News Update :

ΖΖZZZzzzzzzzzzz!!!!

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010


Έκλεισε αισίως και η πρώτη εβδομάδα μουντιάλ! Το γεγονός που όλοι περιμέναμε είναι πλέον καθημερινότητα και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα! Μέσα σε 8 μέρες έχουμε ουρλιάξει από τη χαρά μας, έχουμε νυστάξει από τη βαρεμάρα, έχουμε κλείσει τ’ αυτιά μας από το σπάσιμο και ακόμα έχουμε....

Τι είδαμε

«Από τη στιγμή που κέρδισε η Ελλάδα, το μουντιάλ είναι επιτυχημένο», γράφει ένα παγκοσμίου φήμης αθλητικό σάιτ. Ήμασταν, λοιπόν, μάρτυρες του πρώτου γκολ, της πρώτης νίκης της Ελλάδας και της πρώτης ανατροπής στο μουντιάλ. Για να συμβεί όμως αυτό, η Ελλάδα παρουσίασε ένα τραγικό πρόσωπο στην πρεμιέρα που πάλι είδαμε όλοι. Με όλο το σεβασμό στον προπονητή, θεωρώ ότι όχι μόνο η ενδεκάδα στο ματς με την Κορέα ήταν αλλοπρόσαλλη αλλά και το αγωνιστικό πλάνο λιαζόταν κάπου... στη Μύκονο! Αυτή την ομάδα και το Δημοτικό Δροσιάς την κέρδιζε!!! Ευτυχώς, το πείσμα των διεθνών και το ανακάτεμα της τράπουλας από τον Όττο, έφερε ως αποτέλεσμα μια μεγαλειώδη εμφάνιση κόντρα στη Νιγηρία και ασφαλώς τη νίκη και το διεθνή θαυμασμό!

Ίσως να φταίνε οι μπάλες, ίσως το κλίμα, ίσως ο ανάδρομος Ερμής, ίσως οι βουβουζέλες, ίσως και τίποτα πάλι για τα παιδαριώδη λάθη των τερματοφυλάκων! Μέτρησα τουλάχιστον 4 γκολ που προήλθαν από τραγελαφικά λάθη των «άσσων». Λέτε τελικά το αργό και στατικό παιχνίδι να τους αποκοιμίζει;;;!!!

Έχω την εντύπωση πως η διαιτησία είναι αυτή που κερδίζει έως τώρα την παράσταση στη Νότιο Αφρική! Το μεγάλο λάθος δεν έγινε αλλά τουναντίον κάθε αγώνας είναι και ένα σεμινάριο διαιτησίας (εν αντιθέσει με το προηγούμενο μουντιάλ). Απ’ ότι φαίνεται το επίπεδο της παγκόσμιας διαιτησίας ανέβηκε δραστικά, εκτός από την Κύπρο που ίσως είμαστε από άλλο... πλανήτη!




Τι δεν είδαμε

Θέαμα! Και όμως, σ’ ένα τουρνουά που συμμετέχουν οι καλύτερες ομάδες και ποδοσφαιριστές του κόσμου, το θέαμα είναι αυτό που λάμπει δια της απουσίας του! Έως τώρα, έχω την άποψη πως πρόκειται για ένα από τα χειρότερα μουντιάλ από πλευράς θεάματος! Το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός είναι εκ της φύσεώς του ένα θεαματικό γεγονός. Δυστυχώς πολλοί παράγοντες αποπροσανατόλισαν το άθλημα και το κατέστησαν σε ένα παιχνίδι που έχει ως δόγμα το «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». Συνεπώς, οι πλείστες ομάδες μπαίνουν μέσα έχοντας ως έγνοια να μην δεχθούν τέρμα και να ροκανίσουν το χρόνο. Πιστεύω πως εάν το ποδόσφαιρο παγκοσμίως στραφεί ολοκληρωτικά προς αυτό το μοντέλο, τότε θα χάσει από την αίγλη του και φυσικά θα διώξει τους θεατές. Εξάλλου ο θεατής από το θέαμα βγαίνει.

Καλά, ο Μέσι πότε θα σκοράρει; Ελπίζουμε όχι στον επόμενο αγώνα! Κι όμως η είδηση είναι ότι ο Μέσι δεν μπόρεσε ακόμα να σκοράρει! Παρόλο που είχε κινητικότητα και κάποιες καλές στιγμές, δεν κατάφερε ακόμα να ανοίξει λογαριασμό. Στατιστικά δεν είναι δυνατόν να συνεχίσει άσφαιρος για πολύ ακόμα. Θεωρείται από πολλούς ότι αυτό το μουντιάλ είναι δικό του! Ότι θα βγει πρώτος σκόρερ, ότι θα κάνει τα μαγικά του και ότι θα οδηγήσει την ομάδα του στα ψηλά! Ίδωμεν αν θα τα καταφέρει. Είμαι σίγουρος ότι γνωρίζει πως οι μεγάλοι παίκτες μέσα από την εθνική ομάδα αναγνωρίζονται και μένουν στην ιστορία!




Τι ακούσαμε

Ακούσαμε επιτέλους, Έλληνα αθλητικογράφο να φωνάζει.... γκοοοοοοοοοοοολλλλλλλλ!!!!!!!!! Επιτέλους, η Ελλάδα έβαλε γκολ και κέρδισε. Αυτό από μόνο του ήταν ένας στόχος που επιτεύχθηκε και έτσι θα ‘χουμε να παινευόμαστε ότι ζήσαμε και είδαμε το πρώτο γκολ και την πρώτη νίκη της Ελλάδας σε μουντιάλ!

Κάθε φορά που βλέπεις ένα ματς είναι σαν να ακούς ένα τεράστιο... κουνούπι να γυροφέρνει στ’ αυτιά σου!!! Οι βουβουζέλες έχουν εγχαραχθεί στα απωθημένα του κάθε τηλεθεατή, τόσο πολύ που τις ακούει και στον ύπνο του!!! Δεν έχω αμφιβολία πως εάν δούμε καμιά μπροστά μας θα την... κομματιάσουμε! Όπως και να το κάνουμε όμως, αφού είναι μέρος του τοπικού πολιτισμού τότε θα πρέπει να το σεβαστούμε (και να το υποστούμε).




Τι αναμένουμε

Ως τηλεθεατής και φίλος του ποδοσφαιρικού θεάματος περιμένω να δω αγώνες με πολλά γκολ. Οι ανατροπές του σκορ είναι κάτι που προσδίδει αγωνία και ως εκ τούτου περιμένω να δω επιθετικό ποδόσφαιρο με πολλές αλλαγές του σκορ. Επίσης, αναμένω να δω τους φημισμένους παίκτες (Μέσι, Ρονάλτο, Βίγια, Ετό, Κακά κ.ά.) να δικαιολογούν τη φήμη τους. Όσον αφορά την Ελλάδα ελπίζω φυσικά να προκριθεί ώστε το μουντιάλ να συνεχίσει να έχει και εθνικό ενδιαφέρον!

ΥΓ. Δεν θα ήταν άσχημο να δούμε και τον Όιερ να αγωνίζεται, να σκοράρει και να σηκώνει τη φανέλα του για να φανεί από κάτω η φανέλα της ΑΕΚάρας!!! :))




.
.
.
Share this Article on :

0 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.