News Update :

Una squadra, una famiglia

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Η ιστορία μας σήμερα έρχεται από το Μιλάνο της Ιταλίας και αυτή τη φορά δεν είναι καθόλου παράξενη αλλά απλά πολύ όμορφη. Το ποδόσφαιρο είναι κατ εξοχήν ανδρικό άθλημα αλλά υπήρξαν φορές που το γυναικείο φύλο διαδραμάτισε, ηθελημένα ή άθελα, σημαντικό ρόλο στην ιστορία ενός συλλόγου.

Η Ερμίνια, πιστή οπαδός της Inter, έπεισε το σύζυγο της Angelo Morati να πάνε στο... Σαν Σιρο για να παρακολουθήσουν έναν αγώνα των «νερατζούρι». Το απόγευμα εκείνο λοιπόν έμελλε να είναι σημαδιακό αφού κάπως έτσι ξεκίνησε η σχέση της οικογένειας Μοράτι με την ομάδα του Μιλάνου που κρατά κάτι παραπάνω από μισό αιώνα.

Ζούμε σε μια εποχή που πολλοί είναι αυτοί που προσπαθούν, μέσα από την ιδιοκτησία ομάδων, να βγάλουν λεφτά και γενικότερα βλέπουν τους συλλόγους σαν επιχειρήσεις. Η περίπτωση της Inter διαφέρει καθώς η οικογένεια Μοράτι (αρχικά ο Angelo και μετέπειτα ο Massimo έβλεπαν και βλέπουν την ομάδα σαν την οικογένεια τους.

Η φωτογραφία με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων της Inter αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο το πνεύμα του συλλόγου. Σε αυτήν πόζαραν ο πρόεδρος, η πρώτη ομάδα και όλοι όσοι κατέχουν κάποιο πόστο στον σύλλογο (από μέλη του διοικητικού συμβουλίου μέχρι το προσωπικό στις ακαδημίες). Είναι η φωτογραφία μιας τεράστιας οικογένειας. Όλοι μαζί φτιάχνουν μια όμορφη κερκίδα στο πέταλο του Σαν Σίρο…

Η οικογένεια Μοράτι προσπαθεί συνεχώς για να διατηρήσει το οικογενειακό κλίμα στην ομάδα. Παίκτες που έχουν φύγει από την ομάδα και επιστρέφουν κάποια στιγμή στο Μιλάνο, λένε πως συναντάνε τα ίδια άτομα από τότε που ήταν αυτοί στην ομάδα. Πέραν της μονιμότητας του προσωπικού, ο νυν Πρόεδρος κρατάει κοντά στο σύλλογο ακόμα και αυτούς που αφυπηρέτησαν από τις εργασίες τους και θέλουν να είναι κοντά στην Ίντερ. Τα άτομα αυτά μπορούν να εργαστούν εθελοντικά για την ομάδα που αγαπούν, αλλά και να βρίσκονται κοντά στους παίκτες. Αναλαμβάνουν εργασίες στο προπονητικό κέντρο, μεταφέρουν τα αυτοκίνητα των ποδοσφαιριστών στο γήπεδο κλπ.

Το οικογενειακό κλίμα δεν θα μπορούσε να μην συνεπάρει και τους ποδοσφαιριστές της ομάδας, ανεξαρτήτως αξίας και συμβολαίων. Η συναδελφικότητα είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένη μεταξύ των ποδοσφαιριστών. Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ Λούσιο Φιλομένο, ήταν 18 ετών όταν αποκτήθηκε από την Ιντερ και οι παίκτες φρόντισαν να αισθανθεί πολύ γρήγορα μέλος της οικογένειας. Η πρόσκληση στο γάμο του Αλβάρο Ρεκόμπα προκάλεσε τεράστια έκπληξη στο Φιλομένο. «Ο Αλβάρο με ρώτησε αν είχα κοστούμι, του απάντησα αρνητικά και μου δάνεισε εκείνος ένα. Λίγες εβδομάδες αργότερα, με πήρε ο Ζανέτι και πήγαμε μαζί στα γενέθλια του Ρομπέρτο Μπάτζο» εξιστόρησε ο παίκτης.

