News Update :

Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κάτω Ημισφαίριο

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Μεσάνυκτα 11ης Ιουλίου……..
Τα φώτα σβήνουν και το τρόπαιο ταξιδεύει στις αποσκευές της νέας Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας...

Οι μέρες για την έναρξη του Μουντιάλ πλησιάζουν και δεν θα μπορούσαμε να μην ασχοληθούμε με το κορυφαίο ποδοσφαιρικό γεγονός στον Πλανήτη.

Η Νότιος Αφρική ανέλαβε ένα τεράστιο, για τα δικά της δεδομένα, έργο. Μια χώρα με σχεδόν 43 εκατομμύρια πληθυσμό, με προβλήματα κοινωνικά και οικονομικά αλλά και με 3 εκατομμύρια εγγεγραμμένους ποδοσφαιριστές. Το πάθος για ποδόσφαιρο στη χώρα ξεχειλίζει και είναι αυτό που ώθησε τους Νοτιοαφρικανούς να διεκδικήσουν και να ζήσουν τελικά το όνειρο τους. Κακά τα ψέματα, η ανάληψη της διοργάνωσης από μια χώρα της Αφρικής ήταν μεγάλο ρίσκο για την ΦΙΦΑ. Οι διαφορές και οι προκλήσεις συγκριτικά με τις τρεις προηγούμενες διοργανώτριες (Ιαπωνία και Νότιος Κορέα το 2002 και Γερμανία το 2006) ήταν σαφώς μεγαλύτερες καθώς μιλάμε για μία χώρα που δεν έχει την ανάπτυξη και την υποδομή άλλων χωρών. Τα προβλήματα στις συγκοινωνίες υφίστανται μέχρι σήμερα αλλά όλοι ελπίζουν να είναι αυτό το μοναδικό πρόβλημα καθώς οι μεγαλύτεροι φόβοι αφορούν τον ψηλό βαθμό εγκληματικότητας.

Η περσινή πρόβα στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών ανέδειξε αδυναμίες αλλά οι διοργανωτές κέρδισαν το πρώτο στοίχημα. Έχοντας σαν όπλα τους την περσινή εμπειρία και τον ένα χρόνο που μεσολάβησε, είναι σε θέση να προσφέρουν κάτι σπουδαίο καθώς τίποτα λιγότερο δεν ταιριάζει σε μια τόσο σπουδαία διοργάνωση.

Κάτι που λίγοι σκέφτονται και υπολογίζουν είναι πως για πρώτη φορά μετά το 1978, το Μουντιάλ διεξάγεται στο κάτω ημισφαίριο. Τότε είχε διεξαχθεί στην Αργεντινή με την γηπεδούχο να κατακτά στο τέλος το τρόπαιο. Τι σημαίνει αυτό;
Σημαίνει χειμώνας, βροχή και δυνατός αέρας (εάν ισχύσουν οι αναμενόμενες καιρικές συνθήκες). Ο χειμώνας σίγουρα θα επηρεάσει τους ποδοσφαιριστές και λογικά θα ευνοήσει τις ομάδες (Βόρειας Ευρώπης, Λατινικής Αμερικής) οι οποίες έχουν συνηθίσει σε συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες.

Η διαφορά στην ώρα μεταξύ Νότιος Αφρικής και Κύπρου είναι μόλις 60 λεπτά και έτσι οι ώρες διεξαγωγής των αγώνων θεωρούνται σχετικά βολικές. Οι αγώνες θα διεξάγονται στις 14:30, στις 17:00 και στις 21:30.

Στο αγωνιστικό κομμάτι η Ισπανία (κάτοχος Ευρωπαϊκού) δίνεται σαν πρώτο φαβορί μαζί με την Βραζιλία που φιλοξενεί το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο. Την πεντάδα συμπληρώνουν η Αγγλία, η Αργεντινή και η Ολλανδία. Αν ισχύσει το δεδομένο πως αλλάζει η Ήπειρος από την οποία προέρχεται ο νικητής ανά 4ετία, τότε να μην περιμένουμε νικήτρια από την Ευρώπη αφού το 2006 το τρόπαιο ταξίδεψε στην Ιταλία. Ένα άλλο στοιχείο είναι ότι το τουρνουά διεξάγεται στην Αφρικανική Ήπειρο και λογικά αναμένουμε ότι μία τουλάχιστον Αφρικανική ομάδα θα διαπρέψει. Υποψήφιες είναι η Ακτή Ελεφαντοστού, η Γκάνα και η Νότιος Αφρική. Παρούσα και η Ελλάδα στη μεγάλη γιορτή και καλείται να υποσκελίσει δύο εκ των Νιγηρία, Νότιο Κορέα και Αργεντινή. Η πρόκριση ως 2η του Ομίλου θα θεωρηθεί μεγάλη πρόκληση καθώς η πρωτιά καταλήγει εκτός απροόπτου σε Μέσι, Μιλίτο κλπ.

Τα πολλά λόγια είναι για τους ειδικούς. Εμείς ας απολαύσουμε τη διοργάνωση και μακάρι να χαρούμε επιτυχίες για την Ελλάδα.

STERKTE SUID AFRIKA!
(ΚΑΛH ΤΥΧΗ ΝΟΤΙΟΣ ΑΦΡΙΚΗ)


Γράφει ο "Αινιγματικός"


.
Share this Article on :

0 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.