News Update :

Pre - match: Εθνικός - Α.Ε.Κ. (updated)

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

Έχει λεχθεί πολλές φορές πως η ΑΕΚ είναι ομάδα με ιστορία, με βαρύ έμβλημα και με κόσμο. Ωραία, όλοι συμφωνούμε σε αυτό, αλλά αν πραγματικά το εννοούμε, τότε θα γνωρίζουμε πως τώρα είναι η ώρα που θα φανεί το εκτόπισμα της ιστορίας, του εμβλήματος και του κόσμου. Ποιος θα σώσει την ομάδα από τη διαβάθμιση;
Απαντήσεις πολλές αλλά η σοφότερη φρονώ πως είναι: «το όνομα της ΑΕΚ» Μόνο και μόνο το όνομα πρέπει να είναι ικανό να μπαίνει στο γήπεδο και να κερδίζει τα παιχνίδια, φτάνει αυτοί που απαρτίζουν την ομάδα να συνειδητοποιούν πως ούτε Δόξα ονομαζόμαστε, ούτε ΑΠΕΠ, ούτε Κινύρας, αλλά ΑΕΚ!! Ρε παιδιά αντιλαμβάνεστε για ποια ομάδα μιλάμε; Για την ΑΕΚ ρεεεεεε....Ούτε για τη Σαλαμίνα, ούτε για την Αλκή, ούτε για τον Άρη, ούτε για την ξέρωγω οποιαδήποτε μικρομεσαία ομαδούλα της σειράς που έχει καταντήσει ασανσέρ 1ης και 2ης κατηγορίας. Μιλάμε για την ΑΕΚ, η οποία βρίσκεται μόνο 6 βαθμούς πίσω από τη σωτηρία της, υπάρχουν 8 παιχνίδια κι εμείς τα διπλώσαμε ήδη; Είναι ανήκουστο!!!

Σε καμία περίπτωση με την πιο πάνω δήλωση δε θέλω να ρίξω το φταίξιμο στον κόσμο ο οποίος έχει συγκινητική παρουσία. Πιστεύω όμως πως αυτό πρέπει να συνεχίσει και στα επόμενα παιχνίδια γιατί νομίζω η σωτηρία μας θα παίζεται μέχρι και την τελευταία αγωνιστική, και όλοι ξέρουμε με ποια ομάδα αγωνιζόμαστε και πού......

Απ’ ότι καταλάβατε ακόμα έχω ελπίδες φίλες και φίλοι, θα έλεγα καλύτερα πως ξύπνησα από το λήθαργο (αν και αργά) και σε αυτό βοήθησαν τόσο οι μηδενιστικές κουβέντες που ακούω στην κερκίδα, όσο και η αντιμετώπιση κάποιων δημοσιογράφων που μας έχουν ξεγραμμένους. Οι ίδιοι δημοσιογράφοι πέρσι ήθελαν τον Απόλλωνα τετράδα και ακόμα και όταν μπήκαμε, μας βάφτισαν τουρίστες της τετράδας και όμως η ΑΕΚ τους έκλεισε ερμητικά το στόμα, όπως πρέπει να κάνει και φέτος!! Αν εμείς το χωνέψαμε πως θα "πέσουμε" τότε είναι φυσιολογικό να το μεταδίδουμε στους παίκτες μας και να αποδίδουν ωσάν να "έπεσαν". Είναι ιδανική στιγμή πιστεύω να μπει οικονομικό κίνητρο στους ποδοσφαιριστές σε περίπτωση που η ομάδα σωθεί. Εισηγούμαι παχουλό πριμ στον κάθε ποδοσφαιριστή, καλύτερα στην Α’ κατηγορία και χρεωμένοι, παρά στη Β’ κατηγορία και...ξοφλημένοι!!