Ο χρόνος περνά γρήγορα αλλά οι αρχές παραμένουν αναλλοίωτες. Βασική αρχή του συλλόγου:

Μια ομάδα είναι μια οικογένεια : «Una squadra, una famiglia»


.
Share this Article on :

11 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

EL SKALIOTIS είπε...

Πράγματι η ΙΝΤΕΡ είναι μια ομάδα άξια προς μίμηση. Αν είχαμε έστω και 1% από αυτά που ανάφερες σαν Α.Ε.Κ ίσως να μην είμασταν εδώ που φτάσαμε τώρα.

Τελικά όσοι ασχολήθηκαν με την ομάδα μας έπραξαν ακριβώς το αντίθετο από αυτό που γίνεται στην ΙΝΤΕΡ:

1.Οι δικοί μας Προέδροι(εκτός μερικών εξαιρέσεων)ποτέ δεν ένιωσαν την Α.Ε.Κ σαν οικογένεια τους.

2. Οι πλειονότητα έβλεπε το σωματείο σαν μέσο αυτοπροβολής και εκμετάλευσης

3. Στην Α.Ε.Κ διώχνουμε τους παίχτες μας που τελειώνουν την καριέρα τους αντί να τους κρατήσουμε στην ομάδα όπως κάνει η ΙΝΤΕΡ. Απλά δείτε πόσοι πρωήν παίχτες της Α.Ε.Κ βρήκαν καταφύγιο σε άλλες ομάδες γιατί στην Α.Ε.Κ δεν είχαν θέση!!!

4. Ακόμα και αυτούς που θέλουν να μείνουν εθελοντικά να βοηθήσουν την ομάδα χωρίς να απαιτούν λεφτά δεν τους θέλουμε

5. Καμιά σχέση δεν έχουν τα άτομα που ήταν στην Α.Ε.Κ πριν 4 χρόνια με αυτά που είναι τώρα, είτε στα τεχνικά ή διοικητικά πόστα ...

6. Οικογενειακό κλίμα στην ομάδα;;; Αυτό είναι κάτι που πραγματικά δεν υπάρχει

7. Σε αντίθεση με την οικογένεια Μοράτι, όσοι ασχολήθηκαν με την Α.Ε.Κ έβλεπαν ΠΡΩΤΑ την τσέπη τους και μετά το καλό του σωματείου. Γνωστά σε όλους μας τα κριτίρια που έρχονταν οι παίχτες στην Α.Ε.Κ τα τελευταία χρόνια, οι επιλογές προπονητών, κανένας σχεδιασμός για το μέλλον από τους διοικούντες, κανένα όραμα(μάλλον εφιάλτες είναι τα οράματα τους) όσα έρθουν και όσα πάνε αδελφέ...

Είναι αξιοθαύμαστο πως σαν Α.Ε.Κ. βλέπεις την αντίθετη συνταγή από ΙΝΤΕΡ. Την συνταγή της ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ..

Ανώνυμος είπε...

protrepo stous filous mas pou xeirizonte toso epitiximena afto to blog na kamete tis exis erotisis gia apantisi se 10 meres. (paradigma, fisika tha ta veltiosetes esis)

1) poso ikanopiemenos eisai apo to ergo tis doikisis mexri simera?

EPILOGES APANTISEON
poli?
arketa?
metria
perimena parapano
katholou
katastrofiki

2) ti entiposi exis mazepsi gia ton savva konstantinou mexri tora?

einai poli kalos proponitis?
einai kalos alla apiros?
akoma enas metrios proponitis?
den einai kalos?
einai epikindinos kai anikanos kai giafto exi xtisi ena adynato uliko?

ti entiposi exis gia to iliko mas meta apo 9 agonistikes?

poli gemato?
arketa gemato?
metrio
liges adynamies?
polles kai trantaxtes adynamies?

