News Update :

Αναμπουμπούλα

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009


Παρακολουθώ με πολλή προσοχή τις τελευταίες μέρες τα σχόλια που ανεβαίνουν στο blog και ομολογώ πως αφενός χαίρομαι για το ανήσυχο πνεύμα και την αγάπη των συναγωνιστών προς την ομάδα, αφετέρου επηρεάζομαι και προβληματίζομαι πολύ για το μέλλον της ΑΕΚ, μιας και η αναμπουμπούλα στις τάξεις των οπαδών μας είναι δικαιολογημένη. Είμαστε όλοι μάρτυρες της πιο κρίσιμης καμπής της ιστορίας της ΑΕΚ, γιατί πολύ απλά φέτος είναι η χρονιά που καλείται η ομάδα μας να αποδείξει πού αξίζει να αγωνίζεται.

Οι γνώμες πολλές και διάφορες, τεκμηριωμένες και μη, αλλά όλες σεβαστές. Χωρίς να υπονοώ πως η ΑΕΚ χωρίζεται σε δυο στρατόπεδα, θα ήθελα όμως να διαχωρίσω τις απόψεις σε δύο ομάδες φιλάθλων: στους ρομαντικούς και υπομονετικούς (μειοψηφία) που πιστεύουν πως η ομάδα θα ανακάμψει και πως τα τελευταία δυο παιχνίδια ήταν μόνο μια κακή παρένθεση, και στους απαισιόδοξους και αγανακτισμένους (πλειοψηφία) που πιστεύουν πως μόνο με μια δραστική αλλαγή η ομάδα θα μπορέσει να υλοποιήσει τους στόχους της. Φυσικά, σε όποια ομάδα κι αν ανήκει κάποιος από εμάς, αυτή έχει και τη δική της διαβάθμιση. Για παράδειγμα ο απελπισμένος κι απογοητευμένος ανήκουν στην ίδια ομάδα, με τον πρώτο να διακατέχεται από πιο έντονα συναισθήματα. Επίσης ο αισιόδοξος ΑΕΚτζής, μπορεί να δίνει δύο παιχνίδια ευκαιρία στην ομάδα του για να ανακάμψει, μπορεί και δέκα παιχνίδια. Όλοι μας όμως έχουμε σαν κοινό παρονομαστή την αγάπη μας για την ομάδα και είτε μουρμουρούμε, είτε υπομένουμε, αυτό είναι για το καλό της ΑΕΚ και τίποτα άλλο.

Η συζήτηση και η κριτική επικεντρώνεται στη μέτρια απόδοση ορισμένων ποδοσφαιριστών αλλά περισσότερο στον προπονητή μας που οι περισσότεροι τον θέλουν να φύγει νύχτα. Είναι γεγονός πως δεν άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς και το δημιούργημά του δεν έχει δείξει δείγματα γραφής. Ίσως είναι νωρίς ακόμη όπως υποστηρίζουν ορισμένοι φίλοι, ίσως όμως να είναι ήδη αργά. Γιατί έστω ότι ο Σάββας Κωνσταντίνου δεν κάνει για την ΑΕΚ, ποιος μας εγγυάται ότι οι ποδοσφαιριστές που έχουμε θα μπορούν να παίξουν καλύτερα με έναν καινούριο προπονητή; Θυμάστε όλοι πέρσι τις διαδοχικές αλλαγές προπονητών που δεν άλλαξαν ουσιαστικά τίποτα στην ομάδα. Όπως και να έχει το θέμα, από τη δική μου σκοπιά, ο Σάββας θα κριθεί στα επόμενα δύο με τρία παιχνίδια. Είναι τα τελευταία του χαρτιά και καταβάθος το ξέρει και αυτός. Αν τα αποτελέσματα είναι τα ίδια και η ομάδα δεν πάρει αποτελέσματα, τότε πρέπει να αντικατασταθεί για το καλό της ΑΕΚ, ελπίζοντας πως ο διάδοχός του θα καταφέρει να βγάλει το 100% των ποδοσφαιριστών και να παρουσιάσουν ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο. Θεωρώ κρίσιμο το επόμενο δεκαπανθήμερο για το τι μέλλει γενέσθαι στην ΑΕΚ μας.

