας έχει κι αυτός δύσκολο πρόγραμμα, αφού εκτός από τα δύσκολα ντέρμπι με Ομόνοια και Ανόρθωση (τα έχει και τα 2 εντός), καλείται να νικήσει εκτός την ΑΕΠ που παλεύει για σωτηρία καθώς και το Παραλίμνι στη δύσκολη έδρα του.

Η ΑΕΚ εκτός από το ότι έχει ισορροπημένο πρόγραμμα, θα παίξει και τα 4 εναπομείναντα ματς στη Λάρνακα! Ο Ερμής έχει δύσκολη έδρα αλλά όπως φαίνονται από τα στατιστικά η ΑΕΚ ξεπερνάει τις δύσκολες έδρες (βλ. Παραλίμνι, Τσίρειο, Δασάκι κ.λπ.). Ακολούθως, αντιμετωπίζουμε το Παραλίμνι εντός, που εάν κερδίσει τον Απόλλωνα στην έδρα του θα έρθει ψιλο-αδιάφορο στο ΓΣΖ. Το προτελευταίο ματς στο Παπαδόπουλος θα είναι ντέρμπι, τριπλής παραλλαγής (προσωπικά το ‘χω σίγουρο αυτό το ματς!!!), ενώ στο τελευταίο ματς είτε θα είναι ντέρμπι είτε… φιλικό. Εάν τότε η ΑΕΠ, θα έχει μαθηματικά υποβαθμιστεί, το ματς θα είναι περίπατος. Εάν, η ΑΕΠ χρειάζεται το τρίποντο για να σωθεί, τότε θα… μας ανεβεί η πίεση!!!

Αξίζει να σημειωθεί, πως σε περίπτωση ισοβαθμίας με Απόλλωνα υπερέχουμε λόγω των μεταξύ μας αγώνων. Κατά πάσα πιθανότητα θα συμβεί το ίδιο και με την Ανόρθωση έχοντας υπόψη το σκορ ασφαλείας που έχουμε υπέρ μας (3-0).

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στατιστικά της ΑΕΚ από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα, αναμένεται θεωρητικά να εξασφαλίσουμε ακόμα 6 βαθμούς. Ο Απόλλωνας στατιστικά προβλέπεται να κερδίσει 8 βαθμούς. Τέλος, η Ανόρθωση, εάν τα στατιστικά βγουν σωστά θα κερδίσει 9 βαθμούς.

Βάσει των σεναρίων αυτών ο τελικός πίνακας διαμορφώνεται ως εξής:

  • 3η θέση: ΑΕΚ 44β.
  • 4η θέση: ΑΝΟΡΘΩΣΗ 44β.
  • 5η θέση: ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ 43β.


Αν συμβεί αυτό το σενάριο, αντιλαμβάνεστε πως πρέπει πάση θυσία να διαφυλάξουμε το υπέρ μας 3-0 στο Παπαδόπουλος. Εννοείται, όμως, πως η νίκη είναι πέρα για πέρα εφικτή!

Σίγουρα, τα στατιστικά δίνουν μια εικόνα, δεν είναι όμως σε καμία περίπτωση το… μαντείο των Δελφών! Θεωρώ πως τα μεταξύ μας ματς (Ανόρθωση – ΑΕΚ, Απόλλωνας – Ανόρθωση) θα δώσουν τελικά τα εισιτήρια της… τετράδας! Σ’ αυτά τα ματς (θάνατος σου η ζωή μου) ακόμα και η στατιστική… σηκώνει τα χέρια ψηλά!



Share this Article on :

3 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Ανώνυμος είπε...

e kopegia...AN je AN je AN... men viazeste...sigaaaaaa sigaaaaaa!!!

Ανώνυμος είπε...

Me 6 pontous i aek tha einai stin tetrada!

Ανώνυμος είπε...

Me niki panw ston Ermi kai me dedomeno to programma tis Anorthwsis kai tou Apollona, teliwnoume me tin tetrada (isws kai me tin triti thesi) kai koitazoume pio aneta to prwto paignidi kipellou me tin Anorthwsi sto GSZ (se antithesi me tin Anortwsi pou tha trehi gia tin tetrada oti kai na gini). Simiwste oti tha paiksoume 2 SINEHOMENA PAIGNIDIA ME TIN ANORTHWSI! Akoma enas logos na kerdisoume ton Ermi loipon gia na pame me allon aera.

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.