News Update :

Απολογισμός 2008-09

Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

Του El Skaliotis

Δυστυχώς πολλοί παράγοντες έπαιξαν ρόλο για την διαβάθμιση μας. Ο πρωταρχικός ρόλος ήταν η αστάθεια που υπήρχε στο θέμα μιας σταθερής διοίκησης. Το γεγονός ότι είχαμε τόσες αλλαγές έβλαψε σοβαρά την ηρεμία της ομάδας.

Δεύτερος ρόλος έπαιξαν και οι αλλαγές των προπονητών. Το μεγαλύτερο λάθος ήταν…
η αλλαγή του Λούη Στεφανή, ενός ατόμου που γνώριζε εξαρχής το υλικό της ομάδας. Όταν υπάρχει αστάθεια στον τεχνικό τομέα τότε η κάθε ομάδα δεν αποδίδει σωστά, αφού μέχρι ο καινούργιος προπονητής να μάθει τους παίχτες χάνεται πολύτιμος χρόνος. Μετά την φυγή του Κατσαβάκη (μεγάλο λάθος η πρόσληψη του)η διοίκηση σε κατάσταση πανικού, αντί να αφήσει στον πάγκο τον Λούη Στεφανή στο πιο κρίσιμο παιχνίδι προσλαμβάνει τον Κασιανό (ακόμα μια λανθασμένη κίνηση). Επίσης κανένα χρηματικό πρόστιμο δεν μπήκε για την κακή παρουσία των ποδοσφαιριστών στο γήπεδο, και ειδικά στους ακριβοπληρωμένους ξένους. Αν υπήρχε σταθερότητα στην ομάδα ίσως και αυτοί να μην έπαιζαν έτσι.

Τρίτος ρόλος ήταν ο προγραμματισμός του καλοκαιριού. Η ομάδα που πήρε την τέταρτη θέση, οι παίχτες κλειδιά έφυγαν από την ομάδα. Δυστυχώς οι ποδοσφαιριστές που ήρθαν δεν ήταν καλοί με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ομοιομορφία στην ομάδα. Επίσης οι κύπριοι παίχτες ήταν λίγοι σε σχέση με άλλες χρονιές και ειδικά την χρονιά που πήραμε το κύπελλο και την επομένη που πήγαμε και πάλι τελικό. Οι ξένοι είναι αναγκαίοι αλλά σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να παίρνουν την θέση των Κυπρίων όταν οι πρώτοι δεν είναι καλύτεροι. Από τώρα και στο εξής πρέπει να στηριζόμαστε στα δικά μας ταλέντα και σε συνδυασμό με καλούς ξένους να φτιάξουμε ένα δυνατό σύνολο. Είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει σωστός προγραμματισμός με βασικό κορμό για τα επόμενα 5 χρόνια και να αποφύγουμε τα λάθη του παρελθόντος. Σημαντικό είναι να στελεχωθεί η ομάδα με επαγγελματίες σε πόστα κλειδιά. Πιστεύω πρέπει η νέα διοίκηση να προχωρήσει στην πρόσληψη με εγνωσμένης αξίας προπονητή, με νοοτροπία νικητή, που θα μείνει στον πάγκο της ΑΕΚ τουλάχιστο για 5 χρόνια. Οι συνεχείς αλλαγές προπονητών μόνο ζημιά κάνουν στην ομάδα, για αυτό είναι επιτακτική ανάγκη να βρούμε προπονητή που θα κάνει την διαφορά και το σημαντικό να μην φύγει με την πρώτη ήττα.

Είναι απαράδεχτο αυτό που γίνονταν τα περασμένα χρόνια όπου η ομάδα έπαιρνε παίχτες από ένα μάνατζερ. Δεν είναι ανάγκη να έρχονται παίχτες ονόματα, (έτσι και αλλιώς κανένας παίχτης όνομα δεν έπαιξε στην ΑΕΚ. Να θυμίσω Γιαγκάουσκας, Βόουτερ). Αυτό που θέλουμε είναι παίχτες που ξέρουν και θέλουν να παίξουν μπάλα, και υπάρχουν πολλά παραδείγματα τέτοιων ποδοσφαιριστών στην Κύπρο: Γούπεϊ, Μπακούρα, Μ’Γκούνι, Σερτζίαο, Παίχτες με χαμηλό κασέ αλλά με ΟΡΕΞΗ να παίξουν μπάλα. Αυτό ειδικά την φετινή χρονιά δεν υπήρχε στην ΑΕΚ και είναι κάτι που πρέπει να δουλέψει η ομάδα για τα επόμενα χρόνια, ώστε να μην γίνουν τα ίδια λάθη.