Ορίστε και ένας πίνακας με τα παιχνίδια που απομένουν για να κάνετε τους υπολογισμούς σας, όπως έχω κάνει κι εγώ:(πατήστε για μεγέθυνση)


*Είναι πολύ σημαντικό το ότι οι υπόλοιπες ομάδες που κινδυνεύουν έχουν παιχνίδια μεταξύ τους. Εμείς έχουμε μόνο την Πάφο εκτός.
**Η 19η αγωνιστική είναι πάρα πολύ σημαντική καθώς συγκρούεται η Πάφος με την ΑΠΕΠ κι έτσι με νίκη δική μας στο Δασάκι ψαλιδίζουμε τη διαφορά, όποια ομάδα κι αν κερδίσει.
***Ελπίζω η ΕΝΠ να είναι μπλεγμένη μέχρι και την τελευταία αγωνιστική, για να μη "δώσει" το παιχνίδι στην Πάφο.
****Ρυθμιστικό ρόλο θα πάιξει ο Ατρόμητος, αφού αγωνίζεται με τις 4 από τις 5 ομάδες που κινδυνεύουν.


Στο δασάκι για τη νίκη


Η απομάκρυνση του Άμπραχαμ αλλά και του Περγκλ για εμένα είναι τεράστιο πλήγμα. Δε γνωρίζω τι παρασκήνιο έχει παιχτεί ούτε αν ευσταθούν οι φήμες για πουλημένα παιχνίδια, αν ισχύει όμως αυτό, στον αγύριστο! Η αλήθεια όμως είναι πως χάσαμε δύο πολύ σημαντικούς ποδοσφαιριστές, ίσως και αναντικατάστατους στο χρονικό σημείο που βρισκόμαστε. Η ομάδα πλέον, καλώς ή κακώς, έχει μείνει η μισή. Η απορία που έχω εγώ είναι πότε σκοπεύουμε να αποκτήσουμε τον επιθετικό που έχει αποφασιστεί στην τελευταία έκτακτη γενική συνέλευση. Να με συγχωρούν οι διοικούντες, αλλά η απραξία τους στα μεταγραφικά, μου δείχνει πως ίσως να αποδέκτηκαν τον προδιαγραφόμενο υποβιβασμό μας, άσχετα αν δηλώνουν στα Μ.Μ.Ε. πως θα παλέψουμε μέχρι και το τελευταίο παιχνίδι. Ξέρουμε όλοι πολύ καλά πως χρειαζόμαστε δεύτερο επιθετικό εκτός από τον Ντα Σίλβα, αυτό παρατήρησε άλλωστε και ο προπονητής μας, παρ’ όλ’ αυτά δε γίνονται κινήσεις για απόκτησή του. Πάντως θεωρώ βαρόμετρο την επιστροφή του Ατόρνο για τη νίκη στο δασάκι. Η εντεκάδα που εγώ θα ήθελα να δω είναι η εξής: (4-3-3) Αντάμοβιτς, Παπόε-Κάσιο-Βέιγκα-Γκονζάλεζ από αριστερά προς τα δεξιά, Κατσής-Χάρης-Κίσσι στο κέντρο με τον Κίσσι πιο προωθημένο, δεξιά Ατόρνο, αριστερά Τικίνιο και μροστά Ντα Σίλβα (Κούλλης). Εκτός κι αν κατεβούμε με το κλασικό (4-4-2) όπου η άμυνά μας θα είναι η ίδια, αλλά οι τέσσερις του κέντρου να είναι οι Τικίνιο- Χάρης-Κίσσι-Κούλλης και κορυφή οι Ντα Σίλβα με τον Ατόρνο. Γι αυτό θεωρώ σημαντική την παρουσία του Άλντο, γιατί αφενός βρίσκει εύκολα δίχτυα και αφετέρου μπορεί να παίξει σε διαφορετικές θέσεις.

