News Update :

Pre – match: Α.Ε.Κ. - Δόξα

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2008


Το δυσκολότερο μέχρι στιγμής παιχνίδι της ομάδας μας θα διεξαχθεί την Κυριακή στο ΓΣΖ με αντίπαλο τη Δόξα Κατωκοπιάς. Έστω κι αν το όνομα από μόνο του φαινομενικά δε φοβίζει ούτε χτυπά το καμπανάκι κινδύνου, οι προηγούμενες εμφανίσεις της Δόξας σε πρωτάθλημα και κύπελλο σίγουρα πρέπει να το κάνουν.
Τόσο με την Ανόρθωση στο Παπαδόπουλος που έχασε πάμπολλες ευκαιρίες και όμως δέχθηκε το τέρμα στο τελευταίο δεκάλεπτο, (είχε και πέναλτι) όσο και με το Αποέλ στο ΓΣΠ από το οποίο ηττήθηκε δύσκολα με 3-2. Έκανε επίσης πολύ καλή εμφάνιση φέρνοντας ισοπαλία 3-3 με την ΑΠΕΠ (θυμάστε την ΑΠΕΠ;) και πιο πρόσφατο επίτευγμα η εκπληκτική εμφάνιση και νίκη μέσα στο Αμμόχωστος επί της Σαλαμίνας με 3-1 (γύρισε το παιχνίδι) στα πλαίσια του κυπέλλου.

Το παιχνίδι λοιπόν είναι πάρα πολύ δύσκολο όχι μόνο γιατί παίζουμε με την πλάτη στον τοίχο λόγω της βαθμολογικής μας θέσης, αλλά και γιατί η Δόξα έχει δώσει τα διαπιστευτήριά της σε τέσσερις μόλις αγώνες δείχνοντας ότι δύσκολα χάνει. Η επιθετική γραμμή της Δόξας είναι το ατού της. Απόδειξη τα 8 τέρματα που έχει πετύχει μέχρι στιγμής σε πρωτάθλημα και κύπελλο σε αντίθεση με τα 3 που έχει πετύχει η ομάδα μας σε ισάριθμα παιχνίδια. Όσον αφορά την άμυνα είναι μία γραμμή που αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα, κι αυτό μαρτυρούν τα 8 τέρματα που δέχθηκε στα τέσσερα παιχνίδια που έδωσε, ενώ η ομάδα μας δέχθηκε 5. Αχίλλειος πτέρνα ο τερματοφύλακας της, ο οποίος ευθύνεται για την πλειοψηφία των τερμάτων που δέχθηκε η Δοξα. Λαμβάνοντας υπόψιν τα πιο πάνω κάποιος καταλαβαίνει εύκολα πως η Δόξα δέχεται τέρμα σε κάθε αγώνα, διαθέτει όμως επιθετικές λύσεις που βρίσκουν εύκολα δίχτυα. Από τα χαρακτηριστικά της αντιπάλου μας είναι επίσης το ανοιχτό και γρήγορο παιχνίδι, κάτι στο οποίο υστερεί η ΑΕΚ. Αρέσκεται στο να ελέγχει το παιχνίδι αμυνόμενη και να ξεσπά σε ταχύτατες αντεπιθέσεις όταν κλέψει την μπάλα.

Για να αντιμετωπίσουμε τα δυνατά της σημεία πρέπει να μειώσουμε στο ελάχιστο τα αμυντικά λάθη, και να την αναγκάσουμε να ακολουθήσει το ρυθμό μας, παρά εμείς το δικό της. Είναι ένα παιχνίδι στο οποίο καλούμαστε να βρούμε επιτέλους με ευκολία τα δίχτυα εκμεταλλευόμενοι την μέτρια αμυντική της γραμμή αλλά και τον ασταθή τερματοφύλακά της. Προσοχή στους ακραίους μπακ της ομάδας μας καθώς όταν θα ανεβαίνουν πρέπει να καλύπτονται γιατί οι επιθετικοί της Δόξας λόγω της ταχύτητάς τους μπορούν να γίνουν πολύ επικίνδυνοι.