Η διαιτησία απλά μας έσπρωξε στην διαβάθμιση. Αν η ομάδα ήταν δυνατή ίσως να μην συμπεριφερόταν με αυτό τον τρόπο. Εμείς τους δώσαμε την ευκαιρία με την όλη παρουσία μας να μας στείλουν για τα καλά στην β κατηγορία. Γενικά η ομάδα μας δεν ήταν "αρεστή" στους κύκλους της ΚΟΠ. Για αυτό και όλες η αποφάσεις ήταν πρωτόγνωρες στην δικαστική και πάντα ενάντια στην ομάδα μας. Να θυμηθούμε τα φώτα με την Ανόρθωση, φωτοβολίδες στην Πέγεια; Εδώ να ολόκληρο κύπελλο το έδωσαν στο ΑΠΟΕΛ και μάλιστα στην έδρα μας, μήπως θα σκεφτούν να μας ξεφορτωθούν για ένα χρόνο;

Οι οπαδοί ήταν κοντά στην ομάδα και είναι οι τελευταίοι που φέρουν εύθηνη για την κατάντια της ομάδας.

Βασικά ήταν συνδυασμός διοικητικής αστάθειας, τεχνικής ηγεσίας, κακή επιλογή ποδοσφαιριστών, και εσωτερικά προβλήματα μεταξύ παραγόντων. Όλα αυτά οδήγησαν με μαθηματική ακρίβεια στην διαβάθμιση της αγαπημένης ομάδας μας.

Η διαβάθμιση θα πρέπει να την δούμε σαν ένα δυνατό χαστούκι να σοβαρευτούμε σαν ομάδα, σαν οπαδοί και πάνω από όλα οι παράγοντες της ΑΕΚ ώστε τα τραγικά λάθη που έγιναν να μην επαναληφθούν. Δεν πρέπει να νιώθουμε ντροπή, αλλά να το πάρουμε σαν ευκαιρία για δουλειά και με σοβαρότητα να διαχειριστούμε την νέα αυτή κατάσταση. Το κυριότερο είναι ότι όταν θα έρθουμε ξανά στην Α κατηγορία ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ...Και ξέρετε τι εννοώ με αυτά τα λόγια. Και αφού δεν θα χρωστάμε σε κανένα ΤΙΠΟΤΕ αυτό το δεδομένο ας το έχουν ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ αυτοί που θα αναλάβουν την ΑΕΚ, ώστε ΠΟΤΕ ΠΙΑ Η ΑΕΚ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΧΡΩΣΤΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ
Share this Article on :

2 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Ανώνυμος είπε...

o bialon diladi en mas kamnei? anthropos epagelmatias me tosa connections stin germania me toses omades? kai to kyriotero thelei o idios na tou poun na analavei... to eipe sto prima skala: perimenw tilefwnima na mou poun na analavw tin aek!

Ανώνυμος είπε...

πιστεφκω οτι του χρονου τωρα δηλαδη θα τα πάμε καλύτερα και θα ανεβουμε πρώτη κατηγορία ίσως και ώς πρωταθλητές.Άν και ο Σάββας Κωνσταντίνου έκαμε καλές μεταγραφές και κινήσεις πιστέυω οτι δέν είναι προπονητής με ψηχολογία νικητή .Νικούμεν εν νικούμε τα μούτρα του αλλο λίο να τα πατήσει σε κάθε μάτσ.ΆΛΛΑ τέλος παντον εγώ πιστεύκω οτι θα τα πάμε πολύ καλα και θα είμαστε ολοι περήφανοι για την ομαδάρα μας.

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.