Η δική μου η άποψη για την αντεπίθεση της ΑΕΚ είναι η εξής: Το παιχνίδι που θα κρίνει πολλά για το μέλλον μας είναι ο επαναληπτικός κυπέλλου με το Φρέναρος. Όχι γιατί η ομάδα που διαθέτουμε έχει την ποιότητα για την κατάκτηση του κυπέλλου, αλλά γιατί πιστεύω πως η ψυχολογία είναι το 50% στο ποδόσφαιρο. Φανταστείτε να αποκλειστούμε στην έδρα μας την άλλη εβδομάδα. Οι συνέπειες θα είναι καταστροφικότερες ακόμα και από μια ισοπαλία με την ΠΑΕΕΚ. Η ψυχολογία θα μηδενιστεί και το επόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος στην έδρα μας ίσως και να το χάσουμε. Πολλοί ΑΕΚτζήδες θα πουν «ως εδώ ήταν» και θα απομακρυνθούν από την ομάδα. Με πρόκριση όμως σε συνδυασμό με καλή απόδοση, η ΑΕΚ θα κερδίσει έστω και ένα μικρό κομμάτι της εμπιστοσύνης των οπαδών που είναι απελπισμένοι, αγανακτισμένοι, ή έστω απογοητευμένοι. Πέραν τούτου, οι ποδοσφαιριστές θα «πάρουν τα πάνω τους» και με ανεβασμένη ψυχολογία θα συνεχίσουν τις μάχες στο σκληροτράχηλο αυτό πρωτάθλημα προσπαθώντας όλο και περισσότερο να μας πείσουν ότι μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να μας ανεβάσουν πάλι στα σαλόνια.

Κλείνοντας θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους αναγνώστες του blog ότι τα όσα γράφονται και συζητούνται στο χώρο αυτό, πολύ γρήγορα πιστεύω εμφανίζονται και στις οθόνες αρκετών, αν όχι όλων, διοικούντων και ποδοσφαιριστών. Έτσι δε χρειάζεται καν να μας ζητάτε να μεταβιβάσουμε αιτήματα στη διοίκηση, τον προπονητή κλπ γιατί αφενός δεν έχουμε καμία σχέση μαζί τους, και αφετέρου γιατί το πιθανότερο είναι πως τα διαβάζουν και μόνοι τους.






.
Share this Article on :

12 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Ανώνυμος είπε...

agapite file finikouda. einai para poli wraio to arthro pou egra4es simera. den to arnoume eimai kai egw stin merida opadon pou fonazoun kai neuriazoun. exw di kai ta dio pexnidia kai den ida polla simadia vertiosis stin omada mas kai aporo pws mporoume na antepe3elthoume sto diskolo ergo pou akolouthi stin 2 katigoria. isos na mathame tosa xronia otan pezoume me fenomenika mikres omades na nikame tis plistes fires kai twra pou pesame katigoria theloume na ta nikame ola xwris na katalavoume oti me ton ipovathmismo mas xasame kai ena mikro komati tis dinamis mas. den tha asxolitho twra me ton proponiti kai t pextes autous exoume. egw tous dino akoma 2 pexnidia. an den nikisoun kai to proto entos edra pexnidi zito pou kaikame pedia tha vouroume kai en tha ftanoume
kyriakos petrou

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Φοινικούδα πολύ αντικειμενικό το άρθρο σου. Σίγουρα για τους οπαδούς της Α.Ε.Κ η β' κατηγορία είναι ένα πρωτόγνωρο αίσθημα. Σε συνδιασμό με τα ατυχή αποτέλεσματα, την κακή παρουσία της ομάδας, έφεραν πολύ γλήγορα την γκρίνια στης τάξης των οπαδών. Φυσικό επακόλουθο μετά από την περσινή χρονιά που όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε, οι οπαδοί να νιώθουν διχασμένοι και εκνευρισμένοι, βλέποντας και στην νέα αγωνιστική περιόδο ένα κακό πρόσωπο της ομάδας μας.