Η πολύ καλή πορεία του Εθνικού στο πρωτάθλημα στηρίζεται στην καλή αμυντική του λειτουργία, αυτό μαρτυρούν τα 18 μόνο γκολ που έχει δεχθεί. Η επίθεσή του από την άλλη δεν είναι το ατού του, αφού έχει πετύχει μόνο 23 γκολ. Συγκεκριμένα στην έδρα του ο Εθνικός μετρά 5 νίκες, 3 ισοπαλίες και 1 ήττα από την Ανόρθωση. Πέτυχε 15 τέρματα και δέχθηκε 9. Αξιοσημείωτο είναι ότι έχει δεχθεί γκολ στα 8 από τα 9 εντός έδρας παιχνίδια. Το αγαπημένο του σκορ είναι το 2-1 αφού με το συγκεκριμένο σκορ «καθάρισε» 3 φορές, συμπεριλαμβανομένης και της Ομόνοιας. Τα πιο πάνω στατιστικά κάνουν την αποστολή μας ακόμα πιο δύσκολη, ειδικά στην κατάσταση που βρισκόμαστε, αγωνιστική και ψυχολογική.

Αν με ρωτήσετε αν πιστεύω πως μπορούμε να δραπετεύσουμε από το δασάκι με το τρίποντο θα απαντήσω «ναι» με όλη τη δύναμη της ψυχής μου, αν και τα δεδομένα μας βρίσκουν αουτσάιντερ. Η ΑΕΚ πιστεύω πως δεν υστερεί σε ποιότητα παικτών σε σχέση με τον Εθνικό, εξάλλου ο προϋπολογισμός μας είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν της Άχνας. Υστερεί όμως σε ομαδικότητα. Οι ποδοσφαιριστές του Εθνικού είναι δεμένοι, ψυχωμένοι, έχουν καλές σχέσεις και γνωρίζει ο ένας το παιχνίδι του άλλου, ενώ η ΑΕΚ φέτος σε ελάχιστα παιχνίδια θύμιζε ΟΜΑΔΑ.

Εύχομαι και προσεύχομαι ο παράγοντας τύχη να είναι με το μέρος μας για πρώτη φορά φέτος, γιατί είναι φανερό πως και αυτή μας έχει γυρίσει την πλάτη. Δοκάρια, χαμένα πέναλτι, γκολ-δώρα είδαμε αρκετά.

Το δασάκι θεωρείται δύσκολη έδρα αν και ο Εθνικός δεν έχει οπαδούς. Στο χέρι μας είναι να ισοζυγίσουμε τον παράγοντα αυτό παίρνοντας όσο περισσότερο κόσμο μπορούμε. Στο μυαλό μου συνειρμικά έρχεται η περσινή μας νίκη με 0-2 μέσα στο δασάκι, με την κόκκινη που δέχθηκε ο Κατσής. Το κάναμε πέρσι με πρωταγωνιστή τον Κιγκ, ας το κάνουμε και φέτος με πρωταγωνιστή το βάρος και την ιστορία της κιτρινοπράσινης φανέλας!

Ιδού πως χαρακτηρίζουν οι αθλητικογράφοι της δεκάρας την ΑΕΚ, με έντονο ύφος ειρωνείας και πηγάζουσας χαιρεκακίας: http://www.kerkida.net/showarticle.php?pageaction=ker&modid=ShowArticle&artid=17998&catid=1 Ούτε καν τα νέα της ομάδας δεν μπαίνουν στον κόπο πλέον να τα γράψουν! Λυσάξτε φίλοι, όπως λύσαξα κι εγώ και όπως ελπίζω να λυσάξουν και οι ποδοσφαιριστές μας όταν αντιληφθούν πως όλοι μας έχουν πλέον γραμμένους και ξεγραμμένους!





.
Share this Article on :

7 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Ανώνυμος είπε...

O THEOS MAZI MAS!!! PIRINAS!!!

Ανώνυμος είπε...

3 X 8 = 24. Το ξερω πως ειναι δυσκολο αλλα 6-7 βαθμοι ειναι η διαφορα μας απο τους αλλους, και σιγα τις ομαδες δηλαδη. Φτασαμε στο σημειο να φοβομαστε την Παφο και την Απεπ, για ονομα του θεου, ειμαστε η ΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΔΑΣΑΚΙ - ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ!!!!!!
επα1994

Ανώνυμος είπε...