Ανώνυμος είπε...

ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΤΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΜΕ ΜΕΑΠ.3 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ 3-0 ΥΠΕΡ ΜΑΣ.ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΜΗΝΙΑΤΙΚΑ Ο ΜΕΓΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ.ΜΕ ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ Ο ΜΕΓΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ.ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΞΙΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΕΙ ΘΑ ΠΑΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤ ΑΥΤΙΑ ΤΟΥ.ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΑΝΑΜΕΝΩ ΚΑΜΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΠ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΩΣΠΟΥ Ο ΜΕΓΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΑΚΘΕΚΤΟΣ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟ...

Ανώνυμος είπε...

O ΜΕΓΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΟΣΟ ΚΡΑΞΙΜΟ ΚΙΑΝ ΦΑΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΟ ΦΡΕΝΑΡΟΣ.ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΔΕΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ.ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟΣ.ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΤΕΧΕΙ ΑΠΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ.ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟΝ ΠΙΟ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΠΑΡΑΤΑΥΤΑ ΟΥΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΟΥΤΕ ΨΙΘΥΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΩΞΟΥΝ.ΕΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ.ΕΜΕΙΝΕΝ ΜΑΣ ΑΓΓΟΝΊ

Ανώνυμος είπε...

distixos den mathenoume pou ta lathi mas. fetos itan i eukairia na organothoume se ola ta epipeda se eppagelmatiko epipedo.
alla en to vlepo na ginetai.

i omada tha anevei a katigoria kai ta peri telikon kai alles malakies mono kako kamoun
an athimaste etsi eixame persi kai deite pou ekatantisame

to thema ine tou xronou ti tha ginei.
oi paiktes pou eferen o savvis ektos pou 2-3 oi alloi ine gia 2-3 katigoria

prepei pou ta TORA NA GINEI PROGRAMTISMOS GIA PAIKTES TOU XRONOU.
EPIVALLETE !!

kyriakos Uk

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΤΗΣ ΑΕΚ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 9 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕ ΤΡΙΑ ΤΕΡΜΑΤΑ.

Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΖΗΤΩΩΩΩ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΧΑΤ ΤΡΙΚ ΤΗΣ ΤΡΟΜΕΡΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΣΑΒΑΚΗ...

Δεν είναι ο Γιασεμάκης

Δεν είναι ο Γήτας

Δεν είναι ο Καβαλάρης

Δεν είναι ο Μπένκο

ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΟΠ

Πάμε δυνατά για την άνοδο μας....ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΒΒΑ ΜΗΝ ΦΥΓΕΙΣ ΠΟΤΕ

Kimonmania

Ανώνυμος είπε...

ego ime pola ma pola apagoitevmenos pou to savva konstantinou. xerete giati?
oxi gia tou pextes pou efere.
oxi gia ta panpola kena sto uliko.
oxi ote eno sosta gia mena apofasisen oti den tou kani oute o minas oute o xaris....pote den tous antikatastise me kati kalitero, alla oute kan isaxio!
oxi gia to anipodosfairo pou ithame se arketa paixnitia ( p.x lombes vega giasemi)

to oti akoma den exi paretithi xoris na epidi oute selini apozeimiosi! nai kirie apetixes entelos.
sikou kai fige monos sou an niazese gia tin aek!
oute ton aftos sou den sevese!

an thimaste epi kairous thoma kyriakou o marios konstantinou ethose 3 fores paretisi apo monos tou!
kai opos xerete kapios pou paretite den mpori na apetisi apozimiosi!