Σίγουρα η επιλογή του Σάββα δεν ήταν και οι καλύτερη επιλογή για προπονητή, όμως ας μην ξεχνάμε τι πάθαμε πέρσυ. Πιστεύω τα επόμενα 2-3 παιχνίδια θα είναι καθοριστικά για την παραμονή του στον πάγκο της ομάδας. Ας μην ξεχνάμε ότι είναι από την περσινή σεζόν μαζί μας και από τον Μάρτη που τελείωσε το πρωτάθλημα είχε το μεγάλο χρονικό διάστημα των 6 μηνών για να παρουσιάσει ένα αξιόμαχο αγωνιστικό σύνολο(κάτι που δεν είδαμε μέχρι στιγμής)

Ότι και να γίνει πρέπει να σταθούμε δίπλα στην ομάδα γιατί μας χρειάζετε ΟΛΟΥΣ μας τώρα. Να μην ξεχνάμε ότι η Α.Ε.Κ δεν είναι χωράφι καμιάς διοίκησης ή προπονητή...η Α.Ε.Κ ανήκει ΣΕ ΜΑΣ

El Skaliotis R

Ανώνυμος είπε...

Και για να συμπληρώσω όσα είπα πιο πάνω θέλω να δω όλους στον αγώνα με την ΠΑΕΕΚ για να χειροκροτήσουμε την ομάδα και να γιουχαΐσουμε ένα προπονητή που στάθηκε ανάξιος μετά από έξι μήνες στον πάγκο να «στρώσει» την ομάδα.

El Skaliotis R

Ανώνυμος είπε...

Τουλάχιστον ρε φίλε El Skaliotis(xωρίς το R)το να λες πράγματα τα οποία δεν έγραψες το θεωρό αστείο. Ειλικρινά δεν με πειράζει που χρησιμοποιηάς το ψευδόνημο μου που για τόσο καιρό έχω και γράφω στο φόρουμ. Και ειλικρινά δεν με χαλά αν θες να το χρησιμοποιήας με μια μικρή διαφορά από το δικό μου.

Εγώ είμαι ο El Skaliotis THE ORIGINAL από εκεί και πέρα όπως θέλεις διατύπωσε το δικό σου...

εγώ προσωπικά είμαι ενάντια στο να γιουχαϊστεί ο Σάββας ή η ομάδα. Ο κάθε άνθρωπος έχει την αξιοπρέπεια του και ο Σάββας είτε μας αρέσει είτε όχι υπηρετή την Α.Ε.Κ που αγαπούμε...για αυτό ας τον ενθαρύνουμε για να φέρει την πρώτη νίκη και να σταματήσουν και οι γρίνιες. Και σε τελική ανάλυση αν δεν κάνει στο πόστο του προπονητή να είστε σίγουροι ότι θα φύγει από μόνος του..

El Skaliotis THE ORIGINAL(not the copy)

Ανώνυμος είπε...

An o skopos kapion einai na giouxaisoun ton proponiti tis omadas mas opis k an einai autos me tis oses ikanotites k an exei tote kalitera na min ertoun katholou. H omada mas perna tin diskoloteri epoxi stin istoria tis kai emeis anti na stiriksoume ola anexeretos ta komatia pou apoteloun tin AEK diskolevoume to ergo tous akoma perisotero k dimiourgoume emeis oi idioi akoma pio diskoles katastasis k ena katholou ypoferto klima gia autous pou doulevoun mera nykta gia na petixoun tous stoxous autis tis omadas. TIS OMADAS MAS.

TO KALITERO POU EXOUME NA KANOUME SAN OPADOI EINAI NA KATEVASOUME TOUS TONOUS. Na afisoume ligo to klima na iremisei k dosmou mia teleutea eukeria xoris piesi apo tin kerkida stin omada mas na mas apodiksei ti mporei na petixei stin fetini xronia.

An k sta epomena 2 paixnidia (aurio k sto kipello) den mas pisei auto pou tha mas diksoun tote apla k omorfa makria pou akrotites, entasis k diamartiries na zitisoume tin allagi proponiti.

