News Update :

Γυάλινη σφαίρα Ιανουαρίου 2009

Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2010

Γυάλινη σφαίρα, λοιπόν! Την τρίβουμε, την τρίβουμε, την τρίβουμε (ενίοτε και με famozo) ώσπου να μας αποκαλύψει το μέλλον! Με έναν μυστηριώδη και ανεξήγητο τρόπο μας το παρουσιάζει αλληγορικά και συμβολικά διεγείροντας τη φαντασία μας για να βγάλουμε άκρη. Ας την αφήσουμε λοιπόν να μας μαρτυρήσει τις ποδοσφαιρικές αλήθειες του Ιανουαρίου...

15η αγωνιστική ΑΕΚ – ΠΑΕΕΚ
Πρώτο ματς της χρονιάς και η γιορτινή ατμόσφαιρα επικρατεί. Από τα μεγάφωνα του σταδίου ακούγεται η χορωδία της Ένωσης Κυριών να τραγουδά το Ρούντολφ το ελαφάκι. Οι παίκτες και προπονητές εισέρχονται στον αγωνιστικό χώρο αγκαλιασμένοι. Ο Λαμπρόπουλος με τον Καβαλλάρη, ο Γιασεμάκης με τον Γήτα, ο Μιχαηλίδης με τον Βέιγκα, ο Παναής με τον Κάμπο κλπ. Ο Ιβάν Κάμπο κλέβει τις παραστάσεις. Όλοι οι παίκτες της ΠΑΕΕΚ θέλουν να τον ακουμπήσουν, να μυρίσουν τον ιδρώτα του, να του πάρουν μια τρίχα, με αποτέλεσμα ο Ορθόδοξος Ιωάννου να μένει συνεχώς μόνος του και να σκοράρει 3 φορές. Η ΑΕΚ δεν δέχεται για ακόμα ένα ματς τέρμα και έτσι κερδίζει άνετα 3-0. Μετά το τέλος του αγώνα όλοι τρέχουν να πάρουν αυτόγραφο από τον Ιβάν Κάμπο. Ο Σταύρος Γεωργίου μουρμουρά ότι και εκείνος θα μπορούσε να κάνει καριέρα σαν τον Κάμπο αλλά δεν τον άφηνε η γυναίκα του. Ο Σάββας θεάθηκε να παρακολουθεί κρυφά το ματς πίσω από τα δέντρα.

16η αγωνιστική ΑΚΡΙΤΑΣ – ΑΕΚ
Έντονη κινητοποίηση στη Χλώρακα για τον ερχομό της ΑΕΚ και του Ιβάν Κάμπο στο χωριό. Σε μια σεμνή τελετή ο κοινοτάρχης Χλώρακας παραδίδει το χρυσό κλειδί του χωριού στον Ισπανό σταρ καθώς και ένα δωροκουπόνι €15 για την ταβέρνα «Η πιατέλλα του λισσιάρη». Ακολούθως η ομάδα της ΑΕΚ ξεναγείται στα λουτρά της Αφροδίτης, στο φαράγγι του Άβακα και στην Pizza Hut. Το ματς ξεκινά και ο Ακρίτας προηγείται 2-0 στο ημίχρονο. Οι παίκτες της ΑΕΚ παρουσιάζονται εξαντλημένοι από την ξενάγηση που προηγήθηκε και δεν βρίσκουν τρόπο να ξεκλειδώσουν την άμυνα του Ακρίτα. Ξαφνικά ο Ιβάν Κάμπο βγάζει από την επικαλαμίδα το χρυσό κλειδί που του έδωσε ο κοινοτάρχης και εξαπολύει επίθεσηηηηηηη. Τελικά η ΑΕΚ κερδίζει με 2-3 με χατ τρικ του Ιβάν Κάμπο: ένα με ψαλιδάκι, ένα με κεφαλιά και ένα με την κοιλιά. Ο Σάββας θεάθηκε να παρακολουθεί κρυφά το ματς πίσω από το ασθενοφόρο.

17η αγωνιστική ΑΕΚ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
Ο πρόεδρος του Ατρόμητου δυναμιτίζει και πάλι την ατμόσφαιρα δηλώνοντας ότι η ΑΕΚ δεν θ’ ανέβει κατηγορία, ότι ο Ατρόμητος θα κατακτήσει το πρωτάθλημα, ότι η γυναίκα του δεν του μαγειρεύει και ότι ο Ιβάν Κάμπο έχει ψείρες. Σε ανήσυχο και εκρηκτικό κλίμα αρχίζει ο αγώνας. Οι 3 οπαδοί του Ατρόμητου φωνάζουν συνθήματα ενάντια στην ακρίβεια των λουκουμιών. Η ΑΕΚ δυσκολεύεται να βάλει γκολ αλλά ευτυχώς κερδίζει 1-0 με αυτογκόλ του Δημοσθένους. Στο τέλος ο Δημοσθένους δηλώνει ότι ήθελε να δείξει σε όλους ότι πάντα ονειρευόταν να γίνει επιθετικός. Ο Σάββας θεάθηκε να παρακολουθεί κρυφά το ματς πίσω από τον πάγκο.