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ΣΕ ΠΛΗΡΦΟΡΩ ΟΤΙ Ο ΣΑΒΒΑΣ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΡΙΕΤΕΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ.ΕΤΣΙ ΧΑΡΗ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΕΝ ΜΑΣ ΚΑΜΝΕΙ.ΚΑ Ί΄ΛΕΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΠΙΑΣΕ.ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΟΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΠΟΥ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΜΗΝΑ ΕΓΡΑΦΑΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΑΝ?ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΨΑΝ ΟΤΙ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΝΙΚΕΣ ΟΤΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΣΤΑΜΑΤΟΥΣΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΙΛΗΣΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ..(ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ).ΚΑΡΤΕΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΥΣ ΝΑ ΦΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ.ΙΣΩΣ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ.
ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ,ΑΝΑΜΕΝΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΖΟΣΟΥΑ,ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟ,ΓΙΑΣΕΜΑΚΗ,ΒΕΙΓΚΑ,ΦΕΡΝΑΝΤΕΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ Α.ΣΥ.ΦΙ. ΑΕΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ.ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί φίλοι,
Είμαι ένας από τους αισιόδοξους. Όχι διότι θεωρώ ότι πάμε καλά. Αντίθετα πιστεύω ότι έχουμε φτάσει στο χειρότερο χάλι της ιστορίας μας. Ωστόσο, θεωρώ ότι η δοκιμασία μπορεί να μας διδάξει κάτι ώστε να βελτιώσουμε και την νοοτροπία μας και τις προσδοκίες μας. Αν μας διδαξει τη σημασία της υπομονής και του αλληλοσεβασμού και της εκτίμησης των προσπαθειών όσων προσπαθούν, κάτι θα είναι κι αυτό.
Τι εννοώ: όλοι θέλουμε την ομάδα μας να μεγαλουργήσει. Ποτέ δεν καταλάβαμε ότι για να γίνει αυτό θα πρέπει να βρούμε τρόπους να δουλέψουμε όλοι μαζί παραγωγικά, από όποιο ρόλο και να θέλουμε να βοηθήσουμε την ΑΕΚ. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να διαφωνούμε ή δεν μπορούμε να εκφράζουμε απαρέσκεια. Οφείλουμε να το κάνουμε αυτό. Οφείλουμε όμως να το κάνουμε πολιτισμένα, ώριμα, με στόχο να βοηθήσουμε με ιδέες και όχι με στόχο να αμφισβητήσουμε για χάριν της αμφισβήτησης.
Αν καταλήγουν μερικοί από εμάς να πηγαίνουν στο γήπεδο με στόχο να βρίσουν (τους ποδοσφαριστές, το Σάββα, τη διοίκηση) αυτό είναι κατάντια που μόνο ζημιά δημιουργεί. Δεν βοηθά κανένα.
Για να γίνουμε ομάδα, θα πρέπει να μάθουμε να πηγαίνουμε στο γήπεδο για τη συγκίνηση του ποδοσφαίρου. Για να στηρίξουμε την ομάδα μας. Ανεξάρτητα αν στο τέλος του παιγνιδιού, το αποτέλεσμα μας λυπεί ή μας χαροποιεί. Το χρέος μας είναι να στηρίζουμε την ομάδα στο γήπεδο και να εκφράζουμε την κριτική μας εκτός γηπέδουμε (ή μετά τον αγώνα) με πολιτισμένους τρόπους. Μόνο έτσι θα ακουγόμαστε. Μόνο έτσι θα βοηθήσουμε.
Δυστυχώς, όπως η διοίκησή μας είναι μακριά από την κατάσταση που πρέπει να επικρατεί σε μια ομάδα με φιλοδοξίες, άλλο τόσο μακριά είμαστε και εμείς στην κερκίδα.
Εύχομαι καλή τύχη αύριο και να έχουμε μια καλή παρουσία διότι πάνω από όλα η ομάδα χρειάζεται το συνδυασμό αποτελέσματος και καλής παρουσίας.
Ανδρέας Σαββίδης
Λάρνακα

Ανώνυμος είπε...

den xorizomaste kai emis opos tou paragontes mas se esiodoxous kai mi esiodoxous! giafto stamatiste.
pali simera den pexame kala. pali i omada den thimize omada. esto kai sto telos kerdisame eukola. veltiosi den vlepoume.

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.