Protereotita mas prepi na einai omos na kratisoume tous tonous xamila kai se kathe pexnidi na sproxnoume emeis oi idioi tin omada stin niki.

Stathis - Nicosia

KITIEAS είπε...

O Stathis Epiase to noima tou na eisai opados mia omadas kai oxi filathlos.

yparxoun kai alloi opadoi edw tis AEK ?

KITIEAS

Ανώνυμος είπε...

E paithkia esixistika.Ma posous El Skaliwtes exei.Ma peripaizetai mas?Tin mia El Skaliwtis R tin alli El Skaliotis THE ORIGINAL(not the copy) eto as allaxei enas paratsoukli na teliwnoume.

Pantws o teleftaios apo tous El Skaliwtes efanike mou lio ipervolikos.Polles dikaiologies gia ton Savva.Pou xereis kai na sikosti na fiei monos tou?Exei kanena pou 8elei na fiei pou ti douleia tou kai na men pianei rialia?

Anywai nomizw to blog prepei na vallei kanena programma ton agwnwn tis omadas giati kai ego en ta vriskw kai en exw wra na psaxnw potzi tzai poda.Kai na mas laleite kai odigies gia ta gipeda giati itan na itan eida sxolia filwn pou en exeran pou en ta gipeda kai metaxi mas re pethkia en kai en efkolo prama na girizeis na vreis to gipedo tou xwrkou(kai lio black xioumor olan).

Marios

Ανώνυμος είπε...

xwrka xwrka re marie alla ws twra en edera kanena xorko opos lalis telika to xorko en i aek kai to fipedo tis en to gsz. to pexnidi simera ena masto xalia telia axapari pou pextes kai proponites telia AXRISTI.

Ανώνυμος είπε...

xwrka xwrka re marie alla ws twra en edera kanena xorko opos lalis telika to xorko en i aek kai to fipedo tis en to gsz. to pexnidi simera ena masto xalia telia axapari pou pextes kai proponites telia AXRISTI.

Ανώνυμος είπε...

Φίλοι μου Σκαλιώτες δυστυχώς δεν έχετε υπόθεση με τον προπονηταρά που έχετε. Την πάθαμε και εμείς στην ΑΕΠ. Ο άνθρωπος δεν έχει σχέση με το αντικείμενο. Θα σας ανοίξει μεγάλη οικονομική τρύπα, μπάλα δεν θα βλέπετε,θα σπάζουν τα νέυρα σας και μέχρι να τα καταφέρετε να επιστρέψετε στην Α κατηγορία θα βγεί η ψυχή σας. Διώξτε τον τωρα που είναι νωρίς. Ο άνθρωπος έπρεπε να ανοίξει τουριστικό πρακτορείο. Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές που φέρνει είναι τουρίστες. Τουλάχιστον οι τουρίστες αφήνουν και κάποιο συνάλλαγμα. Αυτοί όμως πληρώνονται από πάνω.

ΠΑΦΙΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

e finikuda ise foveros! arese mu polla i analisi su gia ton diaxorismo se remonatikus k aganaktismenus. lalis ta opos prepi re kumpare ke kamni me polla aisiodokso oti iparxun akoma etsi antrhropoi me orimoi skepsi pu ponun tin AEK mas!!!

elpizo file mu, tuti i orimi skepsi na metaferti mia mera ke se epipedo diikisis giati me tutus tus kurupetus en ginete dulia..

anyways, o savvas prepe na gini parelthon.prepi na allaksi i psixologia mas,ene?

ego pantos pedia, den xano tin esiodoksia m, vlepo kala pextudkia

Giannakis apo Kiti

Ανώνυμος είπε...

to provlima kirioi ine o dixasmos. o enas ETSI o allos GIOUVETSI. en thorite dame pu exi 2 dikus mas pu tsakontnonte pios en el skaliotos?

kirioi oi ores en krisimes ke prepi na valume nou stin kefali mas. to somatio mas pai kata varvaron ke emis pellarizume.

prepi na ertume konta filoi larnakis!!

ISXIS EN TI ENOSI

Kamila

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.