Με το συμπάθκειο αλλά η Σαλαμίνα τζαι η Αλκή ομαδούλλες εν ένι. Τζαι η ομαδούλλα εννά φανεί άμαν πάει δεύτερη κατηγορία τζαι εν ξαναανεβεί ή σμιχτεί με καμιάν άλλην ομάδα άμπα τζαι παίξει δευτέρα κατηγορία.

Για τη φετινή κατάντια της ΑΕΚ ένα πράμα εννα πω στους παράγοντες τζαι τους οπαδούς που αππωθίκασιν που τη περσινή χροννιά που είρτατε τέταρτη. Μυάλο βούκκο βάλε, μυάλο λόο με πεις ... γιατί εννά φάεις τα μούτρα σου.

Ανώνυμος είπε...

re men grafis pre-match j en giafto p en dernoume...exi 2 3 eftomaes p itan na s to po...svisto j valto meta to match i men to 3anavalis..an petixi etsi na kamnis..os j to sovrako m allaso to prin pao mapa j vallo to tixero m alla koma tipote...en giafto p sou lalo dokimasto j touto na doume..en j 3eris...

Ανώνυμος είπε...

PROSPATHISTE NA EISASTE PIO ANTIKIMENIKI RE PETKIA. KAI NA MEN LALOYME OTI THELOUME.
KAI O THEOS NA KATEVI FILE DEN KANOUME 8 X 3. NA MEN LALOUME KAI PELARES.
MAKARI NA KANOUME 4 X 3 H 5 X 3 H TO POLI NA PAROUME 16 PONTOUS AN PEXOUME EPIDELOUS PODOSFAIRO.
ALLA EGO TO THEORO APITHANO.DISTIXOS.GIA PARADIGMA STO DASAKI PALI PEZAME
ME TON MESIKA BASIKO KAI MALISTA STON KENTRO MAZI ME TON MOSELIN TON MIKRO XENOFONTOS PROSTA KAI TON MHNA BASIKO.TORA THA MU PEITE GIATI NA MEN PEZI O MIKROS. EPEXE KAI STON TSIREIO ME THN APEP KAI DEN VALAME TERMA ALA MAKARI NA ARPAXI THN DEFTERI TOU EYKAIRIA STO DASAKI. MAKARI.
EXTOS TO OTI EIMASTE PISO BATHMOLOGIKA EXOUME KAI TA DIKA MAS AGONISTIKA PROVLIMATA KAI POLES ATYXIES. DEN PEZOUME ME TIN KALITERI MAS ENDEKADA. O NEOS PROPONITIS KANEI TIS KINISIS TOU GIA NA MATHE TON KATHE PEXTI OPOS EKANE KAI O PALIOS PROPONITIS KAI ...TIME IS RUNNING OUT!
EINAI POLA DISKOLA TA PRAGAMTA.

Ανώνυμος είπε...

Simfono me ton filo AEKtzi...diskola ta pramata...edioksan ton Loui Stefani pou iksere tin omada ekaman ta salates...pkianoun oscar kakodiaxeirisis se podosfairiki xronia...na grapsoun kai kanena biblio na to poulisoun perki fkaloun kamia bakkira: "40 kai 1 tropoi na dialysis mia istoriki omada"...twra "too late to be a hero"...ederen kai i pafos, anastithikan kai ekeinoi dia magias.

Opws kai na exi emis agapoume tin AEK kai tah eimaste dipla tis opou kai na paei

AEK forever and ever

Ανώνυμος είπε...

Aek Aek kai pali Aek OTI KAI NA GINI!
ego den anagnorizo kanena pezoporiko kai kamia epa.
sas prokalo gia to kalo tis aek na min anaferis kanenas mas kanenas xana to epa kai to pezoporikos!
as sovareftoume epitelous.
Aek Aek kai mono Aek!
kai ine kalitera o kathenas pou grafi kati na to skeftete 2 kai 3 fores an fisika theli to kalo tis omadas mas.

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.