Ο προπονητής της Δόξας, Πάμπος Χαραλάμπους από πέρσι φάνηκε πως κάνει πολύ καλή δουλειά και μελετά καλά τον κάθε αντίπαλο. Οι παίκτες του έχουν αυτοπεποίθηση και τσαμπουκά στο παιχνίδι τους, κάτι που ο ίδιος τους εμφύσηξε.
Με τις μέχρι τώρα καλές εμφανίσεις της, δίκαια νιώθει αδικημένη για τη συγκομιδή του ενός βαθμού και τη βαθμολογική της θέση. Παλεύουν μέχρι το τελευταίο λεπτό του αγώνα με αξιοζήλευτο πάθος. Να ‘στε σίγουροι πως η Δόξα δεν έρχεται στο ΓΣΖ για την ισοπαλία, αλλά για τη νίκη. Το παιχνίδι λοιπόν το θεωρώ υψηλού κινδύνου που έτσι κι αλλιώς στην κατάσταση που βρισκόμαστε όλα τα παιχνίδια θα είναι.
Για τη Δόξα απόντες κατά πάσα πιθανότητα θα είναι οι τραυματίες Όμπι, Μίλτον Στυλιανού, Costa, Ροντρίκεζ και Ριμπέιρο και πιθανότατα ο Σπένσερ που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής. Ιδιαίτερη προσοχή στους Κάρλος Αντρέ, Σερτζιάο, Σαβέντρα.

Αισιοδοξώ πως η νίκη στο κύπελλο θα ξεμπλέξει τα πόδια των ποδοσφαιριστών μας ώστε να παίξουν στο επίπεδο που μπορούν και ακόμα δεν είδαμε. Ο κόσμος της ΑΕΚ επίσης πρέπει να είναι πιστός στο ραντεβού του, το τελευταίο που θέλει η ομάδα τώρα είναι οι άδειες κερκίδες! Με σοβαρότητα και πειθαρχία η νίκη θα έρθει. Ήρθε η στιγμή να αποδείξουμε πως μπορούμε να παίρνουμε και αποτελέσματα βάση του ονόματός μας κι όχι μόνο των καλών εμφανίσεων. Μια περήφανη ΑΕΚ όπως την ξέρουμε, μπορεί να βρει το μαγικό ραβδί για την επιτυχία, σε κάθε αγώνα.

Εάν καταφέρουμε να πάρουμε το τρίποντο, τότε η συνέχεια θα είναι πολύ ευοίωνη, καθώς εκτός από την αποβολή του άγχους, ακολουθεί και 20ήμερη περίπου διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής μας. Έτσι θα είναι ευκαιρία για ανασύνταξη, σκληρή δουλειά, αλλά και ευκαιρία για να επανέλθουν οι τραυματίες ποδοσφαιριστές μας. Το μεθεπόμενο παιχνίδι είναι με τη συμπολίτισσα Αλκή εκτός έδρας, ένα αρκετά βατό παιχνίδι στο οποίο πρέπει να πάμε έχοντας ήδη τρεις βαθμούς από τον αγώνα με τη Δόξα. Απόντες για την ομάδα μας αύριο ο Κάσιο και πιθανότατα ο Χάρης Νικολάου.

Pre – match πρόβλεψη: 2-1



.


.




Share this Article on :

2 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Ανώνυμος είπε...

7-0 opws prin 4 hronia. lies agwnistikes prin efamentes pou ton ethniko nomizw 3-0 mes to GSZ. Meta kerdisame kypello. Just to make me feel better.

Ανώνυμος είπε...

den pai allo pedia!kalitera na ta klisume k na asxolithume me tis vrazilianikes sires!den pai allo na vlepume tin omada mas na kseftilizete etsi.den axizi stus perifanus larnakis avti i katantia.pistevo oti prepi na metaferete stin diikisi tus provlimatismus tu aplu larnakea.Exoume katantisei RENTIKOLO ME TA PSEFTONTA.I.LIKIA TOU PROEDROU. H eleipsi sobarothtas einai ekeino pou mas odeigise se auti tin asximi katastasi pou briskomaste twra. Einai lipiro i omada tis polis mas na einai pleon pio antipathitiki omada sto protathlima. Eleos paidia to afino panw sas os aneksartiti, antikeimenikoi kai ameroliptoi arthrographoi na akoustoun oi apopseis twn aplwn agnwn filathlwn tis omadas sta autia twn dioikountwn mpas kai doume kamia aspri mera kai meis! Thelo na evxaristiso to blog avto apo kardias pu apoteli to vima omilias ke ekfrasis tu aplu poromenu aektzi

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.