18η αγωνιστική ΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ – ΑΕΚ
Οπαδοί των «περιστεριών» κάνουν πορεία πριν τον αγώνα φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της απόσχισης της Αραδίππου από τη Λάρνακα. Ακολούθως αφήνουν ελεύθερα περιστέρια στον ουρανό μαζί με πολύχρωμα μπαλόνια. Διάφοροι μακιγιέρ ζωγραφίζουν τα πρόσωπα των παιδιών και ένας ξυλοπόδαρος κάνει ακροβατικά. Παράλληλα το κύριο θέμα συζήτησης στις κερκίδες είναι το αποχετευτικό που θα ενώνει την Αραδίππου με τη Λάρνακα. Η ΑΕΚ κάνει ε-πίδειξη δύναμης και συντρίβει την Ομόνοια με 0-5. Οι παίκτες της ΑΕΚ πανηγυρίζουν τρελά φωνάζοντας να τους φέρουν τώρα την... πραγματική Ομόνοια! Οι παράγοντες του αραδιππιώτικου σωματείου διαμαρτύρονται έντονα για τη διαιτησία γιατί δεν τους δόθηκε ένα άουτ. Όπως δηλώνουν το άουτ θα μπορούσε να εξελιχθεί σε γκολ πέναλτι και κόκκινη του τερματοφύλακα της ΑΕΚ, με αποτέλεσμα να άλλαζε η ροή του αγώνα και να κέρδιζαν με 6-2. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές θα προσφύγουν στην ΚΟΠ, στην ΣΠΕ Αλληλεγγύης, στην ένωση κομμωτών και στο ΣΥΦΙ Ομόνοιας Λευκωσίας. Ο Σάββας θεάθηκε να παρακολουθεί κρυφά το ματς από τη διπλανή πολυκατοικία.

19η αγωνιστική ΑΕΚ – ΟΘΕΛΛΟΣ
Στις εισόδους του ΓΣΖ εγκαινιάστηκε παζαράκι με παραδοσιακά προϊόντα της Αθηένου σε ασυναγώνιστες τιμές. Ο Δήμαρχος Λάρνακας μαζί με τον Υπουργό Εμπορίου και τον Πρόεδρο του Σκακιστικού Ομίλου εγκαινίασαν αυτή την όμορφη προσπάθεια. Το ματς αρχίζει και οι κερκίδες είναι άδειες. Ο κόσμος όλος βρίσκεται έξω και ψωνίζει ψωμιά, λουκούμια, αναράες, παστουρμάες, μαλακτικά ρούχων και πειρατικά cd. Το ματς τελειώνει γρήγορα χωρίς καθυστερήσεις με 3-1 υπέρ της ΑΕΚ. Οι παίκτες τρέχουν στο παζαράκι για να προλάβουν τις ευκαιρίες. Ο κυρ Ανδρέας αγόρασε ένα cd με τα best off των Backstreet Boys. Ακούστηκε να λέει ότι του αναμοχλέυουν συναισθήματα που χάνονται μέσα στις αναπόσπαστες μελωδίες των ντεσιμπέλ της μεταγενέστερης σουρεαλιστικής εποχής. Ο Σάββας θεάθηκε να παρακολουθεί κρυφά το ματς πίσω από τη φυσούνα.



.
.
.
Share this Article on :

3 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Ανώνυμος είπε...

dinatos file..sinexise etsi
king king king

EL SKALIOTIS είπε...

Ζαπατίστα πολλά δυνατό το θέμα σου!!! Ειδικά που τελειώνεις με τον Σάββα!!!

άτε και καλλή χρονιά

Ανώνυμος είπε...

Enas paixtis pou epekse ekseretika proxtes itan o Orthodoxos Ioannou!
O Orthodoxos epekse stin thesi pou prepei kai edeikse poso talantouxos amintikos einai. Panta mprosta apo ton antipalo kai me sostes mpalies. Kai evale kai goal.
Kapoioi pou legate saxlamares prin gia auto ton paixti elpizo na katalavate poso lathos kanate!

Episis mou arese kai o Eustathiou an kai epekse poly ligo! Auti einai i thesi tou.

AEK OLE!!